Viikonlopuksi luvassa valotaidetta – Flash Vallisaari valaisee historialliset puitteet

Valotaidetapahtuma tuo kirkkauden pimeään syysiltaan.

Historialliset puitteet Vallisaaressa valaistaan valotaiteen keinoin viikonloppuna.
Historialliset puitteet Vallisaaressa valaistaan valotaiteen keinoin viikonloppuna. Kuva: Suomen valotaiteen seura/Facebook

Flash Vallisaari tarjoilee valotaidetta puolustusvoimien käytöstä poistuneissa tiloissa. Perjantaina ja lauantaina Aleksanterin kierros muuntautuu valotaidereitiksi, jonka varrella on esillä 13 teosta linnakesaaren sisä- ja ulkotiloissa. Reitti on kolme kilometria pitkä, ja valoteokset ovat vapaasti tutustuttavissa kello 17 -21.

Teokset ovat pääosin Suomen valotaiteen seuran jäsenten suunnittelemia. Mukana on myös Aalto-yliopiston opiskelijoiden suunnittelema vuorovaikutteinen valoteos.

"Vallisaaren linnakkeet ja luonto ovat sitä uutta Helsinkiä, joka on vast'ikään avautunut ja mitä edelleen harvat ovat nähneet. Valotaide sopii Vallisaaren herkkään ympäristöön erinomaisesti sen aineettoman luonteen vuoksi. Jälkiä jää ainoastaan muistoihin ja sosiaalisen median arkistoihin," sanoo vastaava kuraattori Ilkka Paloniemi tiedotteessa.

Tapahtuman aikana saaren Satamakahvila ja piknikniityn lettupiste ovat avoinna ja Aavalinesin ja JT-Linen vesibussit liikennöivät saaren ja Kauppatorin väliä. Kävijöiden toivotaan varautuvan tukevilla kengillä ja taskulampulla, sillä kolmen kilometrin reitti on mäkinen ja illalla varsin pimeä.

Tapahtuman järjestäjinä ovat Suomen valotaiteen seura FLASH yhteistyössä Metsähallituksen ja Humakin Lights On! hankkeen kanssa. Tapahtuma on pääsymaksuton ja sopii koko perheelle. Vesibussien liput 8€ aikuiset ja 4€ lapset.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi