Katariina Souri syyttää Maria Drockilan Supersiskot-projektia vääristelystä

”Paskat mä sellaiseen olen suostunut, enhän mä hullu ole”, Souri sanoo Uudelle Suomelle.

Maria Drockila vei eilen MTV3:lla nähdyssä lähetyksessä julkkis-Diilin ja pääsi sijoittamaan voittorahat nuoriin tyttöihin kohdistuvaan Supersiskot-hankkeeseen. Kohde on tärkeä ja Drockila teki ohjelmassa vaikutuksen. Ensimetrit ohjelman jälkeen sujuivat hieman ikävämmin.

Kirjailija-taiteilija Katariina Souri (ent. Kata Kärkkäinen) on nimittäin tänään vapunaattona esiintynyt lehdissä tuimalla asenteella. Häntä kismittää se, että muun muassa Helsingin Sanomien takakannen kokosivun ilmoituksessa julkaistussa kampanjan mainoksessa hän kertoo tarinan hyväksikäyttäjäisästä. Mistään ei käy ilmi, ettei tarina ole Sourin omasta elämästä.

”Paskat mä sellaiseen olen suostunut, enhän mä hullu ole. Nyt ihmiset luulevat, että isäpuoli on raiskannut minut. Ei minulla edes ole isäpuolta”, Souri sanoo Uudelle Suomelle.

Supersiskot-kampanjaa masinoiva Zonta International -järjestö väittää, että Souri olisi lähtenyt sovitusti mukana huomiota herättävään kampanjaan. Souri puolestaan kertoo, että hänen näkemissään koevedoksissa olisi tuotu ilmi, että tarina ei ole hänen omansa, mutta että maininta olisi poistettu lopullisista versioista.

Sourin asenteen ymmärtää hyvin. Toivottavasti syntynyt hässäkkä ei vie kaikkea huomiota nuorten tyttöjen eteen tehtävältä tärkeältä työltä. Ehkäpä Hjalliskin olisi toivonut toisenlaista huomiota jälkimainingeissa ohjelmalleen.

4 kommenttia

Hyväksikäytetty

2.5.2013 13:00

Itse koen asian niin, että Souri on erittäin itsekäs ihminen. Kaikki pyörii nyt hänen ympärillään ja hän ei ilmeisesti edes pohdi tärkeämpiä asioita eli kampanjan perusideaa. ELI sitä miksi kampanja ylipäätän on olemassa. Kumpi on kauheampaa; seksuaalisesti hyväksikäytetty teini vai se että joku saattaa nyt EHKÄ LUULLA JOSSAIN PERÄHIKIÄLLÄ, että Souria on hyväksikäytetty. Jos ihminen on poseerannut Playboyssa erittäin huomiotaheräättävästi niin tuntuu että nyt hän nauttii kun itse on ns. "uhri". Puhuisi enemmänkin kampanjasta ja hyväksikäytettyjen ihmisten puolesta eikä suoltaisi ****** vain aina itsestään. johtuuko heikosta itsetunnosta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kayttamaton

4.5.2013 10:26

Missä on peukku alaspäin nappi? Ensimmäistä kommenttia voisi peukuttaa siihen suuntaan täydestä ymmärryskyvyttömyydestä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

asiaaakv

7.5.2013 16:58

ensimmäinen nimimerkki puhuu asiaa. taas keino kata kärkkäisellä päästä julkisuuteen kun se oli jo kokonaan unohtunut ja sais unohtuakkin. käyttämätön 30v nainen taidat olla täysin empatiakyvytön!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Eevati

10.6.2013 17:48

Minusta taas tuo on aika oleellinen asia. Ei kuitenkaan pelkästään sen takia, että syntyy harhakäsitys siitä että Souri on raiskattu vaan siitä, että tämä harhakäsitys tarkoittaa myös sitä, että joku Sourin lähipiirin ihminen on nyt leimattu raiskaajaksi. Se on aika kova leima ja siitä on vaikea varmasti päästä eroon. Vaikka esimerkiksi jutussa puhuttaisin isäpuolesta (jota tämän jutun perusteella Sourilla ei ole), saattaa moni puolituttu kuvitella, että Sourin isä on raiskaaja.

Voisin kuvitella, että etenkin pienemmässä kaupungissa elävälle miehelle raiskaajan/lapseensekaantujan maine on äärimmäisen tukala ja hankalasti korjattavissa oleva. Varmasti se aivan lähipiiri tietää, että kyseessä on isä, ei isäpuoli ja mitään hyväksikäyttöä ei ole tapahtunut, mutta työkaverit ja naapuri eivät välttämättä tiedä edes onko kyseessä isä vai isäpuoli. Etenkin jos perheen vaiheet eivät ole tuttuja ihan sieltä lasten syntymästä saakka, on mahdotonta tietää onko perheen kaikki lapset saman isän vai onko joku joukosta äidin aikaisemmasta suhteesta. Kyllä minullakin on tuttavaperheitä, joissa uusi mies on tullut kuvioon lapsen ollessa hyvin nuori ja käytännössä siis tämä mies on kuin isä heille eikä uusperheellisyyttä välttämättä mistään näe.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi