Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2009.

Ne ihan viimeiset ravintolaröökit  22

Ne ihan viimeiset ravintolaröökit vedettiin ympäari Suomena tänään. Sisätiloissa siis. Pari vuotta sitten ravintolatupakointia rajoitettiin! Olin aikoinaan vähän skeptinen - miten liberaalia on kieltää tupakointi ravintolassa? Jos savuttomille ravintoloille ja yökerhoille olisi kysyntään niin miksi niitä ei synny? Näitä samoja asioita moni kysyi itseltään ja päättäjiltä kun tehtiin uutta lakia, jonka myötä siirryttiin savuttomaan ravintolaelämään.

Pari vuotta on kulunut ja tänään umpeutuu itse asiassa myös se lisäaika, jonka jotkut ravintolat saivat - eli kahden vuoden pidennys tupakointiin. Näin jälkikäteen voidaan mielestäni todeta että siirtyminen savuttomaan maailmaan on onnistunut yllättävän hyvin. Talvella tosin varmaan harmittaa niitä joiden on pakko palella kadulla rööki kädessä. Uskon tosin että suurin osa ravintola-asiakkaista arvostaa nykytilaa. Minäkin olen mieltänyt ratkaisun hyvät puolet - oli se varmaan hyvä päätös loppujen lopuksi!


Ihanaa - kauppa olikin auki  13

Palasimme tänä iltana viiden päivän matkalta ja totesin matkalla lentokentältä että jääkaappi onkin varmaan tyhjä. Päätimme luonnollisesti poiketa kaupan kautta matkalla kotiin. Tässä vaiheessa heräsi sitten kysymys: mihin mennä ruokaostoksille? Missä kauppa on auki klo puoli kahdeksalta sunnuntai iltana? Sitten muistin että Suomessa eletään melkein kesää ja lähes kaikki kaupat saavat pitää ovensa auki myös sunnuntaisin. Tästä säännöstä tosin on niin monta poikkeusta että sunnuntaisin ei koskaan voi olla varma mitkä kaupat ovat auki ja mitkä eivät ole. Järjetön järjestelmä!

Lopulta saavuimme paikalliseen K-kauppaamme ja totesimme iloksemme että kauppa oli auki. Saisimme siis ruokaa pöydälle myös täksi illaksi, emmekä joutuneet turvautumaan paikalliseen huoltoasemaan.

Kauppojen sunnuntai aukiolo on herättänyt paljon poliittista keskustela viime vuosina. Asiassa on vihdoin odotettavissa muutos, jonka myötä kaikki kaupat saisivat pitää auki ovensa sunnuntaisin kello 12–18 (pyhät poislaskettu). Tämä on huomattava parannus. On ihan älytöntä olettaa että me suomalaiset voisimme pitää kirjaa siitä mitkä sunnuntait ovat sellaisia jolloin hyvä valtio sallii meidän mennä ostoksille ja mitkä sunnuntait ovat "kiellettyjä" ostospäiviä. Eläköön vapaus!


Hyvä me!  6

Taas on yksi puoluekokousviikonloppu takana - taisi olla jo kahdestoista minun kohdalla. Kokous oli onnistunut kaikin puolin. Parasta kokouksessa oli se että tehtiin selkeitä poliittisia linjauksia vaikeissa ja tärkeissä asioissa. Mainitsen mielelläni päätöksemme siitä että samaa sukupuolta oleville pariskunnile annetaan samanlaiset mahdollisuudet lapsen adoptointiin kuin heteropareillakin on. Päätös on suvaitsevainen sammalla kun yhteiskuntamme voisi tämän myötä tulla vielä enemmän vanhempia, jotka voisivat ottaa orpolapsen perheeseensä. Päätös aiheutti tietenkin kovaa keskustelua. Moni oli sitä mieltä että yhteiskuntamme ei ole valmis tähän. Näin toki voi väittää, mutta uskon että he ovat väärässä. Mikään ei viittaa siihen että samaa sukupuolta olevien vanhempien perheissä elävät lapset kehittyisivät jotenkin huonommin kuin muut lapset. Pahinta on, jos rakastavat aikuiset puuttuvat kokonaan. Arvostan ja ymmärrän toki että tästä asiasta voi olla myös toista mieltä. Tärkeintä puolueen kannalta oli kuitenkin se että tehtiin selkeä päätös - uskallettiin ottaa kantaa "vaikeassa" poliittisessa asiassa. Esillä oli nimittäin komproimssi, mutta tämä siis äänestettiin alas. Hyvä me!


Kokoomus vei vaalilauseeni?  16

EU-vaalien alla olen niin kuin moni muu ehdokas kehittänyt vaalilauseen. "Alkuperäinen" lauseeni on ruotsiksi ja se kuuluu "Carl Haglund - insikt, kunnande och energi". Tästä väänsin sitten suomenkielisen version, josta pienen viilauksen jälkeen muodostui "Carl Haglund - tietoa, taitoa ja tahtoa". Olen lauseeseen tyytyväinen ja olen saanut sekä ruotsin- että suomenkielisestä vaalilauseesta myönteistä palautetta.

Toissa aamuna meinasin saada aamukahvit väärään kurkkuun kun aamun lehdessä oli kokoomuksen vaalimainos, jossa puolueen vaalilause "Intoa, tietoa ja taitoa" komeilee. Melkein identtinen lause!!! Mutta mitäs sille tehdä, minun mainoskampanja alkoi tietääkseni ennen kokoomuksen kampanjaa, olen ehtinyt painattaa vaalimatskua tällä lauseella ja sitä paitsi vaalilauseeni on mielestäni hyvä enkä ole sitä muuttamassa. On tosin myönnettävä että tuntuu vähän hassulta että kokoomuksella on melkein identtinen vaalilause - heillä on nähtävästi hyvä mainostoimisto. Haglund on taas itse toiminut mainostoimistona vaalilausetta kehittäessä. Tosin kääntäjäni otti osaa prosessiin. Nojoo, tällä mennään ja katsotaan kenellä menee vaalit paremmin, minulla tai kokoomuksella :)


Niin siinä sitten kävi!  5

Ennen vappua olin tässä blogissani miettinyt vappumarssien tilaa - olin jotenkin päätynyt siihen että nämä ovat katoava ilmiö. Olin väärässä! Kello on about 10.45 ja on toukokuun ensimmäinen päivä - olemme ystäväpariskunnan kanssa menossa autolla Kaisaniemen puistoon viettämään vappupäivää. Tavoitteena oli ennättää puistoon jo kello kymmenen tietämillä, mutta kello on jo venähtänyt melkein puoli yhteentoista. Olemme siis "myöhässä", aurinko paistaa ja piknikki häämöttää. Pari korttelia ennen puistoa liikenne pystyy kuin seinään. Ihmettelemme hetken mistä on kysymys kunnes näemme suuren joukon marssivia ihmisiä lähestyvän katua pitkin. Poliisi on siis pysäyttänyt liikenteen vasemmiston vappumarssin tieltä. Vuoden 2009 Helsingin vappumarssi ei ole mikään pieni semmoinen, marssivia ihmisiä on satoja ja Haglund voi vain todeta olleensa väärässä. Vappuna marssiminen on ehdottomasti muodissa, hyvä näin!

On sitten minunkin syytä miettiä jospa minäkin marssisin ensi vuonna vappuna jonkun tärkeän asian puolesta. For smarter capitalism maybe?