Eduskunta äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta

Vihdoinkin!

Kuva: © javier brosch / Fotolia

Rakkaus ja järki voittivat, kun eduskunta äänesti juuri tasa-arvoisen avioliittolain puolesta lukemin 105-92. 

Avioliittolain hyväksyminen tarkoittaa sitä, että laki siirtyy seuraavaksi suureen valiokuntaan, missä siitä äänestetään vielä ainakin kahdesti ennen sen hyväksymistä. Kansan enemmistön mielipiteen, eduskunnan antaman suunnan ja kaiken inhimillisen perusteella toivomme, että hyväksyntä saadaan.

Eduskuntatalon ympärille kerääntynyt hurmoksellinen joukko puolestaan siirtyy seuraavaksi viettämään yhtä railakkaimmista viikonlopuista, mitä Helsingissä on hetkeen nähty. Kiitos kaikille, jotka ovat taistelleet asian puolesta, nyt on aika juhlia!

Äänestystulos antaa uskoa myös kansalaisaloitteiden tulevaisuuteen, sillä aikaisemmat aloitteet eivät ole johtaneet tulokseen.

Poliittisesta kentästä vapautuu positiivisen äänestystuloksen johdosta valtavasti voimavaroja, sillä viime päivien keskustelu on saanut ennennäkemättömän laajat mittasuhteet. Sosiaalisen median kaiuttimen läpi käyty keskustelu on dominoinut agendaa. Todella harvoin syntyy tilanteita, jolloin ihmiset kokevat näin voimakkaasti tarvetta ottaa kantaa mihinkään aiheeseen. Eduskunnassa päätettiin samassa täysistunnossa ja päätetään koko ajan isoja joukkoja koskevista asioista. On kiinnostavaa nähdä, kuinka aktiivisena keskustelu jatkuu tämän aiheen ympärillä jatkossa ja mihin suuntaan se laajenee, jos laki saadaan lopulta hyväksyttyä. Voisi kuvitella, että lakia vastustaneet ainakin toivovat siinä tilanteessa, että koko keskustelu voitaisiin jo unohtaa. 

1 kommentti

shiwan8

28.11.2014 14:26

No niin. Nyt kun tämä pelleily on ohi niin on aika aloittaa oikeasti kansaa kokonaisuudessaan koskevien asioiden pohtiminen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi