Viisi vaatimusta tulevaisuuden seksille

Vuonna 2090 moninaisuus on normi.

Ihmiskunnan tulevaisuutta on yritetty ennustaa pitkään. Fantasioihin kuuluvat lentävät autot ja omistajiaan palvelevat robotit. Harvemmin tulee ajateltua sitä, miten seksi tulee muuttumaan seuraavien vuosikymmenten aikana.

Miten maailmasta tulisi seksin ja seksuaalisuuden ilmaisemisen ja toteuttamisen kannalta parempi paikka? Tässä viisi vaatimusta liittyen tulevaisuuden seksiin, joita et ehkä heti tullut ajatelleeksi.

1. Raskaus tulee voida ehkäistä täydellisesti

Raskaus on naiselle huomattavasti suurempi riski, joten on selvää, että fokus on ollut siinä pitkään. Miesten oikeuksien parantamiseksi vasektomian ja kondomin lisäksi markkinoille on saatava muitakin vaihtoehtoja.

2. Seksitautien on mahdollista jäädä historiaan

Stigman ja pahan mielen lisäksi joistakin seksitaudeista seuraa vakavia terveyshaittoja. Hiv-rokotteesta ei ole saatu vielä riemu-uutisia. Kun seksitauteja ei enää ole, ihmiset voivat vapaammin harrastaa seksiä.

3. Moninaisuuden pitää normalisoitua

Sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen tai suhdemuoto ei ole tulevaisuudessa enää mikään juttu. Tämän päivän syrjivät lomakkeet ja lait aiheuttavat vähemmistöstressiä heille, joita asia koskettaa.

4. Biohakkeroimalla parempaan seksiin

Tarkempi tieto kehon reaktioista seksin aikana olisi hyödyllistä kaikille. Tosin aina keho ei tee, kuten mieli haluaa ja toisinpäin, joten konteksti täytyy muistaa. Kovimmat scifi-intoilijat uskovat, että joskus harrastamme seksiä ilman kehoja.

5. Kumppanin valinta muuttuu helpommaksi

Ennen kumppani valittiin samalta kylänraitilta. Nyt valinnanvapautta on paljon ja pitkäaikaisen puolison löytyminen voi olla vaikeaa. Tulevaisuuden Tinderissä ihmiset voivat valita lisätyn todellisuuden avulla, kelle he haluavat suhdestatuksensa näkyvän.

Artikkelia varten on haastateltu erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskasta (YTM).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi