Popot Sneaker Store sulkee ovensa

Laatu ei aina riitä ja laajentuminen ei aina kannata. Vai pelastaisiko joku uppoavan laivan?

Harvan kaupan asiakkaat tatuoivat liikkeen nimen. Popojen asiakkaista näin teki toistakymmentä.
Harvan kaupan asiakkaat tatuoivat liikkeen nimen. Popojen asiakkaista näin teki toistakymmentä. Kuva: Popot Facebook

Popot Sneaker Store lopettaa toimintansa. Syyksi ilmoitetaan suoraselkäisesti yhtiön laajentumisen tuoma tappiollisuus. Liian suuret satsaukset koituivat kohtaloksi, vaikka Iso Roobertinkadun kauppa ja verkkokauppa ovat pysyneet plussalla.

”Otimme laajentumisessa riskin, joka osoittautui isoksi virheinvestoinniksi. Pyrimme paikkaamaan asiaa rahoittamalla itse yritystä sekä monilla muilla sopeuttamistoimilla. Nämä toimet eivät valitettavasti olleet riittäviä, emmekä pystyneet enää palvelemaan asiakkaitamme haluamallamme tasolla”, kauppiaat Matti Ihalainen ja Joel Sallinen kirjoittavat Facebookissa julkaistussa lopettamisilmoituksessa.

Tapa, jolla Popot ilmoittaa lopettamisestaan, tuo vahvasti mieleen Ravintola Paksun viimeisen avunhuudon tai Radio Helsingin pelastamisoperaation. Taloudellinen ahdinko tuodaan julki väistämättömän päätöksen edessä. Kaikki on ohi. Paitsi jos...

”Toivoimme, että löytäisimme halukkaan rahoittajan ja osakkaan Popojen toiminnalle, mutta sellaista ei ole ainakaan vielä löytynyt.”

Lopettamista kommentoivien keskuudessa on jo ehditty nostaa esiin erilaisia joukkorahoitusmuotoja, jolla homma voisi olla mahdollista kääntää takaisin. Julkinen ja suora avautuminen vaikeasta tilanteesta saa sympatiat puolelleen. Varsinkin, jos tuote on kunnossa.

Toivottavasti pelastusoperaatio lähtee käyntiin myös Popojen kohdalla, sillä liike on kantanut merkittävän korren suomalaisen lenkkarikulttuurin kekoon sen jälkeen, kun se avattiin Iso Roobertinkadulla Helsingin Punavuoressa helmikuussa 2006. Tavoite Suomen parhaasta katulenkkarikaupasta täyttyi avajaisten hetkellä, sillä kilpailijoita ei ollut. Sittemmin Popoja on avattu yhteensä viisi.

FB-teksti kertoo Popojen tarinaa. Intohimoista yrittämistä, jota rikastetaan tapahtumilla, radio-ohjelmalla, suomalaisten suunnittelijoiden kanssa verkostoitumisella ja kansainvälistymisellä. Verkkokaupan myynnistä suurin osa kohdistui viime vuosina jo ulkomaille.

”Kiitos Popot, Fuck Zalando!!”, huudetaan lopettamisilmoituksen kommenteissa.

Popojen tarina kertoo myös kivijalkakauppojen ajautumisesta ahtaalle isojen toimijoiden puristuksessa. Lenkkaribisneksessä tilanne saattaa olla monia muita aloja ahtaampi, sillä massat ovat oppineet ostamaan tossunsa joko Stadiumin alelaarista tai kansainvälisten saittien virtuaalihyllyiltä.

6 kommenttia

Jjj69

23.10.2013 11:54

Kenkäkauppa panee lapun luukulle. Mitä sitten? Ei kiinnosta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

välkky

23.10.2013 12:14

Monesti koitin suosia Popotia nettikauppojen sijaan. Mutta kun useasti kävin liikkeessä toteamassa ettei haluamaani popoa löydy omalla koolla jouduin poponi tilaamaan netistä. Ainoa kauppa joka pystyi tarjoamaan erilaisempia kenkiä kuin ketjuliikkeet. Mutta homma ei tosiaan toimi jos ei ole tarjolla kokoja...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mietippä

23.10.2013 22:59

Yksittäinen kivijalkamyymälä ei voi pitää suunnattomia varastoja yllä tuotteista jotka ovat juuri sinun kokoasi, ja usein myös valmistusmääriltään rajallisia. Mikä ikinä johti toiminnan lopettamiseen, oli tuskin yhteydessä siihen ettei kengistä aina löydy juuri itselle sopivia kokoja, onhan joku ne käynyt ennen sinua ostamassa pois.

joonasrotsiauki

24.10.2013 16:35

"Jjj69, 99 v mies

23.10.2013 11:54

Kenkäkauppa panee lapun luukulle. Mitä sitten? Ei kiinnosta."

Pointti olikin siinä, ettei popot tarjonnut pelkkiä "massatennareita". Palvelu oli erinomaista, vaikka kokoja ei sattuneesta syystä usein tarjolla ollutkaan. Kyllä lenkkareihinkin kannattaa satsata, jos jokapäiväisessä käytössä ovat. Hinta ei laadukkaissa, mukavissa ja hyvännäköisissä lenkkareissa ole ollut ongelma kyseisessä lafkassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KirsiG

24.10.2013 18:30

Kertonee paljon yrittäjien kyvystä toimia yrittäjinä jos kerran verkkokauppa ja itse liike ovat voitollista liiketoimintaa, mutta silti joudutaan koko yritys ajamaan alas: Mikseivät nämä yrittäjät myy voitollisia osia liiketoiminnastaan toiselle, perustettavalle yhtiölle - jonka he itse voivat omistaa tai sopia siihen ihan laillisesti toiset omistajat - ja aja alas vain niitä yksiköitä, jotka tappioita aiheuttavat? Tässä ei pitäisi olla mitään sen ihmeellisempää ongelmaa jos kerran yrityksestä osa tuottaa voittoa ja on kannattavaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kylatimppa

28.11.2013 09:04

popot:in loppuvaraston konkkamyynti lähestyy kaikki kengät malleista riippumatta 10-40e

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi