Hyvä me!

  • Carl Haglund

Taas on yksi puoluekokousviikonloppu takana - taisi olla jo kahdestoista minun kohdalla. Kokous oli onnistunut kaikin puolin. Parasta kokouksessa oli se että tehtiin selkeitä poliittisia linjauksia vaikeissa ja tärkeissä asioissa. Mainitsen mielelläni päätöksemme siitä että samaa sukupuolta oleville pariskunnile annetaan samanlaiset mahdollisuudet lapsen adoptointiin kuin heteropareillakin on. Päätös on suvaitsevainen sammalla kun yhteiskuntamme voisi tämän myötä tulla vielä enemmän vanhempia, jotka voisivat ottaa orpolapsen perheeseensä. Päätös aiheutti tietenkin kovaa keskustelua. Moni oli sitä mieltä että yhteiskuntamme ei ole valmis tähän. Näin toki voi väittää, mutta uskon että he ovat väärässä. Mikään ei viittaa siihen että samaa sukupuolta olevien vanhempien perheissä elävät lapset kehittyisivät jotenkin huonommin kuin muut lapset. Pahinta on, jos rakastavat aikuiset puuttuvat kokonaan. Arvostan ja ymmärrän toki että tästä asiasta voi olla myös toista mieltä. Tärkeintä puolueen kannalta oli kuitenkin se että tehtiin selkeä päätös - uskallettiin ottaa kantaa "vaikeassa" poliittisessa asiassa. Esillä oli nimittäin komproimssi, mutta tämä siis äänestettiin alas. Hyvä me!

6 kommenttia

Kivikaja

18.5.2009 17:46

VeliSkeptiseltä tulikin oiva huomio, laittakaapa harkintaan siellä kokouksissa!

Ja kiva kuulla, että saitte tehtyä päätöksen joka oli varmasti ihan hirveän vaikea! Kyllä näin on että moraalisäteily se on joka kannattaa näinä aikoina kun kaiken maailman natsit koittavat hyppiä nenille!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.5.2009 18:38

Lain vastustajat tuntuvat ajattelevan, että homoadoptio jotenkin uhkaa heteroparien kykyä tai oikeutta hankkia lapsia. Ei uhkaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

19.5.2009 00:17

"Pahinta on, jos rakastavat aikuiset puuttuvat kokonaan."

Tämä on itseasiassa ERITTÄIN tärkeä ja hyvä pointti. Surkeatkin heteroparit saavat ilman mitään kyselyjä hankkia lapsia miten tahtovat, joten miksi potentiaalisesti hyvät homovanhemmat eivät saisi? Moni Pietarin katulapsista esimerkiksi ottaisi varmaan mieluummin kaksi suomalaista naista tai miksei miestäkin huoltajikseen kuin imppaisi liimaa viemäriputkessa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

19.5.2009 11:28

Sanon tämän nyt ensimmäistä kertaa elämässäni: hyvä RKP!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

20.5.2009 09:33

Miten hyvin päätöksessä huomioitiin nykyiset adoptiojonot ja se, että monet adoptiolasten luovuttaja maista suhtautuvat kielteisesti homoseksuaalien adoptioon? Esim. Kiina ymmärtääkseni.

Ottaen huomioon, että kotimaasta adoptioissa jonot ovat vuosia ja ulkomaidenkin lapsille on enemmän ottajia, kuin on lapsia, niin tuleeko tästä päätöksestä olemaan apua lasten kannalta? Kysehän ei saa olla siitä, että kaikille vanhemmille annetaan tasapuolinen mahdollisuus adoptoida. Kyseen pitäisi olla siitä, että kaikilla adoptiolapsilla tulisi olla mahdollisuus mahdollisimman hyviin vanhempiin ja mahdollisimman hyvään oikeusturvaan.

Yhteiskunnat ovat yleisesti ottaen muutenkin olleet kielteisimpiä miespareja kohtaan. On myös erittäin harvinaista, että miespareilla olisi lapsia, niin täten tiettävästi tutkimustuloksia näistä tapauksista ei juurikaan ole. Tutkimukset koskien lasten kehitystä on tehty pääosin naisparien lapsista, joihin siis yhteiskunta suhtautuu huomattavasti myönteisemmin.

Tutkimustuloksissa olisi myös syytä tarkastella tutkijoiden lähtöasetelmia ja ketkä ovat tutkimukset teettäneet. Näissä asioissa on kuitenkin niin suuria ennakko-oletuksia puolin jos toisin. Vastustajat leimataan homofobikoiksi ja suvaitsemattomiksi, kannattajat taas aivan turhan vapaamielisiksi.

Millaisia tutkimustuloksia ja millaisin olettamuksin siis RKP katsoi, että lapsen kehitykselle ei ole merkitystä sillä, että onko isä ja äiti, vai kaksi äitiä tai kaksi isää? Mikäli ihmiselon yhtä suurimmista kysymyksistä, perhekäsitystä, aletaan remontoimaan, niin se pitäisi tehdä varsin tarkkaan harkiten.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:47

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus