Nollakokoiset naiset

Supermallista on tullut pienoismalli

Ninja Sarasalo.
Ninja Sarasalo.

Kaksitoista tuntia kävelyä castingeissa. Lounaaksi omena, iltapalaksi hedelmäsalaatti. 500 kaloria, alle kolmannes naisen päivittäisestä energiankulutuksesta. Vilu, johon auttaa vain kuuma kylpy. Unelmointia joulupöydästä. Uneen.

Emiliasta piti tulla suuri suomalainen huippumalli, ja tuo oli hänen tyypillinen työpäivänsä Pariisissa. 1990-luvun puolivälissä hän koristi saksalaisen Voguen häälehden kantta, tuli Steven Meiselin ikuistamaksi ja mainosti Dolce&Gabbanaa kokosivun ilmoituksessa.

Kun Emilia 15-vuotiaana aloitti mallina, hän oli kokoa 36.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen hän lähti kesäksi Hampuriin ja Pariisiin töihin.

“Olin isompi kuin mallit maailmalla keskimäärin.”

Vaan ei kauaa. Kolmessa kuukaudessa hän kuihtui kokoon 30.

Palattuaan Pariisista 174-senttinen Emilia Ikäheimo painoi 43 kiloa.

Siitä on jo kymmenen vuotta, mutta mallimaailmassa mikään ei ole muuttunut. Paitsi että tytöt ovat pidempiä ja laihempia kuin tuolloin. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan nykymallit ovat keskimäärin 15 prosenttia alipainoisia. Mahtuakseen suomalaisen Prada-löydön Suvi Koposen muottiin 1990-luvun malli-ikonin Cindy Crawfordin olisi pitänyt luopua yhdeksästä sentistä rinnanympäryksestään ja neljästä sentistä lantiostaan. Mainittakoon, että Crawford on neljä senttiä lyhyempi kuin Koponen, nollakoon malli.

“Se on tapahtunut kahden vuoden aikana. Nauroimme juuri Lailan (Snellman) kanssa, että ennen mallit olivat kokoa 36, nyt ne ovat kokoa 30. Minusta ei ikinä saisi niin pientä. Luut tulevat vastaan, ennen kuin lantioni on 85 senttiä”, kertoo kahdeksan vuotta Pariisissa mallannut Ninja Sarasalo.

Mutta uruguaylainen Luisel Ramos, 22, halusi niihin vaatteisiin. Mallitoimisto oli vihjannut, että hänestä voisi tulla seuraava Etelä-Amerikan lahja maailman mallimarkkinoille, mikäli Ramos laihtuisi vähän.

2.8.2006 180-senttimetrinen, 44,5-kiloinen malli tuupertui sydänkohtaukseen catwalkille oltuaan useita päiviä syömättä. Ramosin painoindeksi oli 14,5. Maailman terveysjärjestön mukaan 16 on nälkiintymisen raja. Ramos eli kolme kuukautta salaatinlehdillä, dieettikolalla ja laksatiiveilla.

Eurooppa heräsi Ramosin kuolemaan.

Pian Ramosin kuoleman jälkeen Madridin kaupunginjohtaja päätti, ettei samaa tapahtuisi hänen kaupungissaan ja kielsi alipainoiset mallit Madridin muotiviikoilla. Milanon pormestari kertoi miettivänsä vastaavaa kieltoa. Pormestari sai vahvistuksen näkemykselleen 18.11.2006; Armanin mainoksessa esiintynyt brasilialainen malli Ana Carolina Reston, 21, kuoli sairaalassa munuaisvikaan, joka on tyypillinen anoreksiaan liittyvä sairaus. 173-senttinen malli painoi 38 kiloa.

Joulukuun alussa Milanon pormestari sai kaikki kaupungissa kokoelmansa esittelevät muotitalot allekirjoittamaan sitoumuksen, jonka mukaan ne eivät käytä alipainoisia malleja.

Armani toteaa, ettei hän koskaan ole pitänyt todella laihoista malleista.

“En ole koskaan halunut käyttää liian laihoja tyttöjä. Haluan, että vaatteeni tulevat esille parhaalla mahdollisella tavalla”, Armani kertoi televisiossa.

Armani syyttää laihuusvillityksestä stylisteja ja mediaa.

“Tytön ei tarvitse olla anorektinen ollakseen muodikas.”

Teeskentelyäkö? Anoreksiaan kuollut Ana Carolina Restonkin oli saanut Armanin mainoskuvauksissa huomautuksen laihuudestaan, mutta mainokseen hän kuitenkin kelpasi.

Myös Donatella Versace antoi panoksensa laihuuskeskusteluun:

“Versace on aina käyttänyt näytöksissään ja mainoksissaan naisia. Ja olen aina pitänyt malleista, joilla on naisellisia muotoja.”

Teeskentelyäkö? Jo useamman vuoden olemme saaneet ihmetellä Donatella Versacen 20-vuotiaan tyttären Allegran anorektista laihuutta.

Myös moni malli tuli kaapista ulos. Victoria’s Secret ja Clarins-malli, tsekki Petra Nevmcova, entinen nollakerholainen kertoo olleensa jatkuvasti laihdutuskuurilla.

“Söin vain vihanneksia, porkkanoita, tomaatteja. Olin joko proteiinidieetilla, söin vain appelsiinejä tai hylkäsin hiilihydraatit. Söin laksatiiveja. Ja kaikki vain ollakseni malli.”

“Eihän kukaan voi pysyä nollakoossa normaalilla ruokavaliolla”, suomalainen Emilia tuhahtaa.

Kahden anoreksiakuoleman jälkeen moni mallitoimisto kehui malliensa syövän: silminnäkijähavaintoja oli. Dolce&Gabbana kertoi aina tarjoavansa malleille syötävää takahuoneessa.

“Kyllä minä söin ruokaa kunnollakin silloin kun tarjottiin, mutta seuraavana päivänä palattiin entistä kovempaan kuriin”, Emilia kertoo.

“Ei kukaan malli syö normaalisti. Anorektikkoja malleissa on kuitenkin vähän”, Ninja Sarasalo väittää. Hän ei koskaan jättänyt yhtään kolmesta ateriastaan väliin, mutta lounas oli usein Mozzarella-pallo ja kevyt-cokista.

“Mallit juovat paljon vihreää teetä, cokislightia ja polttavat tupakkaa”, Sarasalo valottaa mallin ruokalistaa.

“Kun olin tajunnut itse, että suhteeni ruokaan oli sairaalloinen, aloin huomata kuinka toisetkin mallit kääntelivät salaattia lautasellaan”, Emilia kertoo. Sitä ennen hän luuli, että vain hänen oli vaikeaa pysyä mitoissa:

“Kaikki mallit kertovat aina, kuinka paljon he syövät ja kehuvat nopealla aineenvaihdunnallaan.”

Ja kuka sitä työnantajalle tai kilpailijalle kertoisikaan, että työ vaatii kohtuuttomuuksia.

Ninja Sarasalo pistettiin useamman kerran laihdutuskuurille.

“Alussa otettiin mittoja kerran viikossa. Näytösaikana kerran kuussa.”

Emilia oli mielissään, ettei saanut laihdutus- ja treenausohjeita, kuten moni muu maailmalla aloittava malli, mutta lapsenpyöreistä poskista huomautettiin.

“Heti huomautettiin, jos oli liikaa jossain, mutta jos oli liian laiha kukaan ei sanonut mitään. Toimistossa vihjattiin, että voisin syödä vähän juustoja.”

Katalogikuvauksista Roomasta hänet lähetettiin takaisin.

“Kaikki vaatteet roikkuivat päälläni. Emme voineet ottaa kuvia. Olin liian laiha.”

“Anorektikon työt loppuvat nopeasti. Olen niitä malleina nähnyt. Anorektikon huomaa, kehoon tulee nukkaa ja olemus on surullinen. Mallin työ ei ole terveyden arvoinen”, toteaa Ninja Sarasalo.

Emilian työt eivät päättyneet Rooman keikkaan.

“Hengähdin Suomessa hetken. Söin paremmin, lähdin Japaniin. Sinne olin kuitenkin liian suuri, koska Japanissa pitää olla huippupieni. Sain siellä mallitoimistolta personal trainerin ja yritin syödä todella vähän, mutta en laihtunut. Aineenvaihduntani oli mennyt sekaisin kilpirauhasen vajaatoiminnan vuoksi, jonka varmaan laukaisi ruumiin rääkki.”

Syömishäiriöihin erikoistuneen psykologin Pia Charpentierin mukaan kaikki 0-kokoiset mallit eivät ole anorektikkoja, vaan jotkut aitoja luonnonoikkuja. Sen sijaan alisyöjiä he varmasti ovat. Alisyöjä syö jatkuvasti alle kaloritarpeensa.

“Teoriassa niin voi elää 10 tai 20 vuottakin, mutta siitä seuraa muun muassa hiustenlähtöä ja osteoporoosi. Lisäksi alisyöjän aineenvaihdunta hidastuu. Alisyöminen myös altistaa vakavammalle syömishäiriölle.”

Ja kyllä alisyömälläkin itsensä anorektiseksi saa. Yleisesti anorektikkoina pidetään tyttöjä, jotka eivät syö mitään. Mutta jatkuvasti 70 prosenttia energiantarpeestaan syömällä pystyy kuihduttamaan itsensä hengenvaaralliseen tilaan.

Yhdysvaltaltain yhden vaikutusvaltaisimman mallitoimiston, DNA:n (Amber Valletta, Nadia Vodianova) David Bonnouvrier on ainoa mallitoimistojohtaja, joka on kauhistellut julkisesti mallien laihuutta.

“Meillä on käsissämme katas-trofi”, hän totesi New York Timesissa.

Hänen mielestään stylistit ja suunnittelijat rohkaisevat malleja äärimmäiseen laihuuteen niin että esimerkiksi hänen edustuksessaan olevat syömishäiriöön sairastuneet mallit eivät ole uskaltaneet mennä lääkärihoitoon.

“Tämän pitäisi olla kauneuden ja luksuksen ala, ei nälkiintyneiden, kalpeiden ja sairaiden ihmisten.”

Jopa kaikkien langanlaihojen mallien äiti Twiggy kauhisteli nykymallien laihuutta ja kertoi tunnistavansa liian laihan mallin heti:

“Heistä tulee tikkukaramellin näköisiä. Pää näyttää olevan liian suuri vartaloon nähden. Sellainen malli ei ole luonnostaan laiha.”

Ensimmäinen venäläinen supermalli Milla Jovovich haluaa kieltää liian laihat mallit.

Jotkut mallit puolustautuivat. Liian laihaksi tituleerattu Britannian toiseksi parhaiten ansaitseva malli Erin O’Connor syytti suunnittelijoita. Mallien laihuus oli pääosin pienenpienien vaatteiden syy.

Erin O’Connor kertoo saaneensa huomautuksen stylistilta kiristävistä vaatteista. Hän letkautti:

“Mikset tee niistä isompia.”

Tammikuun alussa myös New Yorkin muotitalot ilmoittivat punnitsevansa kaikki mallit. Restonin jälkeen Brasiliassa on kuollut kaksi tyttöä lisää, toinen heistä 16-vuotias muotisuunnittelun opiskelija. Suurista muotikaupungeista vain Lontoo ja Pariisi hangoittelevat.

Mutta ehkä itsesääntelykin on niistä parempi ratkaisu kuin valtion puuttuminen asiaan. Israelissa ylilaihat mallit kiellettiin lailla puolitoista vuotta sitten. Mallitoimistot eivät saa pitää listoillaan terveen painoindeksin alittavia malleja. Lain lobbasi muotikuvaaja Adi Barkan, joka valokuvasi muotia 15 vuotta Pariisissa, Lontoossa ja New Yorkissa. Barkan etsi televisiossa Israelin huippumallia ja kauhistui huomatessaan, että 40 prosenttia hakijoista oli anorektikkoja. Barkanin mukaan alle kolmannes malleista on luonnollisesti laihoja.

“Jos olisin suunnittelija, tekisin heti suurempia vaatteita”, Ninja Sarasalo toteaa. Hän ei usko, että sitoumus pitää.

“Pelkkää silmänlumetta.”

Yleisesti tiedossa on, että sitoumuksen allekirjoittanut Prada marssittaa catwalkilleen markkinoiden laihimmat tytöt. Toinen luurankoihin mieltynyt on Chanelin Karl Lagerfeld.

“Muut suunnittelijat peesaavat. Ehkä he haluavat shokeerata, ja vain tosi laiha shokeeraa. Vaate tulee paremmin esille. Koska eihän tuo ole enää kaunista”, Sarasalo toteaa.

Charpentier uskoo, että suunnittelijoiden omat mieltymykset vaikuttavat mallien ulkonäköön.

“Suurin osa suunnittelijoista on homoja ja heidän ihannevartalonsa on nuoren pojan vartalo.”

Toisaalta nimenomaan homoestetiikasta tunnetulla Jean Paul Gaultierilla on muita enemmän variaatioita malleissaan.

“Hän aina kehui muodokasta vartaloani”, Sarasalo kertoo.

Sarasalo näkee vetoomuksen toteutumisessa käytännönkin ongelmia.

“Ei malleja ehditä punnitsemaan, ei siellä ole edes vaakoja.”

Charpentierin mukaan vaaka on kuitenkin ainoa luotettava tapa todeta, onko malli terveen mitoissa vai ei. Mutta vaakakaan ei vielä takaa sitä, että naiskuva muuttuu. Sillä siitä tuntuvat päättävän naiset ja homomiehet.

“Useissa tutkimuksissa on todettu, että naiset katselevat lehdistä mielummin laihaa kuin normaalikokoista naista. Miehet pitävät enemmän naisista joiden painoindeksi on 22”, Charpentier paljastaa.

“Jos media yhtäjaksoisesti näyttäisi meille kuvia normaalikokoisista, hoikista naisista, uskon että siitä tulisi pian vallitseva naisihanne.”

Lähteet: The Sunday Times, USA Today, The New York Times, CNN, Herald Tribune, People, The Guardian, Wikipedia

Liian laihoja, malliemot?

Kysyimme kuusi kysymystä maailman mallimarkkinoista suomalaisilta mallitoimistojohtajilta.

 1. Ovatko mallit maailmalla liian laihoja?
 2. Ovatko mallit laihtuneet kahden viime vuoden aikana?
 3. Kenen syy laihat mallit ovat?
 4. Voivatko suomalaismallit pärjätä enää maailmalla?
 5. Kuinka moni malleista voi syödä normaalisti?
 6. Muuttavatko säädökset mitään?

Model Boomin johtaja Jaana Ukkola

 1. “Jotkut ovat. Merkittävää on, että mallit ovat yhtä pieniä kuin ennen, mutta huomattavasti pidempiä.”
 2. “Suomessa eivät ole, mutta maailmalla mallit tiettyjen suunnittelijoiden näytösmallit ovat liian laihoja. Mainoskuvauksissa ja ranskalaisissa naistenlehdissä taas halutaan terveemmän näköisiä naisia.”
 3. “Kymmenisen hyvin vaikutusvaltaista suunnittelijaa ja valokuvaajaa käyttää todella laihoja malleja, muun muassa Karl Lagerfeld ja Steven Meisel. Heidän naiskuvansa on 180-senttinen 13-vuotias tyttö. Ei malli voi sanoa, että ei en tee Chanelia.”
 4. “Suomalaisilla on ollut viime vuodet hankalampaa, kun rajat aukesivat ja itäblokista tuli paljon todella kunnianhimoisia tyttöjä, jotka eivät pienestä hätkähdä.”
 5. “Suurin osa voi. Itäblokin tytöillä on ihan erilaiset geenit kuin meillä. Ne ovat luonnostaan kapeita ja pitkiä.”
 6. “Uskon, että naiskuva voi kääntyä terveempään päin.”

Fondin johtaja Eeva Ketola

 1. “Näytösmallit maailmalla ovat. Nollakokoinen on liian laiha.”
 2. “Laihtuminen on tapahtunut viimeisen 5–10 vuoden aikana. Jossain vaiheessa puhuttiin, että terveempi naiskuva olisi palaamassa, mutta se ei pitänyt paikkansa.
 3. “Suunnittelijoiden vaikutusvalta on lisääntynyt. Se on liian suuri. Moni suunnittelija on homo ja heidän naisihanteensa on poikatyttö. Esimerkiksi Karl Lagerfeldille ja John Gallianollehan suunnittelu on taidetta, eikä heidän taiteelliseen näkemykseensä saisi puuttua.”
 4. “Aivan yksittäistapaukset voivat pärjätä. Itsekuria se silti vaatii.”
 5. “Vaikealta tuntuu uskoa, että nollakokoinen malli söisi normaalisti. Se ei tarkoita, että he olisivat anorektikkoja, vaan sitä että joka suupala täytyy katsoa tosi tarkkaan ja jokunen suupala jättää väliinkin.”
 6. “Pelkään, että suunnittelijät, muun muassa Galliano, ärsyyntyvät määräyksistä ja tekevät vielä miinus yksi -koon. Suunnittelijat eivät halua, että heidän taiteeseensa puututaan. Mallit ovat heidän nukkejaan.”

Paparazzin johtaja Laila Snellman

 1. “Osa on.”
 2. “Kyllä.”
 3. “Vaatteiden syy. Italialaiset, ranskalaiset ja yhdysvaltalaiset tekevät hyvin pieniä vaatteita, mutta ne ovat kokoa 34 ei 30. Mallille hyvä koko olisi 34–36.”
 4. “Suvi Koponen pärjää tosi hyvin. Hän on kokoa 34.”
 5. “Malli on aina joutunut tarkkailemaan mitä syö. Pitää ottaa huomioon, että nämä tytöt ovat hyvin nuoria, joilla menee paljon energiaa jo pituuskasvuun.”
 6. “Kenties. Kukaan ei halua anorektikkoja alalle.”

0-koon mallit

0-koolla tarkoitetaan amerikkalaista kokoa nolla, brittikokoa neljä, suomalaista kokoa 30-32. Pieniä naisia on aina ollut olemassa. Se, mikä tekee nollakoon mallit poikkeuksellisiksi on heidän taivaita hipova pituutensa, yli 175 senttimetriä. 0-kokoinen malli mahtuu vaatteeseen, joka on mitoiltaan noin 80-60-86 (rinta-vyötärö-lantio). 0-kokoisten mallien kortteihin vaatekoko on merkitty usein 34:ksi.

 • Snejana Onopka 84-58-85
  Ukrainalainen Voguen kansikuvatyttö, 20 vuotta. Mainostanut Guccia, Pradaa, Lanvinia...175 cm, 45 kiloa. Painoindeksi 14,6, eli vaarallinen alipaino. Laihuusvaatimuksia kritisoineen DNA Modelsin listoilla.
 • Natasha Poly 84-58-86
  Kuusinkertainen Voguen 21-vuotias kansikuvatyttö. 178 cm. Tehnyt kaiken: Calvin Klein, Louis Vuitton, Gucci.
 • Hana Soukupova 81-60-86
  185 cm, 21 vuotta. Tsekkiläinen malli, jota pidetään yhtenä 2000-luvun supermalleista. Gucci Envy-tuoksun kasvo.
 • Suvi Koponen 77-58-85
  Pradan suomalainen ihastus, Mallikoulu-voittaja, 181 cm.
 • Gemma Ward 81-61-89
  Australialainen malli 178 cm, 19 vuotta. Teki läpimurtonsa poikkeuksellisen nuorena.
 • Vlada Roslyakova 79-58-86
  19-vuotias ja 178-senttinen venäläinen. Läpimurto kaksi vuotta sitten. Työlistalla muun muassa Hermés ja MaxMara.
 • Sasha Pivovarova 82-60-84
  Pradan kasvo kaksi vuotta peräkkäin. Gemma Wardin “rumempi” versio. 174 senttiä Moskovasta. 20 vuotta.

Syömishäiriömallit

 • Carre Otis
  Calvin Klein, Villi orkidea -leffa. Ura päättyi anoreksiaan, joka aiheutti muun muassa sydänoireita. Nykyään terveen syömisen puhenainen.
 • Ana Carolina Reston
  Brasilialaismalli, joka kuoli marraskuussa anoreksiaan syötyään vain tomaatteja ja omenoita. Töitä mm. Armanille.
 • Luisel Ramos
  Uruguaylaismalli, joka kuoli syyskuussa anoreksiaan.
 • Beverly Johnson
  Ensimmäinen musta nainen Voguen kannessa. Anoreksia-sivuston mukaan kärsinyt anoreksiasta ja bulimiasta.
 • Bridget Hall
  Teksasilaismalli, joka mainosti mm. Ralph Laurenin Polo Sport –tuoksua. Anoreksiasivuston mukaan entinen syömishäirikkö.

Anti-TV: Näin syntyi Ninjan kuva. Kurkkaa Ravintola Kabukin kulmalle.

34 kommenttia

jupsus

20.1.2007 22:00

todelliset laiheliinit taitaa olla afrikassa. eikö pitäisi auttaa heitä ensin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tipuliinukka

20.1.2007 23:58

Tosiasia on, että laihuutta ihannoidaan ihan liikaa tässä nyky-yhteiskunnassa. Moni ei välitä enää afrikkalaisista tai muista vaan omaa kroppaa halutaan yhä hoikemmaksi ja hoikemmaksi!
minusta se on väärin ja minä annankin rahaani hyväntekeväisyyteen, että ne sielä Afrikassa saisivat ihmisille paremmat elinolot. Ikävää tässä vain on se,että pelkästään minun rahani ei sielä auta enkä tiedä. moniko nykynuorisosta on enää valmis auttamaan muita?! :(
Tietysti toivon ja jossainmäärin uskonkin, että heitäkin on vielä jossain?! Minä en itse henkilökohtaisesti voi lähteä ainakaan paikan päälle niin toivon, että edes lahjoittamani rahasumma auttaa heitä edes jotenkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jänöJussi

21.1.2007 18:51

Aika koomista, että muutaman vapaaehtoisesti mallinuran valinneen tikkuliisan syöminen tai syömättäjättäminen herättää huomiota ja aktivoi jopa lainsäätäjiä! Ongelma on kyllä ihan muualla.

Eilen elokuvissa viereisille paikoille ponnisteli istumaan kaksi isoa tyttöä vyötärömakkaroineen, kaivoivat kassista limsat ja noin kilon karkkisäkit. Bussissa siiderillä, pitsoilla ja karkeilla itsensä lihottanut teinisika lukee pokkana Trendiä ja ahtautuu liian pieniin vaatteisiin. Kaupungilla perseet vaan levenee ja mahat rötköttää housuvyötäröiden yli. Lounaaksi vedetään pitsaa, kebabia, kilo lihapullia, lihapiirakoita, munkkeja, nakkeja, leikkeitä. Miten niin laihuutta ihannoidaan?!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Laihuus

22.1.2007 08:52

Ongelma sekä ihmisten ylipainossa että muodin esittelemien langanlaihojen mallien tapauksessa on sama: sairaalloinen suhtautuminen ruokaan.
Ruoka on ravintoa, jota kaikki tarvitsemme, ei mikään kehokikkailun väline.
Kun aito oikea ruokasuhde katoaa, menetämme myös käsityksen aidosta nälästä.

Se, että muoti esittelee vain langanlaihoja malleja on ongelmallista myös siksi, että se välittää vain kovin yksipuolista naiskuvaa. Eri asia olisi jos siellä olisi normaalikokoisia ja laihoja.

Ei ole syytä puolustella ylipainoa tai alipainoa. Normaalipainon rajat ovat niin suuret.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hikkis

22.1.2007 15:00

Nyt mä keksin: lainsäätäjät vois säätää muuallakin kuin Israelissa sairaalloisen laihuuden kieltävän lain. Sit kukaan ei olis enää liika laiha missään maassa ja kaikkien ois pakko syödä tarpeeks joka päivä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tyttövm85

23.1.2007 15:45

Laihuus on kaunista, minkäs sille voi. Itse olen 162/54, 89-63-89 ja todellakin tunnen itseni lihavaksi kaikkien näiden tikkulaihojen tyttöjen seassa. Laihoilla on varsinkin kasvot kauniimmat, kun luusto piirtyy esiin. Ja vaikka tekstissä sanotaan että miehet tykkää BMI 22 naisista, niin kyllä jos yhtään kaupungilla katsoo, niin ne on hyvin laihoja naisia mitkä nuorten miesten käsipuolissa roikkuu. Normaalipainoinen nainen on monen miehen mielestä lihava.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Elsewhere

23.1.2007 16:27

Jotenkin tuntuu, että tämä laihuuden ihannointi on jonkinlainen ansa, jonka naiset ovat kehittäneet itselleen. En tunne ainuttakaan miestä jonka mielestä tikkulaihat naiset olisivat viehättäviä, ja tästä on kaveriporukassa ihan oikeasti keskusteltukin.

Ja millainen ihminen oikein hakee muilta oikeutusta olemassaololleen ja ulkonäölleen muutenkaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gentlewoman

23.1.2007 21:41

Jos joudun ostamaan 11-vuotiaalle n.150cm pitkälle , normaalipainoiselle tyttärelleni talvitakin naisten M-kokoa , niin jossain on jotain vikaa.

Vaatteista tehdään pieniä , ja tytöt saattavat jo lapsina oppia ajattelemaan "vitsi mä oon läski kun joudun ostamaan vaatteet kokoa 36 vaikka olen vasta 12-vuotias".

Tytölle olisi mahtunut poikien osastolta takki kokoa 152 cm (mutta eihän tyttö poikien takkia käytä). Eli poika saa olla normaalikokoinen , tyttö ei.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ville Ylikahri

23.1.2007 22:42

Onneksi olkoon City-lehti! Paljastitte uuden homojen salaliiton. Tällä kertaa me olemme vastuussa siitä, että huippumallit ovat anorektisen laihoja.

Edellisen Cityn jutussa "Nollakokoiset naiset" psykologi Pia Charpentier sanoo: "Suurin osa suunnittelijoista on homoja ja heidän ihannevartalonsa on nuoren pojan vartalo."

Päätoimittaja myötäilee tätä syvällistä analyysiä.
Näin kepeästi kaikista homoista tehtiin taas kerran pedofiilejä ja unohdettiin, että laihoja malleja nostavat julkisuuteen niin homot kuin heterot. Unohdettiin, että esimerkiksi Calvin Clein on tunnettu heteroseksuaali ja langanlaihan heroine chic -lookin luoja.

Anoreksia on sairaus. Se ei kosketa vain malleja eikä ole missään nimessä homojen aiheuttamaa. Cityltä toivoisi asiallisempaa otetta vakaviin asioihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tyttövm85

24.1.2007 00:08

No määritelläänpä taas tikkulaiha..niin kuin jo sanoin, normaalipainoinen nainen on monen miehen mielestä lihava. Hieman alipainoinen on paras, todella laihasta tuskin tykkää kukaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Normaalipainoinen

24.1.2007 23:22

"Jos joudun ostamaan 11-vuotiaalle n.150cm pitkälle , normaalipainoiselle tyttärelleni talvitakin naisten M-kokoa , niin jossain on jotain vikaa."

Joo, niin on. Nimittäin tyttäresi painoindeksissä. Vaatekoot eivät ole pienentyneet, vaan todistetusti päinvastoin. Minä, 156 senttiä, saan hakemalla hakea kokoja XS tai 30-32-(pieni 34). Ennen koko 32 oli sopiva tai ehkä jopa vähän pieni. Nyt koko 32 on jo suuri. Enkä ole alipainoinen, vaan normaalipainoinen, enkä ole edes laihtunut sitten 11-vuotiskokoni, vaan jopa lihonut pari kiloa.

Jos tyttäresi on minua vielä 6 senttiä lyhyempi ja pukeutuu nyky-M-kokoon (entinen L), hän on jo liian lihava. Ehdottomasti. Tee tilanteelle jotain, ennen kuin tyttö lihoo niin pahoin, että normaalipainoon pääsemin on jo vaikeaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Normaalipainoinen

24.1.2007 23:30

Ai niin. Vastikään kokeilin 150 senttisten takkeja urheiluliikkeessä. Vatsan kohdalle oli tehty sitten minun nuoruusvuosieni valtavasti lisää tilaa ja samalla nipistetty hartioista pois. Vaatteet jatkoivat roikkumistaan tangoissa.

Suomalaiset lihovat vuosi vuodelta enemmän ja vaatekokoja suurennetaan, jotta ihmisistä ei tuntuisi niin pahalta, kun he eivät mahdu enää nuoruusvuosiensa vaatteisiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Satanus

25.1.2007 09:47

"tyttövm85
Eilen 00:08

No määritelläänpä taas tikkulaiha..niin kuin jo sanoin, normaalipainoinen nainen on monen miehen mielestä lihava. Hieman alipainoinen on paras, todella laihasta tuskin tykkää kukaan."

Liikalihavaksi normaalipainoisia mieltävät ovat yleensä omaa ikäluokkaasi, jotka ovat saaneet mielikuvan ihannemitoista vallitsevan trendin ja mainonnan kautta. Koskee sekä miehiä, että naisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gentlewoman

26.1.2007 04:44

No jaa. Tytär on kyllä vartaloltaan ihan normaalimitoissa , ei lihava.

Naisen vartalo on eri muotoinen kuin tytön , jos et satu tietämään..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Normaalipainoinen

26.1.2007 15:06

"No jaa. Tytär on kyllä vartaloltaan ihan normaalimitoissa , ei lihava.

Naisen vartalo on eri muotoinen kuin tytön , jos et satu tietämään.."

No, jaa. Olen ollut tämän kokoinen ja muotoinen 11-vuotiaasta lähtien, joskin hivenen kevyempi. Edelleenkin, jos noin lyhyt tyttö/nainen joutuu vetämään päälle nyky-M-kokoa, hän alkaa olla pian riskirajoilla. Riskirajana pidetään normaalikokoisella naisella 80 senttiä (M-koko n. 68-76 senttiä), suhteutettuna noin lyhyeen varteen... Oikeasti, kannattaa vähän katsoa jo tässä vaiheessa, eikä tuudittatua uskoon, että vaatteet ovat nykyisin niin pieniä, vaateteollisuus kun on suurentanut kokoja noin numerolla ylöspäin pitäen kokomerkinnän samana...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Normaalipainoinen

26.1.2007 15:10

Satanus kirjoitti: "Liikalihavaksi normaalipainoisia mieltävät ovat yleensä omaa ikäluokkaasi, jotka ovat saaneet mielikuvan ihannemitoista vallitsevan trendin ja mainonnan kautta. Koskee sekä miehiä, että naisia."

Onko tämän tarkoitus koskea minua? Jos on, niin huvittuneena oletan sinun pitävän minua alle kolmikymppisenä nuorena. Ei sinne päinkään. "Nuoruusmitoistani" on reilusti yli 20 vuotta aikaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vinkuva Kirahvi

26.1.2007 17:39

"Jos joudun ostamaan 11-vuotiaalle n.150cm pitkälle , normaalipainoiselle tyttärelleni talvitakin naisten M-kokoa , niin jossain on jotain vikaa.

Vaatteista tehdään pieniä , ja tytöt saattavat jo lapsina oppia ajattelemaan "vitsi mä oon läski kun joudun ostamaan vaatteet kokoa 36 vaikka olen vasta 12-vuotias".

Kyllä, jossain on todellakin vikaa jos 150cm 11-vuotias käyttää naisten M-kokoista takkia. Nimittäin koko M on useimmissa liikkeissä sama kuin koko 38/40 jota minä käytän, pituutta 165cm ja painoa 66kg. Olen normaalipainoinen ja vyötärönympäryskin jää reilusti alle terveellisenä pidetyn maksimimitan.
Tosin nykynormien mukaan olen hirvittävän lihava tankkeri mutta se taas on asia erikseen. Lääketieteellisen määritelmän mukaan olen täysin normaalikokoinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tchae

29.1.2007 23:26

Normaalipainoinen, kaikki eivät puhu sinusta, vaikka ehkä niin toivoisitkin. Mielestäni Satanus ei olisi enää selkeämmin voinut ilmaista, kenelle kommenttinsa osoitti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Normaalipainoinen läski

30.1.2007 12:52

Tosiaan, ainakin 80 ja 90-luvuilla syntyneillä suurimmalla osalla taitaa olla hieman kieroutunut käsitys normaalipainosta. Suurin osa nuorista naisista kun pitää mm missejä ja muutamia julkkiksia kuten Jennifer Lopezia tai Liv Tyleria lihavana(!). Tosiasiassa kun edellämainitut ovat joko lääketieteellisen määritelmän mukaan normaalipainon alarajoilla tai alipainoisia.
Suurin osa kansainväisesti tunnetuista naisnäyttelijöistä esimerkiksi jää reilusti normaalipainon alapuolelle ja monen silmään he näyttävät "normaaleilta". 170cm pitkä nainen ei ole normaalipainoinen jos painoa on 50kg tai vähemmän, ei vaikka kuinka jonkun silmään siltä näyttäisi.

Ylipaino on aivan oikea ongelma, mutta niin on myös alipaino. Varsinkin nuorten tyttöjen keskuudessa. Kärjistetysti 30-40% on lihavahkoja, saman verran on alipainoisia ja muutama normaalikokoinen. Ja normaalipainoiset sekä ylipainoiset ovat kaikki "läskejä". Jonka vuoksi moni täysin normaalimittainen tyttö vahtii syömisiään ja laihduttaa, mikä ei ole millään tavalla terveellistä tai tarpeellista. Kaikkein terveellisin vaihtoehto kun olisi syödä riittävästi ruokaa, joka tarkoittaa sellaista määrää energiaa että sillä ei normaalipainoinen liho eikä laihdu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sEXy anorectic

6.2.2007 18:46

Syy miksi itse sairastuin kolmisen vuotta sitten anoreksiaan oli juuri tuo, että 13-vuotias tyttö koki itsensä läskiksi. Olin painavimmillani 49 kiloa ja 168.5 cm, eli jälkeenpäin ajatellen kaikkea muuta kuin läski.
Siitä alkoi alamäki. Pahimmillani sairaalassa nenä-mahaletkun kanssa, kun en halunnut syödä. Painoin 35 kiloa. Tajusin kuitenkin ongelman ja sen, että olin liian laiha ja aloin toipua, mutta rankkaa se oli. Kahden viikon sairaala-jakson jälkeen nuorisopsykiatriselle osastolle 2,5 kuukaudeksi.
Nykyään kunnossa. Mitoissa 172 cm ja 48 kiloa. Kouluni ei ole onneksi kärsinyt, vaikka jouduinkin olemaan kauana poissa. Lukion aloitin keskiarvolla 9.64. Nykyään edelleen ysin-kympin oppilas. Syön paljon ja terveellisesti, yli 2000 kaloria päivässä, mutta ajatukseni ovat silti välillä hiukan kieroutuneet...Koeviikot ovat pahimpia, kun stressi on keskivertoa suurempi. Tulevaisuus pelottaa. Haluan kuitenkin Helsingin oikikseen ja ihanan perheen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Drossel

15.2.2007 19:44

Voiko joku muka ihan oikeasti sanoa, että laihuus ei ole kaunista ja että laihalla lähestulkoon vaate kuin vaate ei näytä hyvältä? Tiedän, voi, mutta silti. Tosin kävelevät luurangot ovat sitten erikseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vaatekoot hämmentävät

17.2.2007 01:31

"Jos joudun ostamaan 11-vuotiaalle n.150cm pitkälle , normaalipainoiselle tyttärelleni talvitakin naisten M-kokoa , niin jossain on jotain vikaa.".

"Kyllä, jossain on todellakin vikaa jos 150cm 11-vuotias käyttää naisten M-kokoista takkia."

Järki käteen, jookos. En voi uskoa että yksitoistavuotias ja kolme-nelikymppinen katselevat saman mallistojen takkeja.

Esimerkiksi minä lujahdan kevyesti joidenkin suomalaisten tanttamallistojen M-kokoon, vaikka olen normaalipainon ylärajoilla keikkuva 175-senttinen nainen. Mutta monien nuorisomerkkien kohdalla ei mahdu edes XL, tai XXL. Lihavana en silti itseäni pidä. Huvittaa vain että omasta kaapista löytyy vaatetta M - XXL, ja 38 - 44. Mallistoissa ja merkeissä on mitoituksessa huomattavia eroja. Ei kai joku oikeasti luule että kaikki maailman M-kokoiset takit ovat samankokoisia:)?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

50-luvulla oli NAISIA!

18.2.2007 15:37

Minua järkyttää nykyiset kalmankalpeat anorektikkomallit!

Eikö nykynaisella enää saa olla edes rintoja, pyöreästä pepusta ja lantiosta puhumattakaan???

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Taasanorektikkomalli

22.2.2007 13:41

Helmikuussahan Etelä-Amerikassa kuoli taas yksi malli anoreksiaan eli jo kolmas!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Taasanorektikkomalli

22.2.2007 13:41

Helmikuussahan Etelä-Amerikassa kuoli taas yksi malli anoreksiaan eli jo kolmas!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Haij

10.3.2007 12:45

Täytyy kyllä sanoa, että itseäni inhottaa liikalihavuus. Laiha vartalo on vaan niin hyvän näköinen. Tosin kyllä sekin on kauhean näköistä, jos ei mitään muuta vartalosta löydy,kun luuta ja nahkaa.Jostain se terve ruokasuhde pitäisi kyllä löytyä.
Tosiasiahan kyllä on, että mainostajat näyttää, mitä kuluttjat haluaa nähdä. Eli niitäkään on tästä turha syyttää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

m-kokoko lihava

11.12.2007 21:30

itse olen 160cm pitkä ja joissain vaatteissa käytän kyllä koko m ja ihan jo pelkästään painoindeksin perusteella en ole ylipainoinen....mutta on tosi asia että vaatteiden koko ei kerro mitään, citymarketin m-koko on huomattavasti suurempi kuin h&m:n josta varmaan koko 40 olisi hyvä...ja toisaalta haluaako nafteja vaatteita vaiko niin että jotain mahtuisi allekkin...en kyllä pitäisi m-kokoista ihmistä lihavana...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miehetkö tykkää laihoista

11.12.2007 21:34

aika monella palstalla surffanneena...ei nuo aikuiset miehet vaikuta kovin paljon rinnattomista ja peputtomista naisista pitävän, tai kenties ovat homoja sitten...ehkei ylipainoisistakaan jotkut pidä, mutta kyllä terve itsestään jollain lailla huolehtiva nainen varmaankin on edelleen suosikki...terveellinen ruokavalio ja sopiva liikunta ovat kai edelleenkin terveen ja hyvännäköisen naisen aseet...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

läskinaama

17.7.2009 11:53

Niin, miehet pitävät naisista joilla on pehmeyttä tisseissä ja perseessä. Naisten onneksi he ovat rakentuneet niin, että kaikki läski kertyy vain ko. alueille vyötärön ja säärien pysyessä hoikkana. Sellaista miestä ei ole olemassakaan, joka arvostaisi sitä, että nainen ei ole syönyt itseään tasapaksuksi pötköksi. Kaikki naiset, joilla ei ole tissejä ja persettä ovat nollakokoisia anorektikkoja.

Naiset laihduttavat pelkästään toisten naisten vuoksi. Miehet eivät koskaan arvostele naisten ulkonäköä. Toisaalta, ilmeisesti miesten aivoilla on mahdotonta käsittää sitä, että naiset eivät lankea polvilleen sellaisten miesten edessä, jotka arvostelevat heidän ulkonäköään. Etenkin seksi tällaisen miehen kanssa on varmasti todella kivaa. Mikäs sen mukavampaa kuin olla alasti sellaisen ihmisen edessä, jonka mielestä olet kauhea.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

amaen

21.7.2009 04:00

Jaa. Minä olen 160cm pitkä ja painan 48kg, eli olen ihan normaalipainoinen. Mitat ovat 80-60-80 ja saan aina hakemalla hakea koon 32 tai XS vaatteita, tarpeeksi pientä ei löydä sitten millään.
Onko tuossa nyt siis melkoinen ristiriita, koska painoindeksini ja vaatekokoni vähän sotivat keskenään, vai johtuuko se vain siitä että olen näin lyhyt.
Huvittavaa että joutuu pitämään itseään painon mukaan plösönä mutta silti kaikki vaatteet ovat isoja.

Niin ja muuten, Milla Jovovich ei ole venäläinen vaan ukrainalainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paranormal

14.3.2010 12:29

Nii-in. Olen n. 170 ja paino noin 64 (painoindeksi 21,9) ja keskustelun perusteella jo va-ka-vas-ti ylipainoinen. Silti, kaikki painoindeksilaskurit ja peili kertovat että olen normaalipainoinen. Mutta joskus pro-ana sun muita lauhdutussivuja selailevana tunnen itseni hälyttävästi pahimman luokan läskipalleroksi.

Ja muistakaa nyt herranjestas ihmiset, että vaatekoot vaihtelevat merkin ja kaupan mukaan! Oma vaatekoko vaihtelee S-M-L ja hiu kaúhistus, mekoissa XL.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ohhooh

17.3.2010 02:30

tämä on aika hullua, ihmisellä jo valmiiksi kuuluu olla lihakset ja rasvaa, vaihdellen kaikilla mutta kuitenkin jotenkin olipa sitten natalie portman luokkaa tai nigella lawson luokkaa, kuitenkin kaikki mitä ihmisellä kuuluu, ei ihmisellä kuulu paistaa kylkiluut tai koko selkäranka. minusta on vain naurettavaa että tämä sallitaan! miksei terveydenhuolto puutu tähän?

ei se auta että muotinerot haluavat luoda omia fantasioitaan johan se kuullostaa sairaalta tyttö joka on 180 pitkä käyttää 160 centtisen vaatteita, eihän sellaista voi vaatia ihmiseltä! ei suunnittelijat eikä kukaan muu, he taitavat pyöriä jossain ihan muualla kun eivät erota järkeä todesta.
muoti mm. on tyttöjen/nuorten tärkeimpiä asioita, vaikka muotia ei seuraisikaan silti aina pikkutytöstä poikatyttöön kuulee valitusta painostaan vaikka ei kiinnostaisi muoti, se on niin altis sitä ei edes itse huomaa mutta muoti on jollain lailla kaikkien mielessä.
sairasta että joku vielä selittelee, kun joku lapsi nimenomaan chanelin mallien vuoksi sairastui ja sai sydänvian! mitä tässä vielä ihmetellään?
tämä kuullostaa jo vähän siltä kuin eläinten salainen rääkkäys, pinta näyttää normaalita mutta sisällä on vaurioita.
eihän eläintäkään ole luotu luita paistavaksi, kun hevosella tai vaikka leijonalla paistaisi luut se olisi häkyttävää ja sitä heti autettaisiin, tai solakka linjalsella vinttikoiralla, on eri asia olla solakka ja kapoinen kun että luut paistaa ja silmissä ei ole virtaa.

suututtaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mvcrmfv

19.2.2012 00:33

11-vuotiaan vartalo ei ole naisen vartalo. Lisäksi 11-vuotiaan ei tule todellakaan laihduttaa. Pituuskasvu tyrehtyy ja naiselliset muodot eivät jatkossa kehity niinkuin kuuluisi, puhumattakaan kuukautisten alkamisesta. Jos tyttö 16-vuotiaana on pullea, laihikselle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mvcrmfv

19.2.2012 00:33

11-vuotiaan vartalo ei ole naisen vartalo. Lisäksi 11-vuotiaan ei tule todellakaan laihduttaa. Pituuskasvu tyrehtyy ja naiselliset muodot eivät jatkossa kehity niinkuin kuuluisi, puhumattakaan kuukautisten alkamisesta. Jos tyttö 16-vuotiaana on pullea, laihikselle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi