Urbaanit asumismessut liputtavat ekologisen asumisen puolesta

Helsingissä ja Tampereella järjestettävillä messuilla esitellään hauskoja ja oivaltavia asumismuotoja.

Kuva: Mari Mäkiö

Urbaanit asumismessut on ekologisen asumisen festivaali, joka avaa ovet kaupunkilaisiin koteihin. Festivaali on ympäristöjärjestö Dodo ry:n järjestämä vaihtoehto perinteisille asuntomessuille. 

Asuminen tuottaa kotitalouksien kasvihuonekaasupäästöistä 30 %. Yksilön ilmastovaikutusten kannalta ratkaisevaa on asumisväljyys eli asuinneliöiden ja -kuutioiden määrä asukasta kohden sekä energiatehokkuus. Urbaanit asumismessut korostavat pienempiä asuinneliöitä, jotka tekevät asumisesta paitsi edullisempaa ja vaivattomampaa, myös luovat edellytykset tiiviimmälle ja eheämmälle kaupunkirakenteelle. Se mahdollistaa paremmat palvelut kaupunkeihin ja vähentää asukkaiden liikkumistarvetta. Kun elämä on kaduilla, kahviloissa, sisäpihoilla ja hauskojen naapurien kanssa jaetuissa yhteistiloissa, ei asumisneliöitä edes kaipaa.

Urbaanien asumismessujen tavoitteena on lisätä tietoisuutta asumisen ympäristövaikutuksista sekä tarjota hauskoja ja oivaltavia ratkaisuja ekologiseen asumiseen. Messuilla avataan ovia sellaisiin kaupunkilaiskoteihin, joissa asutaan jo tiiviisti, luovasti tai yhteisöllisesti ja joissa jaetaan tiloja tai tavaroita.

“Hyvä asuminen on enemmän kuin kodin pinta-ala: se on osa identiteettiämme ja määrittääarkeamme; mitä palveluita lähiympäristö tarjoaa ja kuinka suuriksi hiilidioksidipäästömme muodostuvat.” kertoo tapahtuman koordinaattori Mia Malin.

“Onnelliseen kaupunkiasumiseen kuuluu naapuruussuhteita, kämppäkaveruuksia ja yhteistiloja. Siksi Urbaaneilla asumismessuilla esitellään persoonallisia ja ekologisia asumisjärjestelyjä sekä taloyhtiöitä, joissa on kiinnitetty erityistä huomiota yhdessä viihtymiseen. Messukohteina esitellään muun muassa senioreiden yhteisöllistä kerrostaloa ja konttiasumista.”

Urbaanit asumismessut Helsingissä lauantaina 30. elokuuta ja Tampereella 20. syyskuuta. Kohteet ja ohjelma festivaalin sivuilla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi