Päivän väri on keltainen

  • Iiro Lehtonen

Upea 19 päivän pyöräilyreissu Ranskassa. 3,642 kilometriä vaihtelevia maastoja. Loputtomia keltaisia auringonkukkapeltoja, jylhiä linnoja, historiallisia kirkkoja ja innostuneita ihmisiä, jotka hurraavat kun johdat kisaa. Ja sitten yhdessä jyrkimmistä nousuista ketjut lähtevät, ja jäät tuijottelemaan pahimman haastajan loittonevaa selkää. Melko hinnatonta.

Luxenburilainen Andy Schleck luultavasti ajatteli edellä kuvatussa tilanteessa hieman rumempia asioita, kuin kansainvälisen luottokorttifirman klassista mainosideaa. Maanantaina Tour de Francen 15. etapilla mekaaniset ongelmat nousivat pääosaan, kun kisan johtoasemassa olleen Schleckin pyörästä hyppäsivät ketjut paikoiltaan. Ammattimies ratkaisi tekniset murheet noin kymmenessä sekunnissa, mutta pahin kilpakumppani Alberto Contador nyki siinä vaiheessa jo hieman reilun pelin vastaisesti lisää eroa horisontissa. Pyöräilyä on pidetty herrasmieslajina, ja vastaavissa tilanteissa kilpakumppanit ovat jääneet odottelemaan teknisen ongelman ratkeamista.

Kisa jatkuu Schleckin epäonnen myötä erittäin mielenkiintoisesta tilanteessa, jossa Contador pitää johtajan keltaista paitaa kahdeksan sekunnin erolla ennen Schleckiä. Edessä on vielä 199,5 ja 174 kilometrin vuoristo-osuudet, joissa nousupätkillä hyvin pärjänneellä Schleckillä on oiva paikka iskeä. Nousujen jälkeen on vielä kahden etapin ja noin 300 kilometriä tasaista maastoa sekä 52 kilometrin aika-ajo, jossa taasen Contadoria pidetään perinteisesti vahvana.

Tour de Francen suoria lähetyksiä voi seurata päivittäin Peter ja Christian Selinin mainion selostuksen siivittäminä Eurosportilta.

1 kommentti

Annukka

20.7.2010 16:59

Rakastan Ranskaa :).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi