Kalsarit kertovat kotiseuturakkaudesta

Tampereelle, Turulle, Mikkelille, Jyväskylälle, Vaasalle, Oululle, Pieksämäelle, Varkaudelle ja Savonlinnalle löytyy jo omat bokserit.

Näiden avulla löydät kotiin.
Näiden avulla löydät kotiin.

Suomen lahjamarkkinoilta on täytetty kalsareiden kokoinen aukko. Ensin tuli Tampere-bokserit ja sen jälkeen omansa ovat saaneet Jyväskylä, Mikkeli, Vaasa, Oulu, Pieksämäki, Varkaus ja Savonlinna sekä UPM:n Tervasaaren tehdasalue (?).

"Muualla Suomessa on myyty yhteensä 10 000 kalsarit, ja Tampereella lähestyy 15 000 kalsarin raja", Mera-suunnittelutoimiston Mari Laesterä, toinen Tampere-kalsareiden kehittäjistä, kertoo.

Moron ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean matkamuistokilpailusta ideansa saaneet alushousut ovat olleet yllättävä hitti. Kaupungin kartalla varustetut kalsarit vetoavat kotiseuturakkaisiin suomalaisiin. Alun perin kalsareita oli kai tarkoitus kaupata turisteille, mutta osuvampi käyttäjäryhmä löytyykin esimerkiksi kotikaupungistaan isolle kirkolle Helsinkiin muuttaneista nuorista.

Etenkin Savossa kotiseutukalsarit viehättävät, sillä Mikkeli, Pieksämäki ja Savonlinna olivat ensimmäisten kaupunkien joukossa tilaamassa kalsareitaan. Kierot savolaiset ovat ylpeitä juuristaan, he haluavat kantaa kotiseutua mukanaan, mutta eivät välttämättä näytellä sitä kaikille. Tähän tarkoitukseen bokserit sopivat kuin nakutettu.

Tuoreimpana karttabokserikartalle hyppää Turku. Kartta kattaa laajan alueen Turkua tält ja toispuolt jokke. Kalsareiden avulla voi suunnata myös Paraisille. Turku-kalsareita myy Gullkrona.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi