Tyyliniekka @ City

Tyyliniekka.fi on suomalaisille miehille suunnattu blogi, jonka ytimessä ovat klassinen tyyli ja pukeutuminen. Tyyliniekka @ Cityn tarkoituksena on antaa nuoremmille miehille käytännönläheisiä vinkkejä ajattoman tyylikkääseen pukeutumiseen.

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Miesten tyyli.

Foorumi tyylikkäille miehille  1

Tyyliniekka on vajaan puolentoista vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suosituimpana miesten tyyliblogina, josta löytyvät parhaat vinkit ajattomaan pukeutumiseen.

Matkan varrella olemme saaneet kyselyitä siitä miksi emme ole perustaneet keskustelufoorumia. Olemme pohtineet tätä pitkään, sillä foorumin ylläpito vaatii sitoutumista ja toimittamista, jotta siitä tulee elävä yhteisö.

Mutta mitään ei saa, jos ei halua. Tämän takia siirryimme sanoista tekoihin ja avasimme foorumin osoitteessa Tyyliniekka.net.

Tyyliniekan foorumi on matalan kynnyksen yhteisö.
Tyyliniekan foorumi on matalan kynnyksen yhteisö.

Tyyliniekan foorumin tavoite on toimia matalan kynnyksen yhteisönä tyylistä ja tyylikkäästä elämäntavasta kiinnostuneille. Aihealueet liippaavat tyylin eri osa-alueita pukeutumisesta kelloihin.

Kannustamme jäseniä aktiiviseen ja laaja-alaiseen keskusteluun hyvässä hengessä. Niin pientä kysymystä ei ole, ettei sitä voisi foorumilla esittää.


Aja partasi kuin mies  1

Klassinen parranajo on lähes orgastinen kokemus, kun sen tekee hyvillä välineillä. Kyse ei ole mistään kauhutarinoiden kaulankatkomisesta, vaan yksinkertaisesta toimenpiteestä, josta selviät varmasti näillä vinkeillä:

1. Kastele kasvosi lämpimällä vedellä. Parhaan tuloksen saat kun ajat partasi suihkun jälkeen.

2. Hiero kasvoihisi huolellisesti esim. partageeliä, -saippuaa tai – öljyä.

3. Aloita ajaminen poskista, näin leuassa oleva karkeampi karva saa pehmetä hieman pidempään.

4. Ota höylän varren päästä kiinni kevyellä otteella. Älä paina höylää.

5. Hae höylälle oikea kulma. Korva kertoo koska höylä leikkaa parhaiten.

6. Ajaessasi älä venytä ihoa, mutta yritä saada ajettava alue mahdollisimman sileäksi.

7. Tarkkaile ajojäljestä ja höylän äänestä mihin suuntaan karva kasvaa. Aja karvan kasvusuuntaan.

8. Jos partakarva on erityisen karheaa tai haluat erittäin sileän jäljen, voit kokeilla ajaa vastakarvaan.

9. Kosteuta ihosi ajon jälkeen. Samalla voit tarkistaa ajojäljen ja viimeistellä lopputuloksen.

10. Säilytä höylää paikassa, missä et voi vahingossa törkätä sormea terään.

Selviääkö Tero hengissä?
Selviääkö Tero hengissä?

Lue tarkemmat vinkit ja Teron riipaiseva parranajotarina Tyyliniekasta.


Kaulahuivi  1

Kaulahuivi on paitsi osa klassista pukeutumista, etenkin Suomen oloissa myös osa järkevää pukeutumista. Tyyliniekalle kaulahuivi ei ole pelkästään käytännöllinen vaatekappale, vaan osa toimivaa ja harkittua asukokonaisuutta, jossa huomioidaan mm. vuodenaika ja tilaisuuden luonne, toisin sanoen tarkoituksenmukaisuus.

Kitonin kashmirvillainen kaulahuivi.
Kitonin kashmirvillainen kaulahuivi.

Kaulahuiveissa riittää valinnanvaraa, mutta muutamalla nyrkkisäännöllä voidaan kattaa valtaosa tarpeista ja pitää vaatekaapin sisältö kohtuudessa. Kuten muissakin vaatteissa, materiaalilla on väliä ja tässäkin tapauksessa kannattaa suosia vain ja ainoastaan luonnonmateriaaleja.

Miten kaulahuivi kannattaa valita?

Keväällä puuvillainen kaulahuivi on erinomainen valinta riittävän lämmöneristyksen takia. Kesää kohti mennessä puuvillan rinnalle kannattaa ottaa pellava, joka on on ilmavin ja sitä kautta miellyttävin vaihtoehto, joka suojaa tuulen lisäksi myös auringonpaisteelta olematta kuitenkaan tukalan hiostava.

Pellavainen kaulahuivi Herrainpukimon valikoimista.
Pellavainen kaulahuivi Herrainpukimon valikoimista.

Syksyn koittaessa kannattaa suosia kevyttä villaa, sekä rouheampia pellavaisia ja puuvillaisia kaulahuiveja. Talven yllättäessä on aika ottaa käyttöön paksumpi villa sekä kashmir-villa, joka on erityisesti käyttömukavuutta arvostavan valinta. Hyvälaatuinen kashmir nimittäin hellii ihoa miellyttävästi.

Muista materiaaleista silkki toimii ympäri vuoden, ollen kuitenkin formaalimpi valinta. Sekoitteena silkki puolestaan tuo arvokkuutta kaikkiin huiveihin. Hautajaisiin kannattaa sitten valita vain ja ainoastaan valkoinen silkkinen kaulahuivi.

Tämä blogikirjoitus on muokattu versio Tyyliniekka-blogin artikkelista.

Tyyliniekka on osa City Digital -verkostoa.
Tyyliniekka on osa City Digital -verkostoa.

Neulesolmio sopii nuorelle miehelle  1

Neulesolmio kuuluu tyylikkään miehen vaatekaappiin, sillä se sopii monenlaisiin tilanteisiin bisneksestä vapaa-aikaan. Erityisesti nuorelle miehelle neulesolmio on varma valinta, koska sillä nostetaan asukokonaisuuden tasoa menettämättä nuorekkuutta. Myös James Bond tiedetään neulesolmioiden käyttäjäksi, joten neulesolmioiden ystävät ovat hyvässä seurassa. :-)

Neulesolmio pukee miestä
Neulesolmio pukee miestä

Neulesolmioita tehdään pääasiassa silkistä, villasta ja puuvillasta. Värejä ja kuoseja löytyy moneen lähtöön, mutta aina toimiva lähtökohta on pitäytyä yksinkertaisissa väreissä ja kuoseissa.

Mitä neulesolmioista kannattaa huomioida?

Mikäli lähtökohtana pidetään ajattomuutta, kannattaa vaatekaappiin hankkia vähintään yksi seuraavista väreistä; tummansininen tai laivastonsininen, viininpunainen tai luumu, tummanruskea, oliivi tai tummanvihreä). Kesäisempiä ja räväkämpiä vaihtoehtoja ovat mm. oranssi ja vihreä.

Neulesolmiossa kannattaa kiinnittää huomiota rakenteeseen, joka viittaa vahvasti myös kestävyyteen. Etenkin monet trendin harjalla markkinoille tuodut solmiot ovat niin kevytrakenteisia, jotta niille ei voi povata pitkää käyttöikää. Lisäksi kaikenlaisia keinokuituja kannattaa välttää.

Neulesolmiot ovat lähtökohtaisesti myös kapeampia kuin “normaalit” solmiot. Tällöin kannattaa huomioida oman kropan ja takin mittasuhteen, eli nykytrendin mukaiset noin kolmen sentin levyiset, tai oikeastaan kapeat, solmiot eivät sovi lähestulkoon kaikille. Neulesolmioissa hyvä nyrkkisääntö on 6-7 sentin leveys.

Tämä blogikirjoitus on muokattu versio Tyyliniekka-blogin artikkelista.