Työttömien nuorten ravintola avaa ovensa viikonloppuna

Pop up -ravintola Social Kitchen on osa toimeentulo- tai kuntoutoustuella elävien nuorten työllistämisprojektia.

Kuva: beornbjorn / Fotolia

Social Kitchen eli toimeentulotuella tai kuntoutustuella elävien nuorten pop up -ravintola avaa ovensa ensimmäistä kertaa lauantaina 3.10. Valtaajat-projektiin kuuluvassa projektissa osallistujat pääsevät helposti kokeilemaan sitä, mitä ravintolan pitäminen ja siellä työskentely on.

Social Kitcheniä pidetään eri paikoissa eri aikoina ja eri teemoilla. Osallistujat perehtyvät teemoihin ennen ravintolan perustamista. Ensimmäisellä kerralla teemana on katuruoka, mutta tavallista laadukkaampaan tapaan. Osallistujat esimerkiksi tekevät tarjoiltavat makkarat itse.

“Tässä ravintolassa ei kuitenkaan tärkeillä. Virheitä saa tehdä ja hauskaa pitää olla”, Jaakko Blomberg Yhteismaasta sanoo. “Luvassa on silti laadukasta ja maukasta ruokaa jokaisen kukkarolle sopivaan hintaan. Onhan kyseessä sosiaalinen keittiö.”

Nuoria opastamassa ravintolamaailmaan on kokki Jyrki Tsutsunen, joka on erikoistunut erilaisiin vaihtoehtoisiin ruokatapahtumiin. “Tykkään kyseenalaistaa perinteisiä tapoja tehdä asioita ja kokeilla jotain uutta. Social Kitchen on yksi hyvä esimerkki siitä”, Tsutsunen kertoo.

Social Kitchen on osa laajempaa Valtaajat-kurssia, joka on Tatsi ry:n ja Yhteismaan yhteisprojekti. Valtaaminen on tekemisen tapa, jossa nuoret tekevät itse, mutta yhdessä duunarien, työttömien, johtajien ja asiantuntijoiden kanssa. Tarkoituksena on tarjota edellytyksiä sille, että nuoret työttömät pystyvät vaikuttamaan itselleen tärkeissä asioissa.

Social Kitchenin alustavat aukioloajat syksyllä 2015:
La 3.10. klo 15 - 21 Street Food, Teatteri Kallio, Siltasaarenkatu 28
Pe 16.10. klo 15 - 21 Metsä, Teatteri Kallio, Siltasaarenkatu 28
Su 1.11. klo 12 - 16 Brunssi, paikka ilmoitetaan myöhemmin
La 21.11. klo 12 - 18 Ravintolapäivä, paikka ilmoitetaan myöhemmin

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi