Isä-poika-duo: Niko ja Keke

  • Tuomari

KYSYMYS: Jos Keken poika Nico Rosberg voittaisi F1:n maailmanmestaruuden, tulisiko heistä ensimmäinen isä-poika-pari, joka on voittanut MM-pytyn?

VASTAUS: Ei olisi. Iso-Britannian Graham ja Damon Hill ovat ainoa isä-poika-pari, jonka molemmat osapuolet ovat voittaneet maailmanmestaruuden. Graham hoiti Formula 1-sarjan maailmanmestaruuden vuosina 1962 ja 1968. Poika Damon Hill voitti MM-kultaa vuonna 1996.

Toisen sukupolven F1-kuljettajia on nähty suuri määrä historian aikana. Hillien lisäksi muita menestyneitä isä-poika-pareja ovat kanadalaiset Gilles ja Jacques Villeneuve sekä mainitsemasi suomalais-saksalaiset Rosbergit. Monikertaiset maailmanmestarit ja F1 legendat Jack Brabhamin, Nelson Piquet`n ja Emerson Fittipaldin poikien Formula ykkösten ajot jäivät lyhyiksi ja urat kuninkuusluokassa vaatimattomaksi.

Yhtäaikaa radalla ei ole nähty isä-poika-paria F1 historiassa, mutta jenkkilässä IndyCar-sarjassa entiset F1 kuskit Mario ja Michael Andretti ottivat mittaa toisistaan vuosikausia. Michael ehti myös kilpailla oman poikansa Marcon kanssa Indy 500:ssa.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi