Voillà kutsui huippukokit Turkuun – Uusi ruokatapahtuma tuo piristystä syksyyn

Ismo Sipeläinen, Markus Aremo, Jouni Toivanen, Kristian Vuojärvi, Paco Ndiaye ja Mauricio Allende tuovat osaamisensa turkulaisravintoloihin lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

VoiVeljien uusi Voillà-tapahtuma tuo piristystä Turun ravintolasyksyyn. Kuvassa VoiVeljien Jarno Seppä (vas.), Ismo Sipeläinen, Heinon tukun Johanna Nikkanen sekä VoiVeljien Mika Lövgren ja Janne Juvonen.
VoiVeljien uusi Voillà-tapahtuma tuo piristystä Turun ravintolasyksyyn. Kuvassa VoiVeljien Jarno Seppä (vas.), Ismo Sipeläinen, Heinon tukun Johanna Nikkanen sekä VoiVeljien Mika Lövgren ja Janne Juvonen. Kuva: Johanna Grönlund / ravintolatarinat.fi

Turun ravintolasyksy on kaikkea muuta kuin harmaa, siitä pitää huolen VoiVeljet -ravintoloiden uusi Voillà -ruokatapahtuma, joka syntyi täyttämään Food & Fun -ruokafestivaalin jättämää aukkoa.

“Olemme kutsuneet vieraiksemme viisi keittiömestaria ja yhden baarimestarin, kaikki alansa huippuja”, kertoo VoiVeljet -ravintoloiden keittiöpäällikkö Jarno Seppä.

Mukana on kuusi erityyppistä ravintolaa, joiden omat konseptit on otettu huomioon vieraiden valinnassa sekä vierailumenujen suunnittelussa.

“Esimerkiksi ravintola Bruukin Jaakko Kinnunen on muutenkin kiinnostunut villiyrteistä, joten aika luonnollinen valinta sinne oli Jouni Toivanen”, Seppä sanoo.

Vastaavasti ravintola Göranissa nautiskellaan Markus Aremon saaristolaismenusta, E. Ekblomissa Kristian Vuojärven bistroherkuista, Paninissa Paco Ndiayen italialaisista mauista ja Smörissä kuuden ruokalajin huippuillallisesta, jonka loihtii Suomen Bocuse d’Or -edustaja Ismo Sipeläinen.

Juomista kiinnostuneiden kannattaa suunnata ravintola Tiirikkalaan, jossa vierailee Kyrö Distilleryn grand ambassador Mauricio Allende.

“Tässä on aika laaja kattaus erilaisia juttuja ja ne ovat kaikki eri hintaisia. Pääsee sen Bruukin villin brunssinkin syömään 36 eurolla tuollaiselta Michelin-tason keittäjältä, niin onhan se aika kova juttu”, Seppä sanoo.

Mukavaa vaihtelua kaikille osapuolille

Keittiömestarivierailut tuovat piristystä Turun ravintolasyksyyn ja tarjoavat vaihtelua niin asiakkaille kuin ravintoloillekin.

“Se on tosi virkistävää, että sinne keittiöön tulee joku uusi ihminen, joka saattaa tehdä asioita ihan eri tavalla. Kyllä siinä oppii ihan tosi paljon, ja ruoanlaitto yhdessä on aina hauskaa”, Seppä sanoo.

Ravintola Smöriin saapuvalle Ismo Sipeläiselle Voillà tuo mukavaa vaihtelua maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin tammikuiseen finaaliin valmistautumiselle.

Sipeläinen on rakentanut Voillà-vierailumenunsa hyvin raaka-ainelähtöisesti ravintola Smörin yhteistyökumppaneilta saatavien ainesten ympärille. Pienen Kalatilan siika, merirapu, karitsa ja Kotipellon puutarhan yrtit saavat seurakseen sesongin parhaita makuja.

“Jokaisella paikkakunnallahan on omat lähituottajat ja omat erityispiirteensä, niin lähdettiin suunnittelemaan sitä kautta. Tietysti nyt kun on syksy, niin siihen tuli tosi luonnostaan mukaan sienet ja omenat. Siitähän se oikeastaan rakentui”, Sipeläinen sanoo.

Turussa vireä ravintolakenttä

Ravintolavierailut ovat Sipeläiselle tuttuja, ja hän odottaa myös Turun visiittiä innolla.

“Pyrin löytämään samalla itsekin jotain uutta, ettei menisi aina niillä raaka-aineilla mitä on tottunut käyttämään.”

Voillà piristää Turun ravintolasyksyä, mutta kelpaa Turussa ruokamatkailla muulloinkin, sillä uusia ravintoloita avataan tasaiseen tahtiin.

“Ihmiset syövät koko ajan enemmän ulkona, ja totta kai täälläkin kilpailu kasvaa. Asiakkaan näkökulmastahan se on aika herkullinen tilanne, kun kaikkien pitää todellakin yrittää parhaansa, ja se varmasti lisää ruuan ja palvelun tasoa”, Seppä toteaa.

Voillà, 5.-7.10. Turku

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi