Fuck Cancer -teemaviikko huipentuu Nosturin tukikonserttiin

Tällä viikolla vietettävä teemaviikko nostaa nuorten aikuisten syöpäsairaudet esiin.

Valtakunnallinen Fuck Cancer -kampanjaviikko nuorten aikuisten syöpään sairastuneiden puolesta käynnistyy tänään maanantaina. Kampanja järjestetään Suomessa nyt ensimmäisen kerran.

Fuck Cancer -kampanja rohkaisee nuoria aikuisia syöpään sairastuneita ja vaatii heille parempaa tukea. Tavoitteena on kertoa päättäjille, että sairastunut nuori tarvitsee lääketieteellisen hoidon lisäksi paljon muutakin apua ja tukea selvitäkseen sairauden kanssa.

Suomessa sairastuu vuosittain syöpään noin 600 nuorta aikuista eli 18–35-vuotiasta henkilöä. Heistä moni toipuu, mutta sairauden aiheuttamat taloudelliset, sosiaaliset ja psyykkiset seuraukset saattavat romahduttaa elämän useaksi vuodeksi ja aiheuttaa turhaa häpeää.

Kampanjan taustalla on Suomen syöpäsairaiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä yhdistys Sylva ry sekä joukko nuorena syöpään sairastuneita.

“Haluamme, että kukaan nuorena syöpädiagnoosin saava ei jää sairautensa kanssa yksin. Syöpä voi sekoittaa toimeentulon, opinnot, asumisen ja ihmissuhteet. Arki pitää saada sujumaan ja siihen täytyy saada apua”, sanoo Sylva ry:n neuvontahoitaja ja toimintaterapeutti, itsekin nuorena syövän sairastanut Anna-Elina Rahikainen.

Viikko huipentuu tukikonserttiin Helsingin Nosturissa.

"Kaikki artistit suhtautuivat asiaan todella hyvin. Konsertista vastaava Glenn Gripp pyysi alusta myös alkaen mukaan sellaisia ihmisiä, joille tiesi asiamme olevan tärkeä. Musiikki on myös monelle tärkeä ja hyvää mieltä tuottava asia", Sylva ry:n neuvontahoitaja ja kampanjan puuhanainen Rahikainen kertoo.

Illan aikana Nosturissa ja Elmun baarissa esiintyy muun muassa Edu Kehäkettunen, Likanen Etelä, Super Janne, Physics, Koobra, Roberto Rodriguez ja Samuli Kemppi. Luvassa on myös erilaisia kampanjaan liittyviä ohjelmanumeroita. Konsertin lipputuloilla katetaan joitakin iltaan liittyviä peruskuluja, mahdolliset voittovarat suunnataan Fuck Cancer -kampanjan jatkoa varten.

Konsertin alaikäraja on 18 vuotta. Liput 12 € ennakkoon, 15 € ovelta. Tapahtumaa tukemassa on myös kotimaisen digitaalisen musiikin latauskauppa Digital Tunes.

Fuck Cancer -kampanja näkyy tällä viikolla myös Yleisradion kanavilla 30 sekunnin tietoiskuissa sekä tiistaina 5. huhtikuuta ammattilaisille järjestettävässä seminaarissa.

Tutustu kampanjaan. Homma toimii sosiaalisen median kanavista aihetunnisteella #fuckcancerfi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi