Dildoni mun

Joka toisessa kodissa surisee dildo. Miten niin kävi?

Dildo - kaupunki Kanadassa vai paras petikaveri?
Dildo - kaupunki Kanadassa vai paras petikaveri?

Seksilelut kiinnostavat 80 prosenttia 20–45-vuotiaista suomalaisista. RFSU:n mukaan puolet kotitalouksista omistaa niitä, ja käyttäjistä 91 prosenttia tunsi saavansa lisää tyydytystä niiden avulla. Leluilla leikitään eniten parisuhteessa, tosin sinkut käyttävät niitä tiuhimmin. Miten tässä näin kävi?

"Joskus 2003–2004 oli trendikästä omistaa dildo. Ja vuoden 2005 jälkeen ne ovat oikeasti yleistyneet", kertoo omistaja Sari Skott Sin City -seksitarvikekaupasta.

Seksitutkimusten mukaan suomalaisten yhdynnät ovat harventuneet, mutta masturbaatio on lisääntynyt.

Ensimmäiset arkeologiset falloslöydöt ovat 12 000 vuoden takaa; esineet liittyivät ilmeisesti taiteeseen tai uskontoon. Patterikäyttöinen hieromasauva keksittiin 1880-luvulla lääketieteen avuksi hoitamaan naisten hysteriaa, jännitystä, hikoilua ja unettomuutta. Naiset aloittivat itsehoidon laajemmin vasta 1980-luvulla. Sauvojen suosituin materiaali on silikoni. Niitä tehdään myös lasista, teräksestä ja akryylista. Varsinaisesti dildo tarkoittaa moottoroimatonta sauvaa ja hieromasauva on vibraattorilla varustettu tekopenis. Sauvoja saa apteekista, marketista ja tietysti alan putiikeista. Tiuhimmin seksikaupassa käyvät 20–34-vuotiaat miehet ja 20–29-vuotiaat naiset.

Jotkut yrittävät masturboida jo sikiöaikana. Pojista 13 ja tytöistä 9 prosenttia on saanut orgasmin alle 10-vuotiaana, yli puolet pojista ja vajaa kolmannes tytöistä koki sen ennen yläasteikää. Seksivalistus alkaa kouluissa siinä vaiheessa, kun suurin osa on jo harjoittanut ainakin sooloseksiä. Itsetyydytyksen aloittaminen vasta parikymppisenä on yleisempää naisilla kuin miehillä. Miehistä muutama ja naisista 20 prosenttia ei ole saavuttanut huippua omin avuin.

Seksitutkija Osmo Kontula suosittelee orgasmeja kaikille. Miesten kuolleisuus laskee selvästi, jos he saavat vähintään kaksi orkkua viikossa. Seksi vähentää sydänvikaa, syöpäriskiä, stressiä ja kipuja myös naisilla. Onanian pelättiin aiemmin aiheuttavan mielenvikaisuutta; edelleen kahdesta viiteen prosenttia suomalaisista uskoo siitä olevan haittaa terveydelle. Uskovaisuus rajoittaa naisten masturbaatiota, miesten ei.

Miehistä 97 ja naisista 93 prosenttia harrastaa itsetyydytystä, nuorista aikuisista melkein kaikki. Vuonna 2007 miehistä 70 ja naisista 33 prosenttia oli masturboinut viikon sisällä (18–24-v. miehistä 29 ja naisista 7 prosenttia viimeisen 24 tunnin aikana). Minkä nuorena oppii, sitä jatkaa läpi elämän. Korkeasti koulutetut harrastavat sitä eniten. Masturbaatio on osa seksielämää myös parisuhteessa elävillä. Kontulan mukaan itsekseen koetut hyvät kokemukset nostavat odotuksia pariseksiä kohtaan. Miehistä 94 prosenttia saa melkein aina yhdynnässä orgasmin, puolet saa joka kerta (naisista vain 6 prosenttia). Naisten orgasmivaikeudet ovat lisääntyneet. Kaksi kolmasosaa nuorista miehistä nautti edellisestä seksikokemuksesta todella paljon, nuorista naisista vain kolmannes. Heidän on siis tehtävä se itse.

Lähteet: Osmo Kontula: Between Sexual Desire and Reality. The Evolution of Sex in Finland. Väestöliitto 2009

Cityn pieni suuri dildokysely

Helmikuun kyselyyn 140 vastanneista 85 prosenttia omistaa dildon ja kaksi prosenttia suunnittelee sen hankintaa. Vastaajista naisia on 82 prosenttia. Vastaajien mediaani on 30 vuotta. Neljä viidestä on heteroita, kuudennes biseksuaaleja ja neljä prosenttia homoseksuaaleja. Vastaajista 58 prosenttia on parisuhteessa. Biseksuaalit ja homot ovat keskimäärin ahkerampia käyttäjiä kuin heterot.

Yksi vai kaksi?

 • Yksi: 23%
 • Kaksi: 23%

Koolla väliä

 • Kyllä: 67%
 • Ei: 33 %

Onko dildosi isompi kuin kumppanisi?

 • Kyllä: 42 %
 • Ei: 24 %

Kertonut kaverilleen käyttävänsä dildoa

 • Tietenkin: 55 %
 • Ei: 34 %
 • Ei kehtaa: 11 %

Parantanut seksielämää

 • Kyllä: 68 %
 • Ei: 12 %
 • Ei osaa sanoa: 20 %

Kuka osti

 • Minä itte: 77 %
 • Kumppani: 19 %
 • Kaverit: 4 %

Kaverilla dildo

 • Kyllä: 59 %
 • Ei: 2 %
 • Ei osaa sanoa: 36 %

Suosituin mitta

 • 20 cm

Lukijoilta

“Toimii mukavasti normaalin seksin lisänä sekä silloin kun ei mies ole juuri paikalla:)”
Nainen, 35

“Ostettiin dildo exäni kanssa petipuuhien piristämiseksi. Erossa dildo luonnollisesti päätyi minun matkaani. Nykyään säilytän dildoa sängynaluslaatikossani ja kaivan nykyisen kumppanini aika ajoin helpottamaan erinäisiä puutostiloja. Tärkeää minulle dildoa hankkiessa oli, että vempain on tietyllä tavalla siedettävän näköinen. Harkitsin pitkään delfiinimallia, mutta päädyin kuitenkin vaaleanpunaiseen, ns. perusmalliin värinätoiminnolla maustettuna. Mitään ylisuurta ja ällöttävää halkoa en kaipaisi yksinäisten iltojen iloksi. Suhteeni dildoon on lämmin ja toimiva, parisuhde kaatui, dildo jäi ja pysyy ja patteritkin jaksavat vielä.”
Nainen, 22

“Ex-tyttöystävälläni oli yksi leikkikalu ainoa keino laukeamiseen. Siis suhde oli intiimi ja riippuvaisuus oli ilmeinen. Sen pystyi tulkitsemaan jo tyhjien paristojen määrästä ja päivittäisestä käytöstä riippumatta siitä, oliko asunnossa mies vai ei. Mutta pornokaupassa kerrottiin, että miehet ostavat naisilleen isompia leikkikaluja kuin mitä naiset ostavat itselleen. Lisäksi hyvänä vinkkinä kaikille teille ahdasmielisille- jos vaimolta ei heru pillua niin pyytäkää peppua, jos ei heru sitäkään, niin kysykää miksi. Jossain vaiheessa vaimon pitäisi ehdottaa, että saat toki kokeilla, mutta sitä ennen saat vähintään vastaavan kokoista samanlaisen annoksen omaasi. Näin ollen dildo voi olla paitsi naisen, myös miehen tai pariskunnan leikkikalu, piriste tai välttämättömyys. Voi olla että todellisuudessa leikkikaluja on vieläkin useammalla. Toisaalta niitä voi olla laatikoiden syövereissä useitakin hylättyinä ja hapettumassa. Tiettävästi Englannissa on 0,5 sauvaa per nainen – tämä siis virallisten maahantuontilukujen mukaan vuonna 2001. Siihen päälle kotimaiset luksusvalmisteet.”
Mies, 32

“Minulla ei koskaan ole ollut dildoa. En ole koskaan kokenut tarvetta sellaiseen, koska olen ollut toimivissa parisuhteissa, joissa olen saanut hyvää seksiä! En luultavasti itse ostaisi dildoa, koska rahat ovat muutenkin tiukilla, mutta voisin mielenkiinnolla kokeilla, jos joku minulle sellaisen luovuttaisi ilmaiseksi. Ostan mielummin sillä rahalla kivoja alusvaatteita, joilla hurmaan miehen sängyssä.”
Nainen, 21

“Nainenkin tarvitsee seksiä tyydytyksen takia, luontaisen himon vuoksi. Toki hellyydenkin vuoksi osittain. Miehillä on luulo, että aina pitäisi olla pitkää esileikkiä ja lepertelyä. Ratkaisu on dildo. Se ymmärtää ja antaa heti ilman tuskallisia viettelyitä ja vihjailuita.”
Nainen, 25

“Käyttää sitä, kun olen poissa. Avoimesti: ei salaa minulta."
Mies, 50

“Oma kaalimato löytyy ja näin sinkkuna se on korvaamaton. Seksiä saa silloin, kun mieli tekee, eikä tarvitse pelätä sukupuolitauteja tai raskautta."
Nainen, 25

Ensi kuussa: Pilaa parisuhteesi

Näin parisuhteen saa tuhottua varmasti. Pinttyneimmät tavat ja tottumukset. Kerro meille kokemuksesi ja näkemyksesi.

3 kommenttia

Traveller2011

20.2.2011 13:58

On se jännä, että tosiaan tuo dildo on trendikäs. Olisi aika mielenkiintoista nähdä muiden ilmeitä, jos mies sanoisi, että hänellä on tekopimppa kotona ja että puuhailee sen kanssa iloisena. Siitä voisi olla trendikkyys kaukana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DeeTee8

26.2.2011 01:53

Vaimolle tuli hankittua dildo jonka koossa itse häviän (enkä ole mikään "katkarapukaliiberin" mies! Silti vähän mustis dildolle - ei mun penis ainakaan portaattomasti värise!! Naidessa onkin usein tapana että mä ensin ja jos vaimo ei ehdi mukaan niin sit dildolla tyydytän hänet. (Tai sormilla.)
mies 48

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Iigori

18.8.2011 08:55

Dildo on mahtava apuväline miehelle

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi