Minullekin tuollainen!

  • Eija Isaksson

Eilen oli onnenpäivä;

kävin Hyvä Ikä-messulla Helsingin Messukeskuksessa. Olin varautunut maksamaan 8 euroa sisäänpääsymaksua, mutta kohtalo päätti toisin; jo ovella minulle ojennettiin pääsylippu käteen. Jonkin kunnan terveyskeskuksen naisporukasta oli jäänyt joku tulematta mukaan, ja ylimääräinen lippu päätettiin antaa seuraavalle sisääntulijalle, eli minulle. Kiitos, tuntematon terveyskeskus :)

Sisällä muun muassa kuuloalan apuvälineiden maahantuojat (en ollut tietenkään kiinnostunut muista) esittelivät tuotteitaan minulle todella kiitettävällä innolla ja intensiteetillä. Olo oli kuin kuningattarella. Huomiota kiinnitti uudenmallinen kuulokoje, jonka linkin poikkeuksellisesti tiputan tähän:

http://lyhytlinkki.net/?8me8tymk

Kojetta saa erivärisillä kuorilla, joka on "beesseihin" kojeisiin tottuneelle luksusta. Lisäksi siinä ei ole lainkaan korvakappaletta eikä kojeen ja korvakappaleen yhdistävää väliletkua, vaan korumaisesta kojeesta lähtee pienenpieni johto korvan sisällä olevaan kuulokkeeseen. Kehitys kehittyy selkeästi, ja voi kuinka haluaisinkaan sen kelkkaan mukaan. Ikävä kyllä kuulonalenemani on liian vaikea, että korumainen Delta voisi minua auttaa...

Kun ihailin kojetta maahantuojan ständillä, vieressäni oleva ikääntynyt rouva ojensi yllättäen kätensä ja kysyi; miksi en saisi tuollaista? Hänelle oli siinä vieressä esitelty kommunikaattoria, johon kuuluvat korvakuulokkeet, ja joka on itsessään pienen kaukosäätimen kokoinen. Rouva loihe lausumaan juuri ne historialliset sanat, jotka ainakin minun silmissäni nostavat ikäihmisten arvoa entisestään: niin, miksi te tosiaan tyytyisitte isoihin ja kömpelöihin apuvälineisiin. Koruja vanhojenkin korviin!

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.