Oulunkylän Capperi ilmoittautuu pizzakartan kiinnostavimpien tulokkaiden joukkoon

Paikalliset perheet yhdistivät voimansa ja tekivät ravintolan, jossa viihtyvät itse ja joka tarjoilee aitoa napolilaista pizzaa.

Helsingin pizzagame on lähtenyt lyhyessä ajassa ennennäkemättömille kierroksille, sillä aitoa napolilaista saa jo Oulunkylässä asti, lähiön rauhassa, kaukana keskustan hälinästä.

Viime aikoina on kuhistu paljon laadukkaan pizzan rantautumisesta Helsinkiin. Kaupungin tarjonnasta löytyy monipuolisuutta: Via Tribunalin hypetettyä laatua, Fornitalyn “navettapizzaa”, trendikkään Jackien baaripizzaa, Daddy Greensin pop upista sisätiloihin muuttavaa pizzaa, Pizzariumin paloja sekä Skifferin herkullisia saarimaisemassa tarjoiltuja “liuskoja” ja lisää tulee jatkuvasti.

Yksi kiinnostavimmista tarinoista kätkeytyy Oulunkylään, mihin avasi kesäkuun alkupuolella uusi napolilaisen pizzan lähettiläs Capperi. Capperin kuparipäällysteisessä uunissa paistuu hetkessä herkullista pizzaa, joka kantaa raaka-aineidensa laadun ja tekemistapansa ansiosta Associazone Pizza Napoletana Gourmet -merkkiä.

Napolilaiseen malliin tehdyn pizzan herkullisuuden takaa tarkasti valikoidut raaka-aineet sekä valmistusprosessi aivan tietyntyyppisessä uunissa. Aiemmin napolilaisia uuneja oli vain puulämmityksellä, mutta nykyisin tarvittuun 450 asteeseen pääsevät vastaavat kaasukäyttöisetkin uunit. Taikina kohoaa vuorokauden viettääkseen vain minuutin kuumassa uunissa.

Raaka-aineiden laatu ja perinteeseen nojaava pohja maistuvat Capperissa. Testatun Diavola Calabresen ilmavien reunojen sisään mahtui tulista ja mausteista salamilevitettä, mozzarellaa, San Morzanon tomaatteja sekä salamia keittiöpäällikön kotiseudulta Calabriasta. Listalta löytyy tulkintoja klassikoista sekä kehuttua, mutta hämmentävää jälkkäripizzaa, missä taikina saa väliinsä Nutellaa ja pistaasilevitettä.

“Käytämme Italian parhaita raaka-aineita ja siksi pizzamme maistuu niin hyvältä”, ravintolapäällikkö eli “titolare” Miquel Angel Papaianni kertoo.

"Titolare" Miquel Angel Papaianni ohjastaa joukkojaan.
"Titolare" Miquel Angel Papaianni ohjastaa joukkojaan.

Italialais-argentiinalainen Papaianni on kotiutunut Helsingin lähiöön ja halusi sinne paikallisten ystäviensä kanssa kunnollisen ravintolan. Kivenheiton päässä Oulunkylän juna-asemasta sijaitseva pizzeria on seitsemän kaveruksen taidonnäyte. Perheet yhdessä päättivät rakentaa itselleen, ja samalla muille halukkaille, paikan, jossa voisivat syödä hyvää ruokaa vaikka joka päivä.

Jos miettii, mikä ruoka on sellaista, mitä voisi syödä vaikka joka päivä, saattaisi valinta osua aitoon napolilaiseen pizzaan.

6 kommenttia

Giovanni76

14.6.2017 22:26

Eikös tuo ole sähköuuni eikä kaasu-uuni?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

unirytmi

15.6.2017 22:04

Tuossa ogelissa on ollut ennen Capperia joku takkoja myynyt yritys. En olisi ihmetellyt vaikka olisi ollut puu-uuni.

Juuret Stadissa

15.6.2017 21:33

Ihan vinkiksi: City-lehti voisi opetella eron esikaupungin ja lähiön välillä. Muuten hyvä juttu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Käpyläläinen

21.6.2017 14:09

Kyllä toi Ogeli on lähiö. Aika kaukana esikaupungista. Samoin myös Käpylä

Heikki28

16.6.2017 13:03

Kävin tuolla ja voin lämpimästi suositella muillekin! Hyvä palvelu ja erittäin hyvä pizza + hintataso oikein hyvä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pizzasta pitävä

20.6.2017 20:36

Kävin kokeilemassa, melko varovaisin ennakko-odotuksin. Osoittautui turhaksi, ruoka oli aivan erinomaista ja tunnelma mukavan kotoisa. Harvemmin noin hyvää pizzaa edes saa mistään. Ehdottomasti uudelleen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi