Sinkut laivalla

City lähetti kolme enemmän tai vähemmän toisilleen sopivaa paria laivalle lemmen ristiaallokkoon.

Joukkio lipui 20 tunniksi kohti romanttista auringonlaskua, pilke silmäkulmassa, Bacardi-lasi kädessä. Sinkosivatko Amorin nuolet lemmenlaivalla yli laidan, upposivatko ne drinkkilasiin, viuhahtivatko naapurihyttiin vai unohtuiko koko Amor peräti Katajanokalle?

Sinkut kahleissa, sinkut New Yor-kissa, sinkut elokuvissa, sinkut sukkahousuissa…. Populaarikulttuuri velloo sinkkutulvassa. Hän, joka muinoin oli vanhapiika tai poikamies, on nykyään sinkku - eikä siinä ole mitään säälittävää. Sinkkuus on hyväksyttävää, jopa kadehdittavaa. Siitä kertoo myös se, että City-lehden järjestämälle sinkkuristeilylle oli hakijoita useita satoja. Niiden joukosta poimittiin Anu, Katja, Heidi, Henkka, Joonas ja Jani. Jokaiselle oli määrätty yksi match, mutta pelin henki oli selvä: kaikki olivat sinkkuja ja maaperä vapaa.

Terminaaliin saapui ensimmäiseksi Anu. Hakukaavakkeen kuvassa mallimaisesti keikistellyttä tyttöä ei olisi hevillä uskonut 25-vuotiaaksi. Livenä Anu vaikutti parikymppiseltä. Hän kertoi toivovansa laivalle saapuvaksi "pitkiä, tummia ja hyväkroppaisia miehiä".

Anun jälkeen termiinaalin sähköovet aukesivat kompaktia lentolaukkua perässään vetävälle naiselle. "Hyväksi flirttailijaksi" itseään kuvaillut Katja oli saapunut tapaamispaikallemme. Hän oli tytöistä vanhin ja selkeästi eniten innoissaan.

"Tämä on niin siistiä ja mun tyyppistä", Katja hehkutti ja purki innostustaan iskemällä tarinaa carting-autoilusta.

Naisten ryhti koheni, kun illan ensimmäinen mies ilmestyi paikalle. 24-vuotias Joonas nojasi löysästi porraskaiteeseen ja kertoi eilisillan "menneen vähän pitkäksi". Lausuntoa puolsivat miehen punottavat silmät. Katja puolestaan mainosti keränneensä voimia laivalle parikin päivää.

Naisylivoima tasoittui, kun joukon kuopus, Henkka, asteli itsevarmasti terminaaliin. Herrasmiehen tavoin Henkka puristi naisia hellästi kädestä, katsoi silmiin ja tervehti kilpakumppani-Joonastakin.

Tunnelma oli kiusaantunut, eikä kukaan puhunut juuri mitään. Pojat väistelivät katseita ja Katja jutteli hiljaa Anulle, kun Heidi tupsahti tapaamispaikalle. Puhelimessa Heidi oli ollut hieman arka, mutta luonnossa tyttö vaikutti puheliaalta ja iloiselta. Risteilyyn Heidi oli valmistautunut harrastamalla "pienimuotoista shoppailua", mutta kampaajareissut, manikyyrit ja ihonpuhdistukset hän oli jättänyt väliin. "Paljastukoon sitten kerralla koko totuus", Heidi pohti.

Viiden sinkun joukko suorastaan kiemurteli epämukavuuttaan. Noidenko kanssa vietän koko illan Kuka heistä on minun parini? Pitäisikö tässä nyt iskeä silmää tai lipoa huulia? Viimeisenä, 10 minuuttia myöhässä, seurueen esikoinen, Jani eksyi paikalle. Miehellä oli maailmanmiehen elkeet ja homma hanskassa alusta saakka.

Joonas keksi ehdottaa tunnelman vapauttajaksi kurkun kostuketta. Ensimmäisten olut- ja siiderilasien äärellä joukko sai täytettäväkseen kaavakkeet, joissa piti arvioida vastakkaisen sukupuolen edustajia raa’asti kouluarvosanoin.

Ensimmäinen näytös

"Olin helpottunut, kun muut tytöt olivatkin tummia. Olin odottanut muutamaa isotissistä narutoppiblondia. Ihmettelin myös, kuinka pienikokoisia miehet olivat", sanoi Heidi, joka oli nimenomaan toivonut matkakumppaneiksi pitkiä miehiä.

"Anun kohdalla tein iän suhteen virhearvion, kun luulin parikymppiseksi. Kuvittelin häntä siis parikseni. Kokonaisuutenakin Anu vaikutti sellaiselta perustytöltä, joita kaduilla näkee päivässä tuhat", arvioi Henkka, jonka suurin huoli oli edellisenä iltana löytynyt vaatekaapista. Mukaan piti ottaa ainakin viidet vaihtovaatteet.

"Minulle selvisi aika pian, ettei pojista kukaan ollut mulle sopiva", kertoi Anu, joka ympyröi lomakkeesta kolme kertaa vaihtoehdon "epäsopiva". Kysymys kuului: Voisiko hän olla minulle a)sopiva, b) epäsopiva.

"Kiinnitin huomiota Katjan korkeisiin korkoihin heti aluksi. Anu puolestaan oli joukosta selkeästi parhaimman näköinen", kommentoi Joonas, joka väisteli kysymyksiä ja kertoi ympäripyöreästi lähteneensä matkaan ilman toiveita.

"Pidän kaikkia itselleni sopivina, kunnes toisin todistetaan. Koko miesporukka vaikutti viehättävältä", kertoi Katja, joka lupasi pakottaa joukkion karaoke-estradille kanssaan.

"Heidi ja Katja vaikuttivat sellaisilta – ’sihteerityypeiltä’ ja Anusta veikkasin opiskelijaa. Ei valikoima pahalta näyttänyt", Jani kertoi.

Laivalle saavuttaessa sinkut totesivat kukin tahollaan tarvitsevansa rohkaisuryypyn - jos toisenkin. Siispä tie johti humppabaarin punaisille plyysisohville, jossa hakukaavakkeessa vilkkaaksi itseään kuvaillut porukka istui ojennuksessa ja hiljaa kuin ala-astelaiset luokkakuvassa. Alakoululaista vaikutelmaa lisäsi se, että tytöt istuivat puolikaarenmuotoisen sohvan toisella ja pojat toisella puolella. Eikä kukaan sanonut mitään, kunnes tytöt alkoivat kuiskutella toisilleen. "Mitä te laitoitte siihen kaavakkeeseen?" Ahdistusta lisäsi valokuvaaja, joka räpsytteli salamavaloaan ärsyttävän lähellä.

Seisovassa pöydässä tunnelma alkoi silmin nähden vapautua, muttei kukaan sinkuista edelleenkään muistuttanut tv-sarjoissa nähtyjä hahmoja: ökyrikkaita, sujuvasanaisia hurmureita, jotka kampeavat vaikka isänsä työkaverinkin sänkyynsä, mikäli päähänsä saavat. Hanasta laskettu laatuviini alkoi tehdä tepposiaan, eikä ryhmä sinkkuja muistanut edes syödä. Sen verran jännitti, ettei seisovassa pöydässä kehdattu pyörähtää kuin kerran – maksimissaan kahdesti.

"Henkka ei puhunut koko aikana juuri mitään. Siitä ei saanut mitään irti, mikä oli vähän harmi, kun se oli kuitenkin aika söötti", valitteli Heidi.

"Kun tajusin, että Anu on 25 ja Heidi 21, kiinnostuin Heidistä. Seisovassa pöydässä sillä heitti viini kuitenkin niin lujasti lettiin, että päätin jättää sikseen", Henkka tilitti myöhemmin discossa.

Ilta jatkui seisovasta pöydästä karaokesaliin. Katja lauloi vapautuneesti Satumaan tangoa eläkeläispariskuntien tanssiessa poskivalssia sen tahdissa. Janin taktiikka oli läpinäkyvä: kaikista piti ottaa selvää – siihen riitti kymmenen minuutin keskustelu jokaisen kanssa. Anun kanssa kyllä meni pidempään. Ulkopuolisten silmissä homma näytti tyylipuhtaalta taklauksen yritykseltä.

"Kunhan juteltiin sinkkuilusta", kuittasi Jani.

"Mä en oikein ymmärtänyt, mitä se halusi. Jos olisi tahtonut pokata, taktiikka oli vähän heikko, sillä se jutteli vain vanhoista tyttöystävistään", Anu kommentoi.

Muutaman lisädrinkin jälkeen painuttiin kannelle ottamaan ryhmäkuvia laskevan auringon valossa. Saiko sen aikaan juoma, alkujännityksen purkautuminen vai puhdas narsismi, mutta hetki sitten tikku pyllyssä istuneesta porukasta kuoriutui malliporukka, joka viuhtovasta tuulesta ja kevätflunssariskistä välittämättä poseerasi valokuvaajalle antaumuksella. Ensin tytöt, sitten pojat, sitten kaikki, sitten taas tytöt, sitten jokainen vuorollaan, sitten parikuvia… Eniten filmiä paloi Joonaksen ja Anun yhteiskuviin. Joonas osoitti kiinostusta Anun suuntaan, eikä Anukaan vastaan pannut. Kuvaussessio kesti ikuisuuden. Kannella touhua vierestä ihmetellyt poikaporukka veikkasi, että "täällä otetaan varmaan jotain levyn kansikuvia".

Heidi: "Veikkasin, että Joonas oli mun match. Janiin ja Henkkaan verrattuna se oli eniten mun tyylinen ja miehistä parhaimman näköinen. Henkka puolestaan vaikutti ihan liian nuorelta. Jani oli persoonallinen, mutta ei mun mieleen."

Henkka: "Anu ei ollutkaan mulle yhtään sopiva. Ulkoisesti Katja täytti vaatimukset täysin – se oli joukosta kaikkein kaunein, mutta kuitenkin mua kuusi vuotta vanhempi. Vaihtoehdoksi jäi siis Heidi, mutta mun mielenkiinto laski sitä mukaan, kun Heidin humalatila nousi."

Anu: "Se oli niin selvää, ettei niistä kukaan ollut minua varten."

Joonas: "Varautuneisuus hälveni illan edetessä. En kuitenkaan kiinnostunut kenestäkään. Anun kanssa juteltiin pitkään valokuvauksesta."

Katja: "Kuvittelin, että Henkka on mun match, kun kävi ilmi, että oltiin molemmat Sauli Niinistö -tyyppejä. Ihmettelin kyllä vähän, että kuinkas ne on mulle niin nuoren valinneet. Alussa kundit piti meihin vähän hajurakoa. Olivatkohan pettyneitä metsästysmaihinsa?"

Jani: "Meininki alkoi yltyä aika kovaksi. Etenkin Katjalla ja Heidillä homma näytti jopa vähän riistäytyvän käsistä."

Toinen näytös

Humppadiscossa tangot vaihtuivat illan edetessä kasarimusiikkiin. Eläkeläispariskunnat siirtyivät sinkkujen alta hytteihinsä. Kuka tallusti kenenkin perässä? Tarjosiko Jani suurieleisesti drinkkejä naisille? Leikittelikö Anu miehillä? Paljastuiko Katja maineensa veroiseksi flirttailijaksi? Missä Henkka ja Heidi olivat yötä?

Ilman rohkaisua sinkut olivat kipsissä. Rohkaisun jälkeen he olivat hetken aikaa vedossa, kunnes hytissä otettu tiukka viina alkoi tehdä kiusallisia temppujaan. Heidi vaihtoi päälle lyhyemmän mekon ja Katja asetteli Heidin kutreille pienen kruunun. Yökerhossa Heidi nojaili vuoroin Janin, Joonaksen ja Henkankin olkapäähän. Taisivat Heidin hampaat jossakin vaiheessa upota Henkan korvalehteenkin.

"Ajattelin ensin sanoa sille, että voisitko lopettaa, mutta sitten päädyinkin sanomaan, että täytyy tästä mennä", Henkka kertaa. Mies itse sai porukasta tarpeekseen ja suuntasi discoon. Sinkkuudesta kaikki irti. Niinhän siinä kävikin, että joukon juniori löysi tiensä hyttiin vasta aamukahdeksalta.

"Mutta mä heräsin kyllä housut jalasta", kertoi Henkka. Minne joutui karaokekuningatar Katja?

"Siinä kävi niin, että lupasin Anulle, että käyn pyytämässä yhtä kaunista miestä seuraamme. Anu oli vähän vinkannut olevansa kiinnostunut siitä. En löytänyt miestä, enkä kohta koko sinkkuporukkaakaan, jota lähdin etsimään hytistä. Sinne sitten rojahdin sängylle: ovi auki, kirkkaanpunainen drinkkilasi pöydällä", Katja muistelee.

Kuinka kävi toisaalla yhtälön Anu, Joonas ja Jani?

"Kun Joonas nukahti yökerhon pöytään, lähdin taluttamaan sitä pitkin laivaa", kertoo Anu.

No yrittikö se mitään?

"Öö ei, ei mun mielestä."

Juu, ja lehmät lentää. Aamuyöllä Anu, Joonas ja Jani istuivat vielä hytin vieressä käytävällä parantamassa maailmaa… kunnes Joonas hyytyi teerenpelin loppumetreillä ja rojahti lattialle - toinen silmä auki, toinen kiinni. Anu ja Jani kantoivat samurain hytiin ja painuivat lopulta omiin sänkyihinsä itsekin. Eikö kellään sitten tärpännyt? Ampuiko Amor jokaisen parin kohdalla lujaa hutin?

Heidi: "Vähän turhaa tuli otettua. Kävin nukkumassa jokusen tunnin henkilökunnan hytissä. Omille hyteille saavuin joskus klo 7. Muistan vielä aamulla juoneeni Janin vatsalta bacardicolaa ja läästineeni Joonaksen poskeen hammastahnaa. Se taisi kyllä ottaa siitä hermeen nenään."

Henkka: "Koska lähdin risteilylle ilman odotuksia, en kai voinut pettyäkään. Katja osui naisista lähimmäksi, mutta jotain siitäkin puuttui."

Anu: "Vähän epätodennäköistä se on, että Joonaksen kanssa vielä tavattaisiin, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Olen aika huono soittelemaan pojille, joten Joonas saa tehdä aloitteen."

Joonas: "Minulle ei taida kyllä sopia minkäänlainen naistyyppi, tiedä häntä. Katja oli ihan pirteä kaveri ja vauhtia siinä riitti kuin höyryveturissa. Heidi keräsi aamulla antipatioita hammastahnatempullaan. Yhden miehen mielenosoitus oli se, etten edes pessyt sitä pois. Anusta en tahdo sanoa kuin, että oikein viehättävä ja tyylikäs tyttö."

Katja: "Näin hauskaa reissua ei ole ollut aikoihin. Pojat olivat kautta linjan hyviä tyyppejä, mutta yksikään ei kolahtanut. Henkka oli mutkaton ja mukava. Joonas pääsi vauhtiin vasta aamulla. Janin kanssa synkkasi parhaiten, mutta miehessä suoraan sanottuna hämäsi vähän kalju päälaki. Kyllähän kaljuunkin tottuu, kun vähän aikaa tuijottaa. Vieläkin ihmettelen, mikä oli se punainen drinkki siinä yöpöydällä".

Jani: "Mukavia naisia, muttei kuitenkaan kolahtanut. Heidin kanssa en voi koskaan kuvitella nousevani talon katolle ulvomaan kuuta, Anusta en saanut ihmisenä paljon irti. Katja oli jotenkin kaksijakoinen: toisaalta jutteli fiksuja, mutta toisaalta häsläsi ja hääräili turhaakin."

Kolmas näytös

Yhtäkään kosintaa ei siis risteilyllä esitetty. Laivan saavuttua terminaaliin rentoutunut, lannistamaton joukko tahtoi vielä suunnistaa terassille. Tunnin päästä Henkka ja Katja lähtivät yhteisellä taksilla kotiin – asuivat kuulemma lähekkäin. Joonas paljastui iltapäivällä herrasmieheksi ja heitti autollaan sinkkutoverinsa kotiin. Puhelinnumeroita vaihdetiin ja sovittiin uudesta tapaamisesta ensi viikonlopuksi. "Tällä porukalla täytyy lähteä uudestaankin ulos". Amorin työ jäi kesken.

Katja ja Jani - match: 100%

Katja
26-vuotias huoltosihteeri.

 • Sinkkuna: 6 kuukautta - 2-vuotiaan pojan äiti, avioero vireillä.
 • Olemus: Huoliteltu
 • Luonne: Vilkas
 • Arvot: Sauli Niinistö
 • Seksi: Valot päällä
 • Katjan oma arvio ulkonäöstään: 8
 • Poikien arviot Katjasta:
  ulkonäkö 7 1/2
  ensivaikutelma 7 1/2
  käytös 8 1/2
 • Henkan veikkaus Katjan ammatiksi: toimistoassistentti.
 • Joonaksen ensikommentti Katjasta: "Sillä on korkokengät."
 • Match: Jani (sopivuus 100 %)
 • Alussa Katjan mielestä hänelle sopivat: Jani, Joonas ja Henkka.

Jani
29-vuotias yrittäjä.

 • Sinkkuna: 3 kuukautta.
 • Olemus: Huoliteltu
 • Luonne: Vilkas
 • Arvot: Sauli Niinistö
 • Seksi: Valot päällä
 • Janin oma arvio ulkonäöstään: 7
 • Tyttöjen arviot Janista:
  ulkonäkö 8
  ensivaikutelma 8+
  käytös 9
 • Anun veikkaus Janin ammatiksi: graafikko.
 • Katjan ensikommentti Janista: "Äst, se on kalju."
 • Match: Katja (sopivuus 100 %).
 • Alussa Janin mielestä hänelle sopivat: Heidi ja Anu.

Todennäköisyys, että pari tapaa uudelleen:
Katjan mukaan 61% "Vähän hassulta se tuntuisi."
Janin mukaan 0% "Ehkä joskus yhdessä baariin, muttei treffeille."

Anu ja Joonas - match: 90%

Anu
25-vuotias mainonnan opiskelija AMK:sta.

 • Sinkkuna: 2 vuotta.
 • Olemus: Boheemi
 • Luonne: Vilkas
 • Arvot: Satu Hassi
 • Seksi: Valot päällä
 • Anun oma arvio ulkonäöstään: 8
 • Poikien arviot Anusta:
  ulkonäkö 8+
  ensivaikutelma 8
  käytös 7 1/2
 • Janin veikkaus Anun ammatiksi: kaupallisen alan opiskelija.
 • Henkan ensikommentti Anusta: "Perustyttö High Light Cafésta."
 • Alussa Anun mielestä hänelle sopivat: ei kukaan.

Joonas
24-vuotias lukiolainen.

 • Sinkkuna: vuoden.
 • Olemus: Boheemi
 • Luonne: Vilkas
 • Arvot: Satu Hassi
 • Seksi: Valot päällä
 • Joonaksen oma arvio ulkonäöstään: 8
 • Tyttöjen arviot Joonaksesta:
  ulkonäkö 8+
  ensivaikutelma 8
  käytös 9
 • Heidin veikkaus Joonaksen ammatiksi: H&M-myyjä.
 • Katjan ensikommentti Joonaksesta: "Kundi näyttää ihan muusikolta"
 • Alussa Joonaksen mielestä hänelle sopivat: Anu.

Todennäköisyys, että pari tapaa uudelleen:
Anun mukaan 50% "Se pyysi mun numeroa."
Joonaksen mukaan 50% "Miksei?"

Heidi ja Henkka - match: 95%

Heidi
21-vuotias matkavirkailija.

 • Sinkkuna: vuoden.
 • Olemus: Huoliteltu
 • Luonne: Vilkas
 • Arvot: Satu Hassi
 • Seksi: Valot päällä
 • Heidin oma arvio ulkonäöstään: 8
 • Poikien arviot Heidistä:
  ulkonäkö 7+
  ensivaikutelma 8
  käytös 8 1/2
 • Janin veikkaus Heidin ammatiksi: sihteeri.
 • Henkan ensikommentti Katjasta: "Tuo paita ei kyllä pue sitä."
 • Alussa Heidin mielestä hänelle sopivat: Henkka, Joonas ja Jani.

Henkka
20-vuotias teknisen alan opiskelija AMK:sta.

 • Sinkkuna: vuoden.
 • Olemus: Huoliteltu
 • Luonne: Vilkas
 • Arvot: Sauli Niinistö
 • Seksi: Valot päällä
 • Janin oma arvio ulkonäöstään: 8
 • Tyttöjen arviot Henkasta:
  ulkonäkö 8 1/2
  ensivaikutelma 8 1/2
  käytös 9
 • Anun ja Katjan veikkaus Henkan ammatiksi: insinööri.
 • Anun ensikommentti Henkasta: "Siisti, vähän liiankin siisti."
 • Alussa Henkan mielestä hänelle sopivat: Anu

Todennäköisyys, että pari tapaa uudelleen:
Heidin mukaan 10% "Se rusentuisi mun alle."
Henkan mukaan 0% "Heidi ei ole mun tyyppiä."


Vielä sinkkuna? Hanki parempaa seuraa Deitti.netistä!

1 kommentti

jukka.kk

6.5.2002 17:40

moi kaikki naiset

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi