Skeittikieltokyltti sai kaupungin virastot hereille

Avointa viestintää vai kafkamaisuuden määritelmä?

Jos haluaa oppia Helsingin kaupungin byrokratiasta, kannattaa vierailla Henrik Rydenfeltin Twitterissä, missä Rydenfelt pari päivää sitten kysyi Helsingin kaupungin viestinnältä, miksi Kallion virastotalon betonipihaa ankeuttaa “Rullalautailu kielletty” -merkki.

Useimmille aktiivisen kaupungin ystäville rullalautailu on luonnollinen osa elävää kaupunkia, mutta on niitäkin, jotka vetävät lautojen räminästä herneen nenään. Tässä tapauksessa kiinnostavinta ei olekaan välttämättä itse kyltti, vaan kaupungin viranomaisten vyöry, jonka kysymys saa aikaan.


Alkuperäiseen twiittiin tägätty Helsingin kaupunki (@helviestintä) ottaa asiasta kopin ja passaa kysymyksen suoraan lapaan helsinkiläisten asukas-, maahanmuuttaja- ja turistineuvontaan Virka-infoon (@virkainfo). Virka-info tietää kertoa, että virallisista merkeistä vastaa Helsinkisuunnittelee-nimellä (@ksvhelsinki) Twitterissä operoiva, kaupunkisuunnittelun kuulumisia välittävä virasto. Mutta perhana, kyseinen kyltti näyttää kuitenkin epäviralliselta, joten asia kuuluukin Rakennusvirastolle (@Rakennusvirasto). Rakennusvirastolle ei kuuma peruna kelpaa, joten sieltä twiitataan, että koska merkki on tontilla, on asia oikeasti Kiinteistöviraston (@kvhelsinki) heiniä. Tällä hetkellä Kiinteistövirasto tekee ilmeisesti duunia selvittääkseen, mikä on kyltin tarina. Jäämme seuraamaan lopputulemaa.

 

 

 

 


Helsingin kaupunki tekee hienoa työtä viestinnässään ja kaupungin kehityksestä on kiittäminen jokaista osastoa. Twitter-tilien taustoilta löytyy yksittäisiä viestinnän ammattilaisia, jotka haluavat kaupungin olevan aidosti avoimempi juttukumppani, kuten skeittikieltokylttikeissin palvelualttius osoittaa. Samalla tapaus todistaa, ettei virastojen välinen kommunikointi ja rajanveto ole aina selkeää tai ainakaan kaupunkilaisille tuttua. Silloin avoimuuden sijaan saattaa syntyä kuva kafkamaisesta byrokratiasta.

Mitä tulee kieltokyltteihin, voi hyvällä syyllä kysyä, miksi meiltä kielletään liikunta paikoissa, jotka kelpaisivat siihen kaikilta osin? Henrik Rydenfeltin Facebook-viestissä joku linkkaa kommentteihin lukijan kuvan Metro-lehdestä vuodelta 2014. Siinä kyltti kieltää jalkapallon pelaamisen pikkuruisella nurmikentällä, jossa on pari maalia. Se kyltti on kuulemma paikallaan edelleen. Kun miettii Suomen futismaajoukkueen tasoa tai sitä, että joka viides suomalainen aikuinen on ylipainoinen, on vaikea tajuta miksi.

1 kommentti

PersulehtiCity

13.9.2016 09:27

No jopas. Olipa ankea artikkeli. Onneksi city paskaa ei tarvitse enää jatkossa lukea. Kiitos rakkaan eu:n

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi