Anna lapsesi pukea sinut -päivä tulee taas

Perjantaina 22. huhtikuuta annetaan lapsen mielikuvitukselle (ja stailistin taidoille) tilaa.

Kuva: Ljupco Smokovski

Älä ihmettele, jos törmäät perjantaina 22. huhtikuuta hiukan erikoisesti pukeutuneisiin ihmisiin. Saattaa nimittäin olla, että he ovat antaneet lastensa valita vaatteensa.

Tapahtuma on saanut alkunsa viime vuonna amerikkalaisbloggaaja ja -tubettaja Summer Bellessan kirjoitettua siitä, miten hän antoi nelivuotiaan poikansa pukea itsensä kokonaisen viikon ajan. Juttu levisi nopeasti ja taaperostailisti-ilmiö oli valmis. 

"Äitinä oleminen on paljolti käskyttämistä, ja roolien vaihtaminen oli meille molemmille terapeuttista", Bellessa kirjoittaa

"Höpsöily tekee hyvää lapselle, mutta myös aikuiselle. Itseään ei kannata ottaa liian vakavasti."

Anna lapsesi pukea sinut -päivänä haastetaan siis vanhemmat luovuttamaan pukeutumisohjakset lapsilleen. Yhden päivän ajaksi unohdetaan aikuisten vakavat säännöt ja juhlitaan lapsekkaan mielikuvituksen rikkautta. 

Homma toimii yksinkertaisella tavalla: kehota lastasi valitsemaan sinulle asu perjantaiksi ja anna hänelle vapaat kädet vaatekaappiisi (muista myös uima-asut, talvivaatteet sekä korut ja tilpehöörit). Perjantaina 22. huhtikuuta pukeudut lapsen valitsemaan asuun, oli se millainen hyvänsä, ja menet siinä ylpeästi töihin. Hupi leviää laajemmalle, jos lataat asustasi kuvan someen hashtagilla #AnnaLapsesiPukeaSinut tai #LetYourToddlerDressYouDay.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi