WWF:n luontolivessä seurataan nyt sääksipoikueen elämää

Saimaan Haukivedellä pesivällä sääksipariskunnalla on kolme pientä poikasta.

Luontokuvaaja Juha Taskinen kävi asentamassa kameran sääksen pesään.
Luontokuvaaja Juha Taskinen kävi asentamassa kameran sääksen pesään. Kuva: WWF

WWF:n luontolivessä voi ihastella suorassa lähetyksessä sääksiperheen elämää Saimaan Haukivedellä. Sama pesä on nähty luontolivessä jo kahtena edelliskesänä.

”Livekamera tuo kokonaan uuden ulottuvuuden lintujen elämän seuraamiseen. Kameran avulla pääsee niin lähelle, että on mahdollista nähdä asioita, joita ei kirjoissa kerrota. Se auttaa ymmärtämään näiden upeiden lintujen elämää”, Kameran sääksen pesään asentanut luontokuvaaja Juha Taskinen sanoo.

”Pian poikaset varttuvat ja alkavat tehdä pesän reunoilla siipijumppaa. Loppukuusta ne lennähtelevät pieniä lenkkejä, mutta palaavat pesään odottamaan ruokaa”, Taskinen sanoo.

Sääksi on haukkojen heimoon kuuluva petolintu, joka tunnettiin aiemmin nimellä kalasääski. Suomessa se on elinvoimainen laji, jonka pesimäkannaksi on arvioitu yli 1 100 paria.

Sääksiä uhkaa kuitenkin pula pesäpaikoista sekä metsästys pitkällä muuttomatkalla Afrikkaan. Painava pesä tarvitsee alustakseen jykevän puun, mutta vanhat metsät ovat nykyään maassamme harvinaisia metsätalouden menetelmien takia.

”Livelähetyksessä nähtävä pesä on siinä mielessä erikoinen, ettei se ole puussa. Se on Saimaan toinen sääksen pesä, joka on kiven päällä”, Taskinen kertoo.

Tällä hetkellä luontolivessä voi seurata sääksien lisäksi metsäpeurojen elämää ja kuunnella saaristoluonnon ääniä.

Pesässä on kolme poikasta.
Pesässä on kolme poikasta. Kuva: WWF Juha Taskinen

WWF:n luontolive
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi