Tasa-arvoinen avioliittolaki saamassa oman kansalaisaloitteensa

Kannatusilmoitusten kerääminen on määrä aloittaa 19. maaliskuuta tasa-arvon päivänä.

Eduskunnassa tehty lakialoite tasa-arvoisesta avioliittolaista on jumahtanut päättävän elimen rattaisiin, joten asiasta valmistellaan kansalaisaloitetta, kertoo Ranneliike.net.

Kannatusilmoituksia aletaan keräämään tämän hetkisen suunnitelman mukaan 19. maaliskuuta, tasa-arvon päivänä. Tällä hetkellä Tahdon2013 -nimellä kulkevaan projektiin kaivataan mukaan vapaaehtoisia, sekä ideoimaan että käytännön tekemiseen.

Suurin työ projektissa lienee nimien kerääminen. Jos asian tiimoille saadaan rakennettua vahva vapaaehtoisten verkosto, ei 50 000 allekirjoituksen löytyminen aiheudu ongelmaksi.

Kun 50 000 allekirjoitusta on kasassa, täytyy kansalaisaloitteen saada lakivaliokunnan hyväksyntä, ennen kuin se etenee eduskunnan äänestettäväksi.

Suomi junnaan tasa-arvoisen avioliittolain suhteen toistaiseksi paikoillaan, vaikka esimerkiksi muissa Pohjoismaissa samaa sukupuolta olevat voivat solmia avioliiton.

Käytännössä avioliittolain muuttaminen tarkoittaisi samaa sukupuolta edustaville pareille yhteisen sukunimen tai yhdysnimen ottamisen pelkällä ilmoituksella ja antaisi heille mahdollisuuden hakea parina adoptiovanhemmuutta. Kirkko saisi jatkossakin päättää, miten se suhtautuu samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen.

Keväällä 2012 voimaan tuli laki kansalaisaloitteesta, jonka mukaan kansalaiset voivat tehdä kansalaisaloitteen eduskunnan käsiteltäväksi, jos 50 000 ihmistä ilmaisee kannattavansa aloitetta kuuden kuukauden sisällä aloitteen päiväyksestä. Hetki sitten Suomen ensimmäinen kansalaisaloite, liittyen turkistarhauksen kieltämiseen, sai kasaan tarvittavat 50 000 allekirjoitusta.


Avoimen ministeriön luonnos tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta Facebook-sivu.

14 kommenttia

qwerty_ui

22.1.2013 13:32

Siis 50 000 kannattajaa _kuuden_ kuukauden sisällä, ei "kuukauden"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Convis

22.1.2013 14:21

Olisiko nyt sitten niin, että parhailla kimppakämppäkaveruksilla, sisaruksilla tai muilla sukulaisilla ei olisi oikeutta hakea yhteistä adoptiolasta, mikäli eivät kikkailisi sitä avioliiton kautta?!

Eikö voitais vaan poistaa koko inflaation kärsinyt ja vanhoillinen avioliittosysteemi ja alkaa käyttää rekisteröityjä liittoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

22.1.2013 19:21

Hmmm. Ehkä tässä kohdassa olisi viisasta pohtia miten kilpailukykyinen tulevaisuus lapsella on jos tällä ei ole miehen tai naisen mallia, tai kummastakaan miehelle tai naiselle tyypillistä mallia tarjolla. Varmaan samaa sukupuolta olevista liitoista saisi kasvatettua ihan tervepäisen lapsen. Kun kerran on jo tiedossa että paremmat eväät saa kun molemmat sukupuolet ovat edustettuina niin kannattaako alkaa sitten lietsomaan keskimäärin heikompia eväitä osalle lapsista?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hmmmmm2

22.1.2013 23:15

Shiwan, kerropa mitä tarkoitat "tyypillisellä mallilla"? Että on yksi tapa olla mies ja yksi tapa olla nainen ja that's it? Oletko miettinyt, että lapselle voi olla ehkä tärkeämpää opettaa, että ihminen voi olla mies tai nainen just niin päin kun huvittaa.

Ja mihin tutkimukseen mahdat viitata sanomalla, että paremmat eväät saa kun molemmat sukupuolet on edustettuina. Sellaisia tuloksia ei ole saatu yhdestäkään luotettavasta tieteellisestä tutkimuksesta, joten valehtelet sanomalla, että "on tiedossa". Ei ole. Päin vastoin. Homot ovat vuosisatoja kasvattaneet ihan täyspäisiä lapsia, adoptoituja tai ei-adoptoituja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

13.9.2013 08:15

Nyt tulee reippaasti viiveellä, mutta koska kuvitelmani siitä, että elämän realiteetit olisivat kaikille tiedossa tämän asian tiimoilta osoittautui vääräksi, joudun selittämään.

Tyypillisesti mies tai nainen on hetero ja nämä solmivat heterosuhteita. Jos tilanne on muuttunut ja eletään aikaa jolloin suurin osa ihmisistä sijoittuu homoseksuaalisuuden piiriin niin olen tämän onnistunut missaamaan ja toki tietoni saa korjata jos niin on.

Noin niin kuin huomiona, nykyään ei tehdä mitään sellaista tutkimustyötä joka ei ole mediaseksikästä. Tämä ihan siksi, että jos tulos ei miellytä isoa yleisöä on siitä todennäköisesti haittaa teettäjälleen negatiivisen mainoksen muodossa. Kansaa kun ei kiinnosta se mikä on totta, vaan se mikä on yksilön tai itsenäiseen ajatteluun kykenemättömän tämän kansan enemmistön johtajan mielestä "oikein".

Ihan maalaisjärki sanoo, että jos lapselle sattuu vanhemmiksi kaksi hyvin sukupuolelleen epätyypillistä edustajaa saa hän väärän kuvan siitä mitä on olla mies tai nainen. Miesliitossa jossa nyt sattuu olemaan kaksi hyvin feminiiniä miestä ei lapselle jää miehen malliksi sen parempaa esimerkkiä siitä mitä on olla mies kuin vaikkapa kahden ns. normaalikäytöksisen naisen adoptiolapsella. Sama käänteisesti jos vanhemmiksi sattuu osumaan kaksi hyvin maskuliinista naista jolloin sitä naisen mallia ei ole saatavilla.
Sen lisäksi, ettei näillä pariskunnilla ole välttämättä mahdollisuutta tarjota esimerkkiä oman sukupuolensa tyypillisestä edustajasta, heillä ei ole missään olosuhteissa mitään mahdollisuuksia tarjota hyvää esimerkkiä siitä mitä on olla nainen (jos pariskunta koostuu miehistä) tai mies (jos pariskunta koostuu naisista) Heillä ei nyt vain ole rakenteellisesti heille normaalissa parisuhdemallissa mahdollisuutta tarjota kaikkea sitä mitä lapsi tarvitsee ja tämä ihan vain siksi, ettei se ole edes teoriassa mahdollista siinä kokoonpanossa.
Kun kerran seksuaalinen suuntautuminen ei ole valinta on melko epäedullista kasvaa heteroseksuaaliksi ympäristössä joka ei ole kykenevä tarjoamaan mitään osviittaa siitä mitä heteroseksuaalisuus on tai mitä heteroseksuaaliselta mieheltä odotetaan (naiselta tuskin odotetaan eri asioita seksuaalisesta suuntautumisesta riippuen) tällaisessa yhteiskunnassa.
Henkilökohtaisesti olen tavannut muutamia kymmeniä homoja elämäni aikana ja käynyt pariin otteeseen Helsingin homoseksuaalien suosimissa ravitsemusliikkeissä. Näistä tapaamistani 2 ovat sellaisia miehiä joilla olisi mitään saumaa pärjätä heteromiehenä maailmassa ja puhtaasti ensinäkemältä arvioiden kaikista niistä miehistä niissä baareissa noin 10% omaa saman potentiaalin.

En ole väittämässä, että homoseksuaalit olisivat huonompia vanhempia. Hyvällä tuurilla ovat parempia, luulisi ainakin motivaatiota olevan enemmän kuin meillä "taviksilla". Ihmisen kyky toimia vanhempana lapselle ei kuitenkaan ole tae siitä, että lapselle olisi tarjolla hyvä roolimalleja. Jos mietitään vaikka sellaista äärifeminististä naiskaksikkoa jotka adoptoivat lapsen, on sanomattakin selvää että he istuttavat sen ideologiansa tämän lapsen aivoihin niin hyvin kuin pystyvät. Jokainen voi tuon lähtöasetelman pohjalta miettiä miten vinoutunut lapsi, tyttö tai poika, on sitten aikuisena. Ihan ok jos lapsi on aikuisena myös itse homoseksuaali, silloinhan mitään menetystä ei tapahdu. Kuitenkin miehiä kategorisesti ala-arvoisina luusereina ja naisten sortajina pitävälle naiselle voi olla melko vaikeaa rakentaa kestävää suhdetta, ellei sitten löydä vastaavan asetelman kasvattamaa miestä joka pitää itseään sellaisena kasvatuksensa seurauksena ja kokee tämän naisen ajatukset aivan oikeutettuina. Vastaavia vinoumia saa rasistiperheistä, vahvasti sovinistisista perheistä ja muista asennevammaisten liitoista. Toki tämä on ääriesimerkki eikä mikään automaattinen ja varmasti toteutuva asia. Loppuviimein hyvin harva perhe nykypäivänä on sellainen, joka kykenee antamaan terveen pohjan lapselle koska niin harvalla ihmisellä on valmiuksia vanhemmuuteen siitä huolimatta että ovat päästään perusterveitä. Tästä syystä edelleen hyvä kysyä onko viisasta lähteä ottamaan ylimääräistä riskiä lasten uhraamisesta tasa-arvon alttarilla.

Tuo on kysymys johon en osaa vastata riittävän pienellä virhemarginaalilla ja kun lukee näitä muita kommentteja on sanomattakin selvää ettei tätä Panun kirjoitusta kommentoinut kukaan sellainen jolla olisi omiani parempia valmiuksia vastata siihen kysymykseen.

Nytoikeesti

22.1.2013 23:25

Nyt ***** järki käteen "shiwan8", ensinnäkin mitenhän määrittelisit "tyypillisen" miehen ja naisen mallin? Voin kyllä sanoa että niitäkin riittää ihan laidasta laitaan niin heteroissa kuin homoissa että tuo nyt on kyllä ihan höpöhöpö pointti. Toiseksisikin mihinkähän ihmeeseen tämä sinun väitteesi tästä "lapsi saa paremmat eväät heterovanhemmilta" hommasta perustuu? Oletko ihan lukenut tutkimuksia asiasta vai jopa ihan itse teettänyt tutkimuksia? Epäilen, koska jos olisit tajuisit että tärkein asia vanhemmuudessa on että lasta rakastetaan ehdotta, jos lapsi tarvitsisi "tietyt mallit" eväiksi, kaikista yksinhuoltajaperheistähän tulisi hirveitä kauhukakaroita lapsia. Kyllä sanoisin että keskivertosesti heikommat eväät on niillä lapsille joiden vanhemmat ovat väkivaltaisia tai alkoholisteja, ja kyllä noita tuntuu ihan heteroistakin löytyvän, uskonpa että samaa sukupuolta olevat pariskunnat kun kerta joutuvat yleensä adoptoimaan niin he kumminkin välittävät melkeinpä enemmän lapsestaa sillä heillä on enemmän menetettävää ja kun ei tuo lapsin tupsauttelu ihan niin helposti suju kuin heteroilla (en siis mollaa heteroita, turha inistä, koita ymmärtää pointti). Huomaa kyllä että et ole perehtynyt asiaan ollenkaan ja että näet vain oman puolesi asiasta. Tietämättömyys on yksi ihmiskunnan suurimmista ongelmista joten ehdottaisin että sivistät itseäsi ennen kuin tulet tänne puhumaan tuollaista sontaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

13.9.2013 08:17

Et ymmärtänyt mitä kirjoitin, mutta olet varma että se on sontaa ja tämän päästä revityn arvauksesi pohjalta päätät sitten vielä haukkua minut. Kokeile peiliin katsomista. :D

Onneksion

22.1.2013 23:26

Onneksi on järkeviäkin ihmisiä liikkeellä :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JuanitaJimena

23.1.2013 12:46

En usko avioliittoon.

Avioliitto tulisi kuopata syvään hautaan ja poistaa, sillä sehän ei ole suurimalle osalle mitään muuta kuin taloudellinen diili.

Avioliitto on yksi yhteiskunnan pahimmista vääristymistä, joka vaikuttaa nykyään pääasiassa vain kielteisesti ja haitallisesti ihmisiin sekä heidän välisiin suhteisiinsa ja vahingoittaa todella monia ja etenkin lapsia, jälkeläisiä, jotka joutuvat näissä kulissiliitoissa kasvamaan.

Avioliitto kierouttaa siis vain ihmisten lisäksi koko yhteiskuntaa ja sen vääristettyjä järjestelmiä vain lisää.

Miltä tuntuu naida rahaa?

Tämän kysymyksen voisi esittää todella monelle.

Esitetään se nyt vaikka Karita Tykkylälle.

Toinen kysymys on: Miltä tuntuu naida turvaa?

Yhteiskunnan kieroutuneisuudesta kertoo se, että ihminen joutuu menemään naimisiin saadakseen turvaa elämässä.

Se, että homot ja lesbot tahtovat myös naimisiin, on säälittävää ja kertoo vain siitä, että kieroutunut porvarillisuus on voimissaan. Valitettavasti.

En ole elämäni aikana nähnyt yhtään hyvää avioliittoa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Masa190

23.1.2013 16:15

Ei mee laki läpi. Räsäsen ämmälle luvattiin homojen päät vadilla jos tulee hallitukseen. Mitään homojen oikeuksia ei voida parantaa tämän hallituksen aikana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sivuraiteet

30.1.2013 19:33

Shiwan8: Perustelusi ei liity juuri lainkaan tähän lakiehdotukseen, sillä nykyiselläänkin homo- ja lesbopari voi kyllä adoptoida; lapsen vain nykyisin joutuu adoptoimaan toinen vanhempi kerrallaan (tai hankkimaan biologisesti, mitä sitäkin erityisesti moni naispari tekee). Ensin siis toinen isä tai äiti hakee adoptiota yksinäisenä vanhempana ja kun adoptio on saatu, voi toinen hakea sisäistä adoptiota (sallittu muutama vuosi sitten). Kaikki mitä laki tähän toisi muutosta olisi byrokratian vähentäminen.

Tämä laki sen sijaan toisi jotain iloa transsukupuolisille, joiden jo voimassaolevaa avioliittoa ei tämän lain voimassaolessa purettaisi toisen osapuolen korjatessa sukupuoltaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

13.9.2013 08:27

Niin siis en minä ole saman sukupuolen avioliittoja vastaan. Minun puolesta antaa palaa vaan. Olen sitä mieltä, että ennen kuin lähdetään jakamaan niitä lapsia kuin karkkia hetken mielijohteesta sellaisen haluaville siinä missä asian eteen tarvittaessa paljonkin töitä tekeville niin olisi ihan viisasta ensin tehdä puolueeton ja tyhjentävä selvitys siitä onko se viisasta vai ei. Tasa-arvon fanaattisimmalta kannattajakunnalta unohtuu usein se, ettei absoluuttinen tasa-arvo ole hyvä juttu missään sellaisessa tilanteessa jossa siitä seuraa vahinkoa...mitä taas seuraa siitä enemmän kuin haluttaisiin myöntää siksi, että nykypäivän tasa-arvon käsite ei ole millään tasolla yhteydessä termin oikeaan merkitykseen.

Jokuvaann

15.2.2013 16:08

Anne Holmlundin argumentit tasa-arvoista avioliittolakia vastaan eivät kestä kriittistä tarkastelua:
http://logiikkapoliisi.fi/2013/02/13/postia-anne-holmlundille/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MikkoTT

27.2.2013 21:20

Kummatkin linkit vievät samaan paikkaan eli facebook sivulle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi