Hot 2009

Raporttimme muodista 2009.

Utuisen pastellin pitkä oppimäärä.
Utuisen pastellin pitkä oppimäärä.

Punkprinsessa vai eko queen? Älykkö vai grunge? Haluatko vaatteellasi kertoa, että olet tietoinen suhteellisuusteoriasta, ekosysteemin tilasta tai siitä, että millään ei ole väliä? Nyt vaatteessa on aatetta! Pastellit, kuviot, rusetit esiin, tässä tulee Hot 2009.

Vaatteet

1. Pastelli voi olla hieman voimakas...

Diorin pinkki patenttinahkaa oleva pussukka on nimeltään Promenade.
Diorin pinkki patenttinahkaa oleva pussukka on nimeltään Promenade.

Nalle Wahlroos, tuo muodin edelläkävijä. Nyt pojat vetävät sitten jalkaansa reilusti pinkit housut. Tosin H&M:n miesten supermuodikkaan trend-malliston pinkit housut eivät saavu Suomeen, mutta ehkä se on hyvä syy lähteä Ruotsiin. Muita värikkäitä H&M-miesten housuja saa Suomestakin. Myös Gantin valikoimassa on pinkkejä housuja, ja muitakin pastellipöksyjä.

Tänä kesänä pastelleja on voimakkaita ärjyviä ja puuterisia. Ja kaikki värit käyvät keskenään.

2. Tyyli = budjettimuoti

Kun ei ole rahaa, mitä muotimaailmassa tehdään? Turvaudutaan tyyliin. Maaliskuun Britti-Elle kertoo, miten muodikas tyyli saadaan halvalla (osta vain tyylin tärkein elementti), tammikuun yhdysvaltalainen Vogue taas julistaa kannessaan, kuinka pukeutua halvalla. Uskoisko noita?

3. Williamson + H&M

15 vuotta sitten Englannin arvostetuimmasta muotikoulusta St Martinsista valmistunut Williamson, 37, perusti Matthew Williamson -merkin vuonna 1997. 2000-luvulla hän toimi kolme vuotta italialaisen kuvioistaan tunnetun Puccin pääsuunnittelijana. Tänä vuonna Williamson on avanut liikkeen New Yorkin Meatpacking districtissa. H&M:lle hän tekee kesäisen kokoelman, ensimmäistä kertaa myös miehille. Williamson on tunnettu värinkäytöstään.
Matthew Williamson for H&M kaupoissa 23.4.

4. Tehdään hyvää

H&M:n kierrätys- ja luomupuuvillakokoelmaa.
H&M:n kierrätys- ja luomupuuvillakokoelmaa.
Sillä on väliä, mitä pistät päällesi. Viime vuonna aloittanut ruotsalainen Eco Queen on naistenlehti, jossa kaikkia perinteisiä naistenlehtiaiheita, muun muassa muotia, käsitellään ekologisesta näkökulmasta. Eco Queen valittiin Ruotsissa viime vuonna vuoden lehdeksi.

Myös muodissa hyväntekeväisyys- ja ekologiaketju jatkaa. Esimerkiksi H&M:n luomupuuvillakokoelma on tänä keväänä, jopa aikaisempaa muodikkaampi. Hyväntekeväisyysrintamalla taas ihmetellään huippumalli Gisele Bündchenia, joka poseeraa britti-Ellessä Red-kampanjan hyväksi. Ja ensimmäistä kertaa luksusmerkki on hyvissä talkoissa. Guccin tattoo heart -laukkukokoelman laukkujen tuotoista 25 prosenttia menee Unicefille. Kassin kahvassa on Rihanna ja laukkujen tatskakuvio muistuttaa kovasti Michael Monroen hauiksessa olevaa.

5. Toimisto-punk

Pink punk on Lancômen kevään tyyli.
Pink punk on Lancômen kevään tyyli.

Lancômen kevään meikki on punk: pinkit huulet ja mustat silmät. Pink irreverance -tyylin on taiteillut meikkifirman uusi taiteellinen johtaja Aaron de Mey.

Punk-tyyli voimistuu syksyllä. Marc Jacobsin syksyn muotinäytös New Yorkissa oli punkprinsessojen kokoontumisajot. Jacobsin punk oli pehmeää ja värikästä punkia, josta povataan ensi syksyn suurta juttua. Toimistopunkiin kuuluvat ainakin kuviolliset sukkahousut, kiiltävät pinnat ja miehille hame.

6. Niin älykköä

Naamioidu älyköksi, käytä Clubmastereita.
Naamioidu älyköksi, käytä Clubmastereita.

Michelle Obama on muoti-ikoni, jonka yhdysvaltalainen Vogue kuvasi tammikuun numeroonsa. Hänen käyttämänsä amerikkalaissuunnittelijat Thakoon, Jason Wu, Isabel Toledo, Narciso Rodriguez, Peter Soronen ja Tracey Feith ovat nosteessa. Paljon on kiitelty myös sitä, että Obama käyttää ihan tavallisia marketvaatteita ja näyttää niissä hyvältä. Politiikka ei ole koskaan ollut aiemmin näin hyvännäköistä. Ja vain harvoin muoti-ikoniksi nousee ihminen, jonka älykkyyttä arvostetaan enemmän kuin tyylitajua.

Mikään ei tietenkään sovi paremmin polittiseen äly-lookiin kun Ray-Banin Clubmasterit. Robert Kennedyllä nähdyt lasit nähdään tänä keväänä uusissa väreissä.

7. Solmitaan rusetti!

Kenzon rusettipannat.
Kenzon rusettipannat.

Hiuksissa, pinneissä, rannekoruissa, vöissä. Chloélla vyö, Topshopilla pinnit, Sonia Rykielillä rannekoru. Valmisvaatteissa rusetit näkyvät eritoten päässä. Esimerkiksi Piecesin valikoimassa on rusetein kortisteltuja pantoja ja rusettihiussolkia.

8. Kuviot

Rolland Berryn Reebok-tossut.
Rolland Berryn Reebok-tossut.

Kuviot ovat siirtyneet vaatteista asusteisiin. Guccin Grace Kellyn tunnetuksi tekemän huivin kuviot ovat siirtyneet aurinkolaseihin.

Longchampin laukuissa nähdään keväällä piirustus. Louis Vuitton luottaa taas viisi vuotta sitten kuolleen taitelijan Stephen Sprousen graffititaiteeseen. Reebokin kanssa hynttyyt yhteen lyöneen graffititaiteilija Rolland Berryn kuvioita voidaan ihmetellä vielä syksylläkin.

9. Muista vielä nämä

H&M käärmeiset kengät.
H&M käärmeiset kengät.
 • Eläinkuosit
 • Haalarit
 • Snuggiet
  Eli saalit joissa on hihat. Usan hitti. Uusi Crocs-ilmiö.
 • Rannekorut
 • Paljetit
 • Punaiset huulet
  Varma laskusuhdanteen merkki.

10. City pitää erityisesti

Jos et halua olla puhemiehen muija tai nuija, osta vihreä kassi.
Jos et halua olla puhemiehen muija tai nuija, osta vihreä kassi.
 • Le Coq Sportifin tossut
  Paluu 1980-luvulle. Nyt takaisin Suomeen.
 • Marimekon uudet laukut
  Hienot värit ja kuviot! Keltaista, vihreää, violettia. Suomalaista poliittista tyyliä.
 • Paul Smithin tuoksut
  Paul Smith on Ruotsissa suuri hitti. Sinne on avaamassa jopa Paul Smith -kauppa. Tuoksuja saa Suomessa vain Kicks-kosmetiikkakaupasta.
 • Burberry Beat for men
  Hittihajuvesi nyt myös miehille. Keväällä kaupoissa.

Tee se itse -tyyli: Eco Queen

Ekokuningattaret yhdistävät muotitietoisuuden puhtaaseen omaantuntoon. Catwalkeilta tuttu tyyli kopioidaan ekologisuudesta tai eettisyydestä tinkimättä.“Joitakin vuosia sitten tarjolla oli vain hippityylisiä hamppuvaatteita. Nykyään käyttövaatteita saa luomupuuvillaisina ja muotiluomuksia löytyy vintage-kaupoista. Suomessa vintage on melko edullista, tämä 60-luvun mekko maksoi Fidalla 14 euroa”, kertoo valokuvaaja Katri Lassila.

“Suosin naisellista, klassista tyyliä. Pintatrendit pelaavat kertakäyttöisyydellä, huippumuodin syklit ovat hitaampia. Muokkaan esimerkiksi Ranskan ja Italian Vogueista löytyviä ideoita tyyliini sopiviksi. Laukkuni on Penny Lane -vintage kaupasta, upea sormus Nina Jatulin suunnittelema. Pidän myös Jatulin suunnittelemista Nanson vaatteista.”

Katri Lassilan ostoslista
Luomufarkut: Crocker, Loomstate, Nudie, Edun ja 7 For All Mankind. • Ethical Fashion Show: Pariisilaisilla muotimessuilla yli sata ekologista näytteilleasettajaa. • Luomupuuvillavaatteet: H&M, Gina Tricot, Oasis, Nanso. • Kirjokanta: Ruskovillan sikkialusasut, Dr. Hauschkan ja Weledan kosmetiikkaa, Kalevankatu 7. • Lehdet: Ekologisesta muodista kertovat ruotsalaiset Eco Queen ja Camino, brittiläiset Sublime ja New Consumer sekä amerikkalainen GOOD. • Linda Loudermilk: Innovatiivisia ja naisellisia vaatteita luonnonmukaisista materiaaleista. Valmisvaate- ja couture-mallisto. • LUSH: Luonnonmukainen, eläimillä testaamaton kosmetiikka, Aleksanterinkatu 21.

Pinnalla

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka.

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka.
Kenkäsuunnittelija Minna Parikka.

1. Heleät värit
”Pastellit ja persikkaiset pinkit ja oranssit. Pastellit näyttävät parhailta satiinissa ja kiiltonahassa.”
2. Sandaalisaappaat
”Varrelliset saapikkaat joissa varpaat tuulettuvat.”
3. Piikkarit
”Superkorkeita ja kapeita korkoja.”
4. Keskijakaus
”Vahvat huulet ja vaalea silmämeikki.”
5. Vyötärö
"Vyötäröä korostavat vaatteet, vyöt ja vyötärölinjaa hoikistava liikunta kuten pilates ja baletti."

Tee se itse -tyyli: Uusi grunge

Grunge on musiikki- ei muotisuuntaus, muodin seuraaminen sotii ideologiaa vastaan, tärkeintä on olla oma itsensä blaa blaa blaa. Halusivat grungerit sitä tai eivät, tyyli on taas in.

“Grungemuoti on käytännönläheistä. Se on vastaliike ajatukselle, että ovesta voi astua ulos vasta tuntien laittautumisen jälkeen. Grungetyyli korostaa helppoutta, ei luonnottoman muovisiksi meikattuja ja puettuja ihmisiä”, toteaa Rust-bändin solisti Mikko Herranen.

“Grungetyyli edustaa mukavuutta. Suosin iholla hyvältä tuntuvia materiaaleja ja vahvoja kontrasteja, kuten mustavalkoisia vaatteita.

Grungen ajatukseen kuuluu, että vaatteet käytetään loppuun. Kengät ovat kaksi vuotta vanhat ja viimeisellä matkallaan. Omistan kaksi paria farkkuja. Aurinkolasit löytyivät kadulta Kalliosta. Hiukset on sävytetty astetta vaaleammiksi ja parran olen leikellyt itse.”

Ai niin! Tärkeä muistutus. Grungen uudessa aallossa likaisen tukan voi peittää pipolla, mutta sen saa myös pestä.

Mikko Herrasen ostoslista
Jack&Jones Farkut • Jäähallin kirpputori Farkut, flanellipaidat, huivit • Salainen agentti Käytetyt maiharit, pipot, villapaidat, Uudenmaankatu 36. • Calvin Kleinin CK in2u -tuoksu 90-luvulla grungereiden must-tuoksu oli CK One, jota myytiin levykaupoissa Nirvanan levyn vieressä. Uuden aallon hitti on in2u. • Varusteleka Maiharit, reput, Hankasuontie 3 D • www.blackheartinc.net Asusteet, t-paidat • www.muksuaitta.net Kool-Aid mehujuomajauheita, joilla esim. Kurt Cobain värjäsi hiuksiaan. • www.redbubble.com T-paidat, julisteet.

Pinnalla

CTRL:n suunnittelija Tomi Freeman.
CTRL:n suunnittelija Tomi Freeman.

1. Denim
“Sekä ala- että yläosissa. Laman myötä suosioon nousevat vaatteet, jotka kestävät tyyliltään ja materiaaliltaan useamman kuin yhden sesongin.”
2. Huippumuoti laskeutuu norsunluutornistaan.
“Luvassa tavallista kuluttajaa lähempänä olevia malleja ja hintoja.”
3. Mod- ja punk -tyylien sekoittuminen.
“Toisiaan 25 vuotta vihanneet alakulttuurit ovat lyöneet kättä.”
4. Italialaiset miesten nahkakengät
“Tyylikkäät, ajattomat ja korkealaatuiset. Lenkkarit on nähty ja kaikki retromallit kierrätetty.”
5. Gore tex
“Arkivaatteissa.”

Tee se itse -tyyli: Siisti punk

“Erotan punkista aatteen ja tyylin. En ole punkkari, vaan ammennan pukeutumiseeni elementtejä punkin estetiikasta. Kireät housut pitää olla. Hiukset olen värjännyt ja leikannut itse. Tukkaan pitää suhtautua uusiutuvana luonnonvarana”, sanoo Jessica Suominen huipputrendikkäässä, sivuilta siiliksi leikatussa tukassaan.Siisti punk yhdistää kirpparikamaa designiin ja halpaa kalliiseen. Tyyli leikittelee muka-huolimattomilla yksityiskohdilla. Jos housuissa on reikä, on sen paikkaa mietitty pitkään, ja jos aurinkolasien sangoissa on kulumaa, se ei ole sattumaa.

“Haluan olla tyylikäs, mutta renttumainen. Minua inspiroivat toisaalta vanhat suomalaiset punk-muusikot Epuista Pelle Miljoonaan, toisaalta saan ideoita asuihin Voguesta ja Trendistä. Teen paljon vaatteita.”

Jessica Suomisen ostoslista
Hietaniemen kirpputori Housut, t-paidat, hupparit. • Bald Fellows Lävistyskorut, Forum 2. Krs. • Beamhill Cheap Mondayn farkut, Yliopistonkatu 5. • Helsinki 10 Housut, asusteet, Eerikinkatu 3. • Kenkä-Marski Hyvä valikoima kiiltäviä muovimaihareita ja muita erikoisia kenkiä, Mannerheimintie 8. • One Way Firetrapin paidat, farkut ja kengät. • Sinelli Askartelumassat, joista voi tehdä itse koruja tai lävistyskoruja, Simonkatu 10, Yrjönkatu 38. • Team Place Printti-t-paitoja, hupppareita, Forum 1, krs. • Villi Vanilja Jeans Colorin shokkihiusvärejä myös kotiin ostettaviksi, Lapinlahdenkatu 27.

 

Pinnalla

Bestsellerin PR- ja markkinointivastaava Anu Makkonen.
Bestsellerin PR- ja markkinointivastaava Anu Makkonen.

1. Nahka
“Hameissa, mekoissa, housuissa, takeissa, legginseissä. Mustat biker-rotsit yhdistettynä sifonkisiin kukkamekkoihin.”
2. Paljetit
“Paljeteilla päällystetään vaikkapa tunikoita, liivejä, baskereita ja legginsejä.”
3. Kolmiulotteiset yksityiskohdat
“Esimerkiksi erikoiset hihat mekossa tai paidoissa.”
4. Jakut ja bleiserit
“Malleina ultralyhyt sekä 80-luvulta tuttu laatikkomainen boy-friend-malli. Hihat kääritään.”
5. Pääasiat
“Päähän kiinnitetään rusettia, ruusua, höyhentä ja paljettia.”

Ostoskatu

Selected Aleksille

Selectediä saa Helsingistä huhtikuun lopulla 300 neliön verran.
Selectediä saa Helsingistä huhtikuun lopulla 300 neliön verran.

Huhtikuun lopussa Helsingin Aleksanterinkadulla avaa Helsingin ensimmäinen 300-neliöinen Selected-kauppa, jossa myydään tanskalaisia Selected Homme ja Femme -merkkejä. Kyseessä on niin sanottu lippulaivamyymälä ja maailman suurin Selected-kauppa. Samaan aikaan viereen aukeaa myös Vilan liike uudenlaisella myymäläkonseptilla. Liikkeessä on muun muassa laaja Objectin valikoima.
Selected, Aleksanterinkatu 15, avaa todennäköisesti 23.4.

Bossin naiset tulevat

Eteläesplanadin, Mika Häkkisen vuonna 1998 avaama, Boss-liike uudistuu. Myyntitilaa tulee tuplasti ja valikoima kasvaa: nuorekkaampi Hugo-mallisto miehille sekä naisten pää- ja Hugo-mallisto.
Boss, Eteläesplanadi 24, 7.3.

Vuokraa Chanel

Kierrätä laukkua: vuokraa se.
Kierrätä laukkua: vuokraa se.

Jani Toivolan ja Elina Järnefeltin ekomuotiliike Greendress myy Järnefeltin kenkäkoruja, suomalaisia Julia Lundstedtin Finsk-kenkiä ja Mikko Björkin aurinkolaseja. Myös käytettyjä design-vaatteita. Cityn suosikki valikoimasta ovat Toms shoes; merkki, joka lahjoittaa jokaisesta myydystä kenkäparista yhden parin niitä tarvitsevalle lapselle. Kaupasta saa – ensimmäisenä Suomessa – vuokrata käsilaukkuja. Chanel-klassikko lähtee käsipuoleen 35 eurolla vuorokausi tai 95 eurolla viikko. Liike vuokraa myös Guccin ja Marc Jacobsin laukkuja.
The Greendress, Laivurinkatu 41, www.thegreendress.fi

Parikkaa verkossa

Minna Parikan kenkiä saa nyt myös verkosta. Luvassa on sekä klassikoita että uusia malleja. Liikkessä käy muun muassa Visa, Visa Electron ja Mastercard. Parikan kuuluisin ja kopioiduin kenkämalli Cherry maksaa 250 euroa.
http://www.minnaparikka.com

En danske igen

Skovgaardilta kenkää.
Skovgaardilta kenkää.

My heart will go on in Camilla Skovgaard shoes, voisi Celine Dion laulaa parhaillaan maailmankiertueellaan. Hän nimittäin käyttää siellä tanskalaisen Camilla Skovgaardin kenkiä. Skovgaardin popot on nähty myös sekä Williamsonin että Puccin näytöksissä. Helmikuussa Skovgaardin kengät tulivat myyntiin Suomessa. Pari ihmeitä maksaa noin 500 euroa.
Freda 22, Fredrikinkatu 22

Lancôme hoitelee

Neljätoista vuotta sitten Stockmannille avannut Lancômen kauneushoitola uudistuu huhtikuussa. 165-neliöisessä hoitolassa tietenkin kaikki Lancôme-tuotteet. Kasvo- ja vartalohoitojen lisäksi myös meikkaus.
Stockmann, 7. kerros

Verkkolaukkuja

Friis & Companyn, Puman, Guessin ja Björn Borgin laukut kuuluvat suomalaisen helmikuussa avanneen nettikaupan thehandbagsuperstoren valikoimaan. Maksu hoituu tililtä tai vaikka Visalla.
http://www.thehandbagsuperstore.com

Selected Turkuun

Myös Turussa ollaan huhtikuussa valikoituja. Huhtikuun puolessa välissä Turun uudessa Skanssi-kauppakeskuksessa avataan 250-neliöinen Selected Femme/Homme –liike, 400-neliöinen Vero Modan ja Jack&Jonesin liike sekä 175-neliöinen Vilan liike.
Selected, Vero Moda, Jack&Jones, Vila Skanssissa 17.4.

Hmmm Skanssiin

Myös H&M avaa liikkeen Turun uudessa kauppakeskuksessa. Syksymmällä H&M avaa uuden liikkeen myös Oulun seudulla kauppakeskus Zeppelinissä.
H&M Skanssissa 17.4.

Turkuun Clickiä

Terve, me ollaan keltaiset keinolakeerikengät Clickistä.
Terve, me ollaan keltaiset keinolakeerikengät Clickistä.

Muun muassa Flamingossa vaikuttava kenkäkauppaketju Click laajenee. Click ostaa lähes kaikki kenkänsä itse sisään. Valikoimiin kuuluu muun muassa Clarks, Vagabond, Converse ja Lacoste. Turussa avaa keväällä kaksi noin 200-neliöistä Clickiä, toinen Wiklundilla, toinen Skanssi-kauppakeskuksessa.
Click Wiklundilla 12.3. Click Skanssissa 17.4.

Harrasteet

1. Tyylitaju kankaalla

Koomikko Sacha Baron Cohen tekee kaikkensa estääkseen itävaltalaisen muotitoimittaja-homon toilailuista kertovan leffan juonipaljastukset.

Tiedonjanoisten fanien ei onneksi tarvitse odottaa aivan heinäkuuhun, sillä Youtubeen on tihkunut kännykkäkameralla todistettuja pätkiä elokuvan valmistumisen varrelta. Niissä Bruno muun muassa strippaa, nousee lavalle Milanon muotiviikoilla sekä aiheuttaa kaaoksen homoliittomielenosoituksessa.
Bruno Elokuvateattereissa 10.7.

2. Verioopperaa

Repo – The Genetic Opera on 2000-luvun Rocky Horror Picture Show. Musikaali on sekoittanut Yhdysvaltojen underground-piirit yhdistelmällä gotiikkaa, splatteria, punkkia ja sarjakuvamaisuutta. Filkka sijoittuu synkkään tulevaisuuteen, jossa taistellaan sairauksia vastaan elinsiirroilla. Genecon-pahisyhtiö myöntää mielellään lainaa uusien elinten ostoon, mutta maksuvaikeuksien ilmetessä asiakkaiden perään lähetetään Repo-man, joka perii tuotteet takaisin korkojen kanssa. Rooleissa nähdään Anthony Head ja jumalainen Sarah Brightman.
http://www.repo-opera.com

3. Konsoli-kameleontti

PSP 3000 -käsikonsoli vaihtaa väriä. Nyt myynnissä olevan mustan lisäksi markkinoille paukkaavat keväällä valkoinen, hopeinen ja punainen, syksymmällä pinkki ja turkoosi.
PSP 3000, 189e.

4. DSI

Nintendon uudessa käsikonsolissa Dsi:ssa uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi nettiselain, musiikkisoitin ja liikkeen tunnistavat kamerat. Ulkonäkö on tyylikäs mattamusta tai -valkoinen.
Nintendo Dsi kaupoissa 3.4.

5. Chanel kaikille

Chanel on paljon muutakin kuin hauskannäköinen laukku tai jakku. Nimittäin kirja ja elokuva. Pennittömänä orpona muotisuunnittelijan uransa aloittaneen Coco Chanelin elämäkerta on ilmestynyt uudestaan suomeksi. Tänä vuonna ihmetellään myös Audrey Tatoun tähdittämää Chanel-leffaa.
Axel Madsen: Coco Chanel (Otava) 32,90 e

6. Todellinen menestyskirja

Leimahduspiste ja Välähdys -kirjoillaan menestystä niittänyt New Yorker -toimittaja Malcolm Gladwellin uusin Outliers käsittelee sitä, miksi toisista ihmisistä tulee oman elämänsä menestystarinoita. Ja kuinka helpottavaa onkaan Gladwellin jakama data: kuulemma monessa asiassa riittää ihan pelkkä 10 000 tunnin harjoittelu.
Kirja ilmestyy suomeksi syksyllä (Ajatus kirjat).

Pinnalla

Tulvan päätoimittaja Anne Moilanen.
Tulvan päätoimittaja Anne Moilanen.
 1. Mies vanhempainvapaalla
  “Hyvin koulutettujen miesten keskuudessa perhevapaiden käyttäminen on statusasia.”
 2. Vapaaehtoiset päästömaksut
  ”Lentämisen yhteydessä.”
 3. Halloumi
  “Uusi vuohenjuusto, bulgur on uusi couscous.”
 4. Naistutkimuksen opiskelu
  “Naiset haluavat muodostaa oman näkemyksensä feminismistä, jota varten on hallittava perustiedot naisliikkeen historiasta.”
 5. Kalossit
  “Trenditietoisilla ja vanhanaikaisten herrasmiespukeutumisen kannattajilla.”

Koti

1. Väri

Origosta on yhdeksän eri värimutaatiota, nyt myös kuviomutaatio.
Origosta on yhdeksän eri värimutaatiota, nyt myös kuviomutaatio.

Vuodevaatteissa jylläävät kirkkaat värit, Gantilla ihmetellään muun muassa keltaista ja purppuraa, H&M Homella nähdään jopa neonvärejä. Raikkaista väreistä tuttu Iittalan Origo saa uusia kuvioita kymmenvuotisjuhlansa kunniaksi. Kaikkia Origon värejä hyväksikäyttävä ruutukuvioinen Origo Mix on argentiinalaissyntyisen Alfredo Häberlin suunnittelema.

2. Jos Satumetsään haluat mennä nyt

Taika-astiastolla kunnostautunut Klaus Haapaniemi on piirtänyt astiastoon uudet kuviot. Huhtikuussa kauppoihin tuleva Satumetsä on vihreä ja hieman Taikaa “lapsekkaampi”.
Satumetsä-lautanen 21,90 e, kaupoissa 17.4.

3. Hyvää kotona

Coldplay on mukiinmenevä. Se on suunnitellut whateverittakes-mukin.
Coldplay on mukiinmenevä. Se on suunnitellut whateverittakes-mukin.

Untuvaskandaali soikoon! Hyväntekeväisyysprojektit ja eettisyys ovat levinneet kotiin. Helmikuussa Finlaysonilta uudet vuodevaatteet hankkineet saivat toimittaa vanhat Finlaysonin kierrätyskoreihin, jotka lähtivät Pelastusarmeijalle.

Kodissa tapahtuu muutakin hyvää. Whateverittakes väittää olevansa eettinen tuoteperhe, jolla on sanoma. Idea on pyytää kuuluisuuksia ”luomaan tuotteisiin taidetta” ja siten lisäarvoa. Tavoitteena on kerätä kolme miljoonaa dollaria kehitysmaille. Whateverittakes-mukeja ja lautasia ovat suunnitelleet mm. Paul Smith ja Giorgio Armani. Sarjaan kuuluu myös Donna Karan -petivaatteita.
http://www.whateverittakes.org, mukit: Stockmann, 19,90 e.

4. Vanhassa vara

Suomalaisen Karelia-parketin valmistama Saima-parketti on saanut uuden sävyn. Tapio Wirkkalan vuonna 1980 viilukuvioiselle Saima-parketille hahmottelema syvä harmaansävy on saatu tuotantoon. 30 vuotta sitten kyseistä harmaata pystyttiin toimittamaan vain Wirkkalan omaan käyttöön.
http://www.kareliaparketti.fi

Pinnalla

Sisustussuunnittelija Milla Alftan, mm. Tila.
Sisustussuunnittelija Milla Alftan, mm. Tila.
 1. Kotimaisuus
  “Taantumassa tulee sisustuksessakin suosia suomalaista designia ja käsityötä.”
 2. Ekologisuus
  “Vanhan tuunaaminen ja entisöinti, tavaroiden kierrätys kaveripiirissä.”
 3. Rohkeat värit
  “Keväänvihreä, violetti tai mustaan ja valkoiseen yhdistetty keltainen. Hurjanväriset tapetit tehosteina yhdellä seinällä.”
 4. Tehdashenkisyys
  “Kalusteet, valaisimet ja interiöörit. Isoa ja karua. Metallinhohto”
 5. Taululaatat
  “Suuret, tapettimaisesti tai esimerkiksi puukuviolla koristellut, taulumaiset laatat yksittäiskappaleina kylpyhuonetta piristämässä.”

Ruoka

1. Maahanmuuttajat keittiössä

Fatha ja hänen ystävänsä Sadia uussuomalaisten keittokirjasta.
Fatha ja hänen ystävänsä Sadia uussuomalaisten keittokirjasta.

Viisi uussuomalaista paljastaa parhaat reseptinsä Sieltä missä pippuri kasvaa -keittokirjassa. Somalinainen Fatha, venäläinen Irina, kurdi Yusuf, chileläinen Marta ja vietnamilainen Hoa kokkaavat kaikkea sipulimunakkaasta anjeero-lettuihin ja kasviskastikkeeseen.
Elina Huhta, Anna Talasniemi: Sieltä missä pippuri kasvaa (Schildts) 41,90 e

2. Muoviviini

Viinipullo on saanut uuden asun. Chill Out -viinit on pakattu muovipulloon. Kierrätettävä pullo takaa 40 prosenttia pienemmän hiilijalanjäljen kuin lasipullo. Chill Outia saa Shirazina ja Chardonnayna.

Hardys Stamp Shuttle on myös muovipullossa, mutta sen koko on 25 senttilitraa. Pullon korkkina on lasi. Myöhemmin keväällä Alkossa ihmetellään tölkkiin pakattua viiniä.
Chill Out -viinit 8,20 e, Hardys 4,28 e

3. Kummallinen viiniperhe

Itävaltalaisen Oggaun kylästä kotoisin oleva biodynaaminen Gut Oggau on dynaaminen myös ulkomuodoltaan. Koska eri viineillä on erilaiset luonteet, Gut Oggau -viinit on nimetty ihmisiksi ja etiketeissä komeilee viini-ihmisen kuva. Yhdessä Gut Oggau -viinit muodostavat perheen!
http://www.gutoggau.com

4. Suojaa viinipullolle

Viinien suojaksi tarkoitetut Built NY -huput ovat saaneet French Bullin kuosit. French Bull on Fioruccilla aiemmin työskennelleen yhdysvaltalisen Jackie Shapiron merkki, joka on tunnettu värikkäistä melamiiniastioista.
Built NY:tä myy Stockmann

Pinnalla

Kirjailija Tuomas Vimma.
Kirjailija Tuomas Vimma.
 1. Edulliset raaka-aineet
  "Hei hei sisäfile, tervetuloa porsas. Myös muna on kova nousija. Hämeentien ruokakauppojen poljettua merenelävien hinnat alas, kampasimpukoita ja erilaisia katkarapuja nähdään myös edullisemmissa paikoissa."
 2. Laadukas kotiruoka ja gastropubit
  "Molekyyligastronomiapelleily on tullut tiensä päähän."
 3. Valmiit ateriakokonaisuudet
  "Sisältävät enemmän kuin kolme ruokalajia."
 4. Sherryt
  "Erityisesti ruuan kanssa paritettuna. Englantilaiset kuohuviinit."
 5. Perulainen keittiö

9 kommenttia

jepsunkekku

26.2.2009 12:53

Uuu! Audrey Tautou.. :))

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

h&m

26.2.2009 15:18

aina h&m sitä h&m tätä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ik+

26.2.2009 15:22

ja sisustukseen liittyvissä jutuissa ikea sitä, ikea tätä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shadri

27.2.2009 16:15

no yllätys, että on H&M sitä sun tätä.. kaikkien saatavilla ja isoista vaateketjuista eniten ajan hermolla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sissinen

28.2.2009 15:22

Ekologisia vaatteita löytyy myös skunkfunkilta.. ko. merkkiä saa Urban soulista kaisaniemen metroasemalta..

Kesämallistossa paljon bambusta valmistettuja vaatteita..

www.skunkfunk.com
www.urbansoul.fi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

teddyph33r

1.3.2009 14:46

kun seuraa tyylitaivas.fi :tä niin kyllä pysyy kärryillä mikä on in ja mikä ei :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

teddyph33r

1.3.2009 14:47

siis http://www.tyylitaivas.fi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

muotia

1.3.2009 15:16

se sitten onkin muotia kun ollaan royal onnelassa ja kaikilla on h&m:stä ostetut samanlaiset kuteet

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lapsityövoimaministeriö

5.3.2009 22:19

Me täällä lapsityövoimaministeriössä luemme aina mielellämme näitä Cityn juttuja, joissa promotaan eräitä suurimpia tukijoitamme ja parhaimpia yhteistyökumppaneitamme, kuten Ikeaa ja H&M:ää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi