Nuoret romanit

Kuinka totuudenmukaisia käsityksemme romaneista ovat?

Jos et ole kiltisti, mustalainen tulee ja vie! Niin varmaan ja varastaa kaiken muunkin. Seuraavaksi tulee vitsi siitä, että mustalaiset eivät tee työtä. Vitsi? Käsi ylös kaikki, joiden tietämys Suomen 500-vuotiaasta romanivähemmistöstä loppuu läpänheittoon.

"Stereotypia on turvallisin tapa hallita erilaisuutta. Ei tarvitse ajatella itse", sanoo suomalaisromaneja tutkinut sosiologian professori Martti Grönfors.

Saman allekirjoittaa Romaniasian neuvottelukunnan pääsihteeri Sarita Friman:

"Ensin ennakkoluulot, sitten yksilö. Edelleen. Kun tänne soittaa esimerkiksi toimittajia, puolet hyökkää ja puolet hyssyttelee. Kummastakaan ei synny dialogia."

"Esimerkiksi rikosarvioiden näkökulmasta romanien rikkeet ovat hyvin vähäpätöisiä. Uusimman kenttätutkimuksen mukaan poliisinkin huomio siirtyy jo muualle. Silti muutamat ahkerat pikkurikolliset leimaavat koko vähemmistön", Grönfors sanoo.

Niin se alkoi tämäkin juttu, rikoksilla. Mitä seuraavaksi? Jotain muuta kuin vähemmistö–valtaväestö-liturgiaa, kiitos.

"Puhutaan koulutuksesta", sanoo Friman. Romanien koulutukseen on satsattu kunnolla viimeiset kymmenen vuotta, ja tulokset alkavat näkyä.

"Romanit ovat edelleen heikommassa taloudellisessa ja sosiaalisessa asemassa kuin muut suomalaiset. Iso syy on heikko pohjakoulutus. Aiemmin koulua kartettiin, koska se suhtautui kielteisesti romanien kieleen ja kulttuuriin. Nyt kieltä vahvistetaan, ja ylioppilaiden määrä kasvaa jatkuvasti. Myös vanhemmat vaativat lapsiltaan opintoja, sillä moni tietää, kuinka vaikeaa on selvitä ilman niitä. On ymmärretty, että perinteisillä ammateilla ei yksinkertaisesti pärjää", Friman listaa.

Eniten romaneja opiskelee sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla, nuorisotyössä, kaupallisilla aloilla ja it-linjoilla. Käytännön- ja ihmisläheisyys on suosittua. Myös korkeakoulut taidealasta oikeustieteisiin vetävät hiljalleen. Helsingin yliopistossa kielitieteitä opiskeleva Anette Åkerlund tahtoo romanikielelle joskus oman laitoksen.

"Ainakin Pariisissa, Prahassa ja Wienissä voi suorittaa jo koko tutkinnon. Jos nuoret saa liikkeelle, romanikielellä on tässä maassa oikeasti tulevaisuus. Oma koulukaan ei ole suuruudenhullu idea."

Tässäkö se on, uusi menestyvä ja koulutettu romanikeskiluokka?

"Hyvä kysymys. Olen miettinyt sitä itsekin ja sanoisin kyllä. Ensimmäistä kertaa myös romaniyhteisön sisällä tapahtuu sosiaalista jakautumista. Koko yhteiskunnan kehitys heijastuu vähemmistöihin. Asian nurja puoli ovat huumeet, mutta niitäkään nuoria ei tässä kulttuurissa hylätä", sanoo Friman.

"Hyvä ja tasapainoinen romanielämä ei liity uraputkeen. Kasvatuksen päätavoite on sosiaalisesti menestynyt ihminen, ei suorittaminen. Välillä käy niinkin, että ei ymmärretä kaikkea sitä aikaa ja työpanosta, minkä korkeakouluopinnot vaativat."

Kun kysyn listaa erityisen menestyneistä romaneista, Friman nauraa.

"Romani All Stars, mahdoton ajatus. Tasa-arvovaatimus on niin ehdoton, että siitä tulisi paljon kielteistä palautetta. Ei ihmisiä voi listata. Toisaalta sitäkin kuvaa voisi laajentaa, kuka on romani. On perinteisesti pukeutuvia, pukeutumattomia, puoliromaneja. Monessa suomalaisessa on romaniverta."

Pakko tarkistaa. Tsekkaus lähipiiriin tuottaa heti kolme neljäsosaromania.

Monen isovanhemmat ovat siis osallistuneet Suomen sotiin mutta saaneet kotiinpaluulahjaksi lain, jonka nimissä heidän lapsiaan pakkohuostaanotettiin vielä 1970-luvulla. Ei ihme, jos myös romaneilla on ennakkoluuloja.

"Toisaalta jos vertaa esimerkiksi Itä-Eurooppaan, missä romanit elävät parhaimmillaan slummeissa, Suomen asiat ovat hyvin."

Kun EU laajenee, sen kymmenestä miljoonasta romanista tulee suurin eurooppalainen vähemmistö.

"EU voi kaventaa kurjuuskuilua, mutta paikallinen poliittinen tahto on edelleen haaste. Suomi on osallistunut aktiivisesti EU:n romanioikeuskysymyksiin", hän jatkaa.

Esimerkiksi Miranda Vuolasranta, neuvottelukunnan aiempi pääsihteeri, työskentelee Strasbourgissa Euroopan neuvoston palveluksessa.

Ovet aukenevat siis heillekin. Tai on niitä ovia ainakin raollaan.

8.4. vietetään kansainvälistä romanikulttuuripäivää.

Lähteet: http://www.romani.fi, Leena Marsio: "Kansainvälinen Romanikirjailijaliitto", http://www.romaniworld.com, http://www.romani.org, http://www.mustalaismusiikki.com

Dimitri, 22, ja Allan, 21

Allan aloittaa kahden armeijavuoden jälkeen työt myyntimiehenä. Dimitri harrastaa kilpatanssia ja ajaa tilausajobussia. Titteleihin kuuluu mm. Suomen ja Norjan mestaruus. Koulu ja työt ovat molemmille itsestäänselvyyksiä.
Allan aloittaa kahden armeijavuoden jälkeen työt myyntimiehenä. Dimitri harrastaa kilpatanssia ja ajaa tilausajobussia. Titteleihin kuuluu mm. Suomen ja Norjan mestaruus. Koulu ja työt ovat molemmille itsestäänselvyyksiä.
Kappelin kahvila kylpee ilta-auringossa. Miten on mahdollista, että tiedän romaneista näin vähän? Aikaa kuluu ja kasettinauha loppuu kesken. Dimitri ja Allan Nyman ovat ylpeitä kulttuuristaan.

"Esimerkiksi vanhemman kunnioittaminen on meillä ihan erilaista. Aina kuunnellaan ja teititellään. Omat vanhemmat ovat esikuvia", tulee selkäytimestä.

"Jos vaikka ostan autoa, totta kai vanhempi tulee mukaan. Sillä on enemmän kokemusta ja se on viisaampi. Menee se niinkin, että nuoremmat kunnioittaa meitä", Allan sanoo.

"Selkeimmin näkyy vaatekulttuuri, että pukeudutaan siististi ja säädyllisesti: takki, kauluspaita, kravatti ja stemmaavat värit. Ehdottomasti pitkät housut."

"Aina mennään juttusille, jos tavataan muita romaneja. Nuoria tai vanhoja, suomalaisia tai ulkomaalaisia. Vaikka toinen olisi miten huonona, sitä ei ikinä jätetä yksin. Jos vaikka mun siskolle tapahtuu jotain, niin se koskettaa koko sukua", hän jatkaa.

"Kesällä saatetaan ottaa asuntoauto ja lähteä kavereiden kanssa ajelemaan pitkin Pohjoismaita. Veri kiertää edelleen ihan eri lailla."

Onko miehillä enemmän vapauksia kuin naisilla?

"Totta kai. Tytöistä ollaan ihan eri lailla huolissaan. En laskisi siskojani iltamyöhällä mihinkään. Koulun jälkeen voin viedä kahvilaan tai leffaan. Ainoa hyvä puoli ravintoloiden syrjinnässä on, että nuoret tytöt ei pääse yksin sisään", Allan ironisoi.

Miehiä syrjitään harvemmin.

"Jos nyt joku tulee kyttäämään, niin vastataan jotain hauskaa. On se myös omasta asenteesta kiinni. Pitää osoittaa, että vaikka sä oot erilainen, sussa ei oo pelättävää."

Välillä käy silti niin, että ajetaan autolla ravintolan eteen, mutta portsari syyttää juopuneeksi. Viimeksi kokonainen kuntosali keskeytti treeninsä, kun serkut astuivat sisään.

"Esimerkiksi koulu on ottanut romanit hyvin sisään. Työelämä taas ei. Usein pitää tehdä tuplasti töitä, että ansaitsee saman kunnioituksen kuin muut", Dimitri sanoo.

"Sama oli armeijassa. Mutta koska oikeasti pidin siitä ja työ tuli sydämestä, kaikki ymmärsi, että omistaudun ja olen täsmällinen. Se on romanin temperamenttia. Kaikki rakkaudesta suuttumiseen tunnetaan voimakkaasti. Siitä syntyy myös upein musiikki", Allan sanoo.

"Kaikki ihmiset on erilaisia. Parasta on tulla juttelemaan. Myös romanikotiin on aina tervetullut. Hälinä ja show-meininki saattaa kummastuttaa, mutta kun siihen tottuu niin huomaa, että nää ihmisethän elää."

Miriam, 24

”Olen vaatteiden kautta ylpeä siitä mitä olen, ja päätös kestää loppuiän. Kyse ei silti ole pelkistä vaatteista. Romanius on koko mun elämä.”
”Olen vaatteiden kautta ylpeä siitä mitä olen, ja päätös kestää loppuiän. Kyse ei silti ole pelkistä vaatteista. Romanius on koko mun elämä.”
Ensimmäinen kertani romanikodissa. Siistiä. Ikkunoissa roikkuu kultaiset verhot ja pöydässä on kahvia, teetä, pannukakkua ja paljon sokeria. Ei tietoakaan mainstream-Ikeasta. Keittiö on täynnä sukulaisten valokuvia. Miriam Schwartzin lisäksi paikalla ovat sisko Milaja ja 4-vuotias Sofia.

"Haluan toimittajaksi. Se on paras keino vaikuttaa ennakkoluuloihin", Miriam aloittaa.

Hän kirjoitti ylioppilaaksi 1998 ja teki töitä mm. koulunkäyntiavustajana. Nyt hän lukee Ylen romaninkielisiä uutisia ja tekee dokumentteja TV1:n Basaariin.

"Eka dokumenttini käsitteli romanikuvaa vanhoissa Suomi-filmeissä. Tahdoin herättää keskustelua siitä, millaisia ennakkoluuloja ne ovat ruokkineet. Nyt tahtoisin opiskella tiedotusoppia."

Onko loukkaavaa sanoa mustalainen?

"Kaikki riippuu sanojan asenteesta. Romanista tulee heti ystävällisempi fiilis."

Kun kysyn uudesta romanikeskiluokasta, Miriamin ääni kohoaa.

"Mä en osaa ajatella sitä tolla lailla. Että olis jotenkin eri tasoisia romaneja. Voi olla vaikka professori, ja se on hieno juttu, mutta ikä on ainut kunnioitusperuste. Ei arvostusta lasketa rahassa, pitää olla sydämeltään sivistynyt."

Vaikka koulutus kehittyy, työelämä on edelleen kova paikka.

"Tarvitaan paljon yhteistyötä, että nuoret rohkaistuvat liikkeelle. Kun on koko ikänsä elänyt suvun keskellä ja omissa ympyröissä, sitä pelkää helposti, että tyrmätään. Toisaalta se pitää paikkansakin, myös vapaa-aikana. Kerran oltiin tyttöjen kanssa ulkona, eikä yksikään ravintola ottanut sisään. Siitä käytiin lopulta käräjät, ja me voitettiin. En silti usko, että se muutti suuria. Yksikin syytetty sanoi, että hameisiinhan mahtuu vaikka mitä aseita. Toinen kysyi, pitäisikö afrikkalaisetkin päästää sisään lannevaatteissa ja keihäs kädessä. Joo. Paljon on tekemistä."

Vaikka kansanpukua epäillään vielä Suomessa, ulkomailla kysytään usein, että vau, mikä toi on.

"Esimerkiksi kansainvälisissä konferensseissa saa olla ensin ihminen tai työntekijä, sitten vasta erikoisesti pukeutunut. Mietin taas yksi päivä, miten selittää ihmettelevälle lapselle, että sinne ja sinne ei voi kotikaupungissa mennä, koska ei pääse sisään. Kasva niin tiedät! Vaikka toisaalta, ehkä joskus tulee sekin päivä, että noita juttuja ei tarvitse miettiä."

Oi aikoja, oi tapoja

Vanhempien ihmisten kunnioittaminen
Monikerroksisessa talossa nuori ihminen ei voi asua vanhemman yläpuolella. Kunnioittamiseen liittyy myös siveellisyystapoja. Esimerkiksi avioliitosta, seurustelusta, meikeistä tai äitiydestä on mahdotonta puhua vanhempien kuullen. Siksi se ei onnistu myöskään tämän jutun haastatteluissa.

Puhtaus
Keittiö on kodin pyhin paikka ja siellä säilytetään vanhempien ihmisten ja omaisten valokuvat. Keittiössä ollaan aina täysissä pukeissa, eikä lattialla olevaa voi nostaa pöydälle.

Karkaaminen
Kun nuori pari tahtoo naimisiin, he karkaavat yhdessä pariksi päiväksi. Vasta silloin vanhemmat saavat tietää seurustelusta ja keskustelevat, hyväksytäänkö liitto. Tapa on yhä täysissä voimissaan.

Sukurakkaus
Romaniperheeseen kuuluu ytimen lisäksi ainakin isovanhemmat, sedät ja tädit. Läheisiä ystäviä kutsutaan serkuiksi.

Vaatteet
Siistit ja peittävät vaatteet ovat osa vanhempien kunnioittamista. Suomen pukukoodi on ainutlaatuinen koko maailmassa.

Uskonto
Suomessa usein helluntailaisuus näyttelee isoa roolia romanikulttuurissa. Myös kansainvälinen yhteistyö on usein uskonnollista.

Verikosto
Verikosto on nimensä vastaisesti tärkein tapa ehkäistä konflikteja. Jos suvut riitaantuvat, niiden jäsenet eivät saa olla samassa paikassa samaan aikaan. Tapaa noudatetaan tarkasti.

Romanikielen lyhyt oppimäärä

Suuri osa nuorista ymmärtää edelleen perinteistä romanikieltä, mutta puhetaito riippuu kotikasvatuksesta. Koulussa kieltä on voinut opiskella vuodesta 1989. Romani on sanskriitin tytärkieli.

  • mies = eeno
  • nainen = uuli
  • romani = romano, rom
  • suomalainen = finnos (subst.), finitiko (adj.)
  • Suomi = Finnosko, Finitiko them
  • ihminen = komunis
  • hevonen = grai
  • nuori = terno (mask.), terni (fem.)
  • vanha = phurano
  • musiikki = musikes
  • rakastaa = kamlavaa
  • tervehtiä (antaa kättä) = daa vast

Lähde: Suomi/Romani-sanakirja (SKS, 2001)

339 kommenttia

maria_

16.12.2004 01:43

[LAINAUS]Dorkkis kirjoitti 26.03.2004 klo 16:42:

Mulla ei ole mitään romaneja vastaan, mukavia on kaikki olleet. Ja asun Helsingissä, joten oon myös tavannut muutaman. Älkää yleistäkö. Yhtä hyvin voisi sanoa, että kaikki suomalaiset miehet on juoppoja naisten hakkaajia.[/LAINAUS]

no mutta niinhän ne onkin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

romani__

16.12.2004 22:20

pitäkää työ jauhopussissa uitetut valkonaamat turpanne kiinni...miettikää nyt tekeekö smugut vai valkolaiset enmmän pahojaan...ja ei mekää tulla teitä kaikkia haukkumaan jos yks valkonaama paska tulee meille tekemään jotaki...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

romani__

16.12.2004 22:21

elekää yleistäkö

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ei_rasisti_1

31.12.2004 01:01

25%romaneista on hyvin käyttäytyvää porukkaa(vahemmat romanit). 75%kriminaali sossupummeja. Joten älkää yleistäkö vähemmistöä...ne vaan pilaa romanien maineen. =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sonjas

18.1.2005 15:18

[LAINAUS]Sedu kirjoitti 26.03.2004 klo 13:42:

Tapahtui Helsingin keskustassa keskellä päivää.

Romani : Hei kaveri odota!!
Minä: Niin ?
Romani: Hei mul on yks juttu sulle!
Minä: Ei kiinnosta...
Romani : Hei lainaa kännykkää...
Minä : Ei ole...
Romani : Hei anna pari euroa..Mä käyn soittamassa..
Minä : En nyt anna..

Romani astui eteeni,otti puukon esille ja ryösti kännykkäni...

Juttelin kavereiden kanssa tapahtuneesta ja jokaisella oli vastaava tarina kerrottavana..Joko heidät tai joku heidän tuttu oli ryöstetty/yritetty ryöstää Romanin tai Romani jengin toimesta...

Ja he ihmettelee että miksi heistä ei pidetä!!

Olen myös kuullut että Mannet opetetaan kotona Ryöstämään ja tappelemaan !! En yhtään ihmettelisi!

Kaverini oli nähnyt kuinka mustalaismies oli kaupassa opettanut poikaa varastamaan.

Eikä ne työssä käy kun kaikki on sairas eläkkeellä!!

Turha yrittää muuttaa "ennakkoluuloja" !! Kannattaa muuttaa käytöstä!![/LAINAUS]Olis kiva tietää keltä oot kuullu et kasvatukseen liittyy varastamaan opettelu ym. pahoja tapoja. täytyy kyllä nyt sanoa et oot aika paljon hakoteillä meinaan päin vastoin kielletään tekemästä kyseisiä asioita. eihän se oppi mene valtaväestöllekkään kaikille perille ja on niitä puukottajia teissäkin.Ja lehtiä kun lukee niin eipä nuo ns. kuuluisatkaan valkolaiset osaa pahemmin käyttäytyä. Jos nyt yleistäisin niin tunnen monta joilla ei ole minkäänlaisia käytöstapoja, onko se niin ettei muillakaan ole teikäläisistä? Ite en yleistä ja ymmärrän et jokainen on yksilö,mut otinpahan esille. Itse olen kotona saanut hyvän kasvatuksen ja myös muut mun sukulaisistani, koulut on käyty ja opiskeltu vielä lisääkin. Löytyy kyllä niitä mitkä ajattelee elämästä toisin mutta kuitenkin rajansa kaikella.Siunausta sulle kuitenkin ja älä yleistä ei kaikki todellakaan ole samasta nmuotista vedettyjä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suwinen

20.1.2005 13:51

On tämäkin. Miksi yleisin romanien itsensäpuolustamiskommentti on, että "sanotko kaikkia valkolaisia varkaaksi jos yksi varastaa" ym. No en sano, jos YKSI varastaa. Samoin en sanoisi kaikkia romaneita varkaiksi, jos YKSI varastaisi. Tämä muuten pitää paikkaansa. Kyllä sen näkee ihmisestä aika hyvin päällepäin, oli se sitten romani tai ei, että mitkä on aikeet kun kauppaan/ myymälään kävellään. Ollut alalla töissä jo niin pitkään, että aika äkkiä vilkaisemalla huomaa, onko aikeina viedä mahdollisimman paljon vai tulla vaan ostamaan maitopurkki. Älkää kysykö mistä, sen vaan huomaa. Ja minä yritän, YRITÄN olla mulkoilematta, kyttäämättä ym. jos tosiaan näen, että myymälään tullut romaninainen ( miehet ei muuten varasta, miksi? ) on ihan selkeästi vaan hakemassa röökiaskia ja makkarapakettia. harvemmin olen huutoja saanut päälleni, kerran kylläkin kun yhden ajoin tosi ravostuneena pihalle, en ajatellut oliko puukkoa vai ei kun ei idiootti uskonut kun huusin että hei, ei SINNE SAA MENNÄ kun jätkä puski takahuoneeseen. menin perään ja kiljuin naama punaisena, lähti kyllä mutta huusi perään että "vitun juntti", huusi sille että kukahan tässä juntti on kun ei osaa käyttäytyä saatana.. Ja ihan samanlailla olisin huutanut, jos kyseessä olisi ollut valkoinen, punainen tai musta ihminen. Samat suomen lait kyllä pätee kaikkiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

_Bes

20.1.2005 14:00

Monta kerta olen miettinyt, että haluaisin tutustua johonkin ikäiseeni romanityttöön. Askarruttaa mitä se heidän elämänsä oikeasti on, ja poikkeaako ajatukset omista kuinka paljon.. haluaisin vain ymmärtää. Kielen päällä ollut monta kertaa, kun törmään silloin tällöin yhteen romanityttöön joka asuu lähellä. En kehtaa, kuitenkaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ex-vartija

21.1.2005 09:35

Se on joku kunnia-juttu, että mustalaismiehet eivät varasta. Ilmeisesti niiden kunnia ei kestä, jos jäävät kiinni. Seitsemän vuotta vartijana ennen työskennelleenä voin sanoa, että mustalaiset olivat kaikkein vittumaisimpia ihmisiä, joiden kanssa täytyi "asioida". Juoppojen ja jopa narkkarien ja muiden hörhöjen kanssa pärjäsi puheella. Mannet taas ainoastaan vittuilivat ja uhkailivat ja vakuuttivat syyttömyyttään vaikka hameen alta ja autoista olisi löytynyt mitä. Ja turha kenenkään mannen tulla haukkumaan rasistiksi. Olen nuorempana seurustellut tytön kanssa jonka isä oli mustalainen ja nuoruuden työpaikassa työskennellyt fiksun mustalaistytön kanssa, joka myöhemmin lähti muistaakseni Ranskaan opiskelemaan. Kummastakin näistä pelkästään positiivisia muistoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kisulainen

24.1.2005 13:29

[LAINAUS]lilnasreen_ kirjoitti 28.03.2004 klo 20:02:

pitäs antaa romaaneille mahollisuus tehätöitä....[/LAINAUS]

eipä niitä tunnu työt paljoa kiinnostavan.. en ole koskaan enkä missään nähnyt romania tekemässä työtä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lillith

24.1.2005 13:36

kaveri joskus taannoin kerto jutun ku oli ollu koiransa kanssa kaupassa. oli tietty jättänyt koiran ulos ja kun tuli kaupasta takasin ulos oli koira kadonnut. lähellä pari mannea oli lukinnu tän kaverin koiran autoonsa ja tarjos tästä rotukoirasta paria euroa.. onneks kaveri sai koiransa takaisin. kuinka moni "valkolainen" menettelee näin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lymon

24.1.2005 13:54

[LAINAUS][I]avun_tarpeessa kirjoitti 29.03.2004 klo 12:41:[Kerran kävellessäni kadulla keskellä kirkasta päivää tuli eräs suomalainen keski-ikäinen mies luokseni ja alkoi vetää minua autoon. Siellä mies pahoinpiteli ja lopulta raiskasi minut.
Minulla on ollut sen jälkeen vaikeaa liikkua yleisillä paikoilla koska näen siellä suomalaisia jokapuolella. Pelkään että joku päivä joku suomalainen tekee sen taas. Mikä avuksi?/I]

pidä suomi siistinä. muuta vaikka ruotsiin nakertamaan valtiota..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

petjuashka

24.1.2005 14:12

[LAINAUS][I]jepjepjep kirjoitti 31.03.2004 klo 16:00:[menkää nyt hyvät ihmiset itseenne, jollette tunne vähemmistöjä enempää kuin muutamista negatiivisista tuntemuksista, ette kykene tasapuoliseen näkökantaan./I]

tuskimpa näiden kaikkien kertomusten ihmiset ovat törmänneet siihen yhteen ja samaan manneen... että kyllä näitä huonosti käyttäytyviä manneja on enemmän kuin muutama...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lyonia

25.1.2005 15:55

[LAINAUS][I]mustalaislikka kirjoitti 16.08.2004 klo 15:22:[Siis nää ihmiset vois vähä ajatella mitä tänne kirjottaa.... Miettikää vähän miltä meistä romaneista tuntuu lukea näitä juttuja siitä kuinka toivotaan että kuollaan sukupuuttoon... Tuntu kyllä erittäin ilkeeltä lukea näiät juttuja. Onhan teitä valkolaisiakin sellaisia ketkä varastavat ja tappelevat. Mut vanhemmat eivät kyllä ole opettaneet teillekkään minkään laisia tapoja. Työ ootte kyllä rasisteja. Eihän mekään huudella teille keskellä katua että maitoturvat tai muuta vastaavaa..../I]

ette niin.. te käytte nyrkeillä tai puukoilla kimppuun jos ette saa mitä haluatte..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Triori

27.1.2005 00:10

Hai, työ kansalaiset ... olen ite ns. valkolainen, jota on luultu monesti mustalaiseksi ja olen saanut enemmistö kansalaisten mulkoilut ja töllistelyt sekä äänekkäitäkin epäilyjä niskaani. Tunnen, että en kuulu mihinkään ja olen omien joukossa vieraana. Tällainen vääntäminen aiheesta ja enemmistön ja vähemmistökansallisuuden vääntely saa minut tuntemaan oloni tosi epämukavaksi. Olen mikä olen, mutta kuitenkaan en tunne olevani hyväksytty ns. valkolaistenkaan joukkoon ilman, että he epäilisivät syntyperääni. Eli HEH, HEH, HEE teille kaikille, jotka jaksatte moisesta kervistellä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kokemuksesta

30.1.2005 18:47

Käväiskääpä viikonloppuiltana vaikkapa Helsingin Vuosaaren tai Itäkeskuksen metroasemalla. Heti "hyökkää" kimppuun joku romani, varsinkin jos olet nuori valtaväestön edustaja. Pyydetään soittaa puhelimestasi, tupakkaa ja rahaa. Jos ei anna soittaa jne. uhataan hakata ym. Jos ei anna puhua puhelimella tarpeeksi, niin uhkailaan silloinkin tai varastetaan koko puhelin. Tällainen iltasirkus vallitsee joka perjantai ja lauantai. Käykää testaamassa.

Tällainen käytäntö lienee kaupunkilaisromanien juttuja, arvelen että maalaisromanit ovat ystävällisempiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Suomalialainen

30.1.2005 19:40

By the way, kaikki te suomalaisjuntit väitätte olevanne "Uralin mutkasta" tai "mongoleja". 50-luvun historianopetus on iskostunut päähänne. Suomalaiset ovat KIELELTÄÄN suomalais-ugrilaisia, mutta ovat pääasiassa GEENEILTÄÄN samaa kamaa kuin esim. ruotsalaiset - germaaneja. Suomalaiset luultavasti jostain Viron/Keski-Euroopan suunnalta. Siis itäistä ainesta joku vaivainen prosentti. Kieli ja geeni eivät ole sama asia!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ponygirl

4.2.2005 14:10

mustalaispojan tyttöystävänä olen saanut kyllä kestää kaikenlaista. Mua jaksaa aina ihmetyttää ihmisten hirveät ennakkoluulot. Aikoinaan äiti oli aivan kauhuissaan kun sai tietää suhteestani tähän poikaan. Eikä aikaakaan, kun koko suku jo katsoi mua säälivästi juhlissa ja lakkaamatta tuli sediltä ja tädeiltä sellaisia kysymyksiä kuin "vieläkö sä sen mustalaisen kanssa seurustelet", ynnä muuta yhtä kannustavaa.
Kun olimme seurustelleet pojan kanssa jo pidemmän aikaa, alkoi hän käymään meillä kotona päivällisellä, ja myöhemmin jo "sukujuhlissakin". Kaikki sukulaiseni pitävät poikaystävästäni. Silti ennakkoluulot kaikkia MUITA mustalaisia kohtaan ovat pysyneet ennallaan, sillä Eliashan (poikaystäväni) on tietysti poikkeustapaus, ei siis oikeastaan mustalainen ollenkaan. Siis ihan oikeasti, sukulaiseni ja ystäväni ovat sitä mieltä, että poikaystäväni ei ole normaali mustalainen, koska hän ei käytä sellaisia vaatteita kuin ne, jotka hengaavat metroasemilla kännyköitä ja rahaa pummimassa.
Poikaystävälläni on laaja ystäväpiiri, johon kuuluu suurimmaksi osaksi mustalaisia. (harvat suomalaiset viitsivät edes tutustua heihin, jos tietävät heidän syntyperästään.) Yksikään heistä ei ole sellainen, jollaiseksi 90% suomalaisista mustalaiset mieltää.
On multakin muutamaan otteeseen tultu pummimaan rahaa, mutta kyllä näiden "pummien" joukossa oli ihan supisuomalaisia pissiksiäkin.

Mä en mitään niin inhoa kuin suvaitsemattomuutta ja ennakkoluuloja. kun aloin seurustelemaan poikaystäväni kanssa, kauhistuin huomatessani, miten välinpitämättömästi ja tottuneesti tämä suhtautui kaikkeen haukkumiseen ja peräänhuuteluun. jotenkin kamalaa, että ihmisen täytyy oikeasti tottua sellaiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

yrittaja

9.2.2005 20:24

Tulipa tuossa eilen romaani korjauttamaan kannettavaa tietokonetta joka oli aivan eloton. Ennen tuloaan tämä soitti minulle tuntemattomasta numerosta ja ilmoitti ettei hänellä ole rahaa, mutta silti halusi tuota sen kannettavan korjattavaksi, vaikka sanoin etten ole kannettaviin erikoisemmin perehtynyt.
No kun hetken sitä kannettavaa tutkin niin sain sen ihme kyllä käyntiin ja soitinkin aika heti sille että kone pelittää. Tämä romaani tuli katsomaan tätä ihmettä ja jätti vielä pariksi tunniksi huollettavaksi tämän kannettavan kun lähti käymään sillä aikaa varastolla.
Hieman ennen kuin tämä romaani tuli hakemaan kannettavaansa hän soitti ja alkoi kaupittelemaan automankkaa. En oikein innostunut automankasta kun romaani halusi peräti 40 euroa siitä. Hän tulikin sitten ja yllättäin soitti että on kova kiire. No vein äkkiä koneen sille ettei se olis vängännyt sisälle tai jotain muuta kun ei oikein jostain syystä halunnut että se olisi tullut sisälle. Sen vanhan mersun sisällä sitten hän esitti automankkaa joka oli toiminnassa että niinku näki että se toimi. Sanoin etten sellaista tarvitse kun itselläni on näppärä mp3-soitin. 20 euroa pyysin siltä kun vaikutti olleen niin rahat lopussa häneltä ja lopulta sanoin että maksa sitten kun pystyt ettei ole mitään kiirettä. Halusin oikeastaan eroon koko romaanista sillä tavalla, mutta siinä kävikin kuitenkin niin että hän tarvitsi rahaa 40 euroa ruokaan ja jostain syystä maksoinkin sen kun tyrkytti sitä automankkaa. Hän lupasi viikon päästä ostaa automankan 60 eurolla.Pelkäsin kait että sillä on tikari tai jotain.
Sitten hän on myös soitellut usein kysellen jostain ihme ohjelmista mitä pitäisi polttaa levylle ja kyselee jostain kirjanpito-ohjelmasta ja siitä sitten pitäisi tietää vaikka mitä.Hän soitti näin että hommaa se ohjelma ja tulee melkein heti hakemaan.
Tämä oli eka romaani asiakas jolle pitänyt maksaa rahaa ja tämä on soitellut kaikkein eniten tosi lyhyessä ajassa ihan kuin minulla ei olisi muutakin tekemistä kuin hänen asiansa. Hän ei ole vielä mitenkään uhkaillut, mut jos näin käy soitan poliisille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

marovaani

15.2.2005 15:21

[/I]

Olen nähnyt sata kertaa kun romani tai tummaihoinen
v....ilee kymmenelle suomalaiselle. Mutta en ikinä toisin päin, missäköhän vika? Kun ei oo Kekkosta käskemässä ni suomalaiset on paskahousuja. Jos suomessa on 10 000 romania, ni kuka kehtaa valittaa?
Suomalaiset on niin yksilöö, mutta kun tulee eteen normaali välien selvittely ollaa heti itkemässä kyttiä paikalle. Suomalaiset on todellaki rappiolla!
Menkää kattoo steissille ku pissaliisat jakaa nekeille persettä, yrjöttää. Tai tsiigatkaa jotain motoristiskini pellejä, pitäis syöttää niille ne p#"!#leen suomen liput. Romaneilla on arvoja ja ylpeyttä, suomalaisten uskonto on raha. Olen ite valkonen ja tiiän v...n hyvin miten rasistisia finskit voi olla, jos sattuu ajattelemaan valtaväestön kanssa ristiin tai näyttää erilaiselta.
Eikä muakaan kiinnosta tehä duunii tälle kapitalistiselle riisto, paska, yhteis kunnalle.

-Mind over matter-

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaasuttaja

15.2.2005 19:15

Kyllä romaneille pitäisi opettaa käytöstapoja kaasukammioissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lauren2121

16.2.2005 17:57

Haha..hauskaa lukea suomalaisten sika-rasismia romaneja kohtaan..tiedättekö suomalaiset että täällä Ruotsissa ruotsalaiset katsoo suomalaisia ihan samanlailla. Suomalaisten haukkumanimi täällä on finnit eli siis se iso punanen mätäinen akne jonka ruotsalaiset suomalais vitseissään haluavat puristaa ulos. Suomalaiset on yksi Ruotsin isoimmista soosiaalihuollon saajista. Jos lehdissä on uutisia puukkotappeluista, saa olla varma että suomalaiset on kännipäissään riehunut. Ruotsin vankiloissa finnit on prosenttuaalisesti suurin yksittäinen ryhmä ja vaikka suomalainen asuu täällä 20 vuotta ne EI opi ruotsinkieltä. Arvatkaa onko kivaa olla suomalainen täällä. Saa hävetä suomalaisten maatiaistyylin takia. Ja kun näitä kannanottoja katsoo niin hävettää vielä enemmän. Ettekö te raukat ole ikinä nähneet muuta maailmaa kun oman sikalanmäkenne? Minkäänlaista hienoutta ei teidän käytöksessä näy, ei minkäänlaisia tapoja!! ja kaikkein vähemmän viisautta. Kiertäkää vähän maailmaa ja nähkää vähän kulttuuria niin sivistytte - suomalaisetkin. Te käyttäydytte iänkaikkisen vanhan romanikultturin edustajille kun neandertaalerit. Ei ihme jos romanit ottaa lain omiin käsiinsä. Ihan samoin tekevät täällä suomalaisnuoret koska yhteiskunnan syrjintä heitä kohtaan on niin kovaa.
Ville enoni sanoi aina että suomi on sarvikuonojen maa ja kaikki rasistikirjoittajat osoittavat tämän oikeaksi. Olen jo antanut pois suomen kansalaisuuteni. Kohta kai on aika kieltää koko suomalaisuutenikin. En halua kuulua tämmöiseen kansaan. Hävettääääääää!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kekkonen_

16.2.2005 19:48

Tajutkaa nyt kaikki suomalaisromanit että ruotsi on teille luvattu maa jos teitä on kaltoin kohdeltu täällä Suomen maassa. Ruotsalainen ymmärtää täysin että finnit on kaiken pahan alku heidän maassaansa ja tajuaa teidän romanien kulttuurin päälle. Prosentit ovat teidän romanien puolella tilastotieteessä kun teitä kuitenkin on onneksi vähän.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samsoniitti

17.2.2005 22:03

Mielenkiintoisia tarinoita, puoleen ja vastaan. Itse olen jopa yhden mustalaisen kanssa tehnyt töitä. Hyvä tyyppi sen perusteella, mitä työpaikalla tutustui.

No sitten se toinen puoli. kotikunnassani noita mustalaisia kyllä riittää. Itsellä henk. koht. kokemusta negatiivista sellaista on. Paljonkin. On käyty päällekkin. Ei mitään hyvää sanottavaa, kuin tästä entisestä työtoveristani.

No, viikonloppuna juttelin ystäväni kanssa baarissa. Poliisit olivat hakeneet juuri aikaisemmin illalla yhden mustalaisen hänen oven takaansa pois, kun heilui siellä aseen kanssa ja yritti tulla sisään.

Yhden kaverini sisko seurusteli mustalaisen kanssa. Lapsiakin tuli. Ihmissuhteet ovat ihmeellisiä ja tässäkin tapauksessa ongelmia tuli. Pois lähtö vaan ei ollutkaan niin helppoa siitä suhteesta. Uhkailuja, vainoamista jne...

Ystäväni isällä on hyvä tarina kerrottavana: Oli ollut baarin vessassa kusella ja mustalainen siihen sitten puukon kanssa tullut. "Anna rahat!" Herrasmiehenä hän oli vastannut, että "Kuule poika. Sinä se olet se joka tuohon puukkoon kuolee!" Olipa pojalla mennyt pupu pöksyyn...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Almudena

20.2.2005 13:52

"Lauren2121" Olen sitä mieltä, että ruotsalaisilla on täysi oikeus ajatella niin. Loogista, sinnehän meni paljon sellaista porukkaa, luusereita, jotka ei täällä saanu elämää aikaiseksi. Eihän sinne Ruotsiin nykyaikanakaan paljon kukaan halua, paitsi sellaiset, joilla ei ole kanttia lähteä muualle maailmalle. Sitten ollaan oikein "kansainvälisiä", säälittävää. En kyllä itse ikinä mihinkään Ruotsiin muuttaisi, pidän Suomesta paljon enemmän, tai sitten muutan esim. Etelä-Eurooppaan, jossa meillä on oikein hyvä maine (PISA-testit, teknologia, kielitaito, jne. jne.). Toivottavasti sinä luovut siitä suomalaisuudesta kokonaan, ja hyvä että menit, älä tule takaisin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lauren2121

28.2.2005 17:43

Haha...Almudena. Luusereita tai ei mutta suomalaisia kuitenkin! Sun omaa kansaas. Sulla on varmaan kova tarve haukkua noin yleinsäkkin ja siinä samassa menee sitten niin romanit kun suomalaisetkin. Kysyppäs psykiatriltas että onko tämä sun sairaus vakavan laatuista?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kronikka

23.3.2005 16:11

On todella ärsyttävää lukea kuinka ihmiset yleistävät.Jos yksi manne on joskus pummannut tupakkaa tai euroa ei tarkoita,että kaikki ovat samanlaisia. Itse olen puoliksi mustalainen ja opiskelen yliopistossa ja käyn sen lisäksi töissäkin, joten puheet siitä kuinka kaikki mannet ovat työttömiä tai vastaavaa on suomeksi sanottuna silkkaa paskaa.Myönnän kyllä että jotkut sukulaisistani ovat tuota ns. "roskasakkia" mutta eivät läheskään kaikki. He ovat itse aiheuttaneet itselleen sellaisen maineen ja se ei tarkoita, että kaikki olisivat samanlaisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miettija

27.3.2005 14:55

Hei!

Voisiko joku kertoa romanien ongelmista ja hyvinvoinnista Suomessa tai vaikkapa itse romani!? :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikko7

6.4.2005 14:00

Rikosseuraamusvirasto perusti 2002 romaniasioiden yhteistyöryhmän tarkastelemaan romaneiden asemaa vankiloissa. Työryhmän selvityksessä arvioidaan, että Suomen vankiloissa oli vuonna 2002 120-140 romanivankia.

http://www.rikosseuraamus.fi/uploads/26k6igza.pdf

Oikeusministeriön mukaan Suomen vankiloissa oli toukokuussa 2002 kaikenkaikkiaan 3441 vankia, joista melkein 300 oli ulkomaan kansalaisia:
http://www.om.fi/tulostus/14475.htm

Mustalaisia Suomessa on noin 10000:

http://www.romanomissio.fi/romanit1.htm

Näiden lukujen pohjalta on laskettavissa, että Suomessa oli vuonna 2002 yksi Suomen kansalaisuuden omaava vanki noin 1700 Suomen kansalaista kohti ja yksi mustalaisvanki n. 77 Suomen mustalaista kohti. Väestöosuuteensa nähden mustalaiset olivat siis vuonna 2002 noin 22 kertaisesti yliedustettuna Suomen vankiloissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Adolf2

8.4.2005 23:23

[LAINAUS]Suomineiti kirjoitti 11.04.2004 klo 22:39:

Suomalaisten ei kannata Hitleriä ihannoida, samalla olisi Aatu meidät mongolitkin kaasuttanut. (Suomalaisethan eivät ole puhdasta arjalaisrotua.) Vasta kun meistä alkoi olla jotain hyötyä rupesivat miettimään, mahdammeko todella olla mongoleja.[/LAINAUS]

Tuota nuin... Kaikissa meissä asuu pieni rasisti, minussa jopa aatu. On toki tuossa etnisessä vähemmistössä varmaan ihan asiallistakin porukkaa, olen jopa nähnyt erään vanhemman romanimiehen laittavan kintaat käteen ja alkavan töihin, mutta tänään eräs nuorempi herra palautti minutkin todellisuuteen varastamalla minun sekä vaimoni kännykän. Toivottavasti heillä on nyt oikein hyvä mieli. Toisaalta taas, tulipahan ainakin hyvä syy päivittää puhelimet tuoreempaan versioon. Ja mitä tulee tuohon aatu ihannointiin niin aatu-setä on miun suuri idolini Rytin ja Marskin jälkeen. Myönnettäköön, olen rasisti. Eikä hävetä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lovemanne

12.4.2005 10:00

Olen seurustellut yli 2vuotta mustalaispojan kanssa. Olen saanut kyllä kestää kiakenlaista.On ärsyttävää kuinka ihmiset luulevat että' kaikki mustalaiset on rikollisia ja tekevät kaikkea pahaa... ei se niin ole!!!!
olen itse valkolainen ja en tunne itseäni yhtään heidän seurassaan erillaiseksi.Enkä pidä hänen vahempiaan mitenkään mustalaismaisina,vaikka he ovat. minulle he ainekin ovat ihan tasavertaisia ihmisiä muiden kanssa.he ovat aivan mahtavia ihmisiä.
Tämä 2vuotta on ollut kyllä elämäni myrskyisintä aikaa..on aurinkoisia päiviä,mutta kyllä välillä myrskyää ja pahasti.silti rakastan sitä ihmistä koko sydämestäni.Poikaystäväni ei pukeudu ollenkaan mustalaisvaatteisiin,vaan kulkee ihan normaaleissa vaatteissa.tavoiltaan hän on hyvin mustalaismainen... niistä ei kai koskaan oikeen eroon pääse.
Muistan kun aloin seurustelemaan hänen kanssaan kuinka vanhempani,olivat aivan hermona,muistan kun mutsi sanoi,"että ota nyt hyvätyttö järkikäteen"...mutta eivät he voi valita kenen kanssa olen onnellinen ja ketä rakastan.joten näin 2vuoden aikana he ovat sen jo hyvinkin ymmärtäneet!! pakko sanoa että vaikka aina ei ole ollut helppoa,niin päivääkään en vaihtaisi!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LOVEPEACE

12.4.2005 10:32

MUSTALAISIA ON PUUKKO JUNKKAREITA JA HYVIÄ IHMISIÄ JOTEN EI SAA YLEISTÄÄ ETTÄ KAIKKI ON SAMALLAISIA!!
ONHAN MEITÄ VALKOLAISIAKIN,VANKILAT TURVOKSISSA,MUTTA EI MEITÄ KAIKKIA HETI LEIMATA PAHIKSIKSI...!!JA MONTAKO KERTAA OOTTE IHMISET NÄHNEET MUSTALAIS PORUKAN ÖRVELTÄMÄSSÄ KAATOKÄNNISSÄ JOSSAIN??TAI KUSEKSIMASSA KÄNNISSÄ PUITTEN JUURILLE KESÄ KUUMALLA JOSSAIN PUISTOSSA!??
SIINÄ MIELESSÄ HE OVAT HYVIN SIVISTYNYTTÄ PORUKKAA!! TOINEN ASIA MISSÄ HEITÄ ARVOSTAN ON ETTÄ,EI NE UHKAILE KAUAA,"ETTÄ SE KU TULEE VASTAAN NI VARMAAN VEDÄN TURPAAN" ,JA UHOA JA UHOA KU JOTKUT PAHATKIN UKOT, SAMALLAILLA KU ME VALKOLAISET,VAAN HE HOITAVAT ASIAN HILJAKSEEN,ILMAN UHOOMISTA..SE ON LAAKI JA VAINAA JA SE ASIA ON HOIDETTU.JA SE SIITÄ.. SE ON SE SYY MIKSI NIITÄ PELÄTÄÄN!!!EI NE HUSI JA HUIJO NYRKEILLÄ,SAMALLALAILLA KU ME!! VAAN NE SOHII PUUKOIL TAI AMPUU..SIKSI NIILLÄ ON PAHAMAINE JA HEITÄ PELÄTÄÄN... ONHAN SE TOTTA ETTÄ EI NIITTENKAA KUKAAN RIITOIHIN HALUA SEHÄN ON IHAN SELVÄ ASIA!!! MUTTA KUN HEIDÄT JÄTTÄÄ RAUHAA,NI NEKIN ANTAA MEIJÄN OLLA!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kauhavati

12.4.2005 16:54

Lovepeace nimimerkillä taitaa vähän aatteet mennä sekaisin... "kun heidät jättää rauhaan niin nekin antaa meidän olla" Siis mitä?? Eikös tässä love & peace maailmassa pitäis kaikkien pystyä elään sulassa sovussa. Vain ne joilla ei omakohtaisia kokemuksia ole mustalaisista jaksaa jauhaa siitä että ne on ihan hyviä tyyppejä.. oikeesti, kuka niin kehtaa vielä väittää ?!oltuani muutaman vuoden huoltsikalla töissä KERRAN kävi tapaus jossa "valkolainen" varasti kaljaa. Mannet varasti noin kaksi kertaa viikossa mitä erilaisempia asioita. Tosin täytyy tässä ilmoittaa että yhden kivan mustalaisen tunnen, tosin hän ei pukeudu mustalaisittain, sillä ei halua ulkonäöllään osoittaa kuuluvansa epärehelliseen porukkaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaaje_Kaitsu

13.4.2005 23:50

On väärin se että ennakkotuomioi ihmislajia vaan siksi että joskus on sattunut jotain pientä ryöstöä tai muuta vastaavaa... Onhan niitä romanilaisia jotka käytää puukkoa ja varastaa, mutta onhan siltikin myös valkolaisia jotka tekevät samoja asioita. Romaneja on paljon vähemmän ja siksi niitte asiat ja jutut kuuluvat nopeammin ja enemmän.
Tämmöstä voi sattua kellekkä tahansa ja ihmiset on vaan pakko hyväksyä se että kaikki ihmiset ovat erilaisia ja joillakin on vähän vaikeampaa elämässä kuin muilla, oli romanilanen tai sitte valkolainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaaje_Kaitsu

13.4.2005 23:53

Oli mulla talo oli vuosi takaperin, talon omistin ko herrojen linnan. Ne rahat oli menny mulla hienompiin hotelliin ja juonnu oon mä taloni hinnan. Ne rahat oli menny multa hienoimpiin hotelliin ja juonut oon mä taloni hinnan.

Oli mulla talo oli vuosi takaperin, sen mä omistin ko Vaasanpa linnan. Lapuanpa liikkeet ja huilutus retket, ne veivät mun taloni hinnan. Lapuanpa liikkeet ja huilutus retket, ne veivät mun taloni hinnan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Katsokaapa

15.4.2005 18:19

Palasin taas tähän romaniartikkeliin. Kivasti ja positiivisessa hengessähän se oli kirjoitettu ja siitä edelleenkin kiitos toimittajalle.

Mutta totuuden nimissä on sanottava että romaneita on myös "työ"tehtävissä ei ansioittensa vuoksi vaan ennemmimkin "positiivisen syrjinnän " vuoksi.
Ja mitä tulee siihen Euroopan neuvostossa olevaan romanihenkilöön, ei hän siellä ainakaan taida hyvän koulutustaustansa takia/ansiosta ole. Jotkut ihmiset vain ovat oppineet olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja "ovet ovat auenneet". Hyvä niille, joille käy niin ja onnea ja menestystä toivottelen.

Tähän artikkeliin olisi todellakin voinut valita niitä tavallisia romaneita pääsihteerin lisäksi eikä niitä hyväosaisia, jotka ovat saaneet erinomaiset lähtökohdat elämälle, oli perinteinen vaatetus tai ei.
Koska totuus on todellakin tarua ihmeellisempää...romaniväestön koulutustaso on heikompaa kuin maamme maahanmuuttajien, peruskoulun keskeyttää joka 5.s ja erityisopetuksen piirissä on lähes puolet romanilapsista. Jotta missä se vika on, älyssä, laiskuuden määrässä, kulttuurissa, koulujen välinpitämättömyydestä vai romanivanhempien piittaamattomuudesta? Vai kaikissa näissä.

Romanien, tämän sukupolven tulevaisuus näyttää erittäin huonolta, jos ajatellaan koulusivistyksen tasoa eikä sitä saada valtavaäestön tasolle yhen sukupolven aikana, jos koskaan. Romanien on itse otettava itseään niskasta kiinni ja ruvettava tekemään jotain tämän yhteiskunnan hyväksi eikä vain vaatimaan siltä kaikkea. Silloin alkaa vasta pysyvä kehitys!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

juissiseiska

17.4.2005 17:12

säälittävän tyhmiä rasistejä.! repikää persettä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

joti69

10.5.2005 18:18

Yleistyksiä ei pitäisi tehdä, mutta kun yhtään hyvää kokemusta ei mustalaisten kanssa paljon tekemisissä olleena ei ole, voi sanoa, että mustalaiset itse ovat kulttuurinsa ja tapansa luoneet. Valkolaiselta saa huijata ja varastaa niin paljon kun pystyy. Työssäni olen päivittäin tekemisissä mustalaisten kanssa, jatkuvaan hyväksikäytön yrityksen kohteena olemiseen kyllästyy. Kun asiat menee niinkuin mustalaiset haluaa, "voi kun sie olet hyvä mies", mutta kun joutuu tekemään kielteisen päätöksen niin "siehän rasisti olet, vihaat meitä tummii". Kuudentoista vuoden työkokemuksen aikana on nähnyt huumekulttuurin mukaantulon mustalaiskulttuuriin. Asiat ovat menneet vain huonompaan suuntaan. Ja serkkujen avioliitot ja niiden jälkeläiset vaan lisääntyneet...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sabeee

19.5.2005 17:51

Se on tosiasia, ettei ihmistä voi ihonvärinsä tai geenien takia vihata. Romanien suurin ongelma on se, että romanikulttuuri ei halua sulautua valtaväestöön. Mm. Kaverini poikaystävä joka tuli Kreikasta ihmetteli Itäkeskuksen kauppakeskuksessa mitkä karnevaalit täällä on? Mies sai vastaukseksi, että he ovat romaneja...Mies vastasi: Onhan Kreikassakin, mutta eivät ne noin erottuvasti pukeudu ja yritä erottua massasta. Romanien toinen ongelma on sisäsiitoisuus...kaikki ovat serkkuja tai sukulaisia.
Täytyy myöntää, että ihme asioita on nähnyt romanien puolelta. Jopa uskovat työkaverinikin ovat ihmetelleet normaalien romanien asenteita...tuntuu, että kaikki pitäisi tehdä valmiiksi. Kerran toruin romaniäitiä siitä kun hänen 3 lastaan ärsyttivät pientä tyttöä WC.ssä, tähän äiti vasta, että voitko sinä torua heitä, kun minua he eivät kuuntele...Uskomatonta eli vastuu vain muille.Lastensuojelussakin on paljon romanilapsia..miksi...siksi että sama "noidankehä" pyörii sukupolvelta toiselle. Monet uskovat ovat miettineet mikä kirous romaneja vaivaa ja tämä ei ole haukkumista vaan miten romaneista saisi vuosikymmenien ajan olevan "leiman" pois. Tapahtui hiljattain: Romanipastori hakattiin poliisien toimesta. Pollisit olivat odottaneet kokoajan että romani ajaa väärin ja näin oli käynyt poliisi oli lyönyt pampulla autoa ja pastori oli nuossut autosta,jolloin hän oli saanut turpaan, naispoliisin nauraessa vieressä.Monet romaninuoret ovat niin huonosti kasvatettuja, että yksi ei tiennyt mikä nuudeli on ja ei osannut lukea 15 vuoden iässä. Karu fatka on se, että romaneilla ei ole oman kansan ylpeyttä. Tapahtui tarjoustalossa:romanimies huoritteli vaimoaan ja lapsi itki vieressä..lapsi lähti karkkuun ja heitä ei kiinnostanut kuin vasta 10 min. päästä..haloo..ja voi sitä näytelmää.Vanha mustalaisrouvakin huusi että älä huua nuor mies siel..ja mies sadatteli hänelle. Seppälään tuli romaniperhe Ensin mies huuti missä ne paidt on ja missä perkelleessä on myyjä ja vittu vittu. Turistit nauroivat ja myyjät saivat kahvipöyttään kertomista..ajatelkaapa mitä pieni lapsi oppii kun 40 v. isä huutaa yms. Pitää muistaa, että hyvä kasvatus takaa myös hyvän loppuelämän (useimmin)Entinen tenatähtikin jäi kiinni bensavarkaudesta..ei ollut rahaa kuulemma..olisi käyttänyt julkista liikennettä tai pyytänyt kavereilta autoa lainaksi..Valitettava totuus on se myöskin, että monet keskustan pikkurikollisromaneista luulevat, että heitä pelkää kaikki..ja voivat tehdä mitä lystää..Toivotan siunausta romaneille.
Jos minulla tulee joskus ongelma romanin kanssa, rukoilen omasta puolestani etten itse tee mitään asiatonta romanille, koska väkivalta, riitaisuus yms. pilaa maailmaa pala palalta. Toivottavasti kaikki rasistit, suomalaiset ja romanit ymss menevät itseensä ja miettivät mikä elämässä on oikein.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kakku112

28.6.2005 18:27

itse en ole rasisti mutta täytyy myöntää että romaneja vihaan. kolmen kertaa ne on päälle käynyt ja vieläpä ilman syytä. ekalla kertaa olin 7 ja ne uhkaili puukolla kun olin kuulemma toivonut että heidän koira [joka jäi auton alle]kuolisi... siitä seuraava tapahtui ollessani 13 kun en suostunu viimeisiä rahojani antaan niin turpaan tuli. ja nyt kakskymppisenä on sama tilanne toistunut. mikään muu ulkomaalaisryhmä ei ole itsestään minulle huonoa kuvaa antanut mutta manneja vihaan ja mielestäni minulla on siihen oikeuskin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pelimanne

4.7.2005 17:24

Jep, Mikko7 pisti asiallista tilastotiedettä kehiin. Jotain tilastotiedettä täytyy olla nähtävissä siinäkin että mustalaiset edustaa reilusti alle prosenttia Suomen väkiluvusta mutta yli 50% lähipiirille sattuneista rikoksista on mustalaisten tekemiä.

Mustalaisten möykkääminen ja pummailu on myös äärimmäisen ärsyttävää ja vastaavaa käytöstä harjoittava valkolainen olisi varmaan jo useasti saanut nenäänsä, mutta eipä noita manneja jaksa edes yrittää kouluttaa.

Maassa maan tavalla sanon minä ja jos ei kelpaa niin kannattaa vaihtaa maisemaa tai kärsiä silmätikkuna olemisesta.

Jos suomalainen menee arabimaahan, pitää minihame vaihtaa siveellisempään malliin tai saa karsaita katseita. Siksipä suomalainen sopeutuu tilanteeseen ja laittaa peittävämmän vaatteen päälle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pelimanne

4.7.2005 17:24

Jep, Mikko7 pisti asiallista tilastotiedettä kehiin. Jotain tilastotiedettä täytyy olla nähtävissä siinäkin että mustalaiset edustaa reilusti alle prosenttia Suomen väkiluvusta mutta yli 50% lähipiirille sattuneista rikoksista on mustalaisten tekemiä.

Mustalaisten möykkääminen ja pummailu on myös äärimmäisen ärsyttävää ja vastaavaa käytöstä harjoittava valkolainen olisi varmaan jo useasti saanut nenäänsä, mutta eipä noita manneja jaksa edes yrittää kouluttaa.

Maassa maan tavalla sanon minä ja jos ei kelpaa niin kannattaa vaihtaa maisemaa tai kärsiä silmätikkuna olemisesta.

Jos suomalainen menee arabimaahan, pitää minihame vaihtaa siveellisempään malliin tai saa karsaita katseita. Siksipä suomalainen sopeutuu tilanteeseen ja laittaa peittävämmän vaatteen päälle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

z76

12.7.2005 18:31

eikaikkioletulaisiakuntepuhtesyoraanmekinsamaa leipaavainkoonkosiinajotainerooonmeitähuonoja jahyviämuttatemuistatenehunojaasiotakylltekas teetniinpaljonpahaajatapateomijalapsiaetakylla

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mustalainen

21.7.2005 21:28

Ihan tiedoks vaan teille valkolaisillekkin että, emme me kaikki romanit ole samalaisia niin ku ette tekään. Ei piä yleistää kaikkia.Ensinnäkin se mistä minulla on hyvä mieli niin mustalaiset ei ainakaan käytä lapsia hyväkseen tai raiskaa kaduilla ihmisiä eikä potki mummoja kumoon niin kuin on valtaväestöllä tapana tehä...Elikkä teistäkin löytyy hyviä sek'ä huonoja kansalaisia!!"!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

fghjfj

29.7.2005 22:38

Te olette paskasakkia jokainen manne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ROMANIVELJET

31.7.2005 16:27

SEMMIÄ SANON, ETTÄ ME ROMANIT OLLAAN REHELLISTÄ KANSAA! MEILLÄ ON REHELLISET SILMÄT JA NIIN ON MEIDÄN ROMANIKOIRILLAKIN JOTKA OVAT SIITETTY KARHUISTA JA STRUTSIN MUNISTA. ME PUKEUDUTAAN SIISTISTI MUTTA EI KOSKAAN KOKO VALKOISEEN KOSKA SE HÄPÄISEE MEIDÄN ROMANISUVUN! JA VAIKKA MEILLÄ SE HIASE ON NIIN EI SITÄ TARVII MENNÄ POTKIMAA!

Haetaan rehelliselle Romanille työpaikkaa! Mutta ei varasteluja valkolaisten kanssa! Ja miä en tapa, ku puukolla. Mutta en myöskään nai rahasta ketään.

Palkkavaatimus: väh. 3 hyväkuntosta hiasee tai sitte jotai vähä vanhempii mazdoja vaikka 323:sii. Tai sitte 15 uutta polkupyörää! Ei varastettuja! Sillä miä oon rehellinen romani.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

metallikalat

15.8.2005 03:12

Ilmeisesti hevos & ravi ja autobisneksen mukaan on tullut nappikaupat? Niin, saatana 3.9.04 varasti valkolainen NISTIPELLE mun kämpän kamat. N. 2000e edestä lähti tavaraa mm. 5kk vanha tv (jonka viimesen osamaksun maksoin ny kesäkuussa) + HELVETISTI muuta. Ei edes uskonnolisuutta kunnioiteta. Valamon Luostarin Igumenin henkilökotaisena joululahjana saatu (uniikki) ikonikin lähti lätkimään. Se VITUTTI!

Kuinka kämppä putsattiin? Olin ihan eri osoitteessa johon tuli outoo sakkii. Lasiin laitettiin "jotain" ja pää pimeni. Avaimet taskusta ja "mannepirssi" Tampereen Irjalasta oli "muuttoautona" paikalla kuin koni teivon raviradalta.
2 Padadoksia:
- pirivelka oli vain n.150e (tavaraa lähti kuitenkin 2000e arvosta) ja valkonisti luuli saavansa vielä lisää kamaa tavaran arvoa vastaa!
- Ikonia yritettiin kaupata mulle takas 150e hintaa + 4l viinaa! En suostunut, olis kait..
- Tekis mieli pistää tähän ko. auton rekkarin ja naisromanin (mulle = manne) nimen.

80-luvulla eräs tuttuni oli hyvää pataa tämän "vähemmistön" kanssa, ei kauan. Meni ja takas 25000 mummoo tonnin maksusta jota ei koskaan saannut ja makso koko saakutin 25000mk Tampereen Postipankille. Nuoripari liikku kas kummaa, Toyota Hiacella, 740 Volvolla vielä.

Kaupassa kerran n. 17v romanipoika kysy multa: "et sie viittis kertoo miulle, mitä tuossa huostaa" Luulin että Vit..lee mu honasin, että ei osannut ABC-kirjaa. Sitä jossa on se aapiskukko kannessa.

Ei pahalla. Mutta auton luovarit osataan täyttää vaikka ei osattas lukee ja tiedetään montako nollaa pitää olla summan etunumeron perässä, että hinta on kohallaan "hiasekaupoissa" näes.
Eli: hai sie, osta hyvä hevonen!

PS: tiedän, että juuri esim. helluntailaisisa on paljon fiksuja ja rehellesiä romaneja. Musta on parempi. Että me ollaan meikäläisiä ja he heikäläisiä ja yritetään elää mutta vältellä toisiamme. Voi olla, että forssaan ei oo asiaa :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mamaMaria

16.8.2005 09:31

Ohoh...tulipahan katsottua.Ihanko totta,jatkuuko tämä sama "asenne" punaniskoilla edelleenkin?Luulin että se oli taakse jäänyttä elämää.,Se on mustalaisella ja poliisilla sama asia,kun yksi tekee jonkin mokan on koko porukka leimattu.Unohdetaan että polisiikin on vain yksilö kuten mustalainenkin.Puhutaan monikossa "poliisit",mustalaiset,ulkkarit,somalit..j.n.e...Huhuh.Ihan pelottaa tulevaisuus jos sen näiden kansakunnan toivojen käsissä jotka täällä laukoo kommenttejaan....Saa maksaa Mama Mariakin veroja jotta nämä kansakunnan toivot näppiksensä takana saavat syljeskellä kattoon ja odottaa milloin tippuu alas..Kun veroeurot kelpaa MUSTALAISELTAKIN,jotta te saatte terveyden hoidon,koulutuksen,asfaltoidut tiet ja työttömyyskorvaukset...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

valakolaene

18.8.2005 13:42

Koulussa voisivat takoa jo pienenä lasten päihin esimerkkien kanssa, ja miten sovussa eletään! Kyllä sieltä luulisi tunteja liikenevän tällaiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

efff

10.9.2005 02:49

Minä en ko. viiteryhmää lähde leimaamaan, mutta nuo ongelmat voivat johtua siitä, että romanikulttuuri on niin täysin erilainen kuin valtakulttuurimme ja juuri sen takia heidän on kovin vaikea saada täyttä hyväksyntää mistään. Kai se hieman ahdistusta teettää ja jos mielessänsä ei pysty mitään tappelemista rakentavampaa toimintaa ahdistuksen kanavointiin kehittelemään niin saisi edes tiedostaa, että muutkin romanit leimaantuvat hitusen verran joka kerta kun näitä ongelmia kotimaapalstoilta lueskellaan.

Kyllä vähemmistöjen edustajien pitäisi kyetä jonkinnäköiseen kausaaliajatteluun toiminnassaan, koska todellisuudessa tykkäämme niputtaa ihmisiä ja kehittää automaattisesti niiden pohjalta kovia ennakkoluuloja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fasisti

11.10.2005 00:02

Niinhän se on että kun lehdissä kerrotaan joltain vanhukselta tai vajaakuntoiselta viedyn rahat, niin usein tekijänä ovat mannet. Siis mannet pitäisi karkottaa vaikka jonnekin autioille saarelle missä saisivat rötöstellä keskenään niin paljon kuin lystäävät.

Lisätietoa aiheestaa: www.suomensisu.org, wwww.kansallissosialismi.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fasisti

11.10.2005 00:14

Jatkoa edelliseen... Suomessa on ollut kaikille tarkoitettu koululaitos jo 1800-luvulta lähtien, siis sellainen joka on opettanut välttämättömät perustaidot, kuten luku- ja laskutaidot. Kun lisäksi lainsäätäjäkin on hyysännyt omalta osaltaan määräämällä rotuun perustuvan syrjinnän rikokseksi ei manneilla pitäisi olla mitään järkevää syytä olla kouluttamatta itseään edes sen verran että saisivat töitä vaikkapa siivoojina tai rakennusapumiehinä.

Mutta kun on vuosikymmenet eletty milloin hevos- tai autohuijauksin, ei asiaan tule muutosta ilman erittäin kovia keinoja. Siis sosiaalietuuksien saamisen ehdoksi vähintään perus- tai ammaattikoulun päästötodistus. Ja sen jälkeen työnhakua viranomaisten kontrolloimana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

heidi92

30.11.2005 14:45

mun mielestä romanit on kivoja ja kilttejä.mulla on kavereita jotka ovat romaneja

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mustavalkoisen kirjava

3.12.2005 23:00

Voi että itkettää kun tällaista lukee! Onko näin vaikeaa suvaita erilaisuutta! Ihailen Suomen romaneja kun he rohkeasti tuovat esiin oman taustansa. Ruotsissa en 17 vuoteen ole tavannut ruotsalaista romania - tai siis, että olen tietenkin, mutta en tiedä ketkä tapaamistani ihmisistä ovat olleet romaneja. He eivät hiiskahda syntyperästään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jeeno

3.1.2006 15:08

kuulkaas valkolaiset teissä on paljon hyviä ihmisiä paikka kunta missä minä asua minun koko suku ollaan ihan samassa arvossa ku muutkin se johtunee siitä että olemme aina pelanneet asiat reilusti meillä on luotto joka paikkaa ja en moiti ketään meillä päi asuvista valkolaisista mutta sen sijaan olen liikkunut aika paljon nähnyt monen moista niin voin kyllä sanoa että kyllä niissä valkolaisissa on itessä aina joku vika ollu et jotain on tapahtunu te yksin kertasesti oletta niin lapsellista porukkaa ja niin nuukia että penniä venytätte polvesta polveen jos taas meilla on vaikka satanen rahaa ja siihen tulee joku toinen romaani ja juttelee ihan muita juttuja niin siinä vaiheessa minä jo sanon onko rahaa ja pärjäätkö mutta teissä valkolaisissa ei hyvin usein sitä kyllä nää mutta jos nyt jollaki on jotain sanomista mulle ja te pennut jotka rasistia leikitte niin älkää täälä jauhako paskaa vaan olkaa miehiä ja kävelkää kohti eikä sit tarvi taas ruveta itkeen että voi voi ku ne mustalaiset hakkas mut ja puukotti mua ja tänne tulla kertoo sit niistä pahoista kokemuksista et kuinka sai selkää katsos ku sitä saa mitä tilaa niin se vain on mä oon sitä mieltä jättäkää meidät rauhaan niin myös te saatte rauhas imee sitä peukaloanne ja kasvaa aikuiseksi mut teille muille valkolaisille jotka että ole lapsellisesti haukkumassa täälä niin toivon teille kaikkea hyvää

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

romaani mies

3.1.2006 15:19

kuulkas fasistit ja kaikki muut siat me ei olla mitään manneja vaan manne on nimi jos te koulut käyneet pennut sitä tajuatte me ollaan romania ja varmasti osaatte lausua sen kun te kerran ootte niin sivistyneitä ja kouluja käyneitä opetetaanko teille sivistyneille valko turville jo kotona asuessa vanhenmat ite että mannet voi raukat teitä menkää nyt jo itteenne että te ole sivistyneitä vaan häirikköjä oikeen hitlerin jälkeläisiä ja sitte vielä ylpeitä siitä vaikka hitleriki raukka paska kuoli peleko tilaansa hyvä venäläiset teitä arvostetaan te ootta oikeita ihmisiä kaikki arvostus teille siitä että että potkasitte hitleriä monolla perseeseen ja niin näille suomi juntillekki vaan sama juttu ei muutaku venäjän miehet kaatakaa tämä maa me autetaan vielä teitä ja jos jotaki vituttaa niin sit vittulee suoraan päin namaa eikä vittuile täälä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

valkolais mies

4.1.2006 16:28

minulla on ainakin vain hyviä kokemuksia romaaneista kerran myin yhelle nuorelle pariskunnalle koiran osamaksulla ja sen koiran hinta oli 600 ekeä ne maksoivat 300e käteen ja puolet oli puhe maksaa kuukauden päästä mutta näin ei kuitenkaan ollut vaan he soittivat päivää ennen maksupäivää ja sanoivat että tilanne on huono heillä tällä hetkellä että käviskö jos saisi viikon lisä aikaa no minä vastasin että kyllä käy ja kului kyseinen viikko ja niin he soittivat minulle taas aattelin että joko taas joku teko syy että he eivät maksakaan koiraa minulle vaan keksivät koko ajan lisää skeidaa mutta he sanoivatkin että raha on tililläsi ja laitoimme 400euroa sinne koska jouduit odottamaan sitä viikon yli aikaa eli he siis maksoivat minulle 100e yli määräistä vain sen takia että meni viikko yli aikaa ja kiittivät minua siitä kuin annoin mahiksen niille no silloin vastasin että kieltämättä mi´nä epäilin teitä mutta pyydän anteeksi oikein paljon sitä he vastasivat että se on hyvin tuttua muualla päin suomea koska niillä luulo että kaikki on samanlaisia jos yksi on mutta että heidän omalla kylällä ei semmoista ole lainkaan sillä he kaikki tuntevat ja tietävät meidän ihan normaali ihmisiksi ja niin pois päin tämä tarina saattaa opettaa viisaita ja ärsyttää niitä rasistia mutta tämä on siitä huolimatta tosi asia että me suomalaiset olemme kovin uppiniskaista kansaa ja sen takia teemme muiden elämän vaikiaksi kaikkea hyvää kaikille romaneille ja varsinki niille nuorelle pariskunnalle etelä-pohjan maalle

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Juuliska..2006

8.1.2006 15:51

kuulaas.. te valkolaiset.. te ootte vielä pahempija ko me mustalaiset hyi.. te suomalais lapset mitä oottakaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

**Rikhard*

14.1.2006 03:59

OLEN MUSTALAINEN JA OLEN YLPEÄ SIITTÄ.MEILLÄ ON 2AUTOLIIKETTÄ HELSINGISSÄ JA TOINE FORSSASSA.ME OLLAAN AUTETTU MONEN SUOMALAISEN ELÄMÄÄ.JOS NÄÄN JONKU SUOMALAISEN KÖYHÄN SPURKUN NIIN ANNAN RAHAA SILLE.TOSIN KUN MUSTALAIS SBURKUJA EI NÄÄ IKINÄÄ MISSÄÄ.JA JOS SANOTTE ETTÄ NARKAREITA NÄKYY EHKÄ NÄKYYKIN MUTTA NE ON RIKKAITA NARKKIINN TARVITAA RAHAA.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

linda-G

20.1.2006 13:50

SÄÄLIN NIITÄ JOTKA ROMANEITA PILKKAA! tai ylipäätänsä ketään vähääkään eriväristä! on se niin kumma että pitää haukkua! saatika keksiä tyhmiä lepinimiä kuten "manne". mulla on ittelläni paljon paljon romani ystäviä ja jokaista rakastan enemmän ku ketään muuta! oppikaa tulemaan sopuun... rotusodat on niin typeriä! ei ole mullakaan tullu yhenkää romani ihmisen välillä kiistaa KOSKA OSAAN OLLA LOUKKAAMATTA JA OLLA SOVUSSA! opetelkaa tekin ni olisi RAUHA MAASSA! romanit ei ole mitään väärää tehnyt kun on tänne tullut! päin vastoin. erilaisiin ihmisiin tutustuminen on pelkästään hyvästä! opetelkaa tulemaan toimeen! NÄIN ASIAT ON HALUSITTE TAI ETTE!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Linda-G

20.1.2006 13:57

on minunki ystävä hakattu romaneitten toimesta mutta silti en pidä romaneita hirviöinä! se hakattu ystävä ilmeni joksikin petturiksi!
romaneilla on sentään tiukat säännöt joita noudataa!
minäki olen puoliksi romani ja tiedän millaista on se syrjintä! monet pelkää romaneita kuulemiensa/kokemiensa tarinoidensa takia... sama juttu kuin valkoisillakin. jotkut mustalaiset kasvavat rikollisiksi jotkut ei! jotkut valkoiset kasvavat rikollisiksi jotkut taas ei! EIKÄ NE VANKILAT OLE TÄYNNÄ ROMANEITA TAI MUSTIA! KYLLÄ SIELLÄ VALKOSIAKIN ON!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jasmin carmen

27.1.2006 16:18

en haluais olla suomalainen kiitos jumalalle että olen romaneita romanit ovat puhtaita sekä sopeutuvat oloihin kuin oloihin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

j_z

11.2.2006 07:01

kyllä taitaa suomalaisia vituttaa kun me päästää helpommalla ei tarvi käydä armeijaa jos keksii tekosyitä, siellä te meette puoli vuotta toisten pillin mukana kun me istutaan mukavasti sohvalla sen aikaa.mitä pahaa siinä on jos saa helpommin rahaa kun suomalaiset.miks sitä turhaan työtä tekemään kun ilmanki pärjää ihan hyvin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ikäväKyllä

12.2.2006 13:23

No omaan kokemukseen perustan sen, etten pidä useimmista romaneista. Olen saanut kokea huutelua, uhkailua, pummaamista, lähes käsiksi käymistä, varastamista jne. Toisaalta, olen tavannut myös pari mukavaa romania. Ikävä juttu, kuinka enemmistön huono käytös saattaa kaikki huonoon valoon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

opiskelija mustalainen

16.2.2006 11:31

Nyt oon kyl kattonu näitä kommentteja ja kyllä pahasti mielet vinossa teillä esim:mustalaiset ei käy töissä ja mustalaiset tappaa mitä tekee valtaväestö? Joka päivä on lehdessä valtaväestön tekemiä murhia jopa pieniä lapsija silti mustalaiset ei yleistä kaikkia valkolaisia mutta mitä tekee valkolainen yleistää kaikki samaan ja mitä tulee työ elämää ja koulutukseen itse olen hakenut moneen koulutukseen ja saannut hylätyt päätökset siksi kun olen mustalainen olen hakenut lähihoitaja koulutukseen kolme kertaa ja sama vastaus et jaksa kuitenkaan käydä loppuun minulla on kuulo vammainen poika ja opiskelen nytten lähihotajaksi jos vaan saan taas neljännellä kerralla hakemuksen läpi pohjana kolme sopeutumis valmennus kurssia ja tukiviittoma tunnit kuin myös kuulovikasen lapsen hoito luuletteko että mustalaisista ei löydy työn tekijöitä ja opiskelijoita minun tuttava piirissä on kyllä jokainen työssä tai koulussa mutta sitä että miksi valkolainen ei anna mustalaiselle tilaisuutta näyttää että mihin ne pystyy vai pelkäättekö töiden loppuvan kesken koska olemme parempia pyrkii eteenpäin elämässä kuin te eikä istuu kuppilassa kaljatuoppi kädessä ja oottaa työkkäreitä että sais taas juoda kaljaa menkää itteenne ja miettikää mitä kirjotatte kun teistäkin on vaan harvat niitä kunnon kansalaisija

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kuuronainen2

23.9.2013 19:32

Hei sinä, miten teidän kuulovammainen poika nykyään? Pääsikö kuurojen kouluun? Teillä tukiviittomat hallussa?

TYÖSSÄ KÄYVÄ ROMANI

14.4.2006 23:02

olen töissä käyvä romani ja olen usein saanut kuula kuinka olemme laiskoja, voin sanoa teille valtaväestön sivistyneet, kuinka olen vuosien työ kokemuksella nähty laiskoja ja kaikkea sitä mistä romaneita syytetään, ovat he itse syyllistyneet samoihin juttuihin. mitä työn saantiin tulee, on vanha virsi kuulutu, ei minulla ole romaneita vastaan, mutta minun kaverilla on, joten en voi antaa työtä sinulle, tai voitko käyttää toista nimeä, ettei sinua tunneta romaniaksi. Kun haet kouluun et pääse kouluun koska voit jättää kesken tai muuta, olen opiskellut ja nähnyt kuinka yli puolet valtaväestön opiskelijoita on jättänyt kesken, kun taas romani opiskelijat ovat käyneet loppuun. On toki niitäkin jotka jättävät kesken, Miksi koulun käynti on monelle vaikeaa, kerron teille, monia nuoria kiusataan kouluissa,jopa opettajat syyllistyneet kiusaamikseen, samoin kuin valtaväestön nuoria kiusataan, heistä monet jättävät koulun kesken, itse toimin nuoriso-ohjaajana, näen monia ongelmia kaiken ikäisistä ja etnistä taustoista olevia nuoria ja lapsia. Olen vuosia ollut huolissani nuorista, riippumatta heidän etnistä taustastaan tai muusta mikä leimaa hänet tai yleistää. kun kohtaan nuoren joka kuuluu vaikka valta väestöön, en anna ikävien kokemusten valtaväestötä vaikuttaa, kun yritän saada hänet takaisin elämään. toivottavasti sinä teet samoin. kun kohtaat jonkun, se on ihminen, jonka kohtaat. haluathan että sinut kohdataan myös ihmisenä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SINULLE NIMIMERKILLE, Sabeee

15.4.2006 00:34

LUKESSANI KIRJOTUSTASI, OLETKO TODELLA NOIN ÄÄLIÖ USKOVAISTEN YSTÄVIESI KANSSA!!!HALOO. EN SANO ETTEIKÖ MEISSÄ ROMANEISSA OLE NIIN HUONOA KUIN HYVÄKIIN, MUTTA EMMO OLE TEKOPYHIÄ, TE VALTAVÄESTÖN USOVAISET PIDÄTTE VANHUHSILLE KAIKENMAAILMAN TAPAAMIS YM TILAISUUKSIA VAIN SEN TAKIA ET KUN VANHUKSET KUOLEVAT, SAAVAT NÄMÄ LÄHIMÄISTÄÄN RAKASTAVAT HYVÄNTEKIÄT VANHUSTEN PERINNÖN TAI MUISTATTE HEITÄ KÄYDÄ KATSOMASSA SAIRAALASA VAIN SILLOIN KUN KUN HE TEKEVÄT KUOLEEMAA JA KERKEETÄ VIELÄ SAADA NIMEN PAPERIIN ETTÄ PERINTÖ JÄÄ SRK,HYI HYI, TAI PAIMENET HUORAAVTA SEN MINKÄ KERKIVÄT KAVEREITENSA VAIMOJEN KANSSA, JATKANKO LISTAA SINULLE, TAI EI TEHDÄ PARANUSTA JA ESITETÄÄN SEURAKUNNAN EDESSÄ PYHÄÄ JA LASTEN HYVÄKSI KÄYTTÖ ON SALITTUA YM PERVOILU, JA SEURAKUNTALAISIA SAA KÄYTÄÄ ILMAISENA TAI PIMEENÄ TYÖ VOIMANA, EROSIN SEURAKUNASSTA SINUN JA YSTÄVIESI LAISTEN TEKOPYHIEN TAKIA, JOTEN OLET KUIN RAAMUTUSSA NE KAKSI MIESTÄ JOTKA TULIVAT RUKOILEEN JUMALLA, ENSIMÄINEN LÖI NYRKILLÄ RINTAANSA JA RUKOILI "JUMALA OLE MINULLE SYNTISELLE ARMOLINEN" TOINEN RUKOILIJA, JOKA MUISTUTAA SINUA JA YSTÄVIÄSI RUKOILI NÄIN "JUMALA MINÄ KIITÄN SINUA ETTEN OLE KUN TUO SYNTINEN" JA RAAMATTU KERTOO ETTÄ ENSIMÄISEN RUKOUS OLI OTOLINEN JUMALLE. JOTEN REVI SIITÄ. TE USKIKSET OLETTE KAIKKISTA PAHIMAT RASISTIT, EN RUKOILE LAILASI.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TEILLE SIVITYNEILLE

15.4.2006 00:49

MIKSI MEIDÄN PITÄISI SULAUTUA TEIHIN, KUN ETTE TEKÄÄN SULATUNEET KUN SUOMI OLI VENÄJÄN JA RUOTSIN VALLAN ALAINEN, TEILLE NOUSI HALU SÄILYTÄÄ OMA KIELI JA KULTTUURI, KAS KUMMAA. NYTKIN TEILLÄ PUPU PÖKSYSSÄ KUN PELKÄÄTE ET VENJÄN POIKA TULEE JA PISTÄÄ KYYKYYN TEIDÄT. SINULLE JOKA KIRJOIT ETTÄ OPETAKAA LAPSENNE, OLEN HOITANUT TEIDÄN VALKOLAISTEN KERSOJA YLI 10V JA VOIN SANOA KOKEMUKSESTA, ETTÄ TEILLÄ ON AIKA PALJON JONKUN SORTIN KÄYTÖS HÄIRIKKÖ KERSOJA, MITEN SUOMEN ARMEJA HUPPUTI KULTASORMUKSET JA ANTOI RAUTASORMUKSEN TILALLE, JA MIHIN KÄYTTI, EI SIIHEN MIHIN PITI, OTAPA SELVÄÄ JA KATO KUKA VARASTAA JA OLIKO SE MUSTALAINEN JOKA KERÄSI SYÖPÄSAIRAILLE LAPSILLE RAHAA JA KÄYTTI NE OMAAN TARPESEEN, NE OLI SUOMALAISIA, NIIN SUOMALISIA

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

eräs vain...

20.4.2006 12:50

olen lukenut melkein kaikki kommentit ja haluaisin itsekin snoa jotakin...
olen puoliksi romani 2o-vuotias nainen. olen kuitenkin saanut kotonani romanikasvatuksen ja pidän romanien kansanpukua.
useimmat romanit ovat väriltään tummia, mutta minä olen ihonväriltäni vaalea ja hiukset ovat vaaleanruskeat. oli se jännä juttu, että kun laitoin romanipuvun 19-vuotiaana, niin kaupoissa, myymälöissä jne, alettiin seuraamaan ja kyttäämään ja aloin saada törkeää käytöstä osakseni. tätä ennen ei kukaan erottanut, olinko supisuomalainen vai romani, joten sain olla aivan rauhassa. heräsin ikäänkuin todellisuuteen että tämmöistäkö tämä onkin. samaan aikaan romanipuvun laitettuani muutin toiselle paikkakunnalle ja vaihdoin samalla työpaikkaa. ensimmäistä kertaa sain kokea työpaikkasyrjintää (enimmäkseen hiljaista, myös näkyvääkin), mikä kyllä masensi oikeasti. en anna hyväksyntää niille romaneille, jotka tekevät ilkivaltaa, varastelevat jne, mutta nyt ymmärrän heitä. saan tehdä töitä moninkertaisesti enemmän, että minut hyväksytään ja minuun luotetaan. tuli väkisinkin sellainen mieli, että kannattaakohan tämä, jätän koko homman tähän, en jaksa enää. ei se ihme, että ei ole innostusta lähteä kouluttautumaan ja työelämään, koska se on pitemmän päälle henkisesti todella raskasta ja painostavaa.
olin yhtenä päivänä työn puitteissa pitämässä tyttökerhoa(ihan suomalaislapsille),ja sen päätyttyä ajattelin pistäytyä kauppaan ennen kotiin menoa. myyjä hälytti samassa hetkessä vartijat, toisen seuraamaan taakseni (kirjaimellisesti hengittämään niskaan) ja toisen vahtimaan suoraan eteeni. normaalisti minua ei haittaa että vartijat kyttää ymmärrän sen, koska monissa kaupoissa on tehty romanien taholta ilkivaltaa ja varasteltu, mutta nyt olin väsynyt pitkän työpäivän jälkeen ja alkoi väkisinkin ärsyttää. sanoin kyseiselle myyjälle, että tämä ei ole enää normaalia, saisinko tehdä ostokseni rauhassa, kunnioittakaa edes sen verran että kyttäätte kauempaa ja huomaamattomammin, olen juuri tullut töistä tuosta viereiseltä asukastuvalta ja- en ehtinty lausetta sanoa loppuun kun kun myyjä räjähti paskaseen nauruun ja irvaili että ihan töissä vai!!??? arvatkaa kaksi kertaa miltä tuntui.

veljeni oli eräänä iltana ravintolassa iltaa istumassa yksinään, oli omassa pöydässään, oli ehtinyt juoda muutaman juoman, ei mainittavasti humalassa, kun alkoi valtaväestöstä muutama mies haastaa riitaa, huom. he alkoivat, ei veljeni. veljeni yritti olla huomaamatta, mutta vastapuolen käytös meni niin töykeäksi, että veljeni näki parhaimmaksi lähteä pois paikalta. päästyään ulos hänen peräänsä lähti 7-9 valtaväestön jätkää (olivat aika selvinpäin), kaatoivat veljeni maahan, muutama piti käsistä ja jaloista kiinni, muutama hakkasi ja yritti tukehduttaa hengiltä, muutama katsoi vierestä ja kannusti. jonkun ajan jälkeen rikkoivat veljeni autosta ikkunat, hälyttivät paikalle poliisit ja valehtelivat poliisille, että veljeni oli yrittänyt varastaa heidän autojaan ja että oli riehunut ja rikkonut jopa oman autonsakin ikkunat. poliisi vei veljeni putkaan yön yli, puhumattakaan, että olis vienyt ensiapuun.tapauksesta tuli käräjät, ja koska veljelläni ei ollut todistajia, hän hävisi käräjät.

nämä jutut ovat vain jäävuoren huippu, jos alkaisin näitä lisää kertoa, ei riittäisi tämän palstan sivut. jos romaneista on paljon kerrottavaa, niin on teistä valkolaisistakin.. itse yritän kuitenkin taistella sen kanssa, etten katkeroituisi teitä kohtaan, ja ajattelisi teistä kaikista samalla tavalla, vaikka te ajattelettekin meistä romaneista samalla tavalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nainen_24

23.4.2006 21:11

Olen 24 vuotias nainen ja olen puoliksi romani,olen käynyt kouluja ja ollu töissä,ikinä ei ole tarvetta ollu varastaa enkä edes haluaisi mutta välillä menee hermot ko menen 5vuotiaan tyttöni kanssa kauppaan niin vaikka lapseni käyttäytyy kunnolla niin saattaa myyjä tulla huutamaan ja haukkumaan lastani ja se on väärin!!!ja kerran kävi tilanne että menin kauppaan missä olin asioinu jo 4vuotta asiallisesti niin keräsin ostoksia kärryyn ja raha oli vielä kädessäni että he näkivät nii silti tulivat yhtäkkiä ja huutivat etta varas ulos kaupasta,,yritin selittää etten varasta vaan minulla on rahat kädessä että ostan ne niin silti se nainen nauro vaa et teikäläiset tunnetaan..täytyy myöntää et hermot meinas kun turhasta syytetään kaikkien kuullen ja haukutaan,,ÄLKÄÄ YLEISTÄKÖ SAMAAN meitä kaikkia,,!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mökry

24.4.2006 21:54

Hei!

Alkuperää heidän käytös on meiltä, koska me hyljeksimme romaneita, saimmepa jopa hirttää niitä kun astuivat meillemme ennen aikaan.

Syrjittynä silloin joutuvat elämään yhteiskunnan ulkopuolella ja nyt kun suomalaiset sanoo että nyt heitetään yhteiskunnan sisäpuolelle ja käyttäytykää kuin ihmiset.

Aikansa kutankin, tänä päivä on paljon hyvin käyttäytyviä romaneja, mutta se nyt tietenkin riippuu siitä piiristä missä itse hengailette.

Jos olet hamppari niin kohtaat hamppareita jos olet itse kunnollinen niin kohtaat kunnollisia.

Minä olen kohdannut molempia, hyvä ja huonoja, mutta enemmän olen tavannut hyviä kun huonoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ja joo

24.4.2006 22:00

Nää on vaan kateellisia romaneille, koska itse joutuvat elämään teeskennellen ja tunteita näyttämättä. kun romaneista taas huomaa onko asiat hyvin vai huonosti

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jupida

28.4.2006 13:30

Joo on monilla pahoja kokemuksia mustalaisista, mutta missä ne konflikti-tilanteet yleensä syntyvät? Eiköhän ne oo pääsääntöisesti pe- ja la-iltoja... Ovatkohan silloin liikkeellä niitä ns. pahoja ja rikollisia ihmisiä vai niitä hyvin kasvatettuja?
Luulisin kyllä että ne raggarit näkyy katukuvassa ihan erilailla kuin ne hyvin käyttäytyvät mustalaiset. Eli se mihin ollaan tutustuttu on jäävuorenhuippu ja valitettavasti juuri se mätä puoli ton kulttuurin edustajista..

Itselläni on paljon hevosmaailman kautta ollut hyviä kokemuksia mustalaisisat, ei kaikista tietenkään, mutta on kuitenkin. Ja oon lainannut puhelintakin nuorelle mustalaistytölle, ja se vielä maksoikin puhelusta ja kiitti kohteliaasti! Samoin olen saanut i´tse kerran lainata puhelinta romani-nuorukaiselta kun akku oli loppu.. Että kyllä niitä kohteliaitakin ja hyvin käyttäytyviä tapauksia löytyy..:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sivusta katsoja

18.5.2006 12:57

en osaa kuvailla miltä tuntuu ko katsoo että vieläki on suomessa rasisteja näinkin paljon
voin ainakin yhden näkö kulman jakaa teidän kannssa esim jos oltais kaupassa ja sielä ois 1 romani ja suomalanen ja ne kumpikin varastaisivat sieltä jotain no nytte ko tämä suomalinen varastais ja jäis kiinni niin ei siittä seurvassa pihassa puhuttais mutta jos tälle romanille sattuis niin se leimattais siihen koko alueelle ja puhutais yleisestti pitkän aikaa tämä on mun mieli pide ja its4e oon romaani ja 22ikäinen ja olen ollut 4.5 vuotta töissö samoin minun 4 veljeä ovat tällä hetkelläkin töissä että ei kaikki samailsia ole

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sivusta katsoja

18.5.2006 13:04

ja vielä semmonen asia te syytätte mustalisia koko ajan seuratkaa uutisia ja lehtiä ja kuunelkaa naapureita niin kyllä sielä suomalainen on pahempi milloin tuho polttoja ja raiskaksia milloin mitäki

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hevoskaupat

9.7.2006 22:36

Olipa kerran isoisä(omani),joka 50-60luvun taitteessa teki hevoskauppaa "tuttujen"ja "luotettavien" mustalaisten kanssa ja kuinka ollakkaan talvipakkasella pihaan ajaneet"heimolaiset"kävivät konia katteleen.Äitini joka tuolloin oli alle 10v huomasi isänsä ja "ukko-mustalaisen" menneen talliin jolloin "heimo-eukko" olikin tyhjentänyt rekeen taljan alle suitsia ,loimia +muita tykötarpeita.Isoisä tämän kuultuaan,meni reen luo tarkasti kuulemansa ja totesi:"Vai vielä perkele varastaa yritätte",haki pirtistä haulikon,marssi takas ja sanoi"ukko-mustalaiselle":"On sulla sen verran komiat nuo saappaat että ,ota ne NYT jalastas vielä ku kerkeet!"Eikä tartte meirän pihaan sitte enää ajaa".Niin isoisä palasi tupaan..saappaat mukanaan....sen pituinen se : )

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

...

14.7.2006 10:08

Miksi yleistätte että kaikki romanit on kamalia. Itse seurustelen romanin kanssa ja minulla on romani kavereita vaikka itse en ole romani. Ja voin vannnoa että heillä ei tulisi ikinä mieleenkään varastaa mitään tai hakata ketään. en väitä ettenkö olisi nähnyt ja kuullut kamaliakin juttuja romaneista mutta miksi yleistää. eli toisin sanoen jos yksi suomalainen ihminen varasta tai tappa jonkun niin eikö kaikkien suomalaisten sitten pitäisi olla sellaisia???

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PössePöllänen

25.7.2006 11:42

Onneksi me Suomalaiset ollaan kuitenkin vielä suhteellisen rasistia porukkaa ja valtiovalta sekä virkavalta tukevat tätä! Ajatelkaa jos täällä olisi islam-uskonto vallassa ja samanlainen tilanne ku Israel-Libanon akselilla?? Muutama manne sinne tänne ei haittaa ja onko pakko liikkua sellaisilla paikoilla missä niitä paskiaismanneja liikkuu??!! Tunnen pari romaniperhettä ja ne sanoo ihan samaa ku mekin noista paskiaisista jotka ryöstelee ja pummaa, ne ei edes ole kunnon mustalaisia!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Feija_Fani

25.7.2006 11:45

Hai varasta valakolaaselta älä mustalaaselta muuten tulee puukosta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

romani 1

13.8.2006 23:36

valtaväestö on vain romaneille kateellinen heillä ei ole aivoja mutta meillä on

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mävaa

23.8.2006 15:49

Anteeks nyt vaan mutta mä oon sitä mieltä että valtavästössä on kans sitä että varastellaan ja heilutaaan pyssyt ja puukot käsis että ei vaan me romanit ja toiseksi me emme ole manneja vaan romaneita teidät sais vetää vaikka oikeuteen kun sanotte sanan manne se loukkaa meitä....ja kyllä tosiaan valtaväestö tekee samat jutut ku romanit mutta te teette vaan ne kaikki salassa ja kaikki romanit ei ole saman laisia on niitä hyviäki ei saa yleistää valkoturvat!!!!!!terveisin romani mies

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

keijo_m

8.9.2006 02:47

Voi hyvät ihimiset, kaikissahan meissä on hyvää ja huonoa. Suomalaisetkin ovat vähemmistönä ruotsissa ja kysykääpä ruotsalaisilta että minkälainen on finne, Ensinnäkin Slussenin aseman alta enemistö puliukoista sattuuvat nyt olemaan suomalaisia.Paska housussa ja räkä poskella, ihan säälittää. Ja aikamoisia mora sankareita ainakin ruotsalaisten mielestä. Ja siitä huolimatta en minäkään voi sanoa että kaikki suomalaiset ovat semmosia kun äskön kuvailin, sillä sehän olis jären köyhyyttä. Ruotsissa asuva romaani.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Adolf Hitler

17.10.2006 20:46

vetäkää käteen, vittu semmosii manneja ei oo olemassakaan, ketkä ei tee mtn väärää

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

daniel gävle

26.10.2006 21:01

Terve/tjenare

Olen yksi kulkuri vain, nähnyt ja kokenut monia... Tahdoin vain teille kertoa, ettei parempia ihmisiä ole olemassakaan kuin romanit :)
(en ole itse romani, vaan juutalainen) Kulkenut olen monet matkat ja tuhansia kilometrejä takana romaneiden kanssa (ruotsin-Suomalaisten)ja kuria on pidetty minulle, niin kuin omillensakin samoin mitoin hah haa Rosita ja Veikko Tino, pikku vintiökin Robin ja Nadja <(asuu nyt Suomessa) ovat olleet minulle, kuin oma perhe, jos eivät vielä enempikin, olen heidän matkassa kulkenut ja kokenut tuon sorron jota heitä kohdistettiin syyttä ja sieluni, kuten sydämeniin siintä itki monesti, mitä kaikkea he ihmiset saivat kokeakin, ja silti vielä jaksoivat hymyillä ja nauraa!!! Jos joku teistä ihmisistä jotka luette tämän, ja tunnette heidät, kertokaahan rakkaat terveiset ja kertokaa heille minä Daniel-juutalainen voin ja elän hyvin, kiitos teille kaikesta ja Jumala teitä suojelkoon... ja kun illalla laitatte kätenne ristiin ja rukoilette, muistakaa minua, kun enkelit teille suojaksi lähetän...minun sähkö posti on tässä mukana, mistä minut tavoittaa ja jossa annan teille osoitteeni mistä minut vielä löytää!! T Daniel

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nauravanainen

24.11.2006 23:07

Romanit joutu vielä 60-70-luvulla kerjäämään leipänsä..kouluun heitä ei varmaan edes otettu noina aikoina. Joku valitti että heidän kulttuurista ei saa tietää mistään... kyllä saa jos viitsii kirjottaa googlehakuun romanikulttuuri ja käyttää aivoja hetki. Kulttuuriin ei kuulu opettaa lapsille miten varastetaan,se on ihan omaa tyhmyyttä ja tyhmiä löytyy meistä kaikista riippumatta siitä oletko romani, somali,aasialainen,suomalainen ja niin edelleen. Niin kauan kun te pelkäätte mustalaisia, niin kauan te saatte kärsiä. Ja te just jotka niin väitätte että ette ole rasisteja mutta mustalaisia kohtaan joo, niin just te ootte niitä jotka pelkää. Oikeesti HALOO....
Mulla on huonoja kokemuksia KAIKSITA IHMISISTÄ joten pitäkää ihmiset turpanne kiinni. Niin ja se että mustalaiset pitää meteliä ei mun mielestä oo huono juttu mutta hei, suomalaiselle sekin riittää jo tuomitsemaan. Avatkaa silmät, älkää valittako ja tajutkaa että elämää tää vaan on.

JA se ketä jaksaa viilata viel pilkkua ja ettiä jonkun tilaston siitä kuinka monta romania käy töissä tms niin voi hitto. hankkikaa oma elämä ja lopettakaa muiden tekemisten kyttäily jos se kerta niin p*rseestä on.

Anteeks kauheesti kielenkäyttö mut hermohan täs menee ku lukee näitä kirjotuksia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MarkkuR

6.12.2006 17:22

Hurja kontrasti City-lehden kaupittelemassa menevän ja tyylikkään kaupunkilaisimagon ja tämän foorumin välillä. Ei kaupungin menomestoja, ei Guccia, vaan synkeää "mannet vittuun suamesta!".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

menestyvä romani nainen

26.12.2006 20:35

Kyllä te suomalaiset olette sitten todella pikku sieluja. Me romaanit olemme kaiken soronkin keskellä onnistuneet säilyttämään oman kulttuurin ja identiteetin, kun taas te raukat etsitte sitä vieläkin, kuitenkaan löytämättä. Asia, minkä olette onnistuneet säilyttämään polvesta-polveen, on huono itsetunto. Jonka seurauksena, teillä on suuri tarve esittää rasistisia näkemyksiäne ja sitä kautta kokea olevanne parempia. Maailmaa kulkeassani olen nähnyt yhtä sun toista, ja minulla on paljon ystäviä eri kulttuureista, mutta harva suomalainen arvostaa aitoa ystävyyttä, koska ei osaa olla muuta kuin kateelinen kaikesta. Mutta toivon kaikesta huolimatta teille kaikille hyvää ja antoisaa ja rikasta elämää Ehkä joskus koet mitä on olla erilainen ja sen tuoman rikkauden ja köyhyyden, ilot ja surut... ehkä sitten kun olet kasvanut aikuisuuden ja olet löytänyt todellisen minäsi, kaiken roskasi keskeltä. Mukavaa loppu elämää sinulle...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ihmettelen suuresti

28.12.2006 02:56

Ihmettelen suuresti valta väestön moitteita romaneiden tekemistä virheistä, esitän kysymyksen teille, "kun olette noin täydellisiä ja hyviä ihmisiä, niin kuinka voi olla mahdollista, että 60 000 lasta on lastensuojelun huostassa????? mistä se johtuu että näin paljon teidän lapsia on otettu huostaan. Toki siellä on romani lapsiakin, mutta vähemmän. sairaalan vuode osastot on täynnä teidän omaisia, ja aika harvoin muistatte heitä. katsopa ensin oma napasi ja sit vasta muiden napoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Janos Glockl

22.1.2007 21:35

Greetings from hungary guys!
I've red most of your comments, in a hungarian site, where someone translated them to hungarian, and i just wanted to say you're not alone. The situation here is the same as in finnland, it's just even more serious, because we have ten times more gypsyes here... :( They killing people nearly every day in such a brutal way, that I became completely despaired when i hear about them. The media , and most of the politicians are saying, that we are the rassists, but i think the gypsies are the real rassists. I hope the problem will be solved in few years, but I'm afraid it won't. If it won't i think I'm going to move out from hungary, if i will have the opportunity because I don't want to live my whole life being terrorized...
Don't let your beautiful country to be overruned by theese fuckers, and don't believe their lies.
I hope i've sent this to the right place, and someone's going to read this (I can understand nothing from the texts here:) )
have a nice day!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Janos Glockl

22.1.2007 21:35

Greetings from hungary guys!
I've red most of your comments, in a hungarian site, where someone translated them to hungarian, and i just wanted to say you're not alone. The situation here is the same as in finnland, it's just even more serious, because we have ten times more gypsyes here... :( They killing people nearly every day in such a brutal way, that I became completely despaired when i hear about them. The media , and most of the politicians are saying, that we are the rassists, but i think the gypsies are the real rassists. I hope the problem will be solved in few years, but I'm afraid it won't. If it won't i think I'm going to move out from hungary, if i will have the opportunity because I don't want to live my whole life being terrorized...
Don't let your beautiful country to be overruned by theese fuckers, and don't believe their lies.
I hope i've sent this to the right place, and someone's going to read this (I can understand nothing from the texts here:) )
have a nice day!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Szasza Hungary

23.1.2007 10:02

Hi!

Gipsies will not change. In Finnland, in Hungary, etc. they're robbers, murderers. In Hungary, they get such money from the state, what hungarian people never. Why?
(sorry, about the light english language :) szasza.kispest@gmail.com )

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Endre (Hungary)

29.1.2007 11:12

Greetings to all Finnish brothers and sisters!

As a hungarian i know well, what the curse of the gypsis is. We also hate them here, and as someone clearly added: It's no use if there are three of a thousand who behave well, if the rest is a mass of robbers and murderers. BE CAREFUL WITH THEM!! NEVER LET THEM IN YOUR COUNTRY! If they invade you, there s no escape, for sure some liberal blockhead would grant them safety, food, money...encouraging the rest (from other parts of the world) to move to you. They snatch your life, they are parasites! You give them money from the tax you were paying by working hard to create a better life for yourself and your family AND FOR WHAT? :to support these lazy parasites?! Here, I see gypsis living in a better life standard, than the hungarians! They get many support from the state...
On the other hand, just some hints how to treat them: There's always a leader of the GROUP (maybe not the most powerful, but the one, who s willing to speak in the name of the others). Always keep in mind, there are more of them than you see! Even if just one's speaking to you, the others are already stealing from your pockets. First, always try to aviod them (but if you see them mocking someone else GO THERE AND HELP),they power is in the unity. If they re alone, they don t attack, they just "hunt" in hordes. Thus if you're talking powerfully, in courageous way to the leader, you earn some respect. Here, I even heard of some beating the leader, and then the whole horde left him alone. What I'm trying to say is not to pick a fight with them all the time, but just if it's unavoidable. I tell again: Their power is their unity, BUT there are more finnish in your country than gypsis, so if you unite, and help the other, they'll leave you alone.
Thanks for reading my comment..i hope the admins will leave it. My intentions were NOT to encourage rassism, but the protect you from this threat.Be good for all the time, i hope one day i can visit you, brothers and sisters!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

turpa kiinni

2.3.2007 00:08

TÄÄLLÄ PÄIN ROMANIT ON NORMAALI PORUKKAA KÄYVÄÄN KOULUJA JA SULAUDUTAAN TÄHÄN YHTEISKUNTAAN PALKAKS SAAHAAN EPÄILYJÄ JA VARTIJAN JOKA KAUPASSA KINTEREILLE EI SE MITÄÄN HAITTAA ETTE USKALLA ES SANOO REILUSTI NAAMAN EESSÄ ETTÄ MISTÄ KENGÄT PURISTAA PERKELE KYLLÄ HUOMAA MIKS TÄLLÄSELLE PALSTALLE KIRJOTETAAN KU ETTE USKALLA AVATA SUUTA PAIKAN PÄÄLLÄ OPISKELEN OON KÄYNY LUKIOTA VUOJEN JA NYT KORI KORJAAJA LINJALLA TOISTA VUOTTA OON OLLU MONESSA KESÄ TYÖSSÄ JA TYÖ HARJOTTELUSSA EN OO LAISKA ENKÄ LOINEN MITÄ SITTE VAIKKA OISINKI TURPA KIINNI SILTI

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pertsax

16.3.2007 15:45

Autetaan nyt perkele valkoperseet toisiamme. Kyllä vielä toistaiseksi meitä suomalaisjuntteja on yleensä enemmän paikalla kun näitä eri vähemmistöjen pummi-ryöstäjä-häiriköitä. Eli rohkeasti auttamaan suomalaisjunttiheimoveljeä , vaikka tietysti on joku saatanan vähemmistövaltuutettu tai muu pereseennuolemisammattilainen itkemässsä suomalaisten rasisimia. Olen itsekin niistänyt pari kertaa tumman pojan nenun, kun ovat olleet pikkutyttöjen kimpussa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nyt miettimään!!

9.4.2007 12:56

Ajatelkaas asiaa tältä kantilta: Valtaväestö on hyvin rasistinen ja on hyvin hyvin harvassa että romanit saisivat edes töitä. Milläs silloin voisitte elättää perheenne. Kyllä siinä pakko olisi turvautua sitten johonkin muuhun tapaan hankkia rahaa kun valtaväestö ei anna mahdollisuutta sitä hankkia oikealla tavalla. On hyvin vaikeata varmasti olla erilainen kuin valtaväestö tässä suuressa Suomessa. Ajatelkaa myös romanien kannalta miltä heistä tuntuu kuin valtaväestö huutelee ja nimittelee. Eikö siinä automaattisesti ensireaktio ole takaisin nimittely ja haukkuminen. Kannattaa aina rasistit ajatella omaa nenäänsä pidemmälle!! En ole romani, mutta olen itse pärjännyt sillä että katson omaa nenääni pidemmälle asioita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ämmä

16.4.2007 12:25

Hei et kai Pertsax ole ihan tosissasi? Vai oletko vasta 13-vuotias pikkujuntti, jostain Taka-Hikiältä kotoisin? Käypä joskus katsomassa suurta maailmaa Tallinnan ulkopuolelle. Se voisi kasvattaa... Mikäli vanhemmat kustantavat moisen opintomatkan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ämmä

16.4.2007 12:36

Hei valakolainen!

Sinulla on käynyt huono tuuri. Kuinka monta kertaa olet törmännyt rÿösteleviin "valakolaisiin"? Vai onko käynyt niin, että ryhmäkuri on pitänyt syylliset piilossa? Aikoinaan asuessani kaupungin vuokratalossa, naapureinani asui romaneja. Rapun ainoat herrasmiehet kuuluivat heimoon, eipä juuri meidän valtaväestön edustajia löytynyt auttamaan kun raahasin mattoja tamppaustelineelle tai auto piiputti.

Ko. romaniperheen leikki-ikäinen tytär oli kuopukseni "bestis", samoin hänen isoäitinsä minulle kovin tärkeä henkinen tuki yrittäessäni pärjätä yksin kahden pienen lapsen kanssa. Siinäpä miettimistä romanikulttuurista! Ja olen sentään valkolainen, Orvokille ja isoäidille riitti se että olemme ihmisiä kaikki.

Voi pojat kun joskus oppisitte ymmärtämään nenäänne pitemmälle...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

En kerro!

15.5.2007 23:22

Vitun mannet, aina varastamassa. Essolla kun yötöissä olen, aina saa yöl häätää noit helvettiin. Siis nii rasittavaa touhua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kultainen medaljongi

21.5.2007 13:26

kyllä ne romanitkin on rasisitisia ja ihan hitlerin ajatuksia sieltä löytyy.tahotaan puhasta verta,eikä valkolaista saa sotkea mustalaiseen tai veri sekottuu ja sillo ei ole samanarvonen enää kun kokoromani.mustalainen on syntynyt jumalasta mutta valkolaiset apinasta aj jos valkolaisenn sekaantuu on sama kuin ois eläimiin sekaantuja.valkolaiset on apinoita ja sikoja ei niitten viesteihin kannata vastailla...tällästä tekstiä löytyy suomi24 romano sivuilta et kuka se rasisitine on?????kauheita kertomuksia ja kokemuksia valtaväestön naisilla ja järkyttävää syrjimistä romaneiltakaikkia erilaisia kohtaan oikein silmät aukes enkä taho enää kuulla valitusta kun ite syrjivät

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

thinkcentre

21.5.2007 13:36

jep jep.totuuden sivut avautuu suomi24 romano .siellä rähmät lähtee silmistä pois ja texti on suoraan romanien sydämeltä.kaikki eivät ole ihan samaa mieltä mutta tuntus et silti se puolustus kallistuu omien puolelle asiassa kuin asiassa.valtaväestön ihmiset kertovat kokemuksia joihin romanit saattaa laukoa sitä sun tätä takasin mut eivät kestä kun totuuksia sanotaan vuorostaan heistäaina ollaan tekemässä rikosilmoituksia mutta siihen pitäs sitte valkolaistenkin ryhtyä kyllä aihetta löytyy molemminpuolin.itse kasvatan romanilasta yksin ja koitan kaikesta sydämestäni saaha hänestä kaikkia kunnioittavan rehellisen kansalaisen ja voin sanoa hänenkin kuulleen ja nähneen paljon sellasta pienestä iästään huolimatta mitä ei ois pitänyt kuulla ..eli kaikkea moitetta siitä että on vain puoliverrinen ja yleensä valkolaisten ainaista moitetta alentamista herjaamista ja rodun puhtautta vaativaa textiä..millä seurauksin???lapseni puolustaa valkolaisia koska kuulee koko ajan heitä alennettavan ja moitittavan ja tästä ei romanit tykkää.mutta olen itse äitinä valkolainen,tietysti se tajuaa et niin on hänessäkin osa eli miksi omaasa ja itteesä haukkus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rambez

14.6.2007 10:09

Aina puhutaan romaneihin kohdistuvista ennakkoluuloista. Ennakkoluulo tarkoittaa mielestäni sitä, että uskot nimenomaan ennakkoon johonkin mitä et vielä ole nähnyt. Eli asenteet romaneita kohtaan eivät ole ennakkoluuloja vaan tervettä järkeä, jotka perustuvat juuri siihen miten valtaosan romaneista nähdään käyttäytyvän: ylimielisiä, työtävieroksuvia, integraatiokyvyttömiä laiskureita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi