WÄRK:fest tuo tee-se-itse-kulttuurin viikonlopuksi Ääniwalliin

Tarjolla työpajoja perinnetekniikoista uusiin innovaatioihin.

Viime vuoden WÄRK:festissä oli nähtävillä ja kokeiltavissa monta härpäkettä.
Viime vuoden WÄRK:festissä oli nähtävillä ja kokeiltavissa monta härpäkettä. Kuva: Flickr.com / ckohtala

Toista kertaa järjestettävä tee-se-itse-kulttuurin urbaani tapahtuma WÄRK:fest 2013 kutsuu uteliaat Helsingin Vallilaan, Ääniwalliin 5.-6. lokakuuta. Tapahtumaan on tulossa yli 30 erilaista värkkäyspistettä, joissa kävijät pääsevät kokeilemaan ja oppimaan värkkääjien kehittämiä taitoja ja keksintöjä. Kirjo on laaja, työpajoja löytyy perinnetekniikoista uusiin innovaatioihin.

Ääntä Ääniwalliin tuotetaan ompelukoneilla ja itserakennetuilla Blues-soittimilla ja kajahtaneet kutojat saavat seuraa taskuneuloosin livetapaamisesta, jossa jaetaan somevinkkejä piilosilmukoiden opettelun ohessa. Hackerspace-skene esittelee lasersokkelon ja kolvaamisen riemua ja ulkona kohtaavat rautaa takova mestariseppä ja Multimedia-graffititeosta luova

OMANIMI:KAP.Viikonlopun aikana on luvassa työpajoja, työnäytöksiä, performansseja, ja puheenvuoroja – oppimista, oivaltamista ja kokeilemista. Toimintaa löytyy koko perheelle, työkaluja kutimista kolviin ja lähes kaikilla värkkäyspisteillä voi osallistua mukaan tekemiseen ilman sen kummempaa kokemusta.

"Moni on ihmetellyt ja kysynyt, mikä näitä eri aloilta tulevia tekijöitä sitten oikein yhdistää? Vastaus on intohimo ja asenne. Tervetuloa paikan päälle katsomaan, mikä on se jokin, joka saa sepän takomaan rautaa, viereisen katutaiteilijan maalaamaan tai työpajanpitäjän opettamaan lapsille robotiikkaa tai vaatteiden tuunausta. Siinä riittää ihmeteltävää koko viikonlopuksi”, WÄRK ry:n puheenjohtaja Nuppu Stenros summaa ja nauraa.

Tutustu juuri julkaistuun ohjelmaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi