Itämeriprojekti haastaa jälleen innovoijia meren puhdistamiseen

Vuoden 2017 yhdeksän voittajaa jakoivat 250 000 euron summan hankkeilleen.

Onnistunut kesäpäivä saaristossa edellyttää puhdasta oleskeluympäristöä.
Onnistunut kesäpäivä saaristossa edellyttää puhdasta oleskeluympäristöä. Kuva: jackmac34/Pixabay.com

Ålandsbankenin rahoittama Itämeriprojekti on vuodesta 2015 asti pyrkinyt omalta osaltaan edesauttamaan terveempää Itämerta ja lisäämään tietoutta sen tilasta. Vuosittain projekti kannustaa niin yksityishenkilöitä, koululuokkia kuin organisaatioitakin hakemaan tukea hankkeilleen Itämeren pelastamiseksi. Viime vuonna erityisesti mikromuovi ja muoviroska aiheuttivat huolta ihmisissä, ja Itämeriprojektin yleisöäänestyksen voittaja Clewat Oy sai 70 000 euron rahoituksen muoviroskan keruulaitteelleen. Yhteensä 250 000 euron potti jaettiin yhdeksän voittajan kesken.

Tänä vuonna rahoitusta jaetaan jopa 400 000 euroa Itämeren hyväksi sekä pieniin että suuriin projekteihin. Kilpailuun voi osallistua touko-syyskuu välisenä aikana. Marraskuussa projektit ja hankkeet esitellään yleisölle, jolla on aikaa äänestää suosikkiaan joulukuuhun saakka.

Puhtaan Itämeren eteen on tehtävä töitä. Uiminen, rantaelämä ja purjehtiminen ovat vain osa harrastuksista, joita Itämeressä olisi jatkossakin hienoa voida harrastaa. Surffaus ei kuitenkaan juolahda monenkaan mieleen, kun puhutaan Suomesta. Nämä brassikaverit kuitenkin näyttävät, kuinka myös meidän rannikoilla onnistuu aalloilla ratsastaminen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi