Silvottuja sukupuolielimiä!

  • Sunniva Strömnes

Joka vuosi sama asia. Tuntemani miehet kitisevät kansainvälisestä naisten päivästä ja kuulen heiltä juttuja siitä, että pitäisi olla olemassa myös ”miesten päivä” tai ainakin joku ”tasa-arvon-päivä” tai, että kaikkea kaupallisestaan ja siksi he eivät suostu viettämään naisten päivää.

No, miksi me sitten vietämme jotain ”naisten päivää”? Vastaus on helppo: koska Suomen rajojen ulkopuolella naisia kohdellaan kuin karjaa!

Oletko nähnyt Hurghadassa tai Sharm el Sheikissä lomaillessasi paikallisia naisia? Tiesitkö, että 96 prosenttia egyptiläisistä naisista on läpikäynyt helvetin. Heidän sukuelimensä on silvottu ja heistä 83 prosenttia ovat joutuneet seksuaalisen väkivallan uhreiksi. Rakas suomalainen mies, miltä sinusta tuntuisi, jos sukupuolielimesi silvottaisiin?

Intia se vasta hieno maa onkin. Siellä nainen saa isän ja miehensä kädestä, jos hän ei halua abortoida kohdussaan olevaa tyttölasta. Olen itsekin lomaillut Intiassa. Siellä oli kaunista, kuten Thaimaassakin. Mutta enpä tiennytkään, että 40 prosenttia Thaimaan naisista ovat joutuneet fyysisen tai seksuaalisen väkivallan uhreiksi ja että maassa on 300 000 tuhatta prostituoitua, joista 20 prosenttia on tyttöjä. Luuletteko näiden tyttöjen valinneen elämänsä itse? Haluavatko he tosiaan tyydyttää heitä ainakin parikymmentä vuotta vanhempia lihavia likaisia ällöttäviä turistimiehiä?

Tässä lisää faktoja: Sierra Leonessa joka seitsemäs nainen kuolee synnytyksen yhteydessä. Afganistanissa 12-14 vuotiaat tytöt pakotetaan menemään naimisiin ja silloin heidän pitää yleensä myös lopettaa koulunkäynti. Ihmiskauppa lisääntyy, eikä naisilla ei ole juuri enempää oikeuksia kuin sioilla.

Onneksi sentään Nicaraguassa otettiin vuonna 2006 aimo harppaus eteenpäin naisten hyvinvoinnin ja tasa-arvon saralla. Siellä kiellettiin abortit kokonaan, jopa silloin kuin raskaana olevan elämä on vaarassa. Lääkärit, jotka auttavat näitä kuolevia naisia, voidaan laittaa tiilenpäitä lukemaan hyvin pitkäksi aikaa. Keniassa 20 000 naista vuosittain joutuu sairaalahoitoon laittoman aborttiyrityksen seurauksena.

No, onhan meillä Euroopassa sentään asiat paremmin. Vai onko?

Irlannissa ja Puolassa abortit ovat kiellettyjä, mutta poikkeuksia sääntöön tehdään, jos naisen henki on vaarassa. Naapurimaassamme Ruotsissa ilmoitukset raiskauksista ovat yleisimmät Euroopassa.

Suomessa nainen saa kärsiä kotiväkivallasta. Tällä naisia tapetaan parin vodkalitran jälkeen niin sutjakasti, että puukot vaan viuhuvat.

Entä miten on asian laita hyvä nainen? Oletko sinä kenties se joka viides nainen, joka joskus elämänsä vaiheessa joutuu raiskauksen tai raiskausyrityksen uhriksi?

Lets face it! Naisen maailma on surkea vuonna 2010! Eikä meillä Suomessakaan vielä ole kaikki hyvin. Joten rakkaat suomalaiset miehet, viettäkää siis kansainvälistä naisten päivää rakkaiden naistenne kanssa. Antakaa arvoa sille sukupuolelle, jonka oikeuksia vielä tänäkin päivänä poljetaan.

15 kommenttia

Hippi-Ronda

8.3.2010 13:23

*taputtaa*
hyvä kirjoitus!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

8.3.2010 14:09

Naisilla menee huonosti maailmalla koska siellä menee myös mieheillä huonosti, ja lapsilla. Eläimistä puhumattakaan.
Naistenpäivä on tekopyhyyttä pyhimmillään, tai ainakin sen kunniaksi annetut ruusut yms. lahjat.
Suomessakin silvotaan miesten sukuelimiä. Muslimimaissa se on sääntö.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Leccare

8.3.2010 14:51

Totta, naiset kuolevat raskauteen useammin kuin miehet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

8.3.2010 15:41

Ja se on suomeksi Kenia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sunniva Strömnes

8.3.2010 16:29

Suomessa naisen (noin) kahdeksankymmentä senttiä on edelleen miehen euro, pomot ovat suurimmaksi osaksi miehiä, nainen ei saa jakaa äitiys/isyyslomaa tasan miehensä kanssa ja mikä pahinta naisiin kohdistuva väkivalta on yleistynyt ja tullut raaemmaksi. Muitakin esimerkkejä varmasti löytyy.

Naisten päivää siis vietetään, jotta muistaisimme, että naisen maailma on huonompi kuin miehen ja jotta jaksaisimme edelleen tehdä eri tavoin töitä sen eteen, että tasa-arvo toteutui paremmin, ennen kaikkea maissa, joissa olot ovat kauniimmalle sukupuolelle hirveät, mutta myös meillä Suomessa.

Näin ollen naisten päivän viettäminen jollakin tapaa (oli se sitten rahalahjoitus hyväntekeväisyyteen, vanhaa äitiä tai isoäitiä auttaminen/muistaminen tai kukkakimpun ostaminen tyttökaverille) viestii välittämisestä ja siitä, että miehet muistavat naisten edelleen olevan se sukupuoli, joka ei ole tasa-arvoinen, ei edes Suomessa.

Hyvää kansainvälistä naisten päivää kaikille toivoo Sunniva <3!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Janne

8.3.2010 18:05

Eiköhän muuteta päivä "Hyväksikäytettyjen tai muuten kaltoinkohdeltujen naisten tai pikkupoikien päiväksi". Nimike kuvaisi siis paremmin päivän luonnetta sekä toimisi hienona vastapainona äitien- ja isienpäiville.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

8.3.2010 20:19

Kätevästi on unohdettu että vain miehen suorittama väkivalta on lainvastaista. Tämä siis huomioiden että henkinen pahoinpitelykin on väkivaltaa, joskaan ei lain vastaista. Tässähän naiset ovat kunnostautuneet oikein urakalla mikä selittää mm. osan suomen miesten korkeasta itsemurhatilastosta. Ei myöskään muistettu että naista joka lyö miestä vain "luojan suomilla" välineillä ei mikään oikeusaste tule ikinä rankaisemaan, piste.
Miesten terveydenhuoltoon ei ole olemassakaan suunnitelmaa. Naisilla on käytännössä ilmainen terevydenhuolto läpi ikänsä.
Eroperheiden lapsiriidoissa nainen saa aina suotuisan päätöksen, ihan sama sitten miten nisti tai sekopää on ja kuinka kunnollinen mies on.
Koulutusjärjestelmät on käytännössä kaikki suunniteltu naisten ominaisuuksien eduksi mikä taas heikentää miesten asemaa.
Tasa-arvo toteutui jo 80-luvulla, sen jälkeen kaikki "tasa-arvoon tähtäävät" päätökset ovat olleet ihan vain ja ainoastaan naisten jalustalle nostamista.

Listaa voidaan jatkaa tuntitolkulla. Aikaa ei vain ole sellaiseen. Suomessa mies on toisen luokan kansalainen. Henkilökohtaisesti tämä ei kuitenkaan haittaa minua. Toistaiseksi yksikään nainen ei ole minua tossunsa alle laittanut ja kavereiksi on jäänyt liuta niitä jotka tajuavat mitä tasa-arvo tarkoittaa oikeasti, ei niin kuin se valtion tasolla ymmärretään.

PS: Nainen on ihana. Tällä hetkellä vallan kahvassa roikkuvat naiset ovat kuitenkin maamme syöpä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

8.3.2010 20:27

Kyllä susta on kovaa vauhtia tulossa ihan oikea (itapäivälehti)journalisti. Ei sillä niin väliä kuvaako otsikko juttua, kunhan se vaan saa ihmiset vilkaisemaan sitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.3.2010 00:37

"Suomessa naisen (noin) kahdeksankymmentä senttiä on edelleen miehen euro"
Niin, kaikkien töiden keskiarvoja sukupuolittain verrattaessa. Tämä johtuu siitä, että naisia on miehiä enemmän sosiaali-, terveydenhoito- ja opetusaloilla, joiden työntekijäliitot eivät voi samalla tavoin työtaistelukeinoin painostaa itselleen parempia etuja kuten miesvaltaisen vientiteollisuuden työntekijäliitot - varsinkin ns. avainryhmät kuten ahtaajat. Samoista töistä naiset saavat samaa palkkaa kuin miehet.

"pomot ovat suurimmaksi osaksi miehiä"
Kertooko tämä sitten lähinnä naisten haluttomuudesta hakeutua esimiesasemaan? Jos nyt siis pitää edes paikkansa. Palkka-asiaan se liittyy sikäli, että esim. kun titteli on "toimistopäällikkö", käytännössä samoja työtehtäviä tekevä saa suurempaa palkaa kuin normimpi konttorirotta.

"nainen ei saa jakaa äitiys/isyyslomaa tasan miehensä kanssa"
Tähän monet miehetkin haluavat muutosta. Tai että isyyslomaa pidennettäisiin ilman vaikutusta äitiyslomaan.

"mikä pahinta naisiin kohdistuva väkivalta on yleistynyt ja tullut raaemmaksi."
Mihin aikaan verrattuna? Miten määritellään väkivallan raakuus? Väkivallan suhteesta sukupuoliin voi lukea vaikkapa näistä: http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Suomi+ei+ole+erityisen+v%C3%A4kivaltainen+maa/1135252071737
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/01/torkea_perhevakivalta_kohdistuu_miehiin_naisia_useammin_1352897.html

"Näin ollen naisten päivän viettäminen jollakin tapaa -- viestii välittämisestä ja siitä, että miehet muistavat naisten edelleen olevan se sukupuoli, joka ei ole tasa-arvoinen, ei edes Suomessa."
Mitäs, jos "viestin" sijasta muutetaan lakeja ja käytäntöjä? Erityisesti niissä maissa, joissa siihen on tarvetta. Suomi on maailman tasa-arvoisimpia maita joka suhteessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.3.2010 12:59

"Naapurimaassamme Ruotsissa ilmoitukset raiskauksista ovat yleisimmät Euroopassa. "

Mistähän mahtaapi johtua???? Arvaako kukaan? Ei tarvitse edes arvailla, tilastoista sen näkee. Sen mitä Ruotsissa ei saa ääneen sanoa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.3.2010 13:03

"Suomessa naisen (noin) kahdeksankymmentä senttiä on edelleen miehen euro"

No tämä nyt on jo niin monta kertaa osoitettu paskapuheeksi ettei viitti enää edes copypasteta mitään linkkiä tms.

Joopajoo, naisen euro on 80, mutta siivoojan euro on vaan 30 senttiä.

"pomot ovat suurimmaksi osaksi miehiä, "

Ja tulevat olemaankin kunnes naisten koulutustaso on sama kuin miehillä, työurat yhtä pitkiä ja halu pomoksi yhtä suuri. Koitas nyt Sunniva pieni muistaa että vuosi on 2010. Eli työelämässä on vielä paljon 60 luvulla työelämän aloittaneita.

Tuohon aikaan kotiäitiys oli vielä yleinen vaihtoehto. Jos 60-80 luku meni kotona lasten parissa, miten olisi pomoksi ehtinyt ja saanut samaa palkkaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.3.2010 20:13

Ja tähän voisi vielä lisätä, että jos naisilla on huonosti asiat, niin kuitenkin naiset elävät miehiä pidempään. Jos sen syyt perustellaan miesten suuremmalla riskinottohalulla ja muutenkin kilpailevammalla / väkivaltaan taipuvaisemmalla jne. elämäntyylillä, niin silloin samalla hyväksytään nämä ominaisuudet miehessä ja pääasia siitä parjauksesta, jota alkuperäisessä kirjoituksessa oli. Tietysti miehillä sanotaan myös olevan keskimäärin naisia huonommat sosiaaliset verkostot, jotka kaikenlaisissa kriisitilanteissa asettavat miehet koville. Syrjäytyneistä suurin osa on miehiä.

Asioita voi myös kääntää päälaelleen. Yhteiskunnassa miehet hoitavat suurimmalta osin henkisesti vaativat johtotason työt, vaikka heillä on huonommat sosiaaliset tukiverkot. Miehet ovat kilpailunhaluisia luonnostaan, mikä myös tekee sen, että jos ei pärjää kilpailussa, on huono mies, niin miesten kuin naistenkin silmissä. Kilpailuasetelma on rankka ja joskus mukana on myös väkivaltaa. Tämä opittu käyttäytymismalli otetaan käyttöön myös parisuhteissa, joissa feminismin huumaama nainen yrittää olla miestä vahvempi (koska jos nainen lyttää miehen, feminismien käsitys tasa-arvosta toteutuu). Nainen verbaalisesti etevämpänä ajaa miehen nurkkaan, ja miehen ainoa vaihtoehto on ottaa käyttöön väkivalta. Miehillä on myös naisia voimakkaampi seksivietti ja naisten pihtaamisen takia joskus miesten on vain pakko ottaa väkisin, ja kärsiä seurauksista. Armolliset miestuomarit ovat ymmärtäneet tämän oikeusistuimissa ja antaneet lieviä tuomioita. Mies on oman perusluontonsa uhri. Jos yhteiskunta olisi tasa-arvoisempi, miehellä olisi mahdollisuudet ohjata käyttäytymistään ja elämäänsä suuntaan, joka olisi kaikille parempi. Miksi epätasa-arvo on näin räikeää. Summa summarum, jokaisen suurmiehen takana on nainen. Näennäisesti patriarkaalinen yhteiskunta onkin naistakapirujen johtama. Ja jos joku nyt vetäsi herneen nenäänsä, ja jos se vieläpä päätyi kimpoilemaan sinne muuten tyhjyyttään ammottavaan pääkoppaan, niin vilkaiskoon vielä kappaleen ensimmäistä lausetta. Jos herne ei ole jo möyhiintynyt sopivaksi soseeksi tai sattumoisin pulpahtanut nenästä takaisin ulos, toivonemme, että kyseinen herneyksilö löytää uudesta ympäristöstään sopivan lahon kasvualustan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.3.2010 08:45

Enemmän voimme tehdä jos emme sorru tälläiseen naisenpäivähömppään, vaan hankimme enemmän tietoa ja toimimme sen mukaisesti. Blogikirjoituskin sisälsi paljon asiavirheitä. Käyppä ensi kerralla vaikka Bahrainissa, Qatarissa, Nepalissa ja tutustu ihmisiin, juttele heidän kanssaan äläkä usko Goan tai Sharm El Sheikhin matkaoppaiden satuja. Maita on moneksi, erityisen suuria ovat erot arabimaissa. Joissakin niissä naisella on asiat paremmin kuin esimerkiksi Suomessa, joissakin taas huonommin. Suomessa raiskaus katsotaan pieneksi rikkeeksi, toisin kuin monessa muussa EU-maassa.

Toimikaa vaikka olemalla aktiivisia epäkohtien korjaamiseksi, verkostoitukaa ja näyttäkää esimerkkiä. Nämä naistenpäiväjutut eivät asiaa paranna, uskoisin että vaikutus on päinvastainen. Helppo tuudittautua siihen, että asiat paranee, mutta eivät ne itsestään parane.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.3.2010 08:53

" Armolliset miestuomarit ovat ymmärtäneet tämän oikeusistuimissa ja antaneet lieviä tuomioita."

Saattoi olla provosointia, mutta vastataan silti. Lieviä tuomioita raiskauksista antavat nimenomaan naistuomarit, miehet rankaisisivat huomattavasti ankarammin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.3.2010 17:12

Aika paljon prostituoituja Thaimaassa tosiaan, jos siis 300 000 tuhatta eli 300 000 000? Onko niistä suurin osa alle 30-kymppisiä (sic)?

(Oli pakko n*ssia pilkkua...)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi