Blogi

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2007.

Kieltäkää vauvat ry.  2

-

Esko Valtaoja kirjoittaa uusimmassa kirjassaan seuraavasti:

"Pelkällä ärsyttämisellä ei vauva tietenkään pitkälle pötkisi. Sen täytyy myös osata palkita aikuiset, saada sitä hoitavat ihmiset koukkuun. Naaman ilmeet ja onnelliset äännähtelyt antavat välitöntä palautetta. Kukapa aikuinen (minä lapseton mukaan luettuna) ei menisi ihan höperöksi kun pikkulapsi avaa hampaattoman suunsa nauruun ja jokeltelee juuri niin auvoisan oloisena kuin itsekin toivoisi edes joskus olevansa? Itse asiassa vauva matkii näkemiään kasvoja, ja aiheuttaa siten positiivista takaisinkytkentää: hymyile sinä, niin minä hymyilen vieläkin enemmän. Ja siinä sitten ratketaan yhteiseen nauruun, aikuisen aivot pumppaavat mielen täyteen huumeen kaltaisia onnellisuuskemikaaleja, ja lapsi on hankkinut itselleen yhden suojelijan lisää."

Tiedän, omituista tekstiä kosmeto... kosmologilta.

Yhtä kaikki, tuntuvat olevan pirullisen juonikkaita otuksia nuo vauvat, ja juurikin tänään sain omakohtaisesti tuta niiden vaarallisuuden!

Olin tavallistakin ankeamman työpäivän jälkeen hississä (joka on muuten itsensä belsebuubin suunnittelema kapistus, mutta siitä täytyy avautua enemmän toisella kertaa...) matkalla alakerran markettiin, kun välikerroksen lääkäriasemalta tuli kyytiin nainen lastenvaunuineen. Arviolta vuoden ikäinen taapero oli ollut rokotettavana, ja silmänsä olivat vieläkin punaiset ja turvonneet itkemisen jäljiltä.

Ilmeisen helpottuneena koettelemuksen ollessa ohi, tyttölapsi täysin yllättäen väläytti minulle aurinkoisen hymyn... suoraan naamaan! Lapsi oli niin ällöttävän sievä, että lumousta oli vaikea vastustaa. Naamani vääntyi pakostakin virneeseen, ja taisin hissistä päästyäni vahingossa jopa hymyillä parille viattomalle ohikulkijalle.

Kesti aikansa kunnes sain kaikki nuo euforiaa aiheuttavat kemikaalit pois hämärtämästä ajatuselimeni toimintaa, ja onnistuin palaamaan maan pinnalle tähän vähemmän hilpeään, mutta sitäkin räntäisempään todellisuuteen.

Pelottava kokemus kaiken kaikkiaan. Mihin kauheuksiin tämä tapaus voikaan vielä johtaa porttiteorian mukaan?! Seuraavalla kerralla aion kyllä toimia ennaltaehkäisevästi...

Irvistän julmasti ja karjaisen "KÄKKKÄRRÄÄÄÄ!!!"

-