Tyyliniekka @ City

Tyyliniekka.fi on suomalaisille miehille suunnattu blogi, jonka ytimessä ovat klassinen tyyli ja pukeutuminen. Tyyliniekka @ Cityn tarkoituksena on antaa nuoremmille miehille käytännönläheisiä vinkkejä ajattoman tyylikkääseen pukeutumiseen.

Foorumi tyylikkäille miehille  1

Tyyliniekka on vajaan puolentoista vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suosituimpana miesten tyyliblogina, josta löytyvät parhaat vinkit ajattomaan pukeutumiseen.

Matkan varrella olemme saaneet kyselyitä siitä miksi emme ole perustaneet keskustelufoorumia. Olemme pohtineet tätä pitkään, sillä foorumin ylläpito vaatii sitoutumista ja toimittamista, jotta siitä tulee elävä yhteisö.

Mutta mitään ei saa, jos ei halua. Tämän takia siirryimme sanoista tekoihin ja avasimme foorumin osoitteessa Tyyliniekka.net.

Tyyliniekan foorumi on matalan kynnyksen yhteisö.
Tyyliniekan foorumi on matalan kynnyksen yhteisö.

Tyyliniekan foorumin tavoite on toimia matalan kynnyksen yhteisönä tyylistä ja tyylikkäästä elämäntavasta kiinnostuneille. Aihealueet liippaavat tyylin eri osa-alueita pukeutumisesta kelloihin.

Kannustamme jäseniä aktiiviseen ja laaja-alaiseen keskusteluun hyvässä hengessä. Niin pientä kysymystä ei ole, ettei sitä voisi foorumilla esittää.


Turo Tailorin uusi tuleminen  3

Artikkeli on tehty yhteistyössä Turo Tailorin ja City Digitalin kanssa.

Turo Tailor on harvinaisuus alallaan, eli suomalainen vaatetusalan yritys. Vuodesta 1938 asti toiminut Turo Tailor tunnetaan puvuistaan, joita löytyy lähes jokaisen suomalaisen miehen vaatekaapista. Tähän on vaikuttanut merkittävästi vahva brändi ja saatavuus, eli sopiva puku on löytynyt vaivattomasti oman paikkakunnan vaatekaupasta.

Helppo saatavuus ympäri Suomen maan on ollut Turo Tailorille vahva selkänoja, jota vasten liiketoimintaa suomalaisen miehen vaatettajana on ollut hyvä rakentaa. Tämä on kuitenkin vuosien vieriessä johtanut siihen, että mallisto ja sitä kautta mielikuvat eivät välttämättä seuranneet aikaa sillä nopeudella millä markkinat muuttuivat. Toisin sanoen Turon asema nuorten miesten vaatekaapissa horjui ulkomaisten kilpailijoiden tullessa aggressiivisesti markkinoille.

Vastaiskuna AW-mallisto, josta tuli myöhemmin Red Label

Vuonna 2005 Turo Tailor aloitti uudistumisen tuomalla ensimmäisenä markkinoille kapealinjaisen vaatemalliston, joka kantoi simppelisti nimeä AW, jonka juuret juontuivat yhteistyöstä André Wickströmin kanssa. Tuolloin aika ei ollut kaupallisesti kypsä niin kapealinjaisille vaatteille, mutta kehityssuunta oli oikea. Niinpä vuonna 2007 Turo Tailor lanseerasi nuorekkaan Red Label -mallistonsa, jonka alkujuuret löytyvät AW-mallistosta.


RedLabelin mallistosta löytyy tummansininen puuvillainen irtotakki paikkataskuilla. Kuva: Turo Tailor

Red Labelin myötä vaateliikkeisiin perustettiin shop-in-shopeja, joilla Red Label haluttiin selkeästi erotella muusta Turo Tailorin tarjonnasta. Eroa korosti luonnollisesti malliston rohkeampi väri- ja kuosimaailma - sekä tietysti korostettu kapealinjaisuus. Lanseeraus oli onnistunut ja Turo sai näistä ansioista Kultainen vaatepuu -palkinnon vuonna 2007.

Suunta uudelle klassiselle puvulle oli löytynyt

Red Labelin onnistunut lanseeraus vahvisti Turo Tailorin näkemystä siitä, mihin suuntaan klassisempaa pukutarjontaa uudistetaan. Käytännön tasolla tämä tarkoitti takeissa vähemmän topattua ja jopa toppaamatonta hartiarakennetta, joka laskeutuu luonnollisemmin olkapäätä vasten. Kauluskäänteet ovat niin ikään maltilliset, eli eivät liian kapeat tai liian leveät. Housujen kohdalla lahkeet kapenivat merkittävästi, ollen kuitenkin laskeutuvat ja sitä kautta vapaasti hengittävät.

Koska puvun rakenne ja sitä kautta filosofia uudistettiin kokonaisuudessaan, sai pukukonsepti nimekseen "The New Suit". Tällä haluttiin korostaa sitä, että pienten muutosten sijaan kyseessä on kokonaan uusi, klassisen tyylikäs puku, joka sopii hyvin myös nuoren miehen päälle. Puvun laadusta kertoo se, että se asettautui Turon korkeimpaan Platinum-mallistoon.

The New Suit pähkinänkuoressa


The New Suit on laadukkaasta villakangaasta valmistettu klassinen puku. Kuva: Turo Tailor

Tummansinisenä ja mustana saatava The New Suit on tehty laadukkaasta villakankaasta, tai ns. heavy usereita silmällä pitäen nano-sekoitekankaasta. Kauluskäänteet ovat klassisen levyiset, eli ne eivät näytä vuosienkaan päästä tarpeettoman leveiltä tai kapeilta. Housun lahkeet ovat sopivan kapeat, joten ne sopivat hyvin nuoremmalle miehelle näyttämättä kuitenkaan “ikinuorekkailta” vanhemmankaan miehen päällä.

Puvun yksityiskohdat on niin ikään tehty harkiten, joten mikään yksittäinen yksityiskohta ei pomppaa silmille häiritsevästi. Tämä on hyvä ajattomuuden merkki. Kaiken kaikkiaan The New Suit on puku, jota voi suositella suomalaiselle miehelle.

Turo Tailorin mallistot

Turon tuotteet on jaettu viiteen mallistoon. Näitä ovat:

- Silver (perusmallisto, jonka saatavuus on kattavin)
- Red Label (trendikkäämpi ja nuorekkaampi mallisto)
- Platinum (korkeatasoisin mallisto, johon voit tutustua parhaiten Helsingin lippulaivamyymälässä)
- Celebration (juhlavaatteet)
- Oratop (päällystakkeja)
- W (naisten mallisto)

Näkyvimpiä mallistoja ovat Silver, Red Label ja Oratop. Tutun ja turvallisen Silverin vahvuus on harkitussa pysyvyydessä, jonka ytimen muodostaa mallistossa vuodesta toiseen säilyvät peruspuvut. Näin ollen Turon käyttäjä voi huoletta ostaa saman puvun samassa koossa vaikka ilman sovitusta tietäen mitä saa.

Platinum on Turon korkealaatuisin mallisto, jonka saatavuus on valitettavan heikko. Syy heikolle saatavuudelle löytyy isolta osin jälleenmyyjien valinnoista, joita ohjaa vahvasti Turo Tailorin lokeroituminen peruspukujen toimittajaksi. Toisin sanoen sisäänostajat ovat tottuneet ostamaan Turolta niitä tuotteita mitä he ovat aiemmin ostaneet.


Osa Platinum-malliston tarjonnasta.

Lokeroitumiseen Turo Tailor on hakenut muutosta mm. rekrytoimalla uusia avainhenkilöitä markkinointiin. Suurin peliliike on tehty kuitenkin omistajaportaassa, joka toteutettiin lokakuussa 2013.

Turo pohjoismaisen vaateyrityksen perustajana

Scandinavian Tailor Group ostaa suomalaisen vaateyhtiö Turo Tailorin.” Näin uutisoi Taloussanomat lokakuussa 2013. Kyseessä oli Turo Tailorin omistajien liikkellelaittama yritysjärjestely, jossa yhdistettiin kolmen yrityksen liiketoiminnat yhden pohjoismaisen yhtiön alle. Turo Tailorin, SIR of Swedenin ja Frislidin yhdistäneen yhtiön pääomistajuus ja ylin päätösvalta jäivät suomalaisille, joten suomalaisen vaatebisneksen tulevaisuus on omissa käsissä.

Haluatko lukea lisää miesten tyylistä? Tutustu Tyyliniekkaan täällä.


Aja partasi kuin mies  1

Klassinen parranajo on lähes orgastinen kokemus, kun sen tekee hyvillä välineillä. Kyse ei ole mistään kauhutarinoiden kaulankatkomisesta, vaan yksinkertaisesta toimenpiteestä, josta selviät varmasti näillä vinkeillä:

1. Kastele kasvosi lämpimällä vedellä. Parhaan tuloksen saat kun ajat partasi suihkun jälkeen.

2. Hiero kasvoihisi huolellisesti esim. partageeliä, -saippuaa tai – öljyä.

3. Aloita ajaminen poskista, näin leuassa oleva karkeampi karva saa pehmetä hieman pidempään.

4. Ota höylän varren päästä kiinni kevyellä otteella. Älä paina höylää.

5. Hae höylälle oikea kulma. Korva kertoo koska höylä leikkaa parhaiten.

6. Ajaessasi älä venytä ihoa, mutta yritä saada ajettava alue mahdollisimman sileäksi.

7. Tarkkaile ajojäljestä ja höylän äänestä mihin suuntaan karva kasvaa. Aja karvan kasvusuuntaan.

8. Jos partakarva on erityisen karheaa tai haluat erittäin sileän jäljen, voit kokeilla ajaa vastakarvaan.

9. Kosteuta ihosi ajon jälkeen. Samalla voit tarkistaa ajojäljen ja viimeistellä lopputuloksen.

10. Säilytä höylää paikassa, missä et voi vahingossa törkätä sormea terään.

Selviääkö Tero hengissä?
Selviääkö Tero hengissä?

Lue tarkemmat vinkit ja Teron riipaiseva parranajotarina Tyyliniekasta.


Kengät kiiltäviksi samppanjalla  1

Herraseuran iltaa voi viettää monin eri tavoin. Kortti-illat, erilaiset urheilutapahtumat ja grillaus ovat mainioita tapoja tuoda ystävät yhteen ja vaihtaa kuulumisia. On kuitenkin mahdollista myös yhdistää hauska yhdessäolo, jalojen juomien nauttiminen sekä uusien asioiden oppiminen samaan toviin.

Moni suomalainen mies laiminlyö jalkineitaan. Tätä myötä asiaan liittyvä yhteistovi voi tehdä palveluksen sekä miehelle itselleen että tämän lompakolle – kestäväthän asianmukaisesti kuntoon saatetut kengät kymmeniä vuosia.

Seuraavassa esittelemme tavan, jolla jalkineet saa saatettua äärimmäisen korkeaan kiiltoon ja jossa juomien tai kiillotustarvikkeiden laadusta ei millään muotoa tingitä.

Samppanjakiillotusilta – miksi ihmeessä?

Iloinen seurue kokoontui eräänä talvisena iltana Turussa sijaitsevan Herrainpukimon tiloihin. Keski-Euroopasta alkunsa saanut samppanjakiillotusilta-ajatus oli herättänyt uteliaisuutta ja niinpä jalkineet päätettiinkin laittaa kuntoon useita asteita kauniimmalla tavalla.

Samppanjalla on selkeä etunsa kiillotuksessa. Sen sisältämä alkoholi nopeuttaa kiillokkeen kovettumista ja edesauttaa levittymistä. Kupliva koostumus myös vähentää kiillotusliinan ja jalkineen välistä kitkaa. Samalla lasista säännöllisesti siemailtu juoma tuo tunnelmaa ja keventää keskustelua.

Kauniin työn taustaa

Sinällään samppanjakiillotus ei eroa normaalista peilikiillon rakentamisesta valtavasti. Käytetty neste kuitenkin helpottaa työtä ja parantaa oloa koostumuksensa myötä. Pohjalle on kuitenkin syytä tehdä hyvätasoinen perushuolto, jossa voi käyttää, mikäli se vain illan teemaan sopii, värillistä alkoholia - eli tässä tapauksessa viskiä - edesauttamaan kiillokkeen hanakampaa tarttumista.

Kiillotusesimerkiksimme valitsimme kauniin John Lobb Paris William -jalkineparin. Kenkien sävystä johtuen päätimme tehdä alustavan työn keskiruskealla kiillokkeella, jonka päälle työstimme lopullisen kiillon erittäin korkealaatuisella viininpunaisella vahakiillokkeella.

Aivan viimeisiksi kerroksiksi ja lasimaisen pinnan saavuttamiseksi päätyi munkkijalkineisiin väritön kiilloke – näin alla oleva sävykiillotus olisi sekä suojassa että saisi suurimman mahdollisen hohdon. Itsestäänselvästi kärki ja kanta käsiteltiin muuta kenkää useammin, jotta taipumakohdissa ei esiintyisi halkeilua.

Pohjaa luotaessa kiillotusliinaa – jollaiseksi soveltuu aivan hyvin puhdas puuvilla – kostutetaan ensin väkevämmässä, värillisessä alkoholissa ja sitten kiillokkeessa. Kiilloke levitetään jalkineelle pyörivin liikkein. Tämän jälkeen käsitellään toinen jalkine. Ensin käsitellyn kenkään palataan joko kenkäharjan tai nailonsukkahousupalan kera ylimääräisen kiillokkeen poistamiseksi. Tätä toistetaan pari-kolme kertaa, kunnes kenkäpari olisi valmis päivittäiskäyttöön. Tässä tapauksessa, kuitenkin, tähtäsimme pidemmälle.

Samppanjalla äärimmäinen kiilto

Mainittakoon, että korkean kiillon luominen ei ole hätäisimmän herrasmiehen askare. Jalkineet saivat kokonaisuudessaan parisenkymmentä kiillokekerrosta, jotka hierottiin kenkien pinnasta toistuvasti lähes kokonaan pois. Aikaa siis kului, mutta se kului rattoisasti.

Kiillotuskäsi on hyvä suojata lateksihansikkaalla ennen työhön tarttumista. Tämän jälkeen kiillotusliina kiepautetaan etu- ja keskisormen ympärille. Liinalla verhottuja sormia kastetaan jaloon kuohujuomaan ja tämän jälkeen kiillokkeeseen. Käytännössä kulku on siis osin sama kuin pohjankin luomisessa – kiilloke levitetään kengälle pyörivin liikkein. Tämän jälkeen, kuitenkin, samaa liikettä käytetään kiillon esiintuomiseksi ja ylimääräisen kiillokkeen tarkkaan poistoon.

Neljän-viiden toiston ja parin sävyttämänkin kerroksen jälkeen jalkineen kiilto lähentelee kiiltonahkakenkiä, ollen kuitenkin syvempi ja kiehtovampi, nahan luonteen loistavasti esiin tuova. Tällöin on aika käydä kengät pari kertaa läpi pelkkään samppanjaan kastetulla, puhtaalla osalla liinaa. Paineen on oltava hyvin kevyt, jotta aiempien kertojen mahdolliset jäljet poistuisivat ja vahan pinta saisi mahdollisimman sileän hohdon.

Kenkien tulisi olla tässä vaiheessa kokonaisuudessaan erittäin korkeassa kiillossa. Koska jalkineita kuitenkin näyttämisen lisäksi myös käytetään, levitetään kärkeen ja kantaan kaksi kerrosta väritöntä kiilloketta. Kummankin kerroksen jälkeen hohto nostetaan äärimmilleen samppanjalla ja puhtaalla liinalla.

Kärsivällisyys tuo upean lopputuloksen

Moni herrasmies ottaisi kengät käyttöönsä viimeisten kärkeen ja kantaan levitettyjen kiillokekerrosten jälkeen. Tarkalla silmällä katsottuna kengissä on kuitenkin vielä aavistuksenomaisia pyörteisiä jälkiä kiillotusliinasta. Tässä vaiheessa onkin aika pitää tauko – sopiva aika löytyy helpoimmin lasillisen nauttimalla ja kiinnostavista aiheista samalla keskustelemalla. Kelloon on turha katsoa – oli aika sitten vartista tuntiin.

Viimeisen silauksen luomiseksi kiillotusliina kietaistaan kädelle löyhästi. Se kastellaan samppanjalla aiempaa laajemmin ja – äärimmäisen kevyttä painetta käyttäen – käydään kenkäpari perusteellisesti lävitse ensin pitkittäissuuntaan, sitten poikittaissuuntaan. 10-20 sivelykertaa myöhemmin jalkineen pinnan tulisi muistuttaa joustavaa lasia ja näyttää nahan laatu lävitseen. Tällöin on aika sujauttaa lepolestit kenkiin, jättää ne hetkeksi sivuun ja nojata taaksepäin.

Tämä blogikirjoitus on muokattu versio Tyyliniekka-blogin artikkelista.


Kaulahuivi  1

Kaulahuivi on paitsi osa klassista pukeutumista, etenkin Suomen oloissa myös osa järkevää pukeutumista. Tyyliniekalle kaulahuivi ei ole pelkästään käytännöllinen vaatekappale, vaan osa toimivaa ja harkittua asukokonaisuutta, jossa huomioidaan mm. vuodenaika ja tilaisuuden luonne, toisin sanoen tarkoituksenmukaisuus.

Kitonin kashmirvillainen kaulahuivi.
Kitonin kashmirvillainen kaulahuivi.

Kaulahuiveissa riittää valinnanvaraa, mutta muutamalla nyrkkisäännöllä voidaan kattaa valtaosa tarpeista ja pitää vaatekaapin sisältö kohtuudessa. Kuten muissakin vaatteissa, materiaalilla on väliä ja tässäkin tapauksessa kannattaa suosia vain ja ainoastaan luonnonmateriaaleja.

Miten kaulahuivi kannattaa valita?

Keväällä puuvillainen kaulahuivi on erinomainen valinta riittävän lämmöneristyksen takia. Kesää kohti mennessä puuvillan rinnalle kannattaa ottaa pellava, joka on on ilmavin ja sitä kautta miellyttävin vaihtoehto, joka suojaa tuulen lisäksi myös auringonpaisteelta olematta kuitenkaan tukalan hiostava.

Pellavainen kaulahuivi Herrainpukimon valikoimista.
Pellavainen kaulahuivi Herrainpukimon valikoimista.

Syksyn koittaessa kannattaa suosia kevyttä villaa, sekä rouheampia pellavaisia ja puuvillaisia kaulahuiveja. Talven yllättäessä on aika ottaa käyttöön paksumpi villa sekä kashmir-villa, joka on erityisesti käyttömukavuutta arvostavan valinta. Hyvälaatuinen kashmir nimittäin hellii ihoa miellyttävästi.

Muista materiaaleista silkki toimii ympäri vuoden, ollen kuitenkin formaalimpi valinta. Sekoitteena silkki puolestaan tuo arvokkuutta kaikkiin huiveihin. Hautajaisiin kannattaa sitten valita vain ja ainoastaan valkoinen silkkinen kaulahuivi.

Tämä blogikirjoitus on muokattu versio Tyyliniekka-blogin artikkelista.

Tyyliniekka on osa City Digital -verkostoa.
Tyyliniekka on osa City Digital -verkostoa.

Miesten vaatetarjonta Joensuussa  1

Joensuu on yliopistokaupunki Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalassa. Koska Leevi and the Leavings laulaa tunnetussa kappaleessaan “vaihdan farkut verkkarihousuun”, oli minulla aasinsiltamainen syy selvittää kesälomamatkani aikana millainen klassisen pukeutumisen tarjonta Joensuussa tällä hetkellä on.

Tarjontaa ei ole liikaa

Heti kärkeen on todettava hieman pettyneenä, että varteenotettavaa tarjontaa ei ole jonoksi asti. Tällä tarkoitan sitä, että joensuulaiselle miehelle on tarjolla liikkeessä kuin liikkeessä kotimaisen Turon vaatteita, mikä vähentää vaihtoehtoja, kun samat mallit löytyvät jokaisesta liikkeestä. Toisekseen Turon vaatteiden hintataso on mielestäni liian korkea laatuunsa nähden.

Etukäteen suoritetun kyselyn perusteella ostoskierroksen kohteiksi valikoituivat Kekäle, Carlson, Sokos ja Kuosikulma. Kyseiset liikkeet edustavat kaupungin klassisempaa tarjontaa. Joensuusta löytyy toki useita tunnettuja muotiketjuja, kuten H&M, Jack & Jones ja Dressmann, mutta nämä luokittelen ennemminkin sesonkivaatettajiksi ja vaatekaapin täydentäjiksi, en perustan luojiksi. Tässä viitekehyksessä kaikki edellä mainitut liikkeet ovat varteenotettavia ostospaikkoja.

Kekäle on selvä ykkönen

Joensuussa paalupaikkaa laatupukeutumisen saralla on pitänyt vuosien ajan perheyritys Kekäle, jolla on Joensuun lisäksi liikkeet mm. Jyväskylässä ja Tampereella. Ostoskierroksen jälkeen on helppo todeta, että Kekäle on edelleen kaupungin ykkönen selkeällä erolla.

Kekäle on Joensuun ainoa liike, josta saa ns. normituroa parempaa laatua useissa tuoteryhmissä, sillä Kekäle tarjoaa ainoana liikkeenä laajan valikoiman eri valmistajien vaatteita ja asusteita.

Vaatteita ja asusteita löytyy kattavasti eri hintakategorioista, joten asiakas löytää Kekäleestä myös budjettivaatteita. Huomionarvoista on myös asiantunteva asiakaspalvelu ja mahdollisuus ostaa tuotteita verkkokaupasta.

Sokokselle plussaa klassisesta suuntautumisesta

Varteenotettavin vaihtoehto Kekäleelle on Sokos, jonka tarjonta on kohtalaisen rajallinen, mutta varsin klassisella otteella valittu. Tämä oli helppo havaita siitä, että mm. puvuissa, paidoissa, housuissa, pikeepaidoissa ja neuleissa oli tarjolla enimmäkseen hillittyjä kuoseja, jotka sopivat ajattomaan vaatekaappiin mainiosti.

Carlson yllätti positiivisesti

Yllättävä vaihtoehto Sokoksen rinnalla on Carlson, josta on muodostunut yhdessä Halosen kanssa epävirallinen Turon tehtaanmyymälä. Pikainen vilkaisu hintalappuihin paljasti myös syyn, sillä Turoon mieltyneelle Carlson on kilpailukykyinen ostospaikka. Pukuja on myös runsaasti eri mitoituksilla, joten Carlson kilpailee näiltä osin myös valikoimansa laajuudella. Mielestäni Carlsonin todellinen vahvuus on kuitenkin neuleissa, joita oli tarjolla runsaasti useammalta eri valmistajalta.

Kuosikulman kohderyhmä on erilainen

Puvuissa, irtotakeissa ja kauluspaidoissa oli tarjolla pääasiassa perinteistä mallistoa, muutamalla nuorekkaammalla irtotakilla maustettuna. Samoin neuleiden osalta tarjonta painottui jotenkin vanhempaa ostajakuntaa houkuttelevaksi.

Vierailu oli tarjonnan suhteen pienimuotoinen pettymys, mutta onneksi pääsin sivusilmällä seuraamaan asiakaspalvelutapahtumaa, jossa henkilökunta palveli jouhevasti asiakasta jolla ei ollut kovinkaan tarkkaa käsitystä siitä mitä hän oli ostamassa. Lopulta kaupat syntyivät ja asiakas poistui tyytyväisenä liikkeestä.

Yhteenveto ja ajatuksia vaateliikkeistä

Kekäle ++++
Sokos +++
Carlson ++
Kuosikulma ++

Joensuun vaatetarjontaa vaivaa tietynlainen yksipuolisuus, eli tarjolla on samoja merkkejä (Turo, Boss, Sand, Petrifun) kuin melkein missä tahansa muualla. Tämä on varmasti liiketaloudellisesti järkevää, mutta kannustan liikkeiden ottavan vaikka kokeeksi astetta laadukkaampina pidettyjen toimittajien vaatteita. Toinen henkilökohtainen toiveeni on, että esimerkiksi Kekäle ottaisi edes tilausvalikoimaansa ns. oikean kenkävalmistajan.

Tämä blogikirjoitus on muokattu versio Tyyliniekka-blogin artikkelista.


Mittapaita sopii miehen päälle  1

Kaupan valmispaidoissa suurin ongelma on niiden puutteellinen istuvuus. Kauluspaidat mitoitetaan suunnitteluvaiheessa sopimaan hyvin erikokoisille ihmisille, mistä johtuen paidan istuvuus on usein “sinne päin”, eli hihat voivat olla liian lyhyet tai pitkät, tai paita on telttamainen eli vyötäröltään liian leveä.

Valmispaitojen kädentie (eli kainalon aukko) on usein suurehko, mistä johtuen paita ei liiku luontevasti päällä vaan se nousee helposti pois housuista käsiä nostettaessa. Tähän vaikuttaa myös usein paidan liian lyhyt pituus. Tällaista paitaa on ikävä korjailla housujen alle pitkin päivää.

Herrainpukimo tarjoaa istuvia mittapaitoja

Herrainpukimo on turkulainen mittatilauspaitoja tarjoava yritys, jonka Tampereen mittatilaustapahtumaan poikkesimme ottamaan miehestä mittaa. Samalla tutustuimme laajoihin kangasvalikoimiin sekä erilaisiin kaulus- ja kalvosinmalleihin.

Runsas valikoima erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi paitakankaiden värien ja kuvioiden suhteen ei ole ongelma, sillä niihin saa suunnittelijalta opastusta kun kertoo millaiseen käyttötarkoitukseen paitaa on hankkimassa. Esimerkiksi paksumpi oxford-kangas sopii lähtökohtaisesti paremmin rennompaan nappikauluspaitaan kuin pukupaidoissa yleisesti käytetyt popliini- tai twilli-kankaat.

Mittojen ottaminen ei edellytä mittapaidan tilaamista

Uuden paidan tilaaminen on helppoa myös jälkikäteen kun mitat on kertaalleen otettu. Käytännössä tämä tapahtuu Herrainpukimon verkkokaupasta, johon asiakas saa tunnukset ensimmäisen mittauksen jälkeen. Toisin sanoen mittojen ottaminen ei edellytä paidan tilaamista, vaan sen voi tehdä myöhemmin verkkokaupasta sinne tallennettujen mittojen mukaan.

Koostimme videon yrityksen pääsuunnittelijan Jussi Häkkisen tekemästä mittauksesta. Videolla Häkkinen kertoo tarkemmin otetuista mitoista ja siitä, mihin ne paidan valmistuksessa vaikuttavat. Itse mittaus kestää noin viisi minuuttia.

Tämä blogikirjoitus on muokattu versio Tyyliniekka-blogin artikkelista.


Neulesolmio sopii nuorelle miehelle  1

Neulesolmio kuuluu tyylikkään miehen vaatekaappiin, sillä se sopii monenlaisiin tilanteisiin bisneksestä vapaa-aikaan. Erityisesti nuorelle miehelle neulesolmio on varma valinta, koska sillä nostetaan asukokonaisuuden tasoa menettämättä nuorekkuutta. Myös James Bond tiedetään neulesolmioiden käyttäjäksi, joten neulesolmioiden ystävät ovat hyvässä seurassa. :-)

Neulesolmio pukee miestä
Neulesolmio pukee miestä

Neulesolmioita tehdään pääasiassa silkistä, villasta ja puuvillasta. Värejä ja kuoseja löytyy moneen lähtöön, mutta aina toimiva lähtökohta on pitäytyä yksinkertaisissa väreissä ja kuoseissa.

Mitä neulesolmioista kannattaa huomioida?

Mikäli lähtökohtana pidetään ajattomuutta, kannattaa vaatekaappiin hankkia vähintään yksi seuraavista väreistä; tummansininen tai laivastonsininen, viininpunainen tai luumu, tummanruskea, oliivi tai tummanvihreä). Kesäisempiä ja räväkämpiä vaihtoehtoja ovat mm. oranssi ja vihreä.

Neulesolmiossa kannattaa kiinnittää huomiota rakenteeseen, joka viittaa vahvasti myös kestävyyteen. Etenkin monet trendin harjalla markkinoille tuodut solmiot ovat niin kevytrakenteisia, jotta niille ei voi povata pitkää käyttöikää. Lisäksi kaikenlaisia keinokuituja kannattaa välttää.

Neulesolmiot ovat lähtökohtaisesti myös kapeampia kuin “normaalit” solmiot. Tällöin kannattaa huomioida oman kropan ja takin mittasuhteen, eli nykytrendin mukaiset noin kolmen sentin levyiset, tai oikeastaan kapeat, solmiot eivät sovi lähestulkoon kaikille. Neulesolmioissa hyvä nyrkkisääntö on 6-7 sentin leveys.

Tämä blogikirjoitus on muokattu versio Tyyliniekka-blogin artikkelista.