Lihapullan historia

  • JalmariS

Namnam taasen! kokkaamisen lisäksi minua kiinnostaa eri ruokien ja ruokakulttuurien historia.

Tiesitkö sinä, että lihapullat ovat suosittuja ympäri maapallon? Pyöreä muoto puhuttelee muitakin kuin meitä suomalaisia ja ruotsalaisia, vaikka herkkupalleroihin käytettävä liha (tai muu aines) vaihtelee ja mausteita ujutetaan pullien sekaan riippuen maankolkasta, jonka keittiössä kokki parhaillaan tekee taikojaan.

Lihapullan historia on vaikeasti tarkasti määriteltävissä, mutta sen tiedetään ulottuvan useiden vuosisatojen taakse. Todennäköisesti lihapullat olivat alunperin tapa hyödyntää lihanjäänteitä ja lisätä niihin makua mausteiden avulla.

Henkilökohtaisesti tykkään lihapullien muodosta ja teen niitä aika lailla perinteisen reseptin mukaisesti. Tästä löydät esimerkkinä yhden julkaisemistani resepteistä, joilla loihdit helpot lihapullat.

Miten sinä teet lihapullat? Vai ostatko ne valmiina? Sekin on ”hyväksyttävää” ja usein jopa suotavaa. Herkut kuuluvat suuhun, välillä nopeastikin!

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus