Helsingin kaupunkifillarit ovat supersuosittuja – pyörillä poljettu jo yli miljoona matkaa

Palvelun käyttäjämäärissä rikotaan viikottain uusia ennätyksiä.

Helsingin kaupunkipyöräpalvelu on osoittautunut paljon ennakoitua suositummaksi. Yli miljoonan tällä kaudella tehdyn yksittäisen matkan lisäksi palvelun keskimääräinen käyttäjämäärä löi uuden ennätyksen elokuun toisella viikolla: jokaisella pyörällä poljettiin keskimäärin 9,7 matkaa päivässä. Se on kansainvälisesti verrattuna huikea luku.

"Palvelun suuri suosio on ilahduttavaa ja kertoo siitä, että kaupunkilaiset ovat todella ottaneet kaupunkipyöräpalvelun omakseen", sanoo HKL:n toiminnanohjausyksikön johtaja Karoliina Rajakallio.

Katso tästä, miten otat kaupunkifillarin käyttöön!

"Kaupunkipyöräpalvelun suuren käyttäjämäärän vuoksi käyttäjien on hyvä huomioida, että ruuhkahuiput ja massatapahtumat kuormittavat palvelua ja voivat aiheuttaa ajoittain tyhjiä ja täysiä telineitä. Teemme kuitenkin järjestelmäoperaattori CityBike Finlandin kanssa kaikkemme, jotta pyörien määrää saataisiin tasattua", kertoo Rajakallio.

CityBike Finland Oy seuraa ajantasaisesti pyörien käyttöastetta ja asemien tilannetta ja siirtää pyöriä kysynnän mukaan telineiltä toiselle. Pyörien kuljetusautoja on liikkeellä useita päivittäin, ja resursseja lisätään tarpeen mukaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi