Vilhonkadun After Ski

Alppiravintola Hamlet After Ski Bar tuo rinneriehan keskelle kaupunkia.

Hamletissa on lasketteluteemainen sisustus. Baarivastaavana toimii Jyrki Orava.
Hamletissa on lasketteluteemainen sisustus. Baarivastaavana toimii Jyrki Orava.

Vilhonkadun After Ski

Alppiravintola Hamlet After Ski Bar tuo rinneriehan keskelle kaupunkia. Ravintola Martinan viereisiin tiloihin, entisen Hamletin paikalle pop up –hengessä auenneeseen ravintolaan pääsee sisään kuulemma suksien kanssa tai ilman. Ei siis tarvitse edes teeskennellä laskeneensa! Entinen Hamlet oli aikanaan erityisesti palomiesten suosiossa, uuden after ski -baarin henkeen ravintola on luonut erilaisia youtube-hahmoja kuten Alppiruusu ja Alamäkikotka.

Ravintola on auki hiihtokauden loppuun, ja tulevaisuudessa se viedään ehkä Lapin hiihtokeskuksiin.
Alppiravintola Hamlet After Ski Bar, Vilhonkatu 6

Rymy-Eetu karppaa

Karppaajat on huomioitu Rymy-Eetussa. Uusi ruokalista sisältää runsaasti vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja, kuten savulohta munakokkelilla. Pääruokien lisäksi myös alkuruoissa ja lisukkeissa on huomioitu hiilihydraattien määrä.

Rymy-Eetu, Erottajankatu 15

Jenkkijoulu Helsingissä

Perinteisen suomalaisen joulupöydän sijaan Klaus K loihtii American Christmas Grillin, joka lupaa samalla perinteisen mutta uudenlaisen amerikkalaisen joulupöydän. Esimerkiksi munatotia löytyy! Jouluravintola on auki 1.–22.12.
Klaus K, Bulevardi 2-4

Vielä yksi brunssi

Brunssit vaikuttavat valloittaneen Helsingin. Cafe Lasipalatsi lupaa oman leipurin leipää, marjoja, juustolajitelman, kylmä- ja lämminruokalajitelman sekä vaihtuvan jälkiruoan. Yllätyksenä löytyy myös kaurapuuroa, joka on Lasipalatsin mukaan kokenut Suomessa nousukauden. Brunssi on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin.
Cafe Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24

Rauchbier Urbock, talvi ja savukinkku. Mmmmm.
Rauchbier Urbock, talvi ja savukinkku. Mmmmm.

Talvioluet tulivat

Alko on varannut joulu- ja talvioluita viidenneksen viimevuotista enemmän, mutta todennäköisesti varhainen poimii valiot päältä. Ensin mainituissa pinnat menevät San Franciscoon ja Kööpenhaminaan. Lakritsimainen Anchor Christmas Ale (3,49 e) on hedelmäkakku pullossa, Belgiassa De Proefilla pantu Santa’s Little Helper (6,19 e) edustaa voimakkaasti humaloitua hedelmäistä suklaakakkua.

Talvioluissa bambergilainen Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock (3,58 e) vaalii virkistävästi savukinkun perinteitä. Baijerilainen Aventinus Weizen-Eisbock (3,98 e) on muhkea 12-prosenttinen vehnäolut. Nautinnossa edellisestä ei jää paljon jälkeen saman kulmakunnan runsaudessaan sulava Ayinger Weizen-Urbock (3,24 e).

Pikkujoulun drinksut

Pohjolan suosikkijuoma konjakki saa kunnian korkata A21:n sesonkidrinkit. Virkistävä Coeur des Vignes (17 e) vie hapokkaassa raikkaudessaan ajatukset sadonkorjuujuhliin. Cognac Flush (13,50 e) tarjoaa neljän värisuoran valinnan. Me päädymme vadelma-graniittiomenaan. Menu sai alkunsa ravintolan visiitistä Rémy Martinilla viime kesänä ja jatkuu vuoden loppuun.
A21, Annankatu 21

Viinistä viiniin

Monta annumia on livahtanut vailla Hugh Johnsonin Viinioppaan suomennosta, mutta 2012 muodostaa tervetulleen poikkeuksen. Myös suomenkielinen iPhone-sovellus on luvassa joulukuussa. Kotimaassa ruotivat tutuilla painotuksillaan Alkon valikoimaa Juha Berglundin ja Antti Rinta-Huumon Viinistä viiniin 2012 sekä Pekka Suorsan Viiniopas 2012.

Sikarihuone Kämpiin

Se on fakta: terassilla ei ennen kevättä tuprutella tunnin patukkaa. Niin kuubalaisten kuin muiden jalojen makujen ystäville Kämp avaa marraskuussa sikarihuoneen toisessa kerroksessaan. Viranomaiset eivät kuitenkaan salli juhlajuomien mukaanottoa. Kun remontin myötä katoaa kaksi hissiä, myös katutason Kämp Bar saa kaivattua lisätilaa.
Kämp Bar, Pohjoisesplanadi 29

Savoyssa uusi pomo

Savoyssa on aloittanut parahiksi vuoden vilkkaimpaan aikaan uutena ravintolapäällikkönä Anna Lumme. Kokemusta gastronomiaan Lumme on hakenut viimeksi Hilton Helsinki Airportista ja aiemmin Scandic Continentalista. Keittiön ohjaimissa jatkaa Kari Aihinen, jonka edeltäjä Kai Kallio avaa ensi vuonna oman paikan Porvoossa.
Savoy, Eteläesplanadi 14


Klubit

Jukebox

Prok & Fitchin top 3.
Prok & Fitchin top 3.
  1. Prok & Fitch: School of Todd Terry
    "Uunituore raita ja luultavasti yksi lempituotoksistamme pitkään aikaan. Biisi käyttää vanhaa Todd Terryn Weekend samplea, ja on ollut yksi isoimmista kappaleista keikoillamme viime kuukausina."
  2. Alex Kenji: Nine Apples
    "Niin funky ja tarttuva koukku! Biisi kuulostaa todella isolta hyvällä äänentoistolla ja sen päälle on hauska heittää looppeja ja acapelloja, mikä tuo siihen myös ihan erilaisen fiiliksen."
  3. Dualton: Housekeeping (Pirupa remix)
    "Olemme molemmat isoja Pirupan faneja ja tämä on tyypillistä hänen soundiaan, ajavaa ja groovya isolla breikillä, joka taatusti hajottaa klubin kuin klubin tanssilattian! Housea isolla H:lla!"

Prok & Fitch Danceteriassa Dtm:ssä 2.12.

Contained-klubin avajaiset

Tuore helsinkiläinen DJ -kollektiivi SOS DJS järjestää ensimmäisen klubi-iltansa. Illan aikana kuullaan technoa, housea ja discoa.
Ravintola Alexandria 26.11. 5 e

Eric Prydz Helsinkiin

Eric Prydz saapuu toisen kerran Helsinkiin soittamaan. Illan aikana dekkien takana myös esimerkiksi Eliot Ness ja Bright Shades.
Circus 3.12. 18 e

International Disco

Bileitä pidetään Nollassa, kun brassi-dj Maga Bo saapuu soittamaan. Suomalaisvahvistuksena muun muassa Dj Svengali.
Nolla 25.11. 6 e

Fade ja Mixxed kimpassa

Kaksi klubikonseptia Fade ja Mixxed löivät hynttyyt yhteen. Soittamassa muun muassa Tony Profondo ja Casper.
Venue 26.11. 10 e

1 kommentti

Prydz

25.11.2011 00:42

Prydzin keikka on jo kolmas. 2006 oli Reivin bileet Virgin Oilissa, 2010 LOVE Circuksessa ja nyt Reivin bileet Circuksessa. HOX HOX! Otetaas asioista selvää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi