Pikku-Roban uusi tuleminen: korttelijuhlat

Pieni katu, isot bileet.

Pastiksen parklet-terassilla Pikku-Roballa on juhlan tunnelmaa.
Pastiksen parklet-terassilla Pikku-Roballa on juhlan tunnelmaa. Kuva: Tiia Rantanen

Pieni Roobertinkatu nousee kovaa vauhtia vilkkaaksi pikku kadunpätkäksi, joka tarjoaa etenkin monipuolisia ravintolaelämyksiä kaupunkilaisille. Ravintola Pastis aloitti Pikku-Roballa jo vuonna 2013, ja viime vuosina kadun ravintolaelämä on vilkastunut runsaasti. Lisää ranskalaistyyppisiä ravintolanautintoja löytyy ravintola Vinkkelistä lähes naapurista, ja yöpyäkin täällä voi, hotelli Lilla Robertsissa. Monen helsinkiläisen sydän (tai ainakin vatsalaukku) itki verta, kun legendaarinen Beefy Queen lopetti Pikku-Roballa, mutta onneksi tilalle avattiin modernin hienostunut ravintola Ox. Luovat kaupunkilaiset ottivat Pikku-Roban haltuun viimeistään silloin, kun coworking-hub Mothership of Work ja sen ravintola The Mess, sittemmin Publik, avattiin Pieni Roobertinkatu ysiin. Kadun päässä majaansa pitää laadukkaiden livemusanautintojen päämaja G Livelab, eikä legendaarista kulttuuriareena Gloriaakaan sovi unohtaa. 

Siksi Pikku-Roban toimijat järjestävät yhteistuumin Helsinki-päivänä 11. kesäkuuta oman korttelijuhlan kadun ystäville. Ohjelmassa on Radio Helsingin radiotyöpaja lapsille, G-Livelabin avoimet sunnuntaijamit, leffoja Gloriassa, pikameikkejä ja -kampauksia kadun kauneusyrittäjiltä ja niin edelleen. Näin kirjoitetaan tapahtuman Facebook-sivulla: 

"Pikkuroban toimijat keräävät rivinsä ja juhlistavat kaupunkikeskustan hiljaisimman kadunpätkän uutta tulemista. Pikkurobalaiset pistävät pystyyn kunnon korttelijuhlat kaupunkilaisille ja naapurustolle, jossa juhlanaiheena on elävä kaupunki, yhdessä tekeminen ja maamme satavuotisjuhlavuosi. Suljemme kadun ja muutamme sen takapihaksemme, yhteiseksi tilaksi, josta löytyy ruokaa, musiikkia, katutaidetta, lastenohjelmaa, kohtaamisia ja yhteistä tekemistä."

Pikku Roba - isot bileet sunnuntaina 11.6. klo 12-18. (Helsinki-päivä 11.-12.6.)

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi