Ovulaatio parisuhteessa on miehen seksikkyystesti

  • Mirja Wuokko

Kaikki tietävät, että naiset ovat yleensä halukkaimmillaan silloin kun ovat hedelmällisimmillään, eli ovulaation aikana.

Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että naiset ovat kuukautiskierron puolivälissä kaikista kiinnostuneimpia maskuliinisista, seksikkäistä miehistä. Loppukuukauden aikana useimmat naiset priorisoivat kivoja, kilttejä ja fiksuja miehiä.

Tutkijat kiinnostuivat pitkässä parisuhteessa olevien naisten tuntemuksista. Suurin osa naisista ei vaihtele kumppania kuukautiskierron mukaan, vaan useimmat pysyvät saman miehen kanssa hormonimyllerryksen tasosta toiseen.

Mitä tapahtuu vakisuhteessa kierron eri vaiheissa?

Kalifornian yliopiston psykologien tutkimuksessa selvisi (http://goo.gl/2fvb6A),
että naiset, jotka pitävät miehiään vähemmän seksuaalisesti haluttavina, olivat kaikista tyytymättömimpiä kumppaniinsa juuri parhaan hedelmällisyyden aikana. Epäseksikkäiksi koetut miehet tuntuivat vähemmän läheisiltä ja naiset suhtautuivat paljon kriittisemmin heidän vikoihinsa kuin muina aikoina kuukaudesta.

Seksikkäiden ja vetovoimaisten miesten vaimot taas tunsivat ovulaation aikana olevansa erityisen läheisiä miehensä kanssa. He kokivat silloin myös voimistuvaa parisuhdetyytyväisyyttä.

Tutkitut naiset eivät aikoneet ryhtyä mihinkään toimiin hormonien heilahtelun takia. Hedelmällisyysaikana tyytymättömät vaimot eivät suunnitelleet muita naisia useammin eroa.

Tutkijoiden mukaan naiset ovat alunperin valinneet puolisonsa tietyn seksikkyys- ja isyys -kombinaation mukaan, joten ajoittainen halun ja kiintymyksen vaihtelu ei tule heille yllätyksenä. Seksikkyyttä korostavat naiset hyötyvät hedelmällisinä päivinä ja muut ehkä kaikkina muina päivinä.

Naiset, kuulostaako tutulta? Oletteko huomanneet mitään tämän suuntaista?

Tutkijat kirjoittavat, että yleensä naiset tietävät, että muutamana päivänä kuukaudesta fiilikset voivat vaihdella paljonkin, mutta kaikki eivät ehkä tiedosta, miten voimakkaasti biologiaan pohjautuvasta asiasta on kysymys.

Miehet eivät todellakaan ole ainoita lisääntymisvietin viemiä ihmisen edustajia.

Scientific American: Women´s Fertility and Mood Fluctuate in Tandem. 18.9.2013.

7 kommenttia

licence27

10.11.2013 21:45

Entäs sitten kun kuukautiset loppuvat?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jenkit down

11.11.2013 13:45

Saisiko noita tutkimuksia välillä muualtakin kuin USA:sta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

12.11.2013 09:28

Käytännössä? Ei. Ihan siksi, että niissä usein selviää jotain mikä ei ole feministipropagandan mukaista ja siksi niitä ei juuri muualla tehdä. Suomessa noin esimerkiksi lähes kaikki sukupuolten tutkiminen on tuloshakuista ja tutkimusalue menetelmineen muotoillaan jo valmiiksi niin, että ne tukevat naisasianaisten suu vaahdossa mouhoamista. Tästä esimerkkinä parisuhdeväkivaltatilastot joita tulkitaan suoraan poliisin ilmoittamien lukujen perusteella ja niissä sivuutetaan tarkoituksellisesti se tosiasia, että minkä tahansa arvion mukaan ilmoitustiheyden vertailuluvut sukupuolittain johtavat siihen, että jos miehet ilmoittaisivat samalla prosentilla tapauksista kuin naiset niin naiset olisivat useammin tutkittavia pahoinpitelysyytösten perusteella. Suomeksi mikä tahansa objektiivinen tutkimus osoittaa tämän maan osalta että naiset lyövät parisuhteissa useammin miehiä kuin miehet naisia ja sen lisäksi ovat lähes yksinomaan vastuussa kaikesta perheen sisältä lapsiin kohdistuvasta väkivallasta. Koska tämä ei ole linjassa sen ajatuksen kanssa, että kaikki paha on lähtöisin miehistä, niin tällaisia tutkimuksia joissa tämä kaikki tieto on kerralla saatavilla ei tässä maassa tehdä.

Puumatar

11.11.2013 15:21

Minä ainakin haluaisin tasaisesti vaikka joka päivä... :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

11.11.2013 15:49

Tuon perusteella naisen seksikkyystesti parisuhteessa ovat kuukautiset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

karstat pois

12.11.2013 10:59

Tälläkin palstalla ex.seksiblogisti (Henrikka ...) kirjoitti aikoinaan, milloin naista kannattaa nussata. Kuulema kiimaisimmillaan juuri menkkojen jälkeen. Silloin melkein kaikki uroot näyttävät käveleviltä peniksiltä hänen kirjoituksensa mukaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi