Ympäristötaide ilostuttaa Kalasataman kesässä

Turistikierros, Kohtaamiskioski ja ArtMaja-hanke tukevat yhteisöllisyyttä.

Helsingin kaupunki on valinnut Teatteriosuuskunta Ilmi Ö:n Kalasataman turistikierroksen, Gruppen Fyran ArtMaja-hankkeen ja RaivioBumann-kollektiivin Kohtaamiskioskin tulevan kesän rahoitettaviksi ympäristötaidehankkeiksi.

”Teatteri Ilmi Ö. rantautui Kalasatamaan ensimmäisen kerran 2016. Nyt olemme palanneet takaisin kuin kotiin. Odotamme innolla kohtaamisia vuoden 2017 Kalasataman maisemissa: viime vuoden tuttavuuksia ja uusia ihmisiä, tutkimusmatkoja ja uutta esitystä, erilaisia näkymiä Kalasatamasta turistin rennolla asenteella ja innostuvin silmin”, kertovat taiteilijat Anne Korhonen ja Tanja Parantainen.

Syyskuussa Helsinki Design Weekin aikaan 7.-17. syyskuuta Kalasatamanpuistoon luodaan taideolohuone, jonka näyttämönä on paikalle tuotava lasipaviljonki. Ohjelma vaihtuu joka ilta; tulossa on muun muassa pop up -designmyymälä, kahvila sekä vierailevia taiteilijoita.

Kalasataman Kohtaamiskioski on julkista tilaa elävöittävä elementti, jossa voi pysähtyä, oleskella ja järjestää pienimuotoisia tapahtumiakin. Teos on paikoillaan yhden kesän kerrallaan ja on seuraavana kesänä siirrettävissä toiselle paikalle.

”Tilateoksemme julkisessa tilassa tarjoavat aina yllätyksiä, uutta oppia ja vahvaa kokemusta siitä, että tilataiteelle ja kaupunkimuotoilulle on paljon potentiaalia katutilassa. On mahtavaa päästä toteuttamaan teos alati muuttuvaan, uuteen kaupunginosaan ja mahdollistaa alusta kohtaamisille”, sanoo taiteilija Päivi Raivio.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi