Viisi tonnia parsaa

Tai kuusi, Jukka-Pekka Repo oikaisee keväisen herkun kulutuksen.

Vasikkaa à la Oscar.
Vasikkaa à la Oscar.

Viisi tonnia parsaa

Tai kuusi, Jukka-Pekka Repo oikaisee keväisen herkun kulutuksen Königissä, Raffaellossa, La Famigliassa, Kolmessa Sepässä ja Omenapuussa. Center-Innin raflojen perustaja Eila Kuurma tunnetaan parsojen edelläkävijänä kaupungissa. Valkoinen parsa saapuu Hollannista, vihreä alkuun Perusta. Aluksi voi herkutella kuohkealla parsakeitolla (9,90 e), pääksi ennustetaan parsaa Hollandaisen (21,90 e) rinnalle suosikiksi vasikkaa à la Oscar eli grillattua vasikan sisäfileetä, parsaa, katkarapuja ynnä Choron-kastiketta (29 e). Königin katutason baarissa voi tutkailla Pohjoisrantaan omaa ruokapaikkaa kaavailevan Petteri Luodon toista rakkautta eli näyttävää maalaustaidetta.
König, Mikonkatu 4

Vltava 6v!

Elielinaukion Vltava täyttää 6 vuotta. Tsekkiravintolan hanoissa kuohuu viisitoista erilaista olutta.
Vltava, Elielinaukio 2

Velvet Junior

Tammikuussa Birdlandin paikalla avannut 500-neliöinen Velvet on uudistunut ja muuttunut nuoremmille bilettäjille  suunnatuksi yökerhoksi. Uusi ikäraja: 18 vuotta.
Velvet, Mannerheimintie 6

Sinkkuperjantait

Huomio kaikki sinkut ja sinkunmieliset! Kallessa vietetään joka perjantai klo 20 alkaen sinkkuperjantaita. Baarissa jaetaan pelikortteja, jolle sinkun on tarkoitus löytää pari. Onnellinen loppu jää parien vastuulle. K-24.
Kaarle XII, Kasarmikatu 40

Kipinän ravintolapäällikkö Niko Peltomaa on valinnut uuteen ruokalistaan sopivat juomat.
Kipinän ravintolapäällikkö Niko Peltomaa on valinnut uuteen ruokalistaan sopivat juomat.

Kipinää!

Ravintola Kipinälle on tehty keväinen facelift. ”Ravintola oli viisi vuotta samalla sisustuksella, ja nyt ilmettä piristettiin pintojen maalaamisella ja pöytäpintojen uusimisella. Inspiraation vihreänkeltaiseen väriin saimme vanhasta retrotyylisestä tapetista”, kertoo ravintolapäällikkö Niko Peltomaa. Uutena keittiömestarina reilu kuukausi sitten aloittanut Tero Nummelin suunnitteli ravintolalle myös uuden ruokalistan. Listan makumaailmassa vahvistettiin espanjalaisten makujen osuutta. Vanhat suosikit perunamunakas ja talon chorizo-makkara on uudistettu kevään makumaailmaan sopiviksi.
Kipinä, Vuorikatu 16

Farang laajenee

Aasialaisia makuja Taidehallissa menestyksekkkäästi esitellyt Farang laajentaa entisen Namaskaarin paikalle Klaus K:n naapuriin Bulevardille. Tomi Björck ja Matti Wikberg lupaavat kokata modernia pohjoisaasialaista vapusta lähtien. Ovet auki tiistaista sunnuntaihin koko päivän, maanantaisin vain iltaisin.
Gaijin, Bulevardi 6

Äijäjuomat dyykkaavat

Tosi Vahva Karhu on Alkon heikoin suorittaja: laskua peräti 25 pinnaa verrattuna vuodentakaiseen. 20 prosenttia on laskenut myös Lapin Kullan A:n suosio, Karhu A yltää sekin 16 pinnaan suosion romahduksessa. Myönteisellä ennakkomerkillä sen sijaan varautuu vähemmän äijämäisen samppanjan kasvu.

BBC kävi kylässä

Chez Dominiquen “Noma-mainen” pohjoismainen keittiö ja Savoyn jumalaiset mutta kalliit herkut nousevat päällimmäisiksi BBC:n kulinaarisessa kaupunkiraportissa. Nuorekkaaseen makuun suositellaan Kuurnaa, venäläisille makuhermoille Kosmosta.
Chez Dominique, Rikhardinkatu 4

Sipuliin pääsiäisenä

Avoimen ruokaravintolan löytäminen pässinä on työn ja tuskan takana, mutta Sipuli tarjoaa helpotuksen. Buffet-pöytä on katettuna lauantaina ja sunnuntaina illalla, molempina pääsiäispäivinä lounaalla. Ja kyllä: pashassa ja babassa löytyy.
Sipuli, Kanavaranta 7

Syö!-arvontavoittaja

City-lehden Syö!-arvonnassa 50 euron lahjakortit voittivat Mirja Peltonen ja Mikko Jokinen. Onnea! Postimies tuo. Te syötte.

Klubit

Denis Vakulin.
Denis Vakulin.

Jukebox: Denis Vakulinin Top 3 -biisit

  1. Way Out West: The Gift (Michael Woods Remix)
    ”Muheva Way Out Westin klasarisoundin päivitetty versio, sopii erinomaisesti pikkutunneilla soitettavan setin alkuvaiheille. Kaunis biisi, tätä kuunnellessa ei viikon duunihuolet enää tanssilattialla paina.”
  2. John O’Callaghan, Timmy &Tommy: Talk To Me (Orjan Nilsen Trance Remix)
    ”Mahtipontinen hallibiisi, vaatii vähän isomman tilan, jotta biisistä saa kaiken irti ja voi tuntea bassot sydämessä asti. Kun mixaan tätä kuulokkeet korvilla, on itsekin pakko polkea jalalla vähän lattiaa, joten ei ihme, jos tanssilattialla tulee hikiset fiilikset.”
  3. Spooky: Belong (Sasha Involver Remix, Prankster Edit)
    ”Kevyt ja rento biisi auringonnousun ihmettelyyn yön bileiden jälkimainingeissa. Aiheuttaa jo itsessään kevyttä nousuhumalaa, joten sopii täydellisesti aamubileitä odotellessa. Takuuvarma hymykuoppabiisi!”

Whiteout 2011

Whiteout kokoaa kasaan päräyttävän dj-kattauksen Suomen   huippunimiä. Illan suurimmat tähdet lienevät kuitenkin alankomaalainen Sander van Doorn ja saksalainen Blank&Jones.
Kaapelitehdas 16.4. 39e

Pop up!

YK:lla aloittaa POP UP -klubi. Torstailta perjantaille siirtyvissä live-illassa kuullaan Siinaita. 22.4. esiintymässä Villa Nah.
Club YK 15.4. alk. 6,30e

KBK

Suomiräpin airut Kultabassokerho täyttää vuoden. Ykkösiä juhlittaessa vietetään samalla OG Ikosen ja Liigalaiskan Vitun Kova Ääni -kombon levyjulkkareita, ja livenä kuullaan myös Eino Antiwäkkiä.
Kuudes Linja 24.4. 8e

Beatbox-bileet

Beatboxaaja Felix Zenger julkaisee esikoisalbumin. Julkkaribileissä mukana myös muun muassa Tommy Lindgren ja Redrama.
Bar Loose 20.4. 8/10e

Punaisen sipulin alue

Vantaalla fiilistellään, kun lavalle nousevat Saurus, Niko ja Tapsa sekä Solonen. Red Onion löytyy tarkemmin sanottuna Myyrmäestä.
Red Onion 15.4. 6e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi