Mimmit koodaa -kampanja vastaa ohjelmistoalan huutavaan työvoimapulaan kannustamalla naiset koodin pariin

Mimmit koodaa -launchtilaisuus Vanhalla Ylioppilastalolla käynnistää syksyn koulutukset.

Suomi kärsii koodaripulasta. Mimmit koodaa -kampanja innostaa naisia mukaan ohjelmistoalalle.
Suomi kärsii koodaripulasta. Mimmit koodaa -kampanja innostaa naisia mukaan ohjelmistoalalle. Kuva: puhhha/Fotolia.com

Ohjelmistoalan työvoimapula on suuri. Tilanne on ongelmallinen, sillä niin moni muu ala on riippuvainen tietotekniikan kehityksestä. Lisää osaajia tarvitaan siis kipeästi. Mimmit koodaa -kampanja pyrkii osaltaan kannustamaan lisää tekijöitä ohjelmistoalalle.

Mimmit koodaa -kampanjan juuret ovat Vlada Laukkosen ja Ompeluseura LevelUp Koodarit -ryhmän aktiivisuudessa. Ryhmään ovat tervetulleita sekä koodaamisesta kiinnostuneet (level 0) että valmiit (level 100) koodarit. Tarkoituksena on jakaa ohjelmistoalaan liittyvää tietoa ja vinkkejä, sekä auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Ryhmän perustaja Laukkonen otti yhteyttä Ohjelmistoyrittäjät ry:hyn, minkä jälkeen ajatus Mimmit koodaa -yhteistyöstä syntyi. Ohjelmistoyrittäjät ry tarjoaa maksuttomia koulutuksia koodauksen perusteista naisille ja naisiksi identifioituville.

Tiistaina 2. lokakuuta järjestetään syksyn launch-tilaisuus, jossa käsitellään ammatillista itsetuntoa, ohjelmistoalan työpaikkatarjontaa, kuullaan menestystarinoita ohjelmistomimmeiltä ja esitellään koulutusta tarjoavia yrityksiä. Huomisen tilaisuus on täyteen varattu, mutta ohjelman streamauslinkin voi tilata kotistudioon. Lisäksi etästudioita järjestetään Helsingissä, Tampereella, Turussa, Espoossa, Lahdessa, Joensuussa, Lappeenrannassa sekä Jyväskylässä.

Mimmit koodaa -syksyn koulutukset

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi