TeppoSyvarila

Päihdepolitiikka,kieltolaki,lääkekannabis,luonto,yhteiskuntakritiikki,tasa-arvo ja kannabis.:)

Edellinen

Kannabis klubit Suomeen?  1

Miksi?

Koska se on oiva keino estää ihmisiä tukemasta oikeita rikollisia ja siitä hyötyisi myös lääkekäyttäjät.

Klubien ideahan on se että on jäsenmaksu ja klubin kautta on oikeus saada kannabista ilman rikolsentekoa.

Klubeilla on oikeus kasvattaa kannabista, jäsenet siis voisivat tuottaa itselleen kukkaa.

Tälläiset yhteisöt maksaisivat pienen veron ja eivät tietenkään valittäisi kannabista alaikäisille.

Ikäraja olisi tietenkin 18 vuotta tai 20 vuotta.

Klubien yksi tehtävä olisi jakaa ja kertoa kannabiksesta ja myös sen haitoista, jotka ovat aikuislle ihmiselle hyvin mitättömät.

Tälläinen systeemi säästäisi veronmaksajien rahaa, viittaan poliisin ja oikeuslaitokseen ja myös terveydenhuoltoon.

Tälläisiä klubeja on jo olemassa, esim Kataloliassa ja Kanarian saarilla.

Jos idea ei miellytä niin perustele.


Kannabis: menetetty historia - Cannabis: A Lost History  1

Mielenkiintonen dokumentti tuli vastaan. Vahva suositus.

Meillä on kannabiksen kanssa ollut ja on yhteinen menneisyys ja myös tulevaisuus. Halusitte sitä tai ette.

Kannattaa muistaa, että kannabis on ollut kielettyä hyvin pienen hetken meidän ajassamme. Ja sekin kielto on tuonut vain haittoja hyötyjen sijaan

Tämä dokumentti tutkii ihmisten ja kannabiksen pitkäaikaista suhdetta sen käytöstä muinaisessa Aasiassa sen kieltämiseen 1900-luvun Amerikassa.


Te jotka kannatatte kannabiksen kieltolakia, perusteluja, kiitos!  1

Nyt on teille sana vapaa. Toki toivon perusteluja kantoihin. Eikä haittaa jos laitatte myös linkkejä sekä tieteellistä dataa mukaan.

Kieltolakia tukevilta harvoin kuulee mitään faktapohjaista perustelua. Nyt on hyvä aika niitä esittää.

Tämä asia koskettaa myös lääkekäyttöä.

Olisi kiva kuulla miksi kannabis ei auta kipuihin, epilepsiaan ja lukuisiin muihin vaivoihin.

Toki saa näitäkin perustella muuten kuin tunteella.



Kuluttajat ovat saaneet toiveensa läpi - Kannabispitsa myyntiin  1

Bisnes se on joka kannattaa. Uusin innovaatio on kannabispitsa. Jota kuluttajat ovat haluneet. Nyt se on saatavilla.

Toki ei Suomessa, jossa halutaan vain rankaista kannabiksen käyttäjiä. Verotulot eikä uudet työpaikat kiinnosta suomalaisia päättäjiä.

Samalla he jarruttavat myös lääkekannabiksen saatavuutta. Ei päihdyttävää CBD:tä ei Suomesta saa laillisesti. Miksi näin?

"Yhdysvalloissa kannabiksen laillistetun käytön laajeneminen tuottaa markkinoille aivan uusia innovaatioita."

"Kannabispizzaa myyvän yrityksen johtajiin kuuluva Seth Yaffe kertoo tuotteen olevan vastaus niiden kuluttajien toiveisiin, jotka ovat saaneet lääkekannabiksesta apua vaivoihinsa."

Kuluttajat ovat saaneet toiveensa läpi - Kannabispitsa myyntiin



Kanadalainen työryhmä kertoo kannabisen laillistamisesta ja sääntelystä  1

Työryhmän tiedotustilaisuus oli mielenkiintoinen, ja siksi suosittelen sen katsomista kaikille lukijoille ja varsinkin poliitikoille.

Siellä tuli hyviä pontteja miksi kannabis kannattaa laillistaa. Myös valistustyön merkitys korostui tiedotustilaisuudessa.

Ehkä tärkein juttu on, että laillistaminen suojelee nuoria paremmin kuin kieltolaki. Kieltolaki ei ole Kanadassa, eikä Suomessa poistanut ongelmia, päin vastoin se on lisännyt niitä.

Myös lääkekannabista sivuttiin keskustelussa ehkä siitä syystä että siellä on jo pitkään saanut lääkekannabista, jopa kasvattaa kotona.

Täälläkin US-blogisivustolla on paljon kansanedustajia sekä tulevia kuntapäättäjiä, toivoisinkin heiltä kommentteja asian tiimoilta. Tai edes, että katsoisivat kyseisen tiedotustilaisuuden.

Voisihan tuosta uutisoidakin, mutta Suomen media on asiasta melko hiljaa ikävä kyllä.

Tässä video:

Press conference to discuss the findings of how recreational marijuana can be taxed and implemented into retail shops in hopes of being legalized in 2017. Speakers are Anne McLellan and Dr. Mark Ware.

On December 12, 2016 the federal A Notice was sent to the Media stating: The Honourable Anne McLellan, Chair of the Task Force on Cannabis Legalization and Regulation, and Dr. Mark Ware, Vice Chair, will speak to media about their report to the Ministers of Justice, Health and Public Safety on December 13th.

https://www.youtube.com/watch?v=xei5XCK1ieI

Julkaistu täällä myös: http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229365-kanadalainen-tyoryhma-kertoo-kannabisen-laillistamisesta-ja-saantelysta


Kannabis ja aikuiset  1

Pitääkö aikuisen ihmisen kannabiksen käytöstä jakaa rangaistuksia?

Jos pitää, saisiko perusteluja?

Jos ei pidä,saisiko perusteluja?

Oma mielipiteeni on,että aikuisten kannabiksen käyttöstä ei pitäisi rangaista millään tasolla.

Suomessa yli 20 % ihmisistä on joskus kokeillut kannabista , osa käyttää sitä säännöllisesti. Osa saa siitä jopa lääkinnällistä hyötyä, se on vaan totta vaikka tiedän, että useat ei ajatusta sulata, tosin heillä ei yleensä ole mitään tietämystä aiheesta, koska pelkkä kannabis sanana saa heidät varpailleen.

Itse kannatan kannabiksen laillistamista ja verotusta. En rangaistuksi ja syrjäyttämistä yhteiskunnasta.

Kannattaa myös tutustua Euroopan huumeraporttiin 2016 josta löytyy mukavasti tilastoja myös kannabiksesta.

Eikä nyt vedetä alaikäisiä keskusteluun, koska heidän pidä käyttää mitään päihteitä, kiitos.

Julkaistu alunperin täällä...

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228995-kannabis-ja-aikuiset


Miksi vastustat kannabiksen viihdekäyttöä?  1

Reilu 20 vuotta olen miettinyt mikä saa ihmisen/ihmiset vastustamaan kannabiksen viihdekäyttöä. Harva on siihen edes yrittänyt vastata kun se on noussut esille keskusteluissa naamatusten, nettilöyhötys ei kyllä ole yllättänyt. Täälläkin ihmiset heittävät kummallisia argumentteja, jotka eivät pohjaudu kuin mielikuvitukseen ja jatkuvan valehtelun luomaan illuusioon.

Harva suomalainen poliitikko uskaltaa aiheesta puhua, mistä sekin johtuu.?

Itse en äänestä vaaleissa ketään, joka ei uskalla ottaa kantaa asiaan.

Nykyisistä eduskuntapuolueista vain vihreillä taitaa olla jotain pientä tolkkua kun aiheesta puhutaan.

Eduskunnan ulkopuolisista puolueista, Piraattipuolue, Liberaalipuolue ja jopa Ipu ovat uskaltaneet, edes hieman asiasta keskustella ja ottaa kantaa.

Kysymys Uuden Suomen bloggaajille sekä lukijoille, miksi vastustat viihdekäyttöä tai miksi toivoisit sen olevan laillista kaikille täysi-ikäisille?

Kiitos teille kaikille, jotka osaatte perustella kantanne ja vastauksenne.

Julkaistu alunperin Uuden Suomen Blogissa

Kannattaa käydä lukemassa kommentteja

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228831-miksi-vastustat-kannabiksen-viihdekayttoa


PÖLLYSSÄ TÖISSÄ?  1

Kannabiksen käyttö lisääntyy. Pitäisikö siihen varautua myös työpaikoilla?

”LIKI 20 PROSENTTIA suomalaisista on ainakin kerran kokeillut kannabista, miehet yleisemmin kuin naiset. Kannabis liittyy erityisesti nuoriin ikäluokkiin: 25–34-vuotiaiden keskuudessa sitä kokeilleita on lähes 40 prosenttia. Alle 35-vuotiaat käyttävät kannabista Suomessa enemmän kuin Euroopassa keskimäärin.
Tiedot perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemaan raporttiin Suomen huumetilanteesta.
– On järkevää miettiä, missä töissä kannabis on riski, kun sen käyttö näyttää arkipäiväistyneen. Tämä on iso kysymys Yhdysvalloissa, jossa keskustellaan myös lääkekäytöstä ja laillisuudesta. Miten työnantajat suhtau-tuvat mahdollisuuteen, että ihmiset ovat psyykkisesti työkyvyttömiä tekemään tiettyjä tehtäviä? sanoo sosiaalipsykiatrian professori, psykiatri Sami Pirkola Tampereen yliopistosta.
Jotkin Yhdysvaltojen osavaltiot ovat laillistaneet kannabiksen käytön. Usea työnantaja on USA:ssa päätynyt kieltämään työntekijöiltään kannabiksen käytön sekä työajalla että työajan ulkopuolella.
Pirkola korostaa, että kannabiksen vaikutuksista pitäisi keskustella asiapohjalta, vaikka aihe herättää vahvoja tunteita puolesta ja vastaan.”

Painotan asiapohjata, kuinka moni pössyttelee kun tekee töitä, kuinka moni on kännissä? Krapulassa varmasti moni!

Bensaa ei jalosteta päissään
”Kannabiksen vaikutusta työturvallisuuteen ei ole Suomessa tutkittu. Toisaalta Tapaturmavakuutuskeskus ei ole tilastoinut yhtään kuolemaan johtanutta työtapaturmaa, jossa kannabis olisi ollut osallisena.
Neste Oyj:n työntekijät muun muassa jalostavat tulenarkaa polttoainetta, kuljettavat sitä ja tankkaavat säiliö-autoja, lentokoneita sekä laivoja. Yrityksen palkkalistoille pääsee vain huumetestauksen kautta. Kiinni jääneitä on ollut joitakin, yleisin huume on ollut kannabis.
– Jos näissä testeissä jää kiinni, henkilöä ei palkata. Siitä ei enää keskustella, Neste Oyj:n johtava työterveyslääkäri Bernt Savonius sanoo.
Lisäksi tehdään päihtymysepäilyihin liittyviä testejä, mutta niitäkin on Savoniuksen mukaan tarvinnut tehdä erittäin harvoin.
– Viime vuosien aikana on ollut aivan yksittäisiä tapauksia. Alkoholi on sata kertaa suurempi ongelma tuo-tantopuolella, jossa riskit ovat suuremmat.
Savoniuksen mukaan kannabiksen käyttöön voi kuitenkin liittyä sellaisia elämäntapoja, jotka lisäävät työta-paturmien riskejä.
Hän ei usko, että lisääntynyt kannabiksen käyttö on työturvallisuusongelma Suomessa.
– Meillä tutkitaan ja tarkastellaan työtapaturmia hyvin tarkasti. Minulla ei ole sellaista kuvaa, että työtapa-turmat meillä millään tavalla liittyisivät huumeisiin.”

Juu, bensaa ei jalosteta kannabispäissään, eikä kännissä, kankkusessa toki. Suurin osa kannabiksen käyttäjistä tiedostavat, että työ on työtä ja vapaa-aika on omaa aikaa. Niin alkoholi on se suurempi riski ja sen tunma kankkunen.

Turvallisuus tärkeintä

”VR:n ylilääkäri Otso Ervasti kertoo, että yhtiössä on nollatoleranssi päihteiden käytölle.
– Säännöt ovat hyvin yksiselitteiset: työskennellessä elimistössä ei saa olla mitään päihdettä tai huumausainetta. Matkustaja- ja tavaraliikenteessä turvallisuus on niin tärkeä asia, Ervasti toteaa.
Yhtiön päihdeohjelma on tehty yhteistyössä työntekijöiden kanssa. Ervasti kiittää, että työntekijät ovat myös hyvin sitoutuneita siihen. Päihdeongelmien tunnistamista ja hoitoonohjausta painotetaan, jotta hoitoa tarvitseva sitä myös saa.
Yhtiö teettää työhöntulotarkastuksessa huumetestin, ja muutamalla pyrkijällä tulos on ollut positiivinen. Lisäksi huumetestejä tehdään aina liikenneturvallisuustyöntekijöille onnettomuus- ja vaaratilanteiden yhteydessä. Niissä kiinni jääneiden määrää Ervasti ei halua kommentoida.
Ervasti seuraa aktiivisesti huumausaineiden laillistamisesta käytävää keskustelua.
– Olen vähän huolissani. Jos kannabis tai jokin muu huume laillistetaan, meidän turvallisuuskriittisillä aloilla pitäisi pystyä varautumaan siihen etukäteen. Ilman muuta linjana on jatkossakin ehdoton päihteiden nollatoleranssi.”

Vitsi sinänsä, kankkusessa voi olla junaa kuljettamassa, kukaan ei sitä estä, jos puhallat nollat mittariin. Pössyttelijät ovat sentään sen verran järjissään , että ei hiisaa ennen töitä.

Kymmeniä testejä vuodessa

”Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä HUS:ssa ei ole käytössä säännönmukaista huumetestausta työhöntulon yhteydessä. Yli 22 000 työntekijän yhteisössä on myös paljon vuokra- ja keikkatyöntekijöitä, joten kaikkien testaaminen olisi vaikeaakin.
– Huume-epäilyjä ja todettuja tapauksia on ilmennyt, mutta niistä ei pidetä erikseen tilastoa. Sen vuoksi en osaa sanoa tarkkoja määriä. Kyllä niitä ilmenee aina silloin tällöin. Otamme vuodessa kymmeniä huumetestejä, kertoo HUS:n johtava työterveyslääkäri Leena Forss-Latvala.
Hänen mukaansa huumeena käytetyt lääkeaineet vaikuttavat olevan terveydenhuoltoalalla muita huumeita suurempi ongelma.
– Huumeidenkäyttäjää ei voi katsoa terveydenhuoltoalalle sopivaksi. Esimiehet ratkaisevat, miten työsuhteen osalta toimitaan, Forss-Latvala toteaa.”

Huumetesti ovat sinänsä vitsi koska kovat huumeet poistuvat elimistöstä parissa päivässä.

Huumeet vievät työkyvyn

”Leena Forss-Latvala pitää huumeasenteiden lieventymistä huolestuttavana.
– Olen aika järkyttynyt niistä tilastoista. Kannabiksen käyttöä ei pidä vähätellä, koska siitä voi seurata vakaviakin terveyshaittoja ja osa käyttäjistä siirtyy myöhemmin koviin huumeisiin.
HUS:n työterveyshuolto tekee nykyisin huumetestejä muun muassa työkykyongelmia selvittäessään.
– Olemme huomanneet, että joskus työkykyongelman taustalla on päihteiden käyttö. Päihdeongelmien hoito on vaativaa eikä aina onnistu. Siksi päihteiden käytön ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää, Forss-Latvala painottaa.”

Joo, alkoholi vie usein työkyvyn, kannabis sitä ei tee, kuin hyvin harvoin. Kovista huumeista ei voi oikein samaan aikaan puhua. Ja porttiteoria tuli taas esille, huokaus, Muistakaa että kannabista käytetään myös lääkkeenä.

Tää löytyi TTT.-lehdestä –
PÖLLYSSÄ TÖISSÄ?
kannabis
Marjaana Anttila
päihteet
terveys
työturvallisuus

Julkaistu myös Lohari.net

Edellinen