Helsinki Love Story

City kartoitti Helsingin rakkauden maantieteen. Missä kohdattiin ja mihin se johti?

Kesällä kaupunki muuttuu rakkauden tavarataloksi. Hymyjä ja uteliaita katseita on tarjolla joka kulman takana. Tarjouksia riittää: moni tulee tekemään tuttavuutta. Ja vielä useampi keskittyy ihastelemaan kaukaa.

"Yllättävän moni suomalainen on tai on ollut kaukorakastunut", uskoo rakkausprofessori Kaarina Määttä.

Kaukorakastunut, koska harva uskaltaa ottaa yhteyttä ihmiseen, josta on kiinnostunut.

"Moni pelkää kasvojen menettämistä. Tervehtiminenkin julkisella paikalla voi saada muut pitämään tervehtijää hulluna."

Action kuitenkin kannattaa. Kun kaukoihastuminen syvenee, kontaktin ottaminen käy entistä vaikeammaksi..

"Mielikuvitus sadunomaistaa ihastuksen. Todellisuutta ei uskalleta kohdata."

Jos pakit tulee, tietää ettei kyseessä ainakaan ollut elämän rakkaus.

"Usein kaukoihastuminen on yksipuolista, vaikka kaukoihastuja uskoo helposti tunteiden olevan molemminpuolisia."

Ranskalainen Rakastaa, ei rakasta -elokuva on erinomainen kuvaus siitä, miten todellisuus näyttäytyy erilaiselta ihastujan ja ihastumisen kohteen näkökulmasta.

"Etenkin teini-ikäiset kuvittelevat katseille ja hymyille aivan uudenlaisia merkityksiä. Myöhemmin saattaa käydä ilmi, että ihastuksen kohde ei edes muista antamiaan silmäyksiä ja vinkkejä, koska ne ovat olleet hänelle merkityksettömiä."

City kysyi lukijoiltaan, missä he ovat ihastuneet ja merkitsi paikat, joissa sydän sykki. Ja ihastuksen kohteen näkee ilman kiikareitakin, sillä näissä tarinoissa otetaan myös kontaktia.

Paciuksenkatu 25, K-kauppa, 2001
Vaaleatukkainen kaupankassa vei sydämeni. Kävin aina hänen kassallaan, vaikka toiset olisivat olleet tyhjilläänkin. Emme sanoneet toisillemme muuta kuin moi ja hei, mutta välillämme oli varmasti jotakin... Laitoin aina vaihtorahoista osan Pelastakaa lapset -keräykseen... Tyttö katosi, ja jäljelle jäi mukava lämmöntunne ajasta.
Mies, 29

Yliopistonkatu, Hesari-klubi, 2000 heinäkuu
Tapasin poikaystäväni kanssa komean Yhdysvalloissa asuvan suomalaismiehen, joka oli ystäväni ystävä. Poikaystäväni ja minun suhde rakoili tuolloin pahoin. Heti kun poikaystäväni silmä vältti, annoin komealle miehelle puhelinnumeroni. En yleensä koskaan anna kenellekään puhelinnumeroani! Mies lähettikin minulle romanttisia tekstiviestejä.
Nainen, 23

Mannerheimintie, Ravintola Zetor, 1996 tammikuu
Entinen tyttöystäväni oli 13 vuoden seurustelun jälkeen keräämässä kamojaan ja muuttamassa ulos kämpästäni. Ainoa kerta, kun olen ottanut viinaa vitutukseen, oli tuolloin. Perseet olalle – Zetoriin. Kaveri vinkkasi baaritiskillä takanani olevan naisen. Aloimme jutella, menimme kimppataksilla koteihimme ja lupasin soittaa seuraavana päivänä. Pahaksi onneksi puhelin ei toiminut. Oli ihan oikeasti rikki. Maanantai-iltana ajelin 3 tuntia ympäri Etelä-Espoota etsien taloa, jonka hämärästi muistin. Osoitteesta ei ollut aavistustakaan. Olin juuri heittämäisilläni toivoni romukoppaan, kun silmiini osui samainen talo. Ajoin pihalle ja Hän tuli talosta ulos... hymyillen. Pari kuukautta myöhemmin tyttö asui luonani ja nyt olemme olleet reilut kaksi vuotta naimisissa. Kerrankin onnisti – tyttö on 8 vuotta minua (ja entistäni) nuorempi, fiksu, kaunis ja hyvästä perheestä
Mies, 36

Rautatieasema, 2001 Marraskuu
Olin matkalla vanhempieni ja silloisen poikaystäväni luokse viikonlopuksi. Olin rautatieasemalla ostamassa lippua, kun pari kertaa aiemmin tapaamani mies saapui lipunostoaikeissa paikalle. Menin keskustelemaan hänen kanssaan ja kuikuilin josko hänen tyttöystävänsä olisi paikalla. Ei ollut, ja paikkamme olivat samassa vaunussa. Tuona iltana rakastuin häneen täysin, ja nyt olemme kihloissa...
Nainen, 20

Herttoniemen ranta, 2003 Maaliskuu
Olin kuljeksimassa Herttoniemen rantaa, kun suloinen poika käveli ohi takaapäin. Hän katsahti minuun ja kysyi, haluaisinko lähteä hänen kanssaan katsomaan lintuja. Minä halusin. Seurustelemme.
Nainen, 18

Kaivokatu, 2001 Helmikuu
Tulin kaverin kanssa iltakahvilta ja Kaivokadulla Golden Star Cafén edessä vastaan rymysi päissään oleva nuorukaislauma. Kaverini tunnisti porukassa tutun naaman ja jäi juttelemaan. Yritin vetää ystävääni hihasta pois, tyypit vaikuttivat vastenmielisiltä humalatilassaan. Pojat olivat pohjoisesta ja ensi kertaa pääkaupungissa. Kaverini kutsui ummikot seuraavana päivänä mukaan konserttiin. Jätkät ilmestyivät vähälukuisempina ja vähemmän päihtyneinä ja – yllätys yllätys – yksi miekkonen vaikutti varsin fiksulta ja miellyttävältä. Tähän päivään asti on kipinää riittänyt molemmin puolin.
Nainen, 26

Kasarmikatu, Kaarle XII, 2001 Tammikuu
Näin hyvännäköisen miehen. Sanoin kaverilleni: tuon haluan. Pyöriskelin vähän miehen ympärillä ja keräsin lasista rohkaisua. Miespuolinen ystäväni ylipuhui minut. Kävin esittäytymässä: "Hei olen Anna." Juttelimme vain hetken, sillä hänen seuralaisensa olivat asiakkaita. Hän kehui minua kauniiksi ja pyysi numeroani. Sain viestin parin tunnin päästä. Kävimme myöhemmin treffeillä.
Nainen, 28

Unioninkatu, 1997 lokakuu
Sain kyydin työkaveriltani, jonka epäilin olevan kiinnostunut minusta, kouluun. Hämmästyksekseni hän otti minua niskasta kiinni ja suuteli hyvästiksi auton ollessa parkkerattuna Metsätalon kulmalle. Otin turvavyön pois vaivautuneesti ja menin kouluun. Luennolla ajatukset pyörivät suudelmassa, höpisin siitä puolitutulle vierustoverilleni. Ihastuksesta tuli molemminpuolista. Parin viikon kuluttua aloimme seurustella.
Nainen, 27

Hakaniemen metroasema, 2. Linjan sisäänkäynti, 2003 maaliskuu
Olin matkalla uudistetun Hesari-clubin avajaisjuhliin. Törmäsin mieheen metron portaissa ja ihastuin – tuolloin emme vaihtaneet sanaakaan. Tapasin hänet myöhemmin Teatteri-ravintolassa, jolloin hän tuli juttelemaan minulle. Ihastus oli molemminpuolista – tosin suhde on jo kariutunut, mutta ikimuistettava.
Nainen, 24

Kaivopuisto, Kaivohuone, 1999 kesäkuu
Olin ystäväni ystävän bileissä, ja nuori kivannäköinen (näyttelijä Viggo Mortensenin näköinen) mies tarjoutui viemään minut ja ystäväni kotiin. En ollut juuri hänestä kiinnostunut. Näimme syksymmällä hänet Kermassa, ja ystäväni alkoi pokata miestä minulle! Päädyimme yhteisille jatkoille. Mies kutsui minut syömään kahden päivän päästä Mamma Rosaan. Seurustelimme vuoden.
Nainen, 25

Eerikinkatu, Helmi, 2001 helmikuu
Miespuolinen ystäväni oli tuonut minut Helmi-ravintolassa vietettäviin syntymäpäiväjuhliin "yllätys-lahjana"."Lahjansaaja" oli miellyttävä. Juttelin hänen kanssaan muutaman tunnin. Hän käyttäytyi herrasmiesmäisesti. Päädyimme koko joukko yhteisille jatkoille. Hän kävi noutamassa aamulla minulle aamiaista läheisestä kahvilasta. Seurustelimme lähes kaksi vuotta.
Nainen, 28

Eteläesplanadi, El Greco, 1997 syyskuu
Olimme sopineet tapaavamme opintoryhmäni kanssa ravintolassa, koska meidän piti valmistella projektia. Yksi osallistujista vaikutti ärsyttävältä, koska puhui tärkeilevästi, heilutteli päätään ja käsiään joka suuntaan selittäessään jotain. Mutta hän kuitenkin huomasi minut, vaikka olin hiljainen. Näimme projektin parissa usein. Pari viikkoa myöhemmin oli kylmä, pimeä syyskuun loppupuolen päivä, ja kävelimme opintoryhmän palaverista pois. Erosimme ratikkapysäkillä, ja sain yllättäen halauksen. Aloimme muulta ryhmältä salaisen seurustelun pari kuukautta myöhemmin. Seurustelimme pari vuotta.
Nainen, 28

Rautatientori, 2002 kesäkuu
Mies lähestyi minua keskiyöllä ja sanoi: "Hei paljon kello on?" Vinkkasin hänelle, että kellohan on selkäsi takana. Sen jälkeen hän kysyi meille vai teille. Päädyimme meille.
Nainen, 32

Kustaanmiekka, Suomenlinna, 1997
Olin ottamassa aurinkoa ja zuumailimme yhden miehen kanssa toisiamme. Hän lähestyi minua sanomalla: "Hei sä tarviit sun selkään rasvaa." Juttelimme vähän aikaa ja vaihtelimme eväitä, ja kun aloin pakata tavaroitani, niin hänkin. Tulimme samalla lautalla Kauppatorille ja jäimme juttelemaan.
Nainen, 35

Merihaka, 1985
Olin ystäväni parvekkeella verryttelemässä. Katsoin alas ja näin jumalaisen komean miehen, joka pesi venettään. Hän huusi minulle ja pyysi tuomaan vettä. Ilta jatkui, ja kundi tuli ystäväni asuntoon.
Nainen, 36

Eteläesplanadi 22, 2001
Olin serkkuni rippijuhlissa Helsingissä. Keskellä päivää Esplanadilla kävellessäni tutustuin kahteen ruotsalaiseen tyttöön, jotka olivat etsimässä juna-asemaa. He olivat suuntaamassa Turkuun. Päätin lähteä mukaan "etsimään" asemaa. Päädyin tyttöjen kanssa Turkuun ja Tukholmaan, jossa asuin kaksi viikkoa toisella tytöistä. Nykyään asumme yhdessä Tampereella.
Mies, 27

Jäähalli, 1995 maaliskuu
Ystäväni ja minä päivystimme jäähallin takaovilla Megadethin konsertin päättymistä 27.3.1995. Lippuja konserttiin ei ollut, vain after concert-tapaamiseen oikeuttavat passit, joita oli jaettu Kaivopihan Musiikki-Fazerilla kehitysmaiden lapsille lahjoitettavia leluja vastaan. Yllättäen pari kielitaidotonta eestiläisnuorukaista tuli iskemään kanssamme juttua, ja heidän seuraansa liittyi pitkä, hiljainen nuoriherra, jota oli mahdotonta olla huomaamatta. Kysyin savukkeita, kundilla ei niitä ollut. Eestiläiset kutsuivat meitä Tapanilaan jatkoille vodkapullon pariin keikan päätyttyä. Minulla oli seuraavana päivänä matematiikan koe, emme lähteneet. Kundien poistuttua takaisin konserttiin kiipeilin jäähallin pystyseinää ylös ja hoin vartin verran ystävälleni “Mä rakastuin, mä rakastuin". Tunne oli räjähtävä: Megadeth artisteineen ei ollut edes nimikirjoitusten arvoinen. Minä olin rakastunut: jäähallin pihalla, päätä pahkaa, vailla pienintäkään etsintää ja ennakkovaroituista. Olin antanut yhdelle eestiläisistä puhelinnumeroni, ja viikon päästä puhelin soi. "Ylimääräinen" nuorimies oli vaatimalla vaatinut eestiläiseltä numeroni. Hän ei ollut saanut minua mielestään. Olemme seurustelleet seitsemän vuotta.
Nainen, 26

Pursimiehenkatu 9, 2000 elokuu
Eräänä iltana lähtiessäni lenkille rappukäytäväni alakerrassa minua tervehti todella komea mies. Koko lenkin hehkuttelin mielessäni miestä. Näin miehen myöhemmin, ja kävi ilmi että hän asui minua kerrosta ylempänä. Pyörin viidennessä kerroksessa tohvelit jalassa ja yritin selvittää, mihin asuntoon namupala olisi muuttanut. Päätin, että seuraavan kerran hänet nähdessäni alan keskustella. Kun sitten päädyimme yhdessä hissiin, aloitin puujalkavitsejä rönsyävän keskustelun. Mies katseli minua kummastuneena, ja hermostuessani jatkoin puujalkojen entistä villimpää viljelyä. Kävi ilmi, että hän oli suomenruotsalainen, eikä suomi tai puujalat olleet hänen vahva lajinsa. Onneksi mies muutti pian pois. Varmaan päästäkseen eroon minusta.
Nainen, 30

Mannerheimintie 5, Kolmen sepän patsaan terassi, 1999 kesäkuu
Hemaisevan näköinen isorintainen vaalea nainen tuli Kolmen sepän patsaan terassille. Terassi oli täynnä, joten tarjosin hänelle tuolia pöydässämme. Tyttö tuli. Hetken kuluttua hänen mekkonsa olkain räpsähti rikki. En tiedä, ilmeisesti tahallaan. Hän sanoi menevänsä vaihtamaan mekon illan juhlia varten ja pyysi minua saattamaan.
Mies, 27

Porkkalankatu 1, Lepakko, 1994
Tapasin hänet Lepakolla lokakuussa 1994. Vihreähiuksinen poika kertoi ikänsä, enkä uskonut. Pyysin häntä todistamaan. Ja kyllä: kolmetoista vuotta! Huomattavasti minua nuorempi. Hän itki, hän oksensi: en rohjennut jättää häntä oman onnensa nojaan. Viikon päästä hän tuli minua vastaan Stockmannin kellon alla, ujona tunnisti, ja vaihdoimme kuulumiset. Seuraavana päivänä törmäsimme rautatieasemalla, samana iltana asematunnelissa. Satunnaisia tapaamisia jatkui keskimäärin päivittäin reilun viikon verran, kuin kohtalon oikusta – emmehän olleet edes vaihtaneet puhelinnumeroita. Tiedän, että joinakin kertoina hänkään ei tohtinut tervehtiä – joskus minunkin oli pakko väistää. Noin viikon satunnaisten tapaamisten jälkeen vaihdoimme puhelinnumeroita rautatieaseman ja asematunnelin välisissä portaissa. Ja tapasimme seuraavana perjantaina – jälleen Lepakolla, kuten oli sovittu. Tällä kertaa klassisessa keikkapaikassa soitti Klamydia. Vaan väliäkö yhtyeellä, odotimme varmasti vain näkevämme toisemme. Luultavasti tutustuimme toisiimme jollakin fyysisellä tasolla, suutelimme niin viattomasti kuin vain murrosikäiset voivat.
Nainen, 26

Mannerheimintie 3B, Unicafé, 2003 maaliskuu
Olin käymässä Helsingissä viikonloppuna kavereideni luona ja tein kaverini kanssa lounastreffit Unicafeen. Juuri kun olimme lähdössä pois, paikalle saapui hänen tuttunsa, ja jäimme hänelle ruokaseuraksi. Olin heti kiinnostunut hänestä ja hän minusta, vaikka emme pöydässä paljoa jutelleetkaan. Minulla oli pari tuntia luppoaikaa, enkä nuhaisena jaksanut pyöriä kaupungilla, joten päädyin hänen kanssaan konserttiin. Ensitreffit kestivät kaksi vuorokautta. Seurustelu jatkuu edelleen...
Nainen, 24

Tyynylaavantie, Kauppa, 2001 huhtikuu
Näin ihanan pojan kaupassa, jossa olin silloin töissä ja päätin kerrankin tehdä jotain. Tarkoitukseni oli hommata hieno kesäromanssi, joten juoksin pojan kiinni, pyysin puhelinnumeroa ja soitin lauantaina. Hän oli juhlimassa nyt jo haudatussa ravintolassa. Minä jätin kaverini toiseen paikkaan, otin taksin ja kävin valloittamassa pojan itselleni. Keväällä nauroin vain sitä, että yhä edelleen ollaan yhdessä.
Nainen, 19

Rautatientorin metroasema, 2003 kesäkuu
Olin menossa Herttoniemeen ja odottelin metroa Rautatientorilla. Viereeni laiturille käveli kaunis brunette odottelemaan samaa metroa. Ihastuin hetkessä. Kaunis, ruskeat hiukset, latvoista mustat, siniset silmät ja isot pyöreät korvakorut, joiden asentoa hän korjasi. Olin myyty. En sanonut mitään, olin vain paikoillani, typerä kun olin. Menimme metroon, ja istuuduin häntä vastapäätä. Hänen viereensä istuutui joku spurgu, josta brunette ei ilahtunut. En uskaltanut sanoa mitään. Mietin, millä asemalla hän jäisi pois. Katselin häntä jatkuvasti. En ikäväkseni saanut katsekontaktia. Asemani lähestyi. Päästänkö ihastukseni käsistä vai mitä teen? Ilokseni huomasin, että hän oli jäämässä samalla asemalla pois. Kävelin hänen perässään kuin koiranpentu. Hän lähti kävelemään toiseen suuntaan Herttoniemen asemalla kuin minä. AARGH! Siitä lähtien olen ajatellut vain häntä, yrittäen nähdä vilauksen hänestä. Jos luulet olevasi kyseinen henkilö, ota yhteyttä (star5@city.fi).
Mies, 25

Töölön sairaala, 1990
Olin opiskelijana Töölön sairaalassa, ja hän oli potilaana. Eräänä iltana sairaanhoitaja lähetti minut kysymään häneltä, mitä hän söisi iltapalaksi (runsaskalorinen dieetti). En saanut silmiäni irti hänestä, kemiamme kohtasivat välittömästi. Oli mukavaa mennä töihin, kun tiesi hänen olevan siellä. Kävin hänen luonaan kerran “teellä", mutta juttu jäi, koska minä olin naimisissa, ja hänellä oli tyttöystävä. Olen yrittänyt netin kautta huudella hänen peräänsä, huonolla menestyksellä.
Nainen, 39

Jäätelökioski, Korkeasaari, 2002 kesäkuu
Olin kesätöissä Korkeasaaressa pienessä jätskikiskassa. Jonoon tuli neljän hengen porukka, joista kaksi oli luultavasti ulkomaalaisia. Toinen, ruskeasilmäinen ja -hiuksinen kiharapää-tukkajumala katsoi muhun koko jonotuksen, jätskin oston ja syömisen ajan. Ja munkin oli vähän vaikea keskittyä pallojen pyörittämiseen, kun ihana hymy veti mua puoleensa kuin magneetti rautanauloja. Vaikka se kuinka yritti hidastella sen syömisensä kanssa, niin jätski loppui ja seurue valmistautui lähtemään. Viimeisen silmäyksen elämäni miehestä näin, kun se kääntyi katsomaan mua vielä kerran, muiden kävellessä jo kohti leijonanhäkkejä. Kun pääsin töistä, kiersin koko saaren ympäri antaakseni sille puhelinnumeroni. En löytänyt.
Nainen, 18

Minä ihastuin

Runoilija Tomi Kontio.

Alakiventie, Myllypuro
Kun muutimme Alakiventielle ollessani teini-ikäinen, rappumme edessä istui kaksi kaunista tyttöä. ”Jaoimme” heidät veljeni kanssa, ja myöhemmin kävi ilmi, että myös he olivat jakaneet meidät samoin. Tytön nimi oli Tea, ja hän oli ensimmäinen seurustelukumppanini.

Laulaja Lordi.

Stockan kello, 1998 kesäkuu
Tapasin mukavan näköisen tytön klassisen kliseisesti Stockan kellon alla yhteisien ystäviemme kanssa. Hän oli jakkupukutyyppiä, joten arvelin, että silmänruokaa kummempaa en tästä kostu. Menimme syömään Planet Hollywoodiin, jossa neito tuntui flirttailevan minulle, mutta taisin ajatella vain ymmärtäväni väärin. Menimme joukolla Linnanmäelle. Oli Enterprisen aika, ja istuin yksin laitteen vaunussa. Hetkeä ennen kuin kieputus alkoi, tyttö halusi tulla kanssani samaan boxiin. Vauhti kiihtyi ja painovoima painoi häntä lujasti minua vasten. Nyt harmittaa, kun emme voi kihlajaispäivänämme mennä Planet Hollywoodiin emmekä Enterpriseen.

Kirjailija Ranya ElRamly.

Käpylän musiikkiopisto, 1991, Taivaskalliontie 3
Ilmoittauduin Käpylän musiikkiopistoon, koska siellä oli poika, johon olin ihastunut. Musiikkiopistoja olisi ollut lähempänäkin Sibelius-lukiota, jota tuolloin kävin. En olisi varmaan koskaan jaksanut käydä musiikkiopistoa koulun ohessa, ellei ko. poikaa olisi ollut. Merkitsin Käpylässäkin reittejä, joilla voisin hänet voisin nähdä. Poika soitti alttoviulua ja minä huilua. Ystävystyimme, valitettavasti hän seurusteli, ja aloimme lintsata yhdessä. Olemme yhä hyviä ystäviä.

Kaupunginvaltuutettu Johanna Sumuvuori.

Mannerheimintie 5 B, Uusi ylioppilastalo 3. Krs, 1995 joulukuu
Olin tavannut Vaasassa mukavan pojan, jonka kanssa olin kirjeenvaihdossa. Tapasimme uudestaan Rauhanpiipun itsarifestareilla. Tanssimme Sielun Veljiä kahdestaan yömyöhään tyhjällä tanssilattialla. Siitä illasta saakka olemme sanomattomasta sopimuksesta seurustelleet. Menimme lopulta naimisiinkin.

Helsingin romanttisimmat paikat

Kirjailija Arno Kotro.

1. Suomenlinna
Unescon historiaa uhkuva suojelukohde, joka on parhaimmillaan lämpiminä kesäöinä, kun harkitun hajamielisesti on myöhästytty viimeisestä lautasta.

2. Ateljee-baarin eteläterassi
Yrjönkatu 26
Voi vaihtaa romanttisesti bakteerikantoja samalla kun tuntee koko Helsingin lepäävän jalkojen juuressa.

3. Tervasaari
Kruununhaan oma eeden, jonka kärjestä voi teinitunnelmissa katsella auringonnousua ja ohi lipuvia laivoja.

4 Kolmen sepän patsas.
Legendaarinen kohtauspaikka, josta moni kaunis tarina on saanut alkunsa.

5 Kerrostalon katto, missä tahansa.
Jo pelkkä putoamisen pelko saa jalat tutisemaan. Näkymät ja kielletyn hedelmän tunne hoitavat loput.

Historioitsija Matti Klinge.

1. Vanha hautausmaa
Hietaniemen hautausmaa Mechelininkadun puolella
Hieno historiallinen rauhan maailma.

2. Cygnaeuksen galleria
Kalliolinnantie 8
Intiimi, hiljainen taide-elämys.

3. Rikhardinkadun kirjasto
Rikhardinkatu 3
Tyylikkyyden tunnelmallisuutta.

4. Pyhän kolminaisuuden kirkko
Unioninkatu 31
Klassillinen ortodoksikirkko.

5. Ylioppilastalon musiikkisali
Mannerheimintie 5
Ylioppilasromantiikan tyyssija.

Helsingin suosituimmat vihkikirkot

1. Vanha kirkko
Päivi ja Paavo Lipponen, Sirpa ja Teemu Selänne, Helena ja Aki Karihtala, Riitta ja Topi Uosukainen

2. Johanneksenkirkko
Kirsi Piha ja Saku Tuominen, Anitra Ahtola ja Jari Komulainen

3 Tuomiokirkko
Satu Ruotsalainen ja Jussi Parviainen, Mika ja Noriko Salo, Timo Sarpaneva ja Marjatta Svennevig, Mila Kajas ja Jarkko Virtanen, Susanna Rahkamo ja Petri Kokko

7 kommenttia

24.6.2003 09:59

Mulla ainakin on mielessä muutama paikka johon liittyy voimakkaita muistoja mukavista tytöistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mopomessut..

27.6.2003 21:34

...talvella pälkäneentiellä...

hämyisen tallin kohdalla...tapasin niin ihanan miehen...

mustat oli hiukset ja parta mustempi...pitkänlainen...

minulla on kynnet luumunpunaiset ja pyysin...saanko partaa koskettaa...

kuinka ihanalta se tuntuikaan...

vieläkin kesällä uneksin että sitä partaa saisin joskus kosketaa...

oli hän upea mc-mies...

-DD-

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Just...

8.7.2003 01:54

Tapasin elämäni naisen kun olin
huorissa. Ainoa heistä, joka ei
tuottanut mielipahaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

poujou

9.7.2003 18:14

Missä kaikki homo- ja lepakkoparien kohtaamiset???¨
Tasa-arvoa. Hemmetti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tiina-Mari

31.7.2003 04:20

Oli kyllä todella söpöjä tarinoita... Kai tääläkin asfalttihelvetissä tapahtuu romanttisia asioita.... :>

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

exsaarelainen

11.9.2003 13:12

kuka olisikaan arvannut että vikasta 86n:stä voisi löytää jotain suurta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Aavikkokettu83

4.7.2004 11:42

Tapasin oman kultani hietsussa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi