Huumelainsäädäntö suomalaisten tutkijoiden arvostelussa

Portugalin mallissa hoidetaan, ei jahdata.

Ehkäisevää päihdetyötä tekevän Ehyt ry:n asiantuntija ja huumetutkija Jussi Perälä ehdottaa kaikkien huumeiden laillistamista. Asiasta uutisoi eilen Väli-Suomen Media Sunnuntaisuomalainen.

Usein yleisessä keskustelussa nousee esiin vain “mietojen huumeiden” dekriminalisointi. Perälä ei halua, että pelkkä kannabis laillistettaisiin, sillä se olisi epäoikeudenmukaista. “Miksi joku kermapersetyyppi, joka käyttää kannabista, saisi anteeksi, kun amfetamiinin käyttäjille ei ole edes hoitopaikkoja?” Perälä tilittää Sunnuntaisuomalaisessa.

Perälä ehdottaa, että huumeiden käytön ikäraja olisi 25 vuotta. Perälän mukaan kansainväliset kokemukset todistavat, että huumeiden käyttö yleistyisi laillistamisen jälkeen hetkeksi, mutta jonkin ajan kuluttua käyttö alkaisi vähetä.

Myös islamintutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila ottaa kantaa suomalaiseen huumepolitiikkaan uudessa tietokirjassaan “Trippi ihmemaahan”. Turun Sanomien mukaan professori kirjoittaa kirjassaan, että tiukka lainsäädäntö on johtanut huumeiden käytön kasvuun, käytettävien aineiden koventumiseen ja käyttäjien vakavampaan syrjäytymiseen yhteiskunnasta.

”Sen sijaan, että käyttö olisi vähentynyt, kriminalisointi on vain onnistunut luomaan huumerikollisuudesta erittäin kannattavan teollisuudenalan”, Hämeen-Anttila sanoo.

Tunnetuimpiin huumepolitiikan uudistuksiin kuuluu Portugalin malli. Maata vaivanneen huumerikollisuuden ratkaisuksi Portugalissa dekriminalisoitiin 2000-luvun alussa miltei kaikkien huumeiden hallussapito pienissä määrin. Portugalissa siis luovuttiin Yhdysvalloista kotoisin olevasta huumeidenvastaisesta sodasta.

Huumeita ei kuitenkaan YK-sopimuksien takia laillistettu. Huumeiden käyttäjiä ei vaan enää ajettu takaa rikosoikeudellisesti. Hoitomenetelmiä kehitettiin ja poliisin kiinniottamia päihdekäyttäjiä lähetettiin puhutteluun. Käyttäjille tarjotaan hoitoa, mikäli yksilöllä ilmenee ongelmakäyttöä. Menetelmän toimittua Portugalin huumepolitiikan nykyinen huolenaihe on lähinnä toimivien hoito-ohjelmien lakkauttamisuhka kovan säästöpolitiikan paineen alla.

Suomessa poliittisten päättäjien mielipiteet huumeiden käyttäjistä ovat usein kovia. Vuonna 2011 sisäministeri Päivi Räsänen lausui Portugalin mallista kertovassa MOT-jaksossa seuraavanlaisesti: “Vankila on se, joka sitten kuitenkin tarjoaa sen mahdollisuuden, että voidaan tarjota hoitoa ja henkilö on sitten tämän hoidon äärellä”.

18 kommenttia

Timoteus Mikkonen

19.8.2013 01:48

Nykyinen kieltoihin ja rangaistuksiin perustuva maailmanlaajuinen huumepolitiikka vie usein haavoittuvilta ihmisiltä kaiken alta. Rokoisoikeudelliset prosessit ovat harvinaisen huonoa sosiaalityötä, kuten myöskin päihdeongelmaisten ihmisten säilyttäminen laitoiksissa, olettaen että heitä halutaan takaisin tuottavaan yhteiskuntaan. Mitäköhän suomen taloudelle tapahtuisi, jos kaikkia päivätöihin kykeneväiset piiloalkoholistit alettaisiin jahtaamaan?

Sosittelen lämpimästi Tom Felingin kirjaa "The Candy Machine: How Cocaine Took Over The World" (2009). Kirjassa Feiling haastattelee Yhdysvaltojen huumeiden vastaisen sodan uhreja ja eri osapuolia ympäri maailmaa, sekä kuvataan huumelainsäädönnön veristä historiaa.

http://www.telegraph.co.uk/culture/books/5978032/The-Candy-Machine-How-Cocaine-Took-Over-the-World-By-Tom-Feiling-review.html

Kirjassa valaistaan erityisen hyvin nykyisten YK:n velvoittamien, USAsta peräisin olevien keinojen toimimattomuuden. Tietyt päihteet alettiin sääntelemään melkein sata vuotta sitten, mutta hysteerisimpiin ja verovaroja oikein urakalla polttavaan vauhtiin päästiin presidentti Richard Nixonin kaudella. Nykyisin Yhdysvalloissa on eniten vankilassa istuvia kansalaisia per capita. Vankilaväestössä erilaiset vähemmistöt ovat yliedustettyja.

Alkuperäisessä Coca-Colassa oli oikeata kokaa. Mutta Etelä-Amerikassa on myöhemmin, USAn uhkien alla tuhottu kokaviljelmiä ja estetty kasvin perinteisiä mietoja käyttömuotoja, esimerkiksi teen ja pureskeltavien lehtien muodossa. Kokaa on tuhansien vuosien aikana käytetty korkeiden vuoristoseutujen aiheuttamien hengitysvaikeuksien päivittäisenä hoitomuotona.

The Candy Machine-kirjasta käy myös ilmi huumelainsäädönnön rasistiset juuret. Yhdysvaltojen sisäpolitiikassa on käytetty huumepelkoa kokonaisten väestönryhmien mustamaalaamiseen. Kovat huumeiden vastaiset otteet ovat myös olleet helposti selitettävä sosiaalipolitiikan korvike. Valkoinen, muusta väestöstä eristäytynyt esikaupungillistunut keskiluokka on innokkaasti ostanut pelkopohjaista politiikkaa.

Useissa paikoissa Yhdysvalloissa urbaani, usein musta työläisluokka on köyhtyntyt jatkuvasti vuosikymmenien ajan, teollisuuden työpaikkojen vähentyessa. Esimerkiksi 80-luvulla alkanut ja huippunsa saavuttanut crack-kokaiinin väärinkäytön epidemia on useasti esitetty ei toivottomuuden oireena, vaan syynä kapunkislummien ongelmiin. Köyhät pitäisi ikään kuin syyttää itseään siitä, että monissa paikoissa huumebisnes on ainoa tapa tuottaa tuloja kokonaisten perheiden elättämiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kari grandy

19.8.2013 19:32

Ongelma On hieman monitahoisempi kuin pelkästään perinteinen eipäs juupas mallin mukainen. Peruslähtökohta on se, että olisi tietenkin hyvä pidättäytyä kaikesta päihteiden käytöstä tai ottaa niitä vähemmän kuin enemmän. Siis kuusi olutta on miedonpi annos kuin kossupullo. Se siis on itsestään selvää. Myös todella erikoisia ovat Cannabiksen ym psykedeelisten aineiden ym muiden aineiden käyttäjien kommentit, että aineet suorastaan parantavat terveyttä tai eheyttävät mielenterveyttä. Tuollaiset puheenvuorot ovat jokseenkin nyrjähtäneitä.

Totta on myös, että pienten ainemäärien hallussa pitäjät leimaituvat narkomaaneiksi, syrjaytyneiksi/ ongalma yksilöiksi tässä kielto yhteiskunnassa. Mutta kun yleensä huumausaineiden käyttö mielletään ongelmaksi ja riippuvuudeksi. Sekä siinä ollaan tekemisissä rikollisten kanssa.

Huume bisnes todella on harmaata taloutta sanan varsinaisessa merkityksessä. Ja siitä rahat valuvat rikollis järjestöille ja niillä rahoilla mm. ylläpidetään jopa terrori toimintaa.

Minusta hienoimmat suomalaiset kampanjat ovat: elämä on parasta huumetta ja tarjoa lapselle selvä joulu. No siis jos yhden päivän vuodesta yrität olla selvinpäin koita tsempata olemalla joulu selvinpäin. Ja siis suomalaiset ovat masennukseen taipuvia ja synkistelijöitä. Suomessa on suomalainen päihdepolitiikka joka on suomalaisen identiteetin ja suomalaisten ongelmakäyttäjien mukaista.

Se siis saa alkunsa henkilöiltä, jota ensikädessä tekevät töitä päihde ongelmaisten kanssa.

Itse en näe että mitään positiivista saadaan aikaiseksi vapauttamalla huumaus aineita. Se on mielestäni perse edellä puuhun kiipeämistä. Kun lähtökohta pitäisi olla se että pystyy kieltäytymään huumausaineista sekä päihteistä yleensä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NTTN

20.8.2013 00:31

Tietyt ihmiset juuttuvat helposti riippuvuuskierteisiin, jolloin päihteet ovat aina riski. Nämä yksilöt muodostavat vähemmistön. Se, että suurin osa eri päihteiden käyttäjistä eivät aiheuta itselleen ongelmia on monesti todistettu. Tämä on meidän mediailmastossa epäintuitiviinen, vaiettu tosiasia. Mutta esimerkiksi alkoholi ei läheskään kaikkia vahingoita, vaikka se on hyvin vahva ja riippuvuutta aiheuttava päihde.

Muiden, myös heroiinin kaltaisten päihteiden suurin syrjäytymisriski käyttäjäkunnan enemmistölle piilee rikosoikeudellisissa seurauksissa ja työpaikkojen menettämisessä. Riippuvuusherkille rikosoikeudellinen vastuu luo korkean kynnyksen oikean avun saamiselle.

Lainataakseni ekan ylhäällä olevan kommentin: mitä tapahtuisi Suomelle jos työtään vastuullisesti tekevät piiloalkoholistit alettaisiin heittämään pihalle moraalipoliisin toimesta? Jos tämä menettelytapa kuulostaa typerältä idealta, suosittelen tutustumaan yhteiskunnamme yleiseen päihdepolitiikkaan ja sen seurauksiin.

Joillekin tietyt päihteet myös sopivat toisia huonommin. Itse vältän alkoholia nykyisin miltei kokonaan, koska saan jo punkkulasista vittumaiset laskut. Masentaa yksinkertaisesti. Oireet tulevat myös parista bissestä, joten ongelmat ei liity suoraan eri punaviinien ainesosiin.

Vaikka yksi päihde ei yksilölle sopisi, se ei välttämättä tarkoita että toinen niinsanotusti vahvakaan päihde aiheuttaisi ongelmia. Itse nautin suuresti monista muista päihteistä, maltillisesti käytettyinä. Myös sellaisista, joita kaiken maailman moraalivartijat ovat yrittäneet poistaa maailmankartalta viimeisen sadan vuoden aikana. En ylläpidä romantisoitua suhdetta suosimaani päihteisiin. Ne ovat säästeliäästi käytettyinä hauskoja, esimerkiksi musiikan kanssa nautittuina, mutta aiheuttavat tietysti sivuvaikutuksia. Joskin erilaisia kuin alkoholimasennukseni.

Mainittakoon peri eri päiteiden sivuvaikutuksia. On tunnettua että kannabiksen ainesosa THC laukaisee joissakin yksilöissä psykoottisia oireita.

Ongelmaskenario, joka aina välillä tulee esille keskustelussa, menee käsittääkseni suunnilleen näin: Eräs toinen kannabiksen komponentti, CBD, on vahva antipsykootti. CBDstä kehitetään nykyisin myös erillisiä lääkevalmisteita, sen mukaan mitä laki sallii.

Jotkut, yleensä skitsofreniaan taipuvaisia nuoria jotka kärsivät sairautta edeltävistä ahdistustiloista, saattavat kannabiskäytön yhteydessä kokea tilapäisen rauhoittavan vaikutuksen CBDstä. Tämä korvautuu muutaman tunnin jälkeen THC:n näitä henkilöitä epästabiloivalla pidemmän aikavälin vaikutuksella. Tämä johtaa joissakin tapauksissa tuhoisiin itselääkinnän kierteisiin, jotka voivat laukaista pitkäaikaista, vakavaa sairautta.

http://healthland.time.com/2012/01/05/marijuana-may-both-trigger-and-suppress-psychosis/

Alkoholin tapauksessa on paljon erilaisia yksilökohtaisia mahdollisia ongelmaskenarioita. Esimerkiksi voidaan mainita suomalaistutkimuksen tulos, joka osoittaa että tiettyä geeniperimää kantavat yksilöt saattavat kärsiä silmittömän väkivaltaisista kohtauksista alkoholin vaikutuksen alaisina.

http://www.med.helsinki.fi/uutiset/2008/20081216_MAOA-geeni.htm

Ylläolevat esimerkkiskenariot ovat ongelmia, joita ei ratkaista kieltolaeilla. Kieltolait ohjaavat markkinat rikollisten käsiin ja eri päihteistä eniten sekoavat vähemmistöt poliisin vainon uhreiksi. Paras mahdollinen järjestelmä on turvallinen säädelty ja haittaverotettu markkina, joka fyrkkaa hoitojärjestelmän ja uskottavan valistuksen.

Varsinkin Suomen alkoholikulttuurin kaaoksen keskellä tarvittaisiin rehellistä keskustelua siitä, mistä päihdeongelmat johtuvat ja eri päihteiden hyvin erilaisista vaikutuksista. Alkoholin turvaallisuuteen ja etabloituun asemaan kulttuurissamme viitataan aina silloin tällöin kun puhutaan muiden päihteiden epäilyttävyydesta. Siitäkin huolimatta että alkoholi kuuluu vahviimpiin ja eniten riippuvuutta aiheuttaviin päihteisiin.

Maltillisuus, itsekriittisyys ja sosiaalisiin paineisiin puuttuminen ovat tehokkaampia välineitä päihdevalistustyössä kuin moralismi ja suoranaiset valheet. Päihteet nyt vaan ovat monelle liian hauska ja keskäinen osa esimerkiksi nuoruuden itsensäetsiskelyä ja luovuutta. Päihteitä käytetään maailmalla jopa kuolemanrangaistuksen uhan alla. Minusta päihteitä tulee käyttää tai jättää käyttämättä omien mieltymysten ja luonteenpiirteiden mukaan.

Juupas eipäs

19.8.2013 22:34

Allekirjoitan herra Grandyn väittämän, ettei minkään päihteen käyttö lähtökohtaisesti tee ihmistä viisammaksi. Silti mielestäni aikuisilla ihmisillä tulisi olla oikeus päättää millä aineella rentoutua/sosiaalisoitua tahi tutkiskella tajuntaansa. Tämän hetkinen tilanne on siinä mielessä nyrjähtänyt, että meillä on kaksi laillista tajuntaa supistavaa päihdettä, joista toinen on äärimmäisen koukuttava ja toinen taas äärimmäisen päihdyttävä, agressiivista käytöstä aiheuttava jne.

Onko se niin vaikeata tajuta ettei kansallispäihteemme alkoholi sovi kaikille? Itse pidän paljon enemmän kannabiksen tuomasta olotilasta kuin alkoholin aiheuttamasta humalasta. Työskentelen kuitenkin sellaisella alalla, jossa jo asian ääneen mainitseminen saa suurimman osan kanssatyöntekijöistäni hysteerisiksi. Saatikka jos jäisin kiinni satunnaisesta pössyttelystä virkavallalle. En todennäköisesti voisi enää pitkään aikaan edes haaveillla oman alani töistä. Näetkö dilemmaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Naagu

19.8.2013 22:47

ei yllätä yhtään että ministeri Räsänen oli ääliö jo vuonna 2011.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

21.8.2013 01:02

Ehdotan, että laillistetaan kaikki päihteet ja poistetaan varoituskyltit. Samalla toki pitäisi sallia ihmisille itsensä puolustaminen ja kodin suojeleminen tarvittavin keinoin. Tästä seuraa väkisinkin tuliaseisiin liittyvien lakien muokkaaminen sellaiseksi, että jonkin tyyppisen tuliaseen saa ostaa kodin turvaksi ja mahdollisesti jopa kantaa mukana ulkona ollessaan. Näin saavutetaan tila jossa heikot ja tyhmät poistuvat riveistä. Luonto hoitaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nimi-erkki

25.8.2013 14:36

tosi huono

HiivaRitu

16.10.2013 22:30

Tämä on typerä ja ääliömäinen kommentti. Tunnet itsesi varmasti todella nokkelaksi ja viisaaksi mutta ei.

Otetaan kohta hypoteettinen tilanne että aineet vapautettaisiin, sitä ennen kuitenki fakta-osuus:

Tämän hetkinen tilanne?
-Huumeet ja niiden aiheuttama leimautuminen rikolliseksi, sekä syrjäytyminen yhteiskunnasta tuovat mukanaan ahdasmielisyyttä ja henkistä pahoinvointia.

-Huumeiden hinnottelu tällähetkellä rikollisten käsissä jolloin fixin hankkiminen vaatii helvetisti fyrkkaa, joka taas puolestaan saa narkkari-niilot ja pilleri-villet tunkeutuun sunkin kotiis ja hyökkään sun kimppuus kadulla.

No nyt siihen hypoteesiin:
-Aineet vapautetaan, kaikki ylläolevat ongelmat lievenevät ja kun kansa on sisäistänyt että "helvetti! eihän tää nyt ollutkaan niinku meille on pienestä pitäen kerrottu!" niin poistuvat lähestulkoon kokonaan.

tällähetkellä tuollainen vammainen asenne esim. tieteellisiä tutkimuksia kohtaan hidastaa, mutta ei pysäytä huumeiden vallankumousta.

Tietenkin pitää jälleen kysyä että kuka tästä tilanteesta hyötyy?
Vastaus: Jyrki Katainen :b

shiwan8

20.10.2013 15:36

HR, henkistä pahoinvointia tuovat mukanaan nimenomaan ne huumeet. Ei toki pelkästään ne, mutta masentunut nipa ei ole masentunut siksi, että joku katsoo vinoon sitä kun hän ampuu kamansa suoneen keskellä leikkipuistoa ja jättää neulansa sinne pyörimään. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei hänen pyykkeensä kestä huumausaineiden vaikutuksen jatkuvaa on/off-sykliä.

Samalla tavalla ne hankkisi sen rahansa annokseensa rikollisin keinoin jos myynti olisi ns. kohtuuhintaista. Niitä rikoksia ei vain tarvitsisi tehdä ihan niin paljon ellei sitten ala alennuksen myötä käyttämään enemmän.

Hypoteesisi...onko sinulla tarjota tieteellisiä todisteita sille vai jutteletko lämpimiksesi?

juiseläskinen

21.10.2013 23:54

Argumentti hypoteesin puolesta : Portugali.

Ja huumeista ei tulisi "kohtuuhintaista" vaan helvetin halpaa/ilmaista, itse saan ilmaiseksi suboxoneni nyt terveyskeskuksesta, eipä tarvii tehdä rikoksia ei.
Tässä on minun oma todistukseni ja esimerkki kuinka rikoksien määrä laski 100% kun aloin saamaan lääkkeeni ilmaiseksi ja laillisesti. En näe mitään syytä miksi se ei toimisi laajemminkin ja eri aineiden käyttäjillä. Esim. kuten tanskassa eräässä hoitolaitoksessa saa heroiiniä päivittäisen annoksen valvotussa tilassa injektoituna, eipä joudu pikkulasten kätösiin neulat. ja silloin kun niitä ruiskuja lapsien leikkikentälle nakkaa, täytyy olla oikea idiootti joka on skitsofreniansa tai muun mielenhäiriönsä kautta altistunut myös päihderiippuvuudelle ja sairastunut addiktioon (Anekdoottiisi masentuneesta nipasta on myös mutuinfoa, on tutkittua tietoa kuinka masennus ja skitsofrenia, sekä muut sairaudet altistavat huumeiden pariin ajautumiselle, joten voi olla myös että joissain tapauksissa masennus ja/tai skitsofrenia laukaisee kannabiksen polton, eikä toisinpäin), koska kukaan, ei edes pahimmat piripäät joita tiedän, tekisi tahallaan pahaa lapsille. Ne jotka sitä tekevät, ovat oikeasti sairaita mieleltään, muutenkin kuin addiktion kautta.
Jos ei usko tieteelliseen metodiin eikä oikeisiin tutkimuksiin, silloin se on oma häpeäsi ja vajavuutesi, tai sitten olet pahin roisto kaikista; jonkun alamaailman huumeparonin disinformaatiokätyri joka haluaa pitää status quon vaikuttamalla cityn kommenttipalstalla ihmisten mieliin, koska se hyödyttää sinua ja työnantajaasi taloudellisesti... veikkaan ignoranttia.. Puhdas aine, puhtaat ruiskut, laillisuus sekä halvat /ilmaiset hinnat, tai ehkäpä puoli-ilmaiset kelakortilla, niinkuin muutkin lääkkeet..
siinä on resepti millä saadaan huumeisiin liittyvä rikollisuus ja terveyshaitat laskuun, ehkäpä marginaaliin tai kokonaan pois ajanmyötä.

HiivaRitu

27.10.2013 07:09

En puhunut lämpimikseni ja Juice tuossa jo todistikin puolestani.

kiusausko

31.8.2013 19:40

Huoh. Suomalainen päihdekulttuuri, miten niin piiloalkoholistit? Ei voida puhua tuottavuudesta, kun perusjannu vetää keittoa ja kaikkea mahdollista tarjolla olevaa viikonlopun ja palaa maanantaina "normipäiväksi" duuniin. On työkykyinen ehkä keskiviikkona ja alkuviikko mennään autopilotilla. Ollaan todella kaukana siitä, mihin joissain kulttuureissa on päihteillä pyritty, pyritään, ja ollaan saavutettu jokin oikea toiminnon taso. Rentoutuminen ja hyvänolontunne on todella kaukana siitä normivetäjän viikonlopusta, mitä pidetään täällä meillä lintukodossa ihan ok- hommana. Surullisinta on se, että yritetään kategorisoida kaikki muut johonkin ryhmään mutta itsessä ja omissa valinnoissa ei ole mitään vikaa, oon ihan ookoo, teen duunit ja homma hoituu, Hommat hoituu tosiasiassa päin vittua, kunto on mitä on ja hengitetään nippa nappa seuraavaan perjantaihin ja se on sitten taas rai vittu rai.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

20.10.2013 15:51

Niin siis ongelma on edelleen sama viinan ja kaikkien muidenkin päihteiden kanssa. Nämä sankarit eivät osaa käyttää niitä sopivasti vaan samat tyypit jotka vetävät itsensä sammuksiin jallusta tekisivät vastaavan huumeilla. Huumeiden on se, ettei piri juuri väsytä ja jos siinä hapessa sellainen sankari päättää suuttua niin sitä ei pysäytä kirjaimellisesti mikään muu kuin hengenlähtö, nipan itsensä tai kaikkien lähellä olevien. Näistä on ihan riittävästi esimerkkejä jottei niitä voi ohittaa yksittäistapauksina.

Jalomieli

24.11.2014 14:27

Shiwan8, Päättelysi menee metsään siinä vaiheessa kun alat odottamaan että jos yhtä päihdettä ei osaa käyttää, ei osaa käyttää toistakaan päihdettä. Suurin osa päihteistä on keskenään sen verran erilaisia ettei liikakäyttö yhdessä korreloi välttämättä mitenkään muiden päihteiden kohdalla. Joku tykkää vetää viinalla pään sekaisin, mutta voi käyttää piriä tai kannabista täysin sivistyneesti koska aineiden aiheuttamat päihtymistilat ovat täysin erilaisia. Parempihan se silloin olisi jos tuolla viinaa kiskovalla alkoholistilla olisi se vaihtoehto että voisi jättää viinan ja siirtyä johonkin itselleen sopivampaan kun olisi muitakin päihdevaihtoehtoj saatavilla.

Tommi Güler

16.9.2013 21:33

Joo tuo huume keskustelu siellä suomessa on aina ollut niin mukavaa ja leppoisaa, mutta tulkaapa hollantiin missä esim. tämä huume nimeltä kannabis on niin sallittua että oikeen persettä alkaa kutittaa, oikeasti jos satut matkustamaan hollantiin en suosittele ainakaan Groningen nimisessä kaupungissa puhumaan kenellekkään tai ainaakaan ei kannata kysyä neuvoa ainakaan keneltäkään paikalliselta ja muut ulkomaalaiset eivät tiedä sen enempää kuin sinä itsekkään eli hollannissa matkustaminen on todella mukavaa ja leppoisaa mutta todellisuudessa hollannin poliisi esim. voi tehdä seuraavaa, : ilmoitan teille että joudutte maksamaan 170 euroa ja kun kysyt että miksi ei kerrota syytä vaan sanotaan että jos et maksa hollannin poliisi vie autosi. Ja kun menet sim. kauppaan ostamaan ruokaa hinta muuttuu jos et puhu hollantia koska suurimmassa osissa hollantilaisista kaupoista tai muutenkaan muissa kahviloissa tai hotelleissa ei ole hinnastoa. ainakaan Groningenissa. Itselläni on mukava tilanne ei rahaa ja pitää saada ruokaa no onneksi on rikollisuus mikä onkin hollanin isoin työllistäjä virkaihmisiä myöden.

mutta haistakaa vittu ja pitäkää kivaa mä vedän teen huiviin ja menen vetää vitusti kukkaa

haistakaa suomalaiset, hollantilaiset ja muut eu huorat pitkä vittu ,niitäkin löytyy hollannista siis pitkiä vittuja ne on yliopiston pikku huoria suurin osa mutta hei niiden huorien isät ja äiskät ovat hollanin huoraelämän pilari

FUCK OFF

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hömm

18.9.2013 17:02

Viihdyttävää tajunnanvirtaa :)

shiwan8

20.10.2013 15:56

Ennen kaikkea tästä näkee miten kivasti se kannabis tekee ihmisestä leppoista. :)

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi