Vuosaaren keskustaan suunnitellaan mittavia muutoksia

Tavoitteena suunnitella monipuolinen kantakaupunkimainen keskusta, jossa painottuvat kävely, pyöräily ja julkinen liikenne.

Aromikujan alue havainnekuvassa.
Aromikujan alue havainnekuvassa. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy

Vuosaaren keskustaan Aromikujan ympäristöön suunnitellaan uutta kantakaupunkimaista rakentamista. Korkeampi rakentaminen sijoittuu suunnitelmassa Vuotien varteen, jossa korkein rakennus olisi 33-kerroksinen. Vuosaaren keskustaan on laadittu myös suunnitteluperiaatteet ja Vuotielle liikennesuunnitelman luonnos. Suunnitelmista käydään keskustelua, johon alueen asukkailla ja yrityksillä on mahdollista ottaa kantaa

Vuosaaren metroaseman ja kauppakeskus Columbuksen viereen Aromikujan alueelle valmistellaan asemakaavan muutosta. Viitesuunnitelmassa korkein 33-kerroksinen rakennus sijaitsee kauppakeskuksen itäpuolella Vuotien varressa. Bertha Pauligin kadun varrelle tulisi viereen rakentuvien Kahvikortteleiden mukaisesti matalampaa 3–8-kerroksista rakentamista. Asuntoja hankkeessa syntyisi noin 1 400 asukkaalle.

Aromikujan kortteleiden läpi tullaan avaamaan kulkureittejä, joiden varsille on suunniteltu liike- ja toimitilaa. Palvelukeskus Albatrossia on tarkoitus laajentaa sosiaali- ja terveyspalvelujen monipalvelukeskukseksi. Päivittäistavarakaupan sijoittamista alueelle tutkitaan. Katutason kerroksiin on suunniteltu kivijalkatyyppisiä liiketiloja.

Kävelykeskusta laajenee suunnitelmassa kohti Aurinkolahtea ja Uutelaa, jolloin syntyy luonteva kulkuyhteys metro- ja bussipysäkeille. Henkilöautoliikenne on ohjattu pysäköintilaitokseen Bertha Pauligin kadulta ja huoltoliikenne alueelle keskitetysti Vuotieltä.

Suunnittelussa tullaan selvittämään muun muassa kaupallisia mahdollisuuksia ja korkean rakentamisen toteutuskelpoisuutta sekä tuulisuutta, melua ja pelastusasioita. Kaavaehdotus on tarkoitus esitellä kaupunkisuunnittelulautakunnalle arviolta syksyllä 2016. Lopullisesti kaavasta päättää kaupunginvaltuusto.

Ota kantaa suunnitteluun

Vuosaaren keskustan suunnittelun asukastilaisuus pidetään 13. kesäkuuta klo 17-19 Vuosaaren peruskoululla osoitteessa Koukkusaarentie 9. Suunnittelijat ovat tavattavissa kello 16 alkaen. Aromikujan alueen osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavan valmisteluaineistoa, suunnitteluperiaatteet sekä Vuotien liikennesuunnitelman luonnos ovat esillä 6.kesäkuuta-1. heinäkuuta info- ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2), Vuosaaren kirjastossa (Mosaiikkitori 2) ja verkkosivuilla. Mielipiteet pyydetään esittämään viimeistään 1.heinäkuuta. Kirjalliset mielipiteet lähetetään Helsingin kaupungin kirjaamoon esimerkiksi sähköpostitse helsinki.kirjaamo@hel.fi. Mielipiteet voi esittää myös suoraan suunnittelijalle.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi