Helsingin kaupunginvaltuuston pöydällä aloite muovin kulutuksen vähentämisestä – Samanaikaisesti Lidl tempaisee muovipussittomalla päivällään

Lidlin poistaessa muovipussit kaupoistaan päiväksi pohditaan Helsingin kaupunginvaltuustossa aloitetta muovipussien kieltämiseksi kokonaan.

Lidl poistaa muovipussit kaupoistaan päiväksi osoittaakseen, että ilmankin pärjää.
Lidl poistaa muovipussit kaupoistaan päiväksi osoittaakseen, että ilmankin pärjää. Kuva: fotomatrix/Fotolia.com

Lidleissä ei tänään ole myynnissä muovikasseja kassoilla eikä hedelmiä ja vihanneksia voi pakata muovipusseihin. Tempauksellaan Lidl pyrkii näyttämään, että turhasta muovin käytöstä luopuminen on helppoa. Kestokassit tai oma, vaikkapa kankainen, kauppakassi ovat oiva valinta.

Muovipussien tilalla on normaaliin tapaan keskiviikon ajan kesto- ja paperikasseja sekä hedelmille ja vihanneksille biopusseja.

“Muovikassit ovat vain yksi, mutta konkreettinen ja helppo tapa vähentää turhaa muovia,” toteaa Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Maija Järvinen tiedotteessa.

Lidlin tempauksen motiivina on EU-komission tavoite vähentää muovipussien käyttöä henkeä kohti 198 vuosittaisesta pussista 90:een vuonna 2019 ja 45:een vuonna 2025.

Muovipussiton päivä edeltää muovikassien hinnan korotusta Lidlissä. Torstaista alkaen Lidin muovikassit kustantavat saman verran kuin paperikassit eli 25 senttiä.

Kauppojen järjestämät tempaukset muovin vähentämiseksi ovat tervetulleita. Tänään Helsingin kaupunginvaltuustossa käsitellään RKP:n ryhmäaloitetta muovin vähentämisestä ja kaupunginvaltuutettu Mia Nygårdin aloitetta, jossa esitetään muovipussien poistamista kaupoista kokonaan.

RKP esittää ryhmäaloitteessaan, että Helsingin kaupunki tekee kattavan ja konkreettisen ohjelman, joka vähentää muovinkulutusta ja tukee uudelleenkierrätystä. Lisäksi RKP ehdottaa, että paksut muovipussit kiellettäisiin kokonaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi