Astetta tyylikkäämpi kesämökki

Arkkitehti Thomas Gluckin Tower House nousee puiden yläpuolelle.

Newyorkilaisarkkitehti Thomas Gluckin kesämökki ei täytä perinteisen mökin kauneusihanteita, mutta se ei haittaa, sillä talo on hemmetin tyylikäs. Hudson Valleyssa tönöttävä Tower House koskettaa maanpintaa vain 50 neliön verran, vaikka kokonaispinta-ala kasvaa reilusti yli kahdensadan neliön.

Makuutiloja löytyy kolmesta kerroksesta portaiden vierestä.
Makuutiloja löytyy kolmesta kerroksesta portaiden vierestä.

Näkymät portaiden yläpäässä sijaitsevasta ”tuvasta” ovat uskomattomat. Panoraamaikkunat avaavat näköalan kauas laaksoon ja puiden sisällä istuva rakennelma on kuin tulevaisuuden puumaja. Makuutilat löytyvät tornista, jota pitkin yläkertaan kavutaan.

Näkymät kelpaavat.
Näkymät kelpaavat.

Talo on ekotehokas ja muistuttaa ulkonäöltään lähinnä minikokoista pilvenpiirtäjää. Sen peilipinta heijastaa ympäröivää luontoa ja auttaa sulautumisessa ympäristöön.

Talotekniikan suhteen Gluck on tehnyt yksinkertaisia, mutta tehokkaita ratkaisuja. Märkätilat on eristetty rakennuksen ytimeen, jonka ansiosta talon voi sammuttaa talveksi, kun sitä ei käytetä. Ilma kiertää sisään pohjoisseinän kautta ja virtaa ulos auringosta tulevaa lämpöä imevän eteläseinän yläosasta.


Lähde: Wired

1 kommentti

eikaitsiinä

11.8.2013 11:44

Ei ihan minun juttuni, mutta omalla tavallaan komea ja maisemat ovat hienot. Jäin vain miettimään tätä: "Sen peilipinta heijastaa ympäröivää luontoa ja auttaa sulautumisessa ympäristöön." Kuinka moni lintu taittaa niskansa lentäessään päin tuota taloa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi