Beefy Queenin paikalle avataan intiimi ruokaravintola OX

Maaliskuussa avattava OX tarjoilee eurooppalaisia makuja viihtyisässä ympäristössä.

Härän takana ei ole nainen, vaan neljä miestä: Teemu Aura (vas.), Anders Westerholm, Markus Hurskainen, Matti Sarkkinen.
Härän takana ei ole nainen, vaan neljä miestä: Teemu Aura (vas.), Anders Westerholm, Markus Hurskainen, Matti Sarkkinen. Kuva: Mikko Ryhänen

Legendaarisen Beefy Queen Jambon sulkeuduttua sen paikalle aukeaa maaliskuussa ruokaravintola OX. Uusi rafla lupaa yksinkertaista, hyvää ruokaa sekä lounaalla että illallisella.

OXin taustalla on Kauppahallin Storysta tuttu nelikko Teemu Aura, Markus Hurskainen, Matti Sarkkinen ja Anders Westerholm, jotka ovat halunneet tästäkin ravintolasta sellaisen, jossa itse haluaisivat käydä. Toimiva resepti.

“OXista tulee intiimi, viihtyisä 40-paikkainen ravintola, jossa keittiö on isossa osassa”, kertoo Teemu Aura.

Avokeittiön ansiosta OXin keittiö on mukana salissa konkreettisesti. Kokit myös tarjoilevat valmistamansa annokset pöytiin.

“Lisäksi avokeittiön kylkeen tulee baaritiski, jossa voi ruokailla. Tiskiä hoitavat kokit.”

Ruokalistalla tulee näkymään Eurooppa Lähi-idästä pohjoiseen, ja kasvissyöjillekin luvataan syötävää. Marokon, Ranskan, Espanjan, Italian ja Skandinavian keittiöt takaavat sekä mausteisuuden että klassiset annokset. Lista tulee kuitenkin olemaan sopivan suppea.

Erikoisuutena OXissa tarjoillaan loppumatonta menua, jossa syöjä päättää annoksien määrän.

“Käytännössä päättymätön menu on maistelumenu, jossa asiakkaalla on itsellään koppi siitä, milloin ruokaa on syöty tarpeeksi”, Aura selvittää.

Ravintolan nimi kielii härän vahvuudesta, ristinollan arvaamattomuudesta sekä halausten ja suudelmien lämmöstä. Paikalla ennen ollutta ikonista liharavintola Beefy Queeniakaan ei ole täysin unohdettu.

“Liiketilan irtaimisto huutokaupattiin, eikä valitettavasti juuri mitään jäänyt jäljelle. Ainoa, mitä meillä on, on legendaarinen auki-ulkoständi. Se on kaikessa karuudessaan aika hieno ja luulen, että säästämme sen.”

OX, Pieni Roobertin katu 13. Avataan 21.3. Avoinna maanantaista lauantaihin. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi