Suomi päästä päähän – pyörällä

Porvoolainen kirvesmies ja yksinyrittäjä Kauko Patjas kerää intohimoisella tempauksella rahaa hyväntekeväisyyteen.

Kuva: Kauko Patjas

Porvoolainen kirvesmies ja yksinyrittäjä Kauko Patjas suunnittelee pyörämatkaa kotikaupungistaan Porvoosta Jäämerelle ja takaisin. Parta hiessä -tempauksen tavoitteena on kerätä 20 000 euroa syövästä toipuneiden kuntoutukseen ja tukemiseen sairauden jälkeen. 

Patjas kirjoittaa blogissaan, että hänellä on aiheesta omakohtaista kokemusta: hänen äitinsä on parhaillaan syöpähoidoissa ja hiljattain myös hänen siskontyttärensä kävi läpi rajun syöpähoidon.

Matkan on määrä alkaa 1. elokuuta. Patjas on itse sitoutunut lahjoittamaan ensimmäiset 1000 euroa. 

Patjas löysi innoituksen kesäprojektiin dokumenttielokuvasta, jossa neljä naista soutaa halki koko Tyynenmeren Kaliforniasta Australiaan. "Sitten piti hetki miettiä, että mikä voisi olla sopiva ja käden ulottuvilla oleva haaste, johon voisi tarttua ilman neljän vuoden suunnittelu-urakkaa – ja pyörän selkäänhän voi hypätä omalta pihalta", Kauko kertoo tiedotteessa Parta hiessä -tempauksesta.

Ja hikihän polkiessa varmasti tulee! Matkaa on käytännössä Suomen päästä päähän. Patjaksen menomatkan päätepiste on Kirkkoniemi, mistä hän kääntyy paluumatkalle. Kirkkoniemi sijaitsee Varanginvuonon rannalla Pohjois-Norjassa. Yhteensä kilometrejä kertyy Patjaksen reittisuunnitelman mukaan peräti 3226 kilometriä.

Patjaksen valmistautumista ja matkaa voi seurata FacebookissaInstagramissa ja blogissa. Matkalla häntä tsemppaa rakastettu Brother Christmas, joka tunnetaan lukuisista hyväntekeväisyystempauksista.

 

A post shared by Parta hiessä (@partahiessa) on

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi