Tyylikästä ekologisuutta puhelimesi kuoriksi

Lastucase tekee suomalaisesta puusta kuoria Applen tuotteisiin. Samalla ostetaan puita Zambiaan.

Suomalaisen Lastucasen missio on nostaa ihmisten ympäristötietoisuutta ja edistää kestävää kehitystä. Lastucasen tuotteissa suomalaisista metsistä tutut puut ovat muokkautuneet iPhone-, iPad- ja Applen läppäreiden tyylikkäiksi suojakuoriksi.

Lastun suojakuoret ovat käsintehtyjä ja jokainen tuote on uniikki. Kädenjäljessä näkyy pitkät skandinavialaiset perinteet puun käsittelyssä: tuotteissa on puun tuntu ja tuoksu, ne kestävät likaa ja vettä, mutta kuoret ovat silti ohuimmat iPhone 4:lle tai 4S:lle tarkoitetut puukuoret.

Miten suomalaisen puun käyttäminen vimpainten suojakuorissa edistää puutilannetta Zambiassa? Yksinkertaisesti siten, että tuotteiden myynnistä sivuutetaan femma per tuote metsänviljelyyn ja ekotietoisuuden rakentamiseen Zambiassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kolme myytyä Lastu-tuotetta mahdollistaa yhden puun istuttamisen ja paikallisyhteisön opastamisen ekoystävälliseen ajatteluun.

Zambiasta katoaa metsää kovalla tahdilla. Koko avustusoperaation tarkoituksena on saada Livingstoneen, Zambiaan istutettua vuoden aikana 10 000 uutta puuta. Valmistelut ja koulutus on aloitettu ja ensimmäiset puut istutetaan heinäkuussa. Siitä eteenpäin projektin etenemistä voi seurata Lastun sivuille kasautuvassa kartassa yksi puu kerrallaan.

Lastu. Wooden skin for iPhone 4/4S. from Lastucase on Vimeo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi