Aseksuaalit

Walter de Campin raportti selkänsä kääntäneistä.

Olen ihan pienestä pitäen tiennyt, että minussa on jotain erilaista. En ymmärtänyt neitsyysvillitystä enkä sitä kun kavereilla oli poikaystäviä. En oikein ymmärrä, mitä muut ihmiset tuntevat tuntiessaan seksuaalista vetovoimaa. En tiedä, millainen tunne se on. En ole itse koskaan tuntenut seksuaalista halua. En kykene ymmärtämään, miltä sen pitäisi tuntua."

Näin puhuu 25-vuotias Alexa, joka asuu Keravalla ja on ammatiltaan myyjä. Alexa on aseksuaali. Maailman ihmisistä arviolta prosentti on aseksuaaleja. Tutkimuksia aseksuaalisuudesta on tehty toistaiseksi hyvin vähän, kirjoja ei lainkaan. Kärjistäen voisi sanoa, että valtaväestölle aseksuaalit ovat tuntemattomampia kuin Papua Uuden Guinean ihmissyöjäalkuasukkaat.

Niinpä väärinkäsitykset ovat valloillaan.

Monet seksologitkin olettavat, että aseksuaalisuus on parannettavissa. Työnnetään tyypeille vain hormonipillereitä suuhun tai lyödään muutama ruiske pyllyyn, ja, a vot, jo alkaa kutittaa ja haluttaa.

Tosiasiassa aseksuaalien hormonitasot ovat täysin normaalit ja heidän elimistönsä on samanlainen kuin muilla ihmisillä. Putket ja pensselit ovat periaatteessa toimintakykyiset. Aseksuaali mies voi saada erektion. He vain eivät tunne minkäänlaista seksuaalista halua.

Aseksuaalit eivät edes tiedä, miltä seksuaalinen halu tuntuu, niin kuin ihminen joka ei ole rakastunut ei tiedä miltä rakkaus tuntuu.

Alexa ei ole asiasta pahoillaan.

"Minä vain naureskelen sille seksin ylitarjonnalle, mitä joka paikasta tungetaan. Välillä se vähän ärsyttää, mutta niin se näyttää ärsyttävän seksuaalejakin ihmisiä. Olen ihan sinut oman itseni kanssa."

Oletko kertonut aseksuaalisuudestasi kavereillesi?

"Lähimmille kavereilleni olen kertonut ja Facebookissa olen ihan avoimesti ulkona kaapista. Yksi kaverini oli hirveän kiinnostunut. Hän on pikemminkin yliseksuaali. Meillä oli pitkät keskustelut. Toinen kaverini oli sitä mieltä, että hänkin saattaisi olla aseksuaali."

Henrik Anttonen, toimittaja Pukkilasta, ei myöskään ole koskaan tuntenut seksuaalista vetoa. Henrik on erakkoluonne ja viihtyy mainiosti yksikseen kotona, tietokoneen ääressä. Lähes kaikki hänen kontaktinsa muihin ihmisiin tapahtuvat tietokoneen tai puhelimen välityksellä.

"Aseksuaalisuutta pitää selittää ihmisille. Toiset uskoo, toiset ei. Mitään kovin negatiivista palautetta ei ole tullut. Aseksuaalithan eivät tee mitään! Kuinka kellään ihmisellä voisi olla jotain sitä vastaan, että minä en tee mitään."

Kun tiedotusvälineet kuitenkin ovat tulvillaan seksiin liittyvää tarinaa ja seksiä kuvaillaan suurenmoisena asiana, ja sinä et pääse siitä osalliseksi, eikö se vaivaa sinua?

"Se mistä jään vaille ei haittaa minua. Ihmiset pitävät eri asioista. Jos minä en pidä jostain mistä joku toinen pitää, eihän se ole minulta lainkaan pois. Jos joku saa kauheasti irti siitä, että katsoo pornoa, niin siitä vain minun puolestani. Toiset tykkäävät eukonkannosta, minä en oikein tykkää siitäkään. Ei se ole minulta pois, jos joku kantaa eukkoa. Median hyperseksuaalisuus kyllä kiusaa minua. Se, että kaikki on koko ajan seksiä. Se ärsyttää aika monia. Minuun se vaikuttaa konkreettisesti niin, että minulla ei ole televisiota.

Romanttinen/Aromanttinen

Henrik Anttonen ei tunne tarvitsevansa edes toisen ihmisen läheisyyttä, toisen kosketusta, kättä ihollaan tai ympärillään. Hän ei haikaile itselleen parisuhdetta, yhteistä kotia toisen kanssa. Hän on täysin tyytyväinen yksin.

Niinpä Henrik Anttosen ei tarvitse miettiä, onko hän hetero-, homo- vai bi-orientoinut, koska hän ei ole mitään. Henrikin kaltaiset aseksuaalit ovat alkaneet kutsua itseään aromanttisiksi. He eivät kaipaa seksiä eivätkä romanttista suhdetta.

Aromanttisia aseksuaaleja on melko paljon aseksuaalien yhteisössä. Monet aseksuaalit kuitenkin kaipaavat toista ihmistä, vaikkakaan eivät seksuaalisessa mielessä. He luokittelevat itsenä romanttisiksi aseksuaaleiksi.

Romanttiset aseksuaalit voivat olla joko heteroromanttisia, homoromanttisia, lesboromanttisia tai bi-romanttisia aseksuaaleja. Veikkaanpa, että aikaa myöten onnistutaan bongaamaan myös transromanttisia.

Alexa on lesboromanttinen. Hän on onnistunut löytämään toisen aseksuaalisen lesboromanttisen naisen ja heillä on parisuhde.

"Olen itse asiassa romanttisen ja aromanttisen rajalla", Alexa täsmentää. "En ole koskaan tarkoituksella hakenut parisuhdetta. Nykyisen kumppanini kanssa oltiin kavereita pitkän aikaa, kunnes alettiin seurustella. Minulla ei ole tarvetta hakea parisuhdetta, mutta jos sellainen sattuu tulemaan, minulla ei ole mitään sitä vastaan. Meillä on muuten ihan normaali parisuhde, mutta seksiä siihen ei liity."

Miten teillä luistaa?

"Ihan hyvin tämä luistaa! Virallisesti emme asu yhdessä, mutta hän on luonani kaiket illat. Katsomme leffoja, ulkoilutamme koiria, istumme tietokoneella."

Ja sitten te välillä pidätte toisianne kädestä ja pidätte toisianne hyvänä?

"Kyllä, joo."

Romanttisuus eli toisen ihmisen kaipaaminen altistaa aseksuaalin aikamoisille ongelmille. Aseksuaalin ei nimittäin ole niinkään helppoa löytää toista aseksuaalia, joka ihastuisi häneen, kun aseksuaaleja on niin vähän. Aseksuaalit päätyvätkin toisinaan suhteeseen seksuaalin kanssa. Alexallakin on kokemusta sellaisista suhteista.

"Minulla on aikaisemmin ollut suhteita seksuaalien kanssa. Se oli silloin kun en vielä itsekään tiennyt olevani aseksuaali. Aseksuaalin ja seksuaalin suhde on melkeinpä tuhoon tuomittu ennen kuin sen aloittaakaan."

Aseksuaaliset nettiyhteisot

Alexa tutustui nykyiseen kumppaniinsa AVENilla. Kyseessä on aseksuaalien kansainvälinen nettiyhteisö Asexual Visibility and Education Network.

Millaisena näet yksityisen tulevaisuutesi, Alexa? Ruusuisenako?

"En nyt ihan ruusuisena, mutta olen tyytyväinen tilanteeseen. Asiat voisivat olla huomattavasti huonomminkin. En koe, että aseksuaallisuus on mitenkään hankaloittanut elämääni. Elämäni on ollut jopa helpompaa. On enemmän aikaa tehdä omia juttuja, kun ei tarvitse juosta yötä myöten ulkona, eikä parisuhteessakaan tarvitse miettiä seksijuttuja. Ne ovat kai aika aikaa vieviä."

Pystytkö romanttisesti ajatellessasi sanomaan, kuka on hyvännäköinen ja kuka ei?

"Tiedän mikä on yleisesti ottaen ihmisten mielestä hyvännäköistä, mutta henkilökohtaisesti en näe ihmisiä hyvännäköisinä tai rumina. Näen vain ihmisiä. Olen oppinut tietämään, mikä on valtavirran mielestä hyvännäköistä."

www.aseksuaali.com

http://www.asexuality.org/home

Aseksuaalien kansainvälinen nettiyhteisö Asexual Visibility and Education Network.

http://www.aseksuaalit.net

Puolisen vuotta vanha suomalainen aseksuaaliyhteisö, jonka on perustanut Henrik Anttonen.

Seta ja aseksuaalit

Henrik Anttonen:

"SETA on sanonut aika suoraan, että teitä aseksuaaleja ei kaivata tänne. Setan suunnalta kommentit ovat olleet joko sellaisia, että "ei me kaivata teitä koska tollaista ei ole olemassakaan" tai "teitä ei ole syrjitty tarpeeksi". Eikö se ole vain hyvä asia, että meitä ei ole syrjitty?"

"Minulle se on sinänsä ihan sama. Setahan ilmoittaa etusivulla, että he ovat seksin ja seksuaalisuuden asialla sen kaikissa muodoissaan, me taas olemme seksittömyyden asialla."

Lähde: www.aseksuaalit.net

Aseksuaaliaikajana

  • 1892: Sherlock Holmesin väitetään olevan fiktiivinen aseksuaalinen hahmo. Arthur Conan Doylen luoma salapoliisi ei ollut kirjojen mukaan kiinnostunut rakkaudesta tai pehmeistä intohimoista.
  • 1950-luku: Amerikkalainen biologi ja nykyisen seksologian oppi-isä Alfred Kinsey luokittelee x:ksi seksistä ei-kiinnostuneet ihmiset. Kinseyn mukaan x:iä on aikuisista miehistä 1,5 prosenttia.
  • 1977:  Myra T. Johnson käyttää todennäköisesti ensimmäistä aseksuaalisuus-termiä artikkelissa Asexual and Autoerotic Women: Two Invisible Groups kirjassa The Sexually Oppressed.
  • 2001: Internet yhdistää maailman aseksuaalit. Netissä on lukuisia aseksuaaliyhteisöjä. Kuuluisin aseksuaalisaitti, AVEN eli Asexual visibility and education network, aloittaa. Saitilla on muun muassa omat pressipalvelut ja chatti.
  • 2004:  New Scientistissa julkaistun tutkimuksen mukaan prosentti maailman väestöstä on aseksuaaleja.

Lähteet: Wikipedia, Aven

52 kommenttia

artphoto1

17.3.2010 20:18

Hieno kirjoitus. Tuntevatko aseksuaalit suvunjatkamisen tarvetta? Tarkoitan halua jatkua elämässä jälkeläistensä kautta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

J.M.

18.3.2010 13:41

Täälä yks hengenheimolainen; lähitulevaisuudessa ainakin.
En haeskele enää minkäällaista ystävyyttä kummempaa ihmis-
suhdetta, en tunne tarvetta jatkaa sukuani (heinäkuussa 6 vuotta täyttävässä tyttäressä on tarpeeks suvunjatkamista), enkä tunne enää seksuaalista halua tai tarvetta (aktiin saatikka minkäänlaiseen sukupuliseen kiihottumiseen).

Tulevaisuuteni on kaukana muualla, ilman lihallisia nautintoja.

Tossa tekstissä oli mielestäni paljon samankaltaista yleistämisen
ja väärinymmärtämisen tuntua ku mitä aikoinaan oli homoseksu
aaleihin ja transsukupuolisiin kohdistettuna : että muka "poik-
keavan" henkilön tila olisi joku "sauraus" jonka voi "parantaa"
pillereillä...Naurettavan surkuhupaista ahdasmielisyyttä lähinnä.

Mulla ittelläni ei ole mitää ns. "seksuaalivähemmistöjä" vastaan;
kuten en myöskään toisen ihmisen kulttuuria eikä ihonväriäkään
vastaan) Tuttavapiiriini kuuluu pari bi-seksuaalista naista, homo
seksuaalisia miehiä ja transsukupuolinen mies,joka on muutta-
massa itteensä naiseksi.

Mää ajattelen asian ihmisen kohdalla sillä tavalla että kaikilla on
tasapualinen oikeus omaan henkilökohtaseen ratkasuunsa
elämässän ja onneen elämässään, omana ittenään vie suuntau-
tumiset sitte mihinkä tahansa :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aseksuaali

18.3.2010 14:27

Mulla on vähän sama juttu siinä mielessä, että seksiä ei oikeastaan juuri koskaan tee mieli enää. Haluaisin kyllä parisuhteen, missä olis suutelua, hyväilyä jne., mutta ei itse aktia. Tuntuu vaan, että tässä yli-seksuaalisessa yhteiskunnassa, niitä ihmisiä ei vaan hirveästi ole. Muutamille kavereille olen kyllä asiasta maininnut, mutta se on ollu lähinnä sellaista naureskelua ja vähättelyä. He eivät ymmärrä, joten en jaksa asiasta heidän kanssaan keskustella. Minulla on ollut pari parisuhdetta ja molemmissa kyllä seksiä harrastettiin, mutta ei niin paljon kun toinen puoli olisi halunnut. Tilanteet meni siihen, että minä tunsin painostusta asian johdosta ( esim. tyttö-ystävä uhkasi mennä vieraisiin jos en hänen kanssaan seksiä harrasta ) ja tyttö-ystävä taas tunsi, ettei hän ole tarpeeksi haluttava ( mikä ei pitänyt paikkaansa ), kun tulee kerta kerran jälkeen torjutuksi. Silloin en viellä tiennyt aseksuaalisuudesta mitään, että olisin hänelle voinut asian selittää. Olen siis 27-vuotias mies.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Leijona86

18.3.2010 21:00

olenkin pitkään miettinyt, olenko jotenkin sairas, kun ei vaan jaksa kiinnostua seksistä ja parisuhteista. Ihan helpottavaa kuulla, että tälle on olemassa nimi ja muitakin samanlaisia on. En ole ikinä oikein haaveillut parisuhteesta samoin kuin kaikki ystäväni. Kun puhutaan suhteista ja seksistä, oloni on aina ollut vaivautunut, sillä en ole uskaltanut sanoa ääneen, että minua ei seksi kiinnosta, pikemminkin kuvottaa. Kaikki mikä seksiin liittyy, on mielestäni joko liian monimutkaista tai kuvottavaa. Kaikki ympärilläni tuntuvat haaveilevan miehistä, lapsista ja avioliitosta. Minua lähinnä ahdistaa ajatus kaikista noista. En usko, että uskaltaisin silti tulla "kaapista ulos", koska kukaan ei varmasti sitä oikeasti ymmärtäisi. Koska on siinä ollut selittämistä itselleenkin. Kuvittelin ehkä 18-vuotiaaksi asti, että tietysti haluan miehen ja lapsia, mutta vuosien kuluessa ajatus yksinolemisesta tuntuu paremmalta. Nyt olen siis 24-vuotias enkä edes ole koskaan seksiä harrastanut, koska en tunne sitä himoa sitä kohtaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

haluton

18.3.2010 23:15

En pidä itseäni aseksuaalina, mutta eipä ole himojakaan seksille. Hellyyttä ja rakkautta kyllä kaipaan, mutta tuntuu ettei sitä miehet ymmärrä. Tapailin yhtä tyyppiä ja tultiin erittäin hyvin toimeen ja tehtiin kaikenlaista, mutta kun en seksiä pystynyt harrastamaan niin ei enää sitten seurani kiinnostanutkaan. Lohduttavaa kuulla, etten ole yksin tässä yliseksuaalisessa maailmassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vrp

18.3.2010 23:52

Vau, en olisi vuosia sitten uskonut, että tästä näkisi juttuja lehdissä... Kun ensimmäisen kerran näin aseksuaalisuutta julkisuudessa, olin vähän ynseä, koska luulin että se menee sellaiseksi gay pride -tyyppiseksi touhuksi, mutta on julkisuus kai ihan jees juttu.

Itselleni aseksuaalisuus on ollut osa identiteettiäni jo kauan ennen kuin tiesin itse sanaa. Lapsena minulla ei ollut vaikeuksia seurata mediaa, jossa oli romantiikkaa, eikä minun ollut vaikea esim. leikkiä, että on vaikka äitinukke, isänukke ja lapsinukke, mutta minun oli mahdotonta vaikkapa leikkiä kotia jos olin isän tai äidin roolissa. Se tuntui jotenkin epämiellyttävältä ja luonnottomalta. Nykyäänkin saatan helposti katsoa vaikka elokuvan seksikohtausta tuntematta mitään, mutta jos yritän ajatella itseni siinä tilanteessa, se on välittömästi vastenmielinen. Luulen, että tunne on suhteellisen sama, kuin silloin kun kuka tahansa tavallinen (sukurutsauksesta haaveilematon) seksuaali yrittäisi kuvitella itsensä harrastamassa seksiä oman äitinsä tai isänsä kanssa. En minä tiedä miksi näin on, mutta kun en mielestäni ole rikki, niin enpä lähde korjaamaan. Elän mielestäni täyttä elämää, vaikka olenkin täyttänyt sen vähän eri tavalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vakavanha

19.3.2010 00:02

Kappas vaan. Nyt puhutaan asiasta, joka on ollut olemassa kai aina: haluttomuus seksiin tai välipitämättömyys sen suhteen. Yleensä seksistä missään muodossa ei vuosikymmenet sitten puhuttu. Nyt sitä toitotetaan joka torvesta ja sen on kuin maailmanlaajuinen syöpäsairaus, joka nävertää kaikkea elämää.

Luulenpa, että seksuaalista viritystä voisi ilmaista vaikkapa janalla asteikolla 0-10. Meitä on kiinnostuksen ja aktiivisuuden mukaan täysin passiivisista yliaktiivisiin. Ja mitä vikaa muka kenessäkään SINÄNSÄ - ongelmia syntyy oikeastaan vasta suhteessa ympäristöön (tai siinä että ihminen on ihan tikahtua ylivirittyneeseen mielelliseen /fyysiseen potentiaaliin). Eikä tämä ongelmatiikka taida olla sen kummenpaa kuin kaiken erilaisuuden herättämä yleensäkin.

On tässä elämä eletty ja todettava on, että vanhemmiten on paljon helpompaa elää kuin nuorilla vuosikymmenillä. On lapset tehty ja hommat muutenkin hoidettu - nyt saa olla rauhassa ja keksittyä siihen mistä pitää ja mikä tuntuu tyydyttävältä. Romantiikan perään itkijät voi jättää omaan onnettomuutensa ja kiimansa kanssa kiemurtelevat samoin! Voi olla ihan rauhassa vain ihminen - olla rauhassa oma ittensä ja kattella maailmaa ympärillään valoisin mielin. Maailma ja koko elämä - ja ihminen sen osana - on äärimmäisen mielenkiintoinen ilmiö! :)))

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vakavanha

19.3.2010 00:19

PS. Nimenomaan voi kohdata elämän valoisin ja AVOIMIN mielin - älkää nuoret aseksuaalit antako ympäristön leimaamis- ja luokitteluhalun häiritä ja painostaa suuntaan tai toiseen! Elämässä on niin paljon muutakin ja paljon monipuolisemmin antoisaa kuin tuo seksin ympärillä vouhottaminen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

luonnons

19.3.2010 16:12

Olen varmaan aika lähellä aseksuaalia. Minulla ei ole voimakas sukupuolivietti ja pärjään lähes kokonaan ilman seksiä. Seksuaalinen haluni on melko heikko.

Tosin en osaa oikein naisia lähestyäkään ja tämä on syy siihen, että olen jäänyt toistaiseksi vaille parisuhdetta.

Silti haluaisin kokeilla parisuhdetta mutta se ei vain näy luonnistuvan minulta oikein millään.

Kun ei saa kontaktia naiseen, niin välillä katson pornoa, jos ei ole mitään muuta järkevää tekemistä. Silti tulee välillä jaksoja, jolloin elän ilman seksiä pitkiäkin aikoja tai en katso ollenkaan pornoa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Matteusluku19jae12

19.3.2010 17:19

"Sillä on niitä, jotka syntymästään, äitinsä kohdusta saakka, ovat avioon kelpaamattomia, ja on niitä, jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi, ja niitä, jotka taivasten valtakunnan tähden ovat tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi. Joka voi sen itseensä sovittaa, se sovittakoon."
Noin siis eräs historiankirja. Kieli on tylyä, mutta noin kuvainnollisesti "niitä jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomaksi" saattaisi löytyä eniten hyväksikäyttöä ja väkivaltaa kokeneiden keskuudesta. Jos ruumillista koskemattomuutta on loukattu, on täysin loogista, ettei enää pysty luottamaan tai ei kiinnosta. Traumat voi olla myös tiedostamattomia.
Kaikkeen ei tietenkään ole selitystä, eikä tarvikaan olla. Tärkeintä on luottaa omaan intuitioon, eikä stressata siitä mitä muut ajattelee.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

luonnons

20.3.2010 20:20

Minulla ei ole oikein voimakasta halua jatkaa sukua. Oikeastaan tämä asia on vähitellen kypsynyt mieleeni.

Myös seksuaalinen haluni on todella melko heikko. On pitkiä aikoja, että ei tee ollenkaan mieli seksiä. Elämässä ei kaikkien tarvitse jatkaa sukua, jos siihen ei oikein tunne juuri mitään haluja. Minulla suvunjatkamisvietti on erittäin heikko ollut aina.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

abbey

20.3.2010 21:10

Kuulin aseksuaaleista ensimmäisen kerran puolisen vuotta sitten. Sitä ennen mietin, että mikä ******** minua oikein vaivaa, kun eivät miehet eivätkä naiset kiinnosta. En siis ole ikinä seurustellut kummankaan sukupuolen edustajan kanssa. Olen tosin vasta 20-vuotias nainen.

Olen luonteeltani hyvin sosiaalinen ja puhelias. Ulkonäöltänikään en ole ollenkaan pahannäköinen. On suorastaan kiusallista, kun miespuoliset henkilöt osoittavat kiinnostusta minua kohtaan! Pidän monista miekkosista kyllä ihan kaverimielessä paljonkin, mutta en enempää. Joudunkin yleensä työntämään tylysti minusta enemmän kiinnostuneet ihmiset pois, mikä on tavallaan todella sääli.

Olen huomannut, että minun käsitykseni hyvännäköisistä miehistä on myöskin erilainen kuin naisilla keskimäärin. En näe esimerkiksi missään lihaskimppumiehissä mitään seksikästä - päinvastoin. Arvostan miehissä aivan päinvastaisia asioita, kuten älykkyyttä ja kunnianhimoa. Ulkonäköseikat tulevat vasta perässä.

Toivon ettei minun tarvitsisi viettää loppuelämääni yksin, sillä kaipaan kyllä läheisyyttä ja älykästä keskustelukumppania. Sellaista henkilöä, joka jaksaisi olla tukenani niin hyvinä kuin vaikeinakin jaksoina. Pelkään vain, että sitä sopivaa kumppania en tule koskaan löytämään. Harva mies kun tyytyisi seksittömään parisuhteeseen...

Tavallaan huolestuttaa jo nyt ensi syksy, jolloin mitä todennäköisemmin aloitan yliopisto-opinnot pk-seudulla, koska seuransa tyrkyttäjiä tulee olemaan entistä enemmän. Haluan kyllä osallistua juhlintaan, mutta, mutta, tämä aseksuaalisuuteni tulee varmasti aiheuttamaan kummastusta...

En ole tullut kaapistani, mutta kyllä lähipiirini on tietysti huomannut pidättyväisyyteni: "Eikö sinulla ole poikaystävää?" "Ai ei, no kyllä sinä vielä sellaisen löydät"

Eniten minua ärsyttää tässä aseksuaalisuudessani se, että en täytä yleisesti vallitseviä käsityksiä ts. en seurustele kivassa parisuhteessa, haaveile mukavasta perheestä ja omakotitalosta. Yritän olla välittämättä ympäröivistä paineista, mutta oikeasti se on välillä vaikeata! En aina haluaisi selitellä omaa poikkeavuuttani.

Pidän itsenäisyydestä, mutta silti haluaisin olla kuten muutkin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Neili

21.3.2010 13:21

Itse törmäsin aseksuaali-termiin vuosi sitten,se oli itselleni valtavan suuri helpotus,pidin itseäni todella outona tapauksena joita ei maailmassa varmasti ollut muita. Mutta onneksi näin ei ole!
Nykyään olen paljon enempi sinut itseni kanssa ja minun on hyvä olla,ei tarvitse koko ajan miettiä mikä minua vaivaa.
Olen 27-vuotias tyttö joka ei ole koskaan seurustellut saati harrastanu seksiä. Läheisyydenkaipuinenkaan en ole. En ole koskaan haaveillut miehestä,parisuhteesta taikka lapsista. Silti elän mielestäni hyvinkin normaalia ja onnellista elämää! Täytyy vaan hyväksyä ja sopeutua siihen että suurin osa ihmisistä kaipaavat,haluavat ja tarvitsevat asioita jotka minulle ovat yhdentekeviä.
Kaapista en ole tullut ulos,eikä minulla ole siihen mitään tarvettakaan...vielä:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Persenaama

21.3.2010 18:04

43 v. vanha, ilman parisuhdetta, perhettä tai seksiä enkä ole mennyt sekaisin tyydyttämättömästä kiimasta tai kosketuksen puutteesta. Pikemminkin olen helpottunut, että kotona kukaan ei odota minulta mitään, ei koske yllättäen eikä häiritse untani.

Olen tiennyt jo 13-vuotiaana, että minulla ei koskaan tule olemaan ketään, tiennyt sen aivan varmasti. Toiset voivat psykologisoida (kaikkihan nykyään ovat mielestään amatööripsykologeja) sen johtuvan huonosta itsetunnosta, huonosta perhemallista, lapsena koetusta ahdistelusta tms. mutta koska ne samat asiat ajavat muita ihmisiä pikemminkin etsimään seksiä, hyväksyntää, rakastetuksi tulemista, niin eiköhän minussa ole pohjalla ole erilainen rakenne: olen aseksuaalinen.

Onneksi olen ollut sen verran pahemman näköinen ja meillä muutenkin väheksytty, ettei kukaan ole liikaa painostanut parisuhteen ja lasten hankkimiseen. Kuka hullu tuon nyt huolisi, on ollut yleinen mielipide. Olen samaa mieltä: kuka hullu minut huolisi. Eikä tarvitsekaan huolia. En ole mennyt paljon kaupattuun terapiaankaan tämän takia. Mitä vitsiä on siinä, että maksan paljon rahaa, jotta joku kenties saisi minut haluamaan jotain, mitä ilman olen ihan tyytyväinen, mutta olen sitten tyytymätön, kun en sitä saa? Ei mitään järkeä.

En ole koskaan kaivannut äidiksi tulemista ja eniten pänniikin se, että vapaaehtoisesti lapseton mielletään itsekkääksi ja kylmäksi. Kyllä se olen minä, joka olen saanut kaikki nämä vuodet joustaa töissäni ja tarpeissani lapsellisten kollegoiden ja sukulaisten tieltä. Perheellisille sisarille on perinnönjaoissa annettu kaikki kodinkoneet ja huonekalut, he ovat tarvinneet, koska heillä on ollut perheet ja omakotitalot (ja jo sohvakalustot ja kodinkoneet omasta takaa), minä en ole tarvinnut, kun elän vain yksin ja jossain kämpässä (yksinäisen ihmisen asunto on kämppä, ei koti - eikä minulla niitä sohvakalustoja ja kodinkoneita ollut muutenkaan, kun yhden ihmisen pieni palkka ei kaikkeen riitä). Kuitenkin lapset periaatteessa hankitaan koska niitä halutaan, joskus kaikilla olemassa olevilla konsteilla. Mutta se ei ole itsekkyyttä, että hankitaan mitä halutaan, se on, että jätetään hankkimatta, kun ei koeta tarvetta.

Minua on myös harmittanut se, että kun aseksuaaleista puhutaan, joku osaa heti kysyä: "Ai niin kuin Hitler?" Just. Aseksuaalisuudestahan toinen maailmansota johtui. En ymmärrä, mitä pahaa on siinä, että ei halua tai tarvitse jotain, mistä itse asiassa koituu aika paljon vaivaa, rahanmenoa, ongelmia ja jopa väkivaltaa. Ketä me vahingoitamme? Ehkä jotain satunnaista raukkaa, joka menee rakastumaan eikä saa sitä, mitä haluaa. Mutta ellei ole tahallisesti rakastumaan vietelty (ja harva aseksuaali haluaisi mokomaa tehdä), niin silloin on rakastuneen syytä syyttää vain itseään. On menty luulemaan jotain ilman tai jopa vastoin todisteita. Minäkin olen törmännyt niihin, joiden mielestä aseksuaalinen ihminen on vain sellainen, joka ei ole kohdannut vielä sitä oikeaa panijaa. Niin, kyllähän kunnon panija parantaa lesbonkin naisiin kohdistuvasta himosta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

luonnons

21.3.2010 20:47

Olen melko lähellä aseksuaalia ja tämä on kai hyväksyttävä. Minulla ei ole kovin suurta tarvetta suvunjatkamiseen, kuten monilla kavereilla on.

Silti haluaisin elää naisen kanssa parisuhteessa mutta kun en vain kykene luomaan kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen. Seksi välillä kiinnostaa todella vähän.

Kun naiset eivät osoita mielenkiintoa, niin olen lopettanut aktiivisen toiminnan seurustelusuhteen muodostamiseksi. Molemminpuolista kiinnosta ei ole ilmennyt enää vuosikausiin oikein kenenkään naisen kanssa. Tai jos olen ollut kiinnostunut naisesta, niin hän ei yleensä ole ollut kiinnostunut pätkääkään minusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JormasJormas

22.3.2010 18:17

Luojan kiitos olen normaali ja hetero. On mielettömän hienoa hieraista kassit tyhjiksi raskaan viikon jälkeen.

Aseksuaaleilta nämäkin jäävät kokematta. Naurettavaa, että "pidetään toisia käsistä ja hellitellään". Keho kaipaa, suorastaan huutaa hyvää panoa.

Hah hah...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaanon

23.3.2010 17:33

"Lisääntykää ja täyttäkää maa" sanotaan Raamatussa ja niin asian siis pitäisi olla. Aseksuaalit ovat muiden parafiilien tapaa poikkeava ilmiö.Uskovaisena en hyväksy heitä ja on huolestuttavaa, että asiaa käsitellään näin myönteisessä valossa valtamediassa. Lasten tekeminen on jokaisen oikeus ja velvollisuus. Toki esim. vammaiset eivät siihen pysty, mutta muut kylläkin. Aseksuaalisuudessa on kyse ihmisen persoonallisuuden rikkinäisyydestä, samoin kuin homoseksuaalisuudessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaanon

23.3.2010 17:43

Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu." Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

luonnons

23.3.2010 18:32

Ja paskat.

Lasten tekeminen ei ole kenenkään velvollisuus. Maailmassa on jo aivan liikaa ihmisiä. Maailma jo täyttyy kokonaan ihmisistä ja mitä siitä seuraa, Tuskin mitään positiivisia asioita. Liika ihmiselämä tuhoaa koko maapallon ja lopulta ihmisen itsensä. Tämä lisääntyminen vie koko planeetan lopulta perikatoon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Persenaama

24.3.2010 10:10

JormasJormas: on muitakin tapoja tyhjentyä ja rentoutua kuin se kassien tyhjentäminen.

Kaanon: sinä et sitten varmaan hyväksy myöskään katolisia pappeja ja paavia tai ihmisiä, jotka joistakin fyysisistä syistä tai jopa siksi, että kukaan ei heitä huoli, eivät voi saada lapsia? Katsopa muuten lisääntyneitä tuttaviasi. Kuinka montaa heistä voit sanoa ehjäksi persoonallisuudeksi? Kuka ylipäänsä on sitä? Minusta rikkinäinen persoonallisuus on jo sitä, että tarvitsee kainalosauvoja selvitäkseen elämästä. Kainalosauvoihin voivat kuulua uskonto, alkoholi, ruoka, seksi, rakastumisesta toiseen syöksyminen... Sinänsä minusta siinä ei ole mitään pahaa, että tarvitsee kainalosauvoja. Kaikkihan me olemme vajavaisia, haavoittuvia ja kärsineitä - siis rikkinäisiä.

Ja tiedoksesi, kaanon: on lääketieteellisesti todettu, että homoseksuaalit poikkeavat heteromiehistä jo aivojen rakenteessa. Kyse on siis biologisesta erosta, ei persoonallisuuden rikkinäisyydestä, joka olisi tullut jostain syntymänjälkeisistä kokemuksista. Jos kaikki ihmiset on luotu Jumalan kuviksi, niin olepa looginen. Osa ihmisistä syntyy lisääntymiskyvyttömiksi, osa vammaisiksi, osa homoseksuaaleiksi, osa transseksuaaleiksi (myös lääketieteen dokumentoima ilmiö), osalla on molempien sukupuolten tunnusmerkit... Kuka sinä olet hyväksymään, kuka heistä on 'oikeasti' Jumalan kuva? Onko sinun hyväksynnälläsi todellakaan mitään oikeutusta tai valtaa, ihminenhän sinäkin kai olet etkä mikään apujumala tai Jumalan asettama valvova elin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ggggg

24.3.2010 15:35

Eihän ihminen voi olla täysin epäseksuaalinen, jos hänen hermostonsa ei ole jotenkin epänormaali. Eri asia on, jos ei tunne tarvetta harrastaa seksiä kenenkään kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

terve_aseksuaali

24.3.2010 17:41

Ja ggggg:n lääketieteellinen pätevyys on...? Jos puhuu "epänormaalista hermostosta", niin on parasta olla jotain pätevyyttä tai todennettavaa faktaa lausuntonsa takana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WhiteMag

24.3.2010 18:31

26-vuotias nainen, sinkkuna useita vuosia omasta tahdostani. Voin elää ilman seksiä vaikka lopun elämääni, joskus sitä tulee silti harrastettua,aika harvoin kylläkin... En halua lapsia enkä miestä, enkä luokittele itseäni mihinkään lokeroon. Mä oon vaan mä :) Eiköhän jokainen saa olla ja elää elämäänsä miten parhaaksi näkee, ei niin kuin mukamas "pitäisi" elää. Kuka senkin on määritellyt miten kenenkin tulisi tehdä ja miten olla onnellinen? Jumala?? Hah,en usko siihenkää ja myös se on minun oma asiani.

Ja totta on se että maailmassa on aivan liian paljon ihmisiä jo muutenkin, parempi vaan mitä useampi jättää sen lisääntymisen väliin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

andy77_1

25.3.2010 00:20

Kyllä perusjuttu on se, että ihmiset ja eläimet ovat seksuaalisia ja halukkaita suvun jatkamiselle, jos ovat terveitä. Mutta nyky-yhteiskynnassa on varmasti paljon asioita pielessä, jotka voivat viedä halut. Kuitenkin todennäköisesti näistä aseksuaaleista on vain pieni osa fysiologisesti haluttomia, ja se halu monella varmasti ajan myötä palautuu!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ammoniakki

25.3.2010 10:53

Olipas kivaa lukea juttua aseksuaaleista koska sitä on käsitelty tosi vähän missään. Luokittelisin itsekkin itseni aseksuaaliksi sillä olen vain kerran harrastanut seksiä elämäni aikana ja vain kerran olen seurustellut. Seksi- ja seurustelukokemus eivät olleet mitenkään ihmeellisiä vaan pikemminkin vain oman identiteetin ja sosiaalisen paineen luomia kokeiluita. En koe mitään pakkoa pariutua ja viihdyn todella hyvin yksin. Mutta olen kuitenkin joskus todella läheisyydenkipeä ja romanttinen henkilö. Ja purankin kai noita aika paljon ystäviini.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

uskon_kylla

25.3.2010 11:01

Mitä "uskomista" aseksuaalisuudessa on. Mun kokemuksen mukaan uskoisin että n.90% naisista on aseksuaaleja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

haluton

25.3.2010 18:42

andy77:
Miksi halu "palautuisi" jos sitä ei ole koskaan ollut? Jos jostain ei ole yhtään hyvää kokemusta, miksi sitä alkaisi haluta? Ajan myötä itse asiassa käy juuri päinvastoin: mitä pidempään ihminen - varsinkin nainen - on ilman seksiä, sitä vähemmän sitä haluaa, koska keho unohtaa ne hyvät tuntemukset, jotka ehkä ovat siihen liittyneet. Jos halua ei ole parikymppisenä, joka on luonnollista lisääntymisen aikaa, ei se totisesti palaudu neli- tai viisikymppisenä. Kuka muka nai enemmän silloin kuin nuorena (olettaen että seksin tarjonta on suunnilleen samaa luokkaa)?

Minua ei yhtään yllätä, että aseksuaalisuuteen uskomattomat ovat tässäkin keskustelussa miehiä, joiden elämä on paljon seksikeskeisempää kuin naisten. He eivät voi uskoa, että joillekin ihmisille seksi ei vaan merkitse mitään. Miten on niin vaikeaa ymmärtää, että kaikki muut ihmiset eivät ole samanlaisia kuin juuri minä? Onhan miehissä paljon niitä, joille suklaa ei merkitse mitään, vaikka moni nainen tuntee sekoavansa, jos ei saa suklaata edes joskus.

Ihmiskunnan säilymisen kannalta toki on oleellista, että suurin osa haluaa jatkaa sukua, mutta ihmisissä on kautta historian ollut myös erakoita. Evoluution kannalta on hyvä, että populaatiossa on erilaisia vaihtoehtoja. Määrätön lisääntyminen tuhoaa populaation, joten on ihan hyvä, jos osa ei tunne pakottavaa tarvetta lisääntyä eikä myöskään mene sekaisin siitä, että ei saa/harrasta seksiä. Se, että enemmistö on jotain, ei tarkoita, että enemmistö on = normaali ja erilainen pieni vähemmistö on = epänormaali. Se on vain yksi vaihtoehtoinen normaaliuden muoto.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Peedd

26.3.2010 09:09

Ärsyttää jonnin verran nää lehtijutut jotka kertoo aseksuaalisuudesta vain yhdeltä kantilta. "He vain eivät tunne minkäänlaista seksuaalista halua." Ehkä tämän yhden haastatellun kannalta näin on. Ei kaikkien.
Oon itse aseksuaali. En ole koskaan tuntenut seksuaalista halua toista ihmistä kohtaan. Mutta kyllä minä tiedän miltä seksuaalinen halu tuntuu. Se vain ei kohdistu mihinkään eikä kehenkään. Tämä olis selvinnyt teille jo wikipedian aseksuaalisuutta käsittelevästä tekstistä, vaikka wikipedia ehkä se kaikkein luotettavin lähde olekaan.

Te nyt vaan kirjoituksessanne annatte ymmärtää että kaikki aseksuaalit ovat samasta purkista kotoisin, eikä erilaisuutta hyväksytä. Mikä minä silloin olen? Ei sillä, en koe tarvetta lokeroida itseäni seksuaaliksi tai aseksuaaliksi, mutta vähentää silti epäselvyyksiä kun löytyy sana, jolla kuvata itseään.

Niin ja sille joka epäili että jokainen aseksuaali "paranee" kyllä ja saa halunsa "takaisin". Suosittelisin maailman avartamista. Kaikki minkä sinä koet itsellesi parhaaksi ei ole aina se ainoa oikea tie. Mua oksettaa ihmiset jotka käy mulle kertomassa että kyllä oikean ihmisen kanssa se seksikin sitten haluttaa. Puh ja pah. Kukaan joka ei ole käynyt mun pääni sisässä, ei voi tietää miltä siellä tuntuu ja mitä mä haluan ja ketä ja missä mielessä. Siihen asti on parempi olla kommentoimatta. Vai pitäiskö munkin alkaa sanoa jokaiselle jalattomalle pyörätuolissa istujalle, et älä viitti, kyllä sä oikeasti osaat kävellä jos vaan viitsit.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SillaSipuli

26.3.2010 13:43

Moi!

Todella mielenkiintoista keskustelua aseksuaalisuudesta. Olen monta kertaa miettinyt, mikä itsekin olen, mutta pitääkö ihmisiä ylipäätänsä lokeroida mihinkään?? Me ollaan kaikki omia persooniamme ja annetaan meidän olla. Ja Jumalan ja raamatun saa jättää näistä jutuista
kokonaan pois! Ja ne, jotka kuvittelevat/luulevat/uskovat, että kyllä ne halut sieltä palautuu, kunhan oikea sattuu kohdalle! Itse olen elänyt elämäni suhteet naisten kanssa, siis olen itsekin nainen, ja tällä hetkellä kun munasarjani on leikattu ja muutenkin olisin ollut vaihdevuosien kynnyksellä, halut loppui siihen paikkaan enkä ole niitä edes takaisin halunnut. Tosi tietty sairauskin vaikuttaa ja siihen liittyvät lääkkeet.
Toki kaipaan hellyyttä ja kainalossa oloa ja suukottelua (jotka olisivat näin jälkeenpäin ajateltuna riittäneet muutamassa aikaisemmassakin suhteessa), mutta tuo seksi asia mietityttää. Yleensä se aina tulee kuvioihin jossain vaiheessa ja mitäs sitten,jos se ei enää kiinnosta pätkääkään...näin kävi viimeksikin pari vuotta sitten, kun vuosi eroni jälkeen tapailin yhtä naista. Sen jälkeen en ole halunnut/rohjennut(?) ottaa vaikka netissä yhteyttä ikäiseeni naiseen, joka kuitenkin tykkää naisista, mutta ei välitä seksistä enää tai ei ole koskaan välittänytkään.
Ei seksittömyys vie rakastamisen taitoa ja rakastetuksi tulemista! On niin paljon muita juttuja, joihin voi uppoutua ja tuntea syvää läheisyyttä toisen kanssa.
Ja että kaikilla olisi 'perusvietti' jatkaa elämää; höpönlöpön!!
Kyllä minäkin pidän lapsista, mutta en kaikista lapsista niinkuin en kaikista aikuisistakaan. Mutta oman lapsen tarvetta ei ole koskaan ollut.
Mut hyvä, että tästäkin aiheesta keskustellaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Piiii

26.3.2010 21:10

Mielenkiintoinen aihe. Olen 27-vuotias neitsyt, en ole seurustellut. Mutta en koe itseäni aseksuaaliksikaan. Olen tullut siihen tulokseen että haluan naimisiin ennen kuin harrastan seksiä. En tiedä löydänkö sellaista miestä koskaan, eipä ole ottajia tähänkään mennessä ollut vaikka olen ihan nätti ja fiksukin vielä. Kaipaan parisuhdetta, sitoutumista, mutta en tylsyyttä. Paremminkin kumppania jonka kanssa seikkailla maailmassa kunnes kuolema meidät erottaa. Kyllähän se sattuu kun ajattelee että kukaan ei ole tykännyt minusta niin paljoa että olisi edes yksille treffeille pyytänyt ja että ne joita itse olen pyytänyt ovat kieltäytyneet. Ehkä olen vaan joku alien :)? No, en aio luovuttaa, ja uskon että tulevaisuuteni on mahtava, kumppanin kanssa tai ilman.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nappiska

29.3.2010 02:56

Onpa lohdullista lukea aseksuaalisuuden olemassaolosta tässä yliseksuaalisessa maailmassa. Keskustelu aiheesta auttaa ymmärtämään, ettei minun tarvitse tuntea itseäni huonommaksi, vaikka en olekaan aina seksuaalisesti yhtä aktiivinen kuin ympäristöni. Minua kyllästyttää seksuaalisuuden korostaminen ja siihen liittyvät odotukset. Olen yhtä lailla täysi ihminen, vaikka seksillä ei olekaan minulle niin suurta merkitystä. Ongelmat aiheutuvat ymmärtämättömyydestä ja suvaitsemattomuudesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kummajainen_

31.3.2010 03:25

Juu, taidan olla näissäkin piireissä kummajainen. Olen pienestä asti ajatellut, että voisin mennä nunnaluostariin ja elää loppuelämäni aivan hyvin ilman seksiä tai parisuhdetta. Mutta toisaalta tiedän kyllä, mitä seksuaalinen halu on, siitä ei ole kiinni, en vaan koe tarvitsevani sellaista. Jotenkin varmaan kuulostan ylitunteelliselta, mutta haluaisin ihmisen, jota rakastaa ja joka olisi kumppanina koko elämän (olen hyvä ihastumaan), mutta tosiaan sille seksille ei ole tarvetta.

Ja sitten kun aina olin kumminkin ajatellut olevani hetero, niin yhtäkkiä ihastuinkin tyttöön ja huomasin olevani biseksuaali. Ja nyt taas mietin, että olen lähinnä jotain bi- ja aseksuaalin väliltä, se alkaa olla jo friikkiä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pandorum

31.3.2010 04:01

Asiaa !!
Sattumako lie johdatti hetki sitten lukemaan nämä artikkelit ja kommentit.
Vaikka puoli vuosisataa tulee mittariin ja on tullut nähtyä ja koettua yhtä sun toista niin ensimmäistä kertaa kuulen nimikkeestä aseksuaalisuus.
Omalla kohdallani ko. asia on ollut osa elämääni jo useamman vuoden ilman että olisin kokenut ahdistusta tai syyllisyyttä.
Olen nainen ja minulla on ollut kaksi pitkää suhdetta naisen kanssa ja kummassakin suhteessa on seksi ollut aktiivista ja antoisaa.
Mutta sitten jossain vaiheessa seksi menetti merkityksen elämässäni enkä sitä juuri sen kummemmin pohtinut eikä tuntunut ongelmalta, paitsi kumppanin vongatessa sitä.
Erosimme muutama vuosi sitten, ei kylläkään seksin tai sen puutteen vuoksi. Sen jälkeen nautin siitä, että asuin ja elin yksin ja vaikka minulla ei ollut minkäänlaisia seksuaalisia tarpeita se tuntui kuin niitä ei olisi koskaan ollutkaan. Silloin en edes harkinnut etsiväni mitään suhdetta tai vielä vähemmän asua yhdessä.
Luulisin että tämä "ongelma " rasittaa enemmän miehiä kun "akka ei anna ".
Mutta mikä lie, sattuma tai kohtalo toi elämääni ihmisen jonka kanssa elän nyt optimaalista elämää: kummallakin on oma asunto vaikka vietämmekin paljon aikaa yhdessä ja nyt kahden vuoden aikana emme ole rakastelleet "oikeasti ".
Voisin kuvailla sitä psyykkiseksi rakasteluksi.
Me jopa nukumme kumpikin omassa asunnossa ja omassa sängyssä.
Olenkin usein ihmetellyt sitä kun joka kodissa on se parisänky ja siinä sitten nukutaan kylki kyljessä vaikka toisen tavat kuinka ärsyttäisivät. Tai on ahdasta ja yöt kiskotaan peittoja.
On niin autuaallista köllähtää omaan sänkyyn ja painaa pää omalle tyynylle.
Innostuin niin tästä aseksuaalisuudesta, että nyt menen tutustumaan yhteisön sivuihin.
Arvostakaa itseänne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Amatzoni

31.3.2010 14:45

Hyvä juttu. Mutta sulle uskon_kylla, väität että 90% naisista on aseksuaaleja. Pikemminkin sinä olet niin luotaantyöntävä, että et ole saanut naisia syttymään. Tai et vaan osaa vietellä naista. Kas kun naisen suurin sukuelin on aivot.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nappiska

31.3.2010 22:44

Hei Kummajainen! Ei tuossa ole mitään kummajaismaista tai friikkiä! :) Samat ”määritelmät” pätevät minuun. Tosin nunnaluostaria olen ajatellut vain hyvin hetkellisesti, kun taas bi olen tiennyt olevani pienestä pitäen. Jos haluat jatkaa ajatustenvaihtoa, pistä sähköpostia nimimerkkini kautta :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PMY

2.4.2010 17:11

Sekä Papua-Uusi-Guinean kannibaalit että aseksuaalisuus ovat tuttuja asioita.
Olen tiennyt 11-vuotiaasta asti olevani seksuaalinen, mutta aseksuaaleissa ei ole mielestäni mitään ihmeellistä ja suhtaudun asiaan niinkuin se onkin: luonnollisesti. Sen sijaan tiedän ihmisiä, jotka eivät suostu uskomaan, ettei sillä ole tekemistä eläimiinsekaantumisen tai minkään muunkaan perversion kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AseksuaalitkinOnIhmisii

6.4.2010 00:04

Kyllä aseksuaalitkin jatkaa sukua ihan normaaliin tapaan ei se tarkoita täyttä selibaattia ja kyllä mekin halutaan vanhemmiksi sun muuta.. me ei vaan ehkä tykätä harjoittaa sitä lapsen tekoa niin paljon mut kyl ne hommat tulee hoidettu kun on jälkikasvun aika! Hiemanavarakatseisuutta lisää!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

C10H12N2O

7.4.2010 18:32

Omista kokemuksistani ei välttämättä voi tehdä johtopäätöstä kenenkään seksuaalisuuden laadusta, mutta tarinani voi ehkä synnyttää uusia ajatuksia aseksuaalisuudesta yleensä.

Olen ollut aikuisuuteen saakka mielestäni täysin tavallinen, seksuaalinen tyttö ja nainen. On ollut poikaystäviä ja kaikenlaisia ns. normaaleja tuntemuksia liittyen seksiin ja läheisyyteen. Aikuisuuden kynnyksellä aloitetun SSRI-lääkityksen (serotoniiniin vaikuttava mielialalääkitys, diagnoosi masennus) myötä seksihalut katosivat hiljalleen. Jossakin vaiheessa myös läheisyys poikaystävän kanssa alkoi tuntua pakkopullalta. Lääkitys jatkuu edelleen ja valmisteitakin on vaihdettu pariin otteeseen, tuloksetta. Sanon itse, että olisi varmaankin mukava tuntea seksuaalista halua ja kaipuuta toisen ihmisen läheisyyteen, hellittelyihin ja syliin, mutta kun ei tunne, niin ei kerta kaikkiaan sellaista osaa kaivata. Olen surullinen lähinnä (ex-)poikaystäväni puolesta, joka pari vuotta on yrittänyt jaksaa kylvää uskoa, että ehkä se kadotettu osa minusta löytyy vielä. Olen suunnitellut lopettavani lääkityksen elämäntilanteeni vakiintuessa, mutta toistaiseksi näillä eväillä eletään. Pelkään hieman, että en saisikaan halujani koskaan takaisin, vaikka tällä hetkellä se ei haittaisikaan.

Iltaisin nukkumaan mennessäni en halaile tyynyä; olen pikemminkin onnellinen, kun saan olla mukavasti rauhassa, leveästi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heikkinuija

9.4.2010 02:47

Vituttaa todellakin toi kaanonin teksti: "Lasten tekeminen on jokaisen oikeus ja velvollisuus. Toki esim. vammaiset eivät siihen pysty, mutta muut kylläkin."

Mahtaako kaanon tietää Jeesuksesta mitään? Ja siitä, että vammaisetkin voivat lisääntyä? Kaanonilla itselään on varmaan jo sata lasta ja lisää tulee? Voi herra jumala tätä keskustelun tasoa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

uskova_aseksuaali

16.4.2010 13:47

nimim. kaanon on ilmiselvästi pelkkä trolli joka yrittää pilata uskovien maineen tuollaisilla järjettömillä ja ennen kaikkea raamatunvastaisilla möläytyksille (joo, toki aatamin ja eevan jälkeläisten tuli täyttää maa, mutta se no jo liiankin täynnä). Jos kaanon olisi edes wannabe-uskova, hän tietäisi raamatusta edes sen verran, että monet raamatun "sankarit" (siis tärkeät henkilöt... ) elivät elämänsä aseksuaalien tapaan, esim. Paavali ja ITSE JEESUS. Se paljon puhuttu Paavali vieläpä toteaa, että soisi mielellään muidenkin olevan hänen kaltaisiaan (yksin eläviä jotka eivät hingu kumppania saati seksiä, kuten asiayhteydestä ilmenee), mutta myöntää että "menkööt sitten naimisiin, jos kerran riutuvat himon tulessa" <- ei ehkä sanatarkasti, mutta hyvin lähelle ja merkitykseltään juuri noin. Entä sitten se jonkun muun aikaisemmin siteeraama raamatunvärssy, jossa sanotaan joidenkin olevan jo äitinsä kohdusta lähtien "avioliittoon kelpaamattomia" ja joidenkin tulevan sellaisiksi myöhemmin? No, väliäkös tuolla, kun kaanon on kuitenkin pelkkä provosoija. Mutta oli pakko muiden kannalta vähän oikaista, ettei kukaan erehdy kuvittelemaan uskovien olevan totaalisia idiootteja (en edes sano "kaikkien uskovien", koska löyn päästäni vetoa, että "kaanon" ei tasan lukeudu uskoviin).
Ja sitten vielä kaikille, jotka uskonnollisessa mielessä tai muuten vaan "eivät usko" aseksuaalisuuteen: koska aseksuaalisuus on monille (kuten minulle) kouriintuntuvaa arkipäivää, on ihan yhtä järkevää ja realistista olla uskomatta siihen, kuin minun olisi olla uskomatta, että heteroseksuaalisuus olisi todellista! Itseasiassa teininä, kun en kerta kaikkiaan tuntenut vetoa parisuhteeseen, pohdinkin, että voiko yksikään parisuhde aidosti ja pohjimmiltaan olla onnellinen? Minun oli myös vaikea uskoa, että kukaan voisi oikeasti nauttia jostain niin iljettävän ja tylsän oloisesta kuin seksi, joten repikää siitä te, jotka "ette usko"...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

witchmess

1.8.2010 03:04

do dii alkohan niitä a-seksuaalejakin löytyy,kun vähän asiasta huudeltiin
onko ihmisillä oikeesti ,niin helvetin suuri tarve erottua massasta ,että se te
hään vaikka näin ,jos maailmassa on oikeesti joku reilu prosentti näitä ihmisiä. Löytyy tän saitin käyttäjistä , ehkä tsägällä se yks.Se että on vähän halut ollut kateissa ,voi johtuu useemmastakin syystä,ei se tee susta a-seksuaalia.Naurettavaa miten ihmisten on pakko yrittää olla jotain"hei kattokaa mussa on jotain erikoista"en oo vaan massaa".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ruusunpunainen

9.8.2010 17:38

Witchmess: Ainakin minusta sinun tarpeesi yrittää erottua tuntuu näkyvän melko selvästi. Näin yleisesti ottaen, voiko tällaisiin tutkimuksiin edes luottaa kovinkaan tarkasti? En tiedä, miten hyvin väite siitä, että prosentti meistä on aseksuaaleja pitää paikkansa, mutta ei sillä erityisemmin mitään väliä olekaan. On totta, että monet saattavat olla hukassa seksuaalisuuden kanssa, puhuttiin sitten homoseksuaalisuudesta tai sellaisen puuttumisesta kokonaan, mutta se ei tarkoita, että kaikki olisivat hukassa. Ja minulla ainakaan ei ole mitään tarvetta erottua aseksuaalisuuteni takia, enkä usko, että kovinkaan monella muullakaan on, vaikka poikkeuksia saattaakin löytyä. Yleensä ihmiset tvain tuntuvat pitävän kaltaistensa kanssa keskustelemisesta. Yrityksesi provosoida ei tehonnut ainakaan minuun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AamuRosti

28.10.2010 20:01

watchmess: Ensin "huudellaan" aseksuualeja, ja kun muutamat ilmoittavat sellaisia olevansa, he "yrittävät vaan olla erilaisia"? Yeah right.

Itsellä ollut vielä tämän, vaikkakin kohtalaisen lyhyen, parikymmenvuotisen elämän aikana ikinä halua tai tarvetta seksuaaliselle tai romanttiselle kanssakäymiselle. Eipä tuo ole aiheuttanut mitään ihmeellisiä itsetunto-ongelmiakaan, eivätkä tutut ole asiasta urputtaneet.
Ainoa painavampi ongelma, jonka aromanttisuus on tuonut on se, että vaikka sinua ei välttämättä kiinnostaisikaan, muita silti saattaa. Siitä tulee todella syyllinen olo, kun täytyy ns. "antaa rukkaset". Varsinkin muistan lukion viimeisenä vuonna kuinka eräs kaverini tunnusti ihastuneensa minuun. Kyseinen kaveri oli todella mukava, hiljainen ja ujo, ja olen varma että rohkeuden kerääminen tunnustamiseen oli kulunut kauan aikaa. Silti jouduin antamaan pakit hänelle pakit ja kaveri otti tämän erittäin raskaasti ja se sai taas minut ahdistumaan, koska olin aiheuttanut niin pahan olon toiselle vain, koska olen aromantikko aseksuaali. Ateisti absolutisti aromantikko aseksuaali.

Mutta joo, kyllä esim. absolutismi aiheuttaa elämässä (varsinkin opiskelijaelämässä) enemmän harmeja ja vaikeuksia kuin aromanttisuus tai aseksuaalisuus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kolmeaaa

28.12.2010 22:46

Hei rauhottukaa ny vähän. Aseksuaalisuutta on olemassa, käsite itsessään on vaan aika hatara (huom! toi oli vaan mun mielipide!). Voiko kutsua aseksuaaliksi ihmistä jos on muuten halut kohdallaan mutta yhtenä päivänä herää ja huomaa että "oho, eipä enää haluta"? (tuo oli joo vähän kärjistettyä). Aseksuaalisivuston mukaan kyllä voi.

Itse en oo edes suudellut koskaan saati harrastanut seksiä, poikaystävästä puhumattakaan - seksi ei oikeastaan kiinnosta, poikaystävä olis kyllä kiva. Kasvoin ihmetellen että "mikä piru mussa on vialla"? Kaukoihastunut olen elämässäni kaksi kertaa. Miesten ääneen. Ei siis seksuaalista halua mukana. Joskus vuosia sitten luin aseksuaalin määritelmän jostain, ajattelin että "aha" ja jatkoin elämääni. Nyt oon 23 -vuotias ja pikku hiljaa alkaa tuntua ettei tämä tästä muutu. Tuntuu että äitkin jo ihmettelee (on alkanut vihjailla tyyliin "sitten kun otat jonkun miehen...", vaikka asia ei-todellakaan hänelle kuulu).

Kaverit kun puhuu vanhoista valloituksistaan niin olo on jokseenkin vaivaantunut kun tuntuu et pitäis ite jotenkin sitten yrittää selittää se miksei itsellä kokemusta löydy. "Jaa ei ole sulla poikaystävää, noh, kyllä sä vielä löydät.....".

Olen mielestäni aseksuaali. Harkitsen kaapista tulemista. Herkele.

Aloin etsiä asiasta tarkemmin tietoja tässä pari päivää ennen joulua joten sanana aseksuaali on aika uusi.

Minuun sen kuvaus sopii kyllä aikas hyvin. "Olemassa oleva seksuaalinen halu, joka ei kuitenkaan koskaan kohdistu kehenkään". Oikeasti tämä on vähän pelottavaa: en halua miehiä mutta tunnen seksuaalisuutta - aseksuaali vai seksuaali. Haluaisin kyllä olla seksuaali ja kyllä, asia vähän vaivaa, johtuen varmaan siitä että olen tekemässä itselleni nyt jonkinlaista "diagnoosia".

Ehkä huomaatte että kaipaan pikkusen toisten aseksuaalien neuvoja / kommentteja. Mielessä pyörii sangen lapsellinen ajatus: ehkä se siitä menee ohi kunhan vaan saan maattua jonkun kanssa. Taidan olla kolminkertainen aaa: aseksuaali, ateisti ja absolutisti. Tai sitten olen vaan seksuaalisesti erittäin estynyt henkilö + ateisti ja absolutisti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aseksuaali

8.6.2011 01:06

Heterot ne niitä sairaita ovat! Seksuaalisuus se mielestäni vasta syntiä onkin. Jos ihmiset eivät kuolisi niin aseksuaalit hallitsisivat tätä maailmaa. Alas heterot ja sun muut seksuaalisuutta tuntevat! Jos seksuaalisuutta ei olisi niin ei kenenkään täällä tarvitsisi kitua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aseksuaali

8.6.2011 01:06

Heterot ne niitä sairaita ovat! Seksuaalisuus se mielestäni vasta syntiä onkin. Jos ihmiset eivät kuolisi niin aseksuaalit hallitsisivat tätä maailmaa. Alas heterot ja sun muut seksuaalisuutta tuntevat! Jos seksuaalisuutta ei olisi niin ei kenenkään täällä tarvitsisi kitua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vakaumuksellisesti_a

11.10.2011 22:59

Eipä ole tarvetta panna. Ei sikäli, että en olisi kiinnostunut, mutta olen vakuuttanut itselleni tämän tilan parhaaksi mahdolliseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lokeroihin

2.2.2012 19:33

Alkaa tuntua että kyllähän ne kaikki maailman ihmiset pitää näköjään lokeroida jonkin nimen alle. Ei siinä mitään, mukava kuulla että ihmiset saavat mielenrauhan kuullessaan muista kaltaisistaan ihmisistä. Se asia vain tässä häiritsee että niinkuin joku tuolla aiemmin sanoi, aseksuaalejakin on monenlaisia.

Meitä on niin moneksi että en menisi kyllä edes ryhmittelemään ketään. Rajat on häilyviä ja kaikki yhtä paljon ihmisiä kuin muutkin.

Itse en kyllä ole ihan varma olenko aseksuaali.

Olen ottanut asiaan sellaiset kannan että jos joskus kohdalle sattuu niinsanotusti "se oikea", ehkäpä se seksi (ja läheisyys ylipäätänsä) sitten onnistuu.

Jos sellaista ihmistä ei ole, olen sitten ilman. That's it. En jää sitten kaipaamaankaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PuhLady

20.5.2012 23:18

Mun mielestä jokainen saa olla sellainen millainen haluu, joku on hetero, toinen homoseksuaali ja kolmas aseksuaali onko sillä loppujen lopuksi vväliä???? Mun mielest ei.. kunhan kukaan ei tule mulle sanomaan miten mun tulee elää, Olen lapseton hetero joka asuu yksin ja nauttii kyllä seksistä mutta kun nykyään on kauheet vaatimukset kumppanin ulkonäöstä yms.. niin olen päättänyt olla yksin, jos olet nainen tulee sinun olla mallin mitoissa ja iso rintainen ja miesten atleettisia ja isotulosia. Mikä tätä yhteiskuntaa vaivaa..... En halua mitään satunnaista suhdetta itselle vaan miehen joka osaa ajatella muullakin kuin alapäällä ja ei örvellä joka viikonloppu työviiikon jälkee baarissa. sitten kun vastaan tulee mies joka kääntää varpaat kantapäihin päin niin vakiinun.. siihen asti olen ihana peini höperö ihanien koirien omistaja

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Back2basics

31.1.2013 18:54

Jos ei haluta, ei ole löytänyt sitä oikeaa, tai sitten on estot käsittelemättä. That simple. It's not asexuality, it's just a wrong address.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rumilus

14.9.2018 23:46

Omalla kohdallani seksuaaliseen haluttomuuteen vaikuttanut aina se etten pidä ulkonäöstäni, häpeän sitä ja siitä syystä en saa kanssakäymisestä oikein nautintoa irti. Läheisyyttä, huomiota ja koskettelua haluan mutten seksuaalista niinkään. Söin seksihaluja nostavia pillereitä, maca-jauhetta joka todella pahaa, eikä niillä vaikutusta. Olen kahden lapsen äiti ja porno tuli parisuhteen ongelmaksi, en pitänyt että mies tyydytti itseään muitten naisten avulla. Teimme omat videot ja mies käyttää niitä kun muuten ei irtoa. Harrastamme seksiä hyvin harvoin, silloin kun huvittaa tai tyydytän itseni, johon ei muuten videoita tarvi jos oikeasti panettaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Enkeli Sinisiipi

25.6.2020 13:44

Jumala on luonut minut sellaiseksi, että minulla ei ole minkaanlaisia seksuaalisia tarpeita, eikä mitään muitakaan paheita. Olen aivan liian hieno ja hengellinen ihminen harrastaakseni seksiä ja synnyttääkseni lapsia. Olen ainut ahkera, kiltti, viaton ja puhdas. Aito, oikea ja elävä enkeli maanpäällä. En kuulu tähän seksuaaliseen, paheelliseen ja ilkeiden ihmisten maailmaan. Haluan olla vaan kaiken kauniin ja puhtaan keskellä yhteydessä enkelien ja Jumalan kanssa. Kotini In on aina tip top steriili, kun siellä ei harrasteta seksiä, eikä tehdä muitakaan paheita. Eikä ole lapset ja kotieläimet sotkemassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi