Viisi maukasta kalakeittoa Helsingissä - nämä eivät petä!

Etsimme lähestyvän kalakeittopäivän kunniaksi kaupungin herkullisimmat kalakeitot.

Tiistaina 8.2. vietetään kansallista kalakeittopäivää. Lähestyvän päivän kunniaksi poimimme pääkaupungin tarjonnasta viisi herkullista kalakeittoa, jotka lämmittävät niin kehoa kuin mieltä.

5 x lohikeittoa Helsingissä

Fisken å Disken

  • Missä: Kampin kauppakeskus 5. kerros
  • Hinta: 22 €

FIsken på Diskenin The Kalakeitto on yksi kaupungin kehutuimmista.
FIsken på Diskenin The Kalakeitto on yksi kaupungin kehutuimmista. Kuva: Fisken på Disken

Kampissa sijaitsevan Fisken på Diskenin kalakeitto kuuluu ravintolan suosituimpien, ja samalla tunnetuimpien annosten joukkoon. Ravintolan ruokalistalla tämä perinneherkku kulkee nimellä The Lohikeitto, ja annoksen tilattuaan ymmärtää varsin hyvin mistä nimitys juontaa juurensa - kalakeitto on täydellistä!

Suolaliemessä 42-asteiseksi kypsennetty lohifilee ja perunat saavat rinnallaan savuisan liemen, joka kaadetaan lautaselle asiakkaan silmien edessä. Tässä annoksessa kaikki raaka-aineet ovat enemmän kuin kohdallaan.

Story Kauppahalli

  • Missä: Vanha kauppahalli
  • Hinta: 13,90 €

Storyn lohikeitto on klassikko.
Storyn lohikeitto on klassikko. Kuva: Story

Perinteisemmän kalakeiton ystävän valinta on kauppahallissa sijaitsevan, kaikkien aikojen ensimmäisen Story-ravintolan kermainen lohikeitto. Tämä klassikkoruoka on kerännyt kehuja ja ylistystä jo vuodesta 2014 saakka, eikä mikään ihme. Kukapa ei rakastaisi lämmittävää kalakeittoa keskellä kylmää talvipäivää?

Jos kauppahalli ei sijaitse sinun lounasmatkasi säteellä, ei hätää! Lohikeittoa on tarjolla myös Kampin ja Triplan Story-ravintoloissa, ja lisäksi tätä herkkua voi noutaa mukaan tai tilata kotiin Dinner Deliveryn tai Woltin kautta.
 

Löyly

  • Missä: Hernesaarenranta 4
  • Hinta: 19 €

Löylyn kalakeitto tekee hyvää myös Itämerelle.
Löylyn kalakeitto tekee hyvää myös Itämerelle. Kuva: Löyly

Hernesaarenrannassa sijaitseva Löyly panostaa vastuullisuuteen paitsi rakennus- ja sisustusvalinnoissa, tämä seikka on otettu huomioon myös ruokalistalla. Jasper Pääkkösen nimeä kantava Jasperin lohikeitto pitää sisällään kotimaista vastuullisesti kasvatettua kirjolohta ja kylmäsavukirjolohta.

Kalakeitto on yksi Löylyn myydyimmistä ruoista, ja sitä on saatavilla myös neljän neljälle hengelle suunniteltu kattilallinen.

Huom! Ravintola lahjoittaa 50 senttiä jokaisesta Jasperin lohikeiton hinnasta WWF:n Itämeri-työlle.
 

Merimakasiini

  • Missä: Hietalahdenranta 14
  • Hinta: 13 /18 €

Merimakasiini tarjoilee Hietalahdenrannan vanhimman ja legendaarisimman reseptin omaavaa lohikeittoa.
Merimakasiini tarjoilee Hietalahdenrannan vanhimman ja legendaarisimman reseptin omaavaa lohikeittoa. Kuva: Merimakasiini

Merimakasiinissa pääset merellisiin tunnelmiin paitsi maisemien, myös ruokalistan puolesta. Tässä kalaruokiin erikoistuneessa ravintolassa kalakeittoja on tarjolla peräti kaksin kappalein. Onko valintasi perinteinen kermainen, saaristolaisleivän kanssa tarjoiltu lohikeitto vai kenties ranskalainen kala-äyriäiskeitto bouillabaisse? Olipa valintasi kumpi hyvänsä, voit olla varma siitä, että ruoka maistuu!

Puhtaisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin panostavassa Merimakasiinissa suositaan sesongin mukaisia, ekologisesti ja kestävästi pyydystettyjä kaloja ja äyriäisiä.

Tukkutorin Kala

  • Missä: Työpajankatu 2 b
  • Hinta: 12 €

Tukkutorin Kalan sisustus ja tunnelma ovat vertaansa vailla.
Tukkutorin Kalan sisustus ja tunnelma ovat vertaansa vailla. Kuva: Tukkutorin Kala

Mitä lähempää ruoka tulee, sen tuoreempaa se on. Erittäin tuoretta kalakeittoa löytyy Teurastamolta, tarkemmin sanottuna Tukkutorin Kalasta. Valittavanasi on joko lohikeitto salaattipöydän kera, tai vaihtoehtoisesti voit napata matkaasi litran verran tätä perinteistä herkkua.

Kun täydellinen talviherkku on nautittu, voit siirtyämuutamalla askeleella hankkimaan kaloja ja äyriäisiä kotikokkailua varten. Tässä paikassa perinteisen kivijalkaliikkeen ainutlaatuinen tunnelma on ihan omaa luokkaansa!
 

LUE MYÖS: Ystävänpäivä 2022: Maukkaimmat menut, brunssit ja take away -herkut

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi